Velkommen til  Thailand 

Oplev det thailandske paradis, som tager dig med til nye højder med svajende palmer, koralrev klippeøer, et glitrende smaragdgrønt hav og charmerende landsbyer på øerne – disse er blot nogle af attraktionerne, der venter ved en sejlferie i Thailand. Phuket, Koh Samui og Koh Chang er ideelle udgangspunkter for et sejlereventyr i en eksotisk verden, langt fra hverdagens stress og jag.

Beliggende i hjertet af Sydøstasien, er Thailand velsignet med en uovertruffet tropisk skønhed. Landet byder på fire særskilte sejladsområder – hvor farvandene ved den sydlige halvø er anbefalet for sejlere. Sejlområderne ud fra østkysten af Phuket, er blandt de fineste i verden.

Knejsende bjergtoppe af kalksten stikker op fra det klare smaragdfarvede og beskyttede vand ved f.eks. Phuket og Koh Chang. Marineparkerne ved Similan- og Surin-øerne er blandt de bedste dykke- og snorklingområder i verden. En sejlerferie i Thailand byder på et væld af naturskønne og afsondrede ankerpladser – uberørte med hvidsandede strande og vilde ubeboede øer, med livligt natteliv og moderne resort. Den imødekommende og gæstfrie thailandske befolkning, gør deres for at din sejlerferie til Thailand bliver noget helt specielt – det er ikke uden grund at Thailand kaldes ”Smilets land”.

Koh Chang

Koh Chang

Med så mange primitive tropeøer at vælge imellem, er sejlads ved Koh Chang øgruppen et skridt tilbage i tiden. På trods af Koh Changs størrelse og nærhed til hovedstaden, forbliver øerne uudviklede og uberørte, med mange hemmelige fornøjelser i vente for besøgende sejlere. På en sejlerferie ved Koh Chang, vil du være blandt de første sejlere til at udforske dette jomfruelige og fortryllende sejladsområde - og dets fantastiske strande, krystalklare vand, fremragende mad og venlige befolkning. Koh Chang er den andenstørste ø i Thailan, og den største af de 52 øer i Koh Chang Marineparken. Øen er lokaliseret på Thailands østkyst og byder på bjergtagende og varierede landskaber, inklusive regnskove, smukke strande, bjerge, vandfald, koralrev, samt en overflod af maritimt liv. Bebyggelserne Hat Sai Khao, Hat Kai Mook og Hat Ta Nam tiltrækker hovedparten af de landbaserede turister - og efterlader resten af Koh Chang og de resterende øer fredsommelige og uspolerede – et paradis, der er klar til at blive udforsket af heldige sejlere. Sejladsmuligheder Dette fantastiske sejladsområde omfatter den spektakulære Koh Chang Nationalpark – klart vand omringer det fantastiske ø-landskab med bjergrige tinder og høje klipper, med frodig grøn tropisk vegetation og utrolige vandfald. På en sejlerferie ved Koh Chang kan du beundre den betagende kystlinje fra dækket af din sejlbåd. Vejret er solrigt og tørt, og temperaturerne fra november til april ligger mellem 21 og 24 C – og de nordøstlige vinde er lette til moderate (5-20 knob). Højdepunkter Stor naturlig skønhed Elefant-safari Uberørt natur Afsondrede paradis-strande Lækker thai-mad Smukke Moo Koo Chang National Park
Læs mere

Phuket

Phuket

En sejlerferie ved Phuket foregår i en skøn og eksotisk del af verden med betagende landskaber og afslappende sejlads. Afsondrede vige, omkranset af majestætiske limstensklipper og uberørte hvidsandede strande så langt øjet rækker – og lidt ud for kysten er der et væld af livlige koralrev, der er en drøm at snorkle ved. Besøg marineparker som fungerer som naturreservater, for at beskytte de tropiske fugle og overfloden af undervandsliv – og at tage på opdagelse i dette farvand er en rejse ind i et uspoleret paradis. Det er ligeledes en vigtig del af en sejlerferie at nyde den lokale kultur og mad, samt kaste sig ned i de blå bølger og snorkle eller dykke. Hvis man er interesseret i et livligt natteliv, er der ligeledes rig mulighed for dette på Phuket. Det er muligt at sejle båden selv - eller få en lokalkendt skipper med ombord. Flyforbindelserne til Phuket er billige og baserne ligger få kilometer fra lufthavnen. Sejladsmuligheder Farvandet ud for Phukets østkyst er beskyttet af Andamanhavet, hvilket sikrer formidabel og sikker sejlads året rundt. Baseret på monsunerne er der en våd-og tør-sæson, der påvirker vejret og vindretningen. På Thailands vestkyst, begynder nordøst-monsunen i november, og fører lette til moderate vinde, mellem 10-20 knob, samt køligere temperaturer og tørrere forhold med sig. I maj begynder sydvest-monsunen – sydvestlige vinde stiger gradvist i styrke til mere end 20 knob når regnsæsonen topper (september/oktober). Gennem de resterende måneder i regnsæsonen regner det kun nogle timer om eftermiddagen. Dagtemperaturen ligger på omkring 32 °C fra juli til februar, og 16 °C om natten. Fra marts til juni er det varmere. Tidevandsforskellen kan være mere end 8 fod, hvilket skaber stærke tidevandsstrømme i smallere kanaler. Navigationen er ofte ligetil og foregår ved øjemål – men det er vigtigt at holde godt øje med søkortet og gps’en pga. de mange koralrev. En sejlerferie ved Phuket passer til sejlere med basale færdigheder indenfor kystnavigation. Højdepunkter Afslappet sejlads – året rundt Venlig befolkning Fremragende thailandsk mad Eksotiske Phi Phi Islands Hvidsandede strande Enestående muligheder for snorkling og dykning  
Læs mere

Sunsail 44i Premier - 4 cab - Sunsail

Sunsail 44i Premier - 4 cab - Sunsail

Læs mere

Sunsail 41 Premier - 3 cab - Sunsail

Sunsail 41 Premier - 3 cab - Sunsail

Læs mere

Sunsail 44i Premier - 3 cab - Sunsail

Sunsail 44i Premier - 3 cab - Sunsail

Læs mere

Sejlads i Thailand – Praktiske Tips

Vaccinationer

Se www.vaccination.dk.

Pas/visum

Pas skal være gyldigt 6 mdr. efter afrejse fra området. Intet visumkrav ved besøg under 30 dage – check dog www.um.dk

Bagage

Vi anbefaler, at bagagen under flyrejsen aflåses med en hængelås. Toldmyndighederne er meget opmærksomme på smuglervarer. Andre personer kan – selv efter check-in af bagage – anbringe narkotika i tasken. Myndighederne vil af sikkerhedsgrunde ofte forsegle bagagen ved afrejse fra området.

Check-In

Det bliver mørkt kl. 18.30. Afsejling vil derfor ikke være mulig efter kl. 17.00, da man skal ligge for anker senest kl. 17:30.

Begrænsninger

Der kan ikke sejles udenfor de nationale thailandske farvande uden forudgående aftaler med basen. Kun bestemte både er afsat til dette. Bl.a. til envejssejladser. Der skal i givet fald udklareres og indklareres og betales en afgift for udstedelse af officielle papirer.

Cruising tax

Der betales et beløb/person/nat for sejlads i Phang Nga Bay, der er National Park farvand i Thailand. Normalt bruges 3-4 dage her. I Malaysia betales afgift for at sejle til de thailandske øer.

Proviant

Man vil ofte ligge for svaj i disse farvande. Provianteringsmulighederne er meget begrænsede, og derfor kan det være en god idé altid at have provianteret til flere dage.

Deciderede restauranter eller lokale spisesteder i strandkanten findes nogle steder. Lokale fiskerbåde har også lidt salg på nogle af øerne.

Vi kan anbefale Sunsail’s proviantpakke. Den er velassorteret med eksotiske frugter, grøntsager og krydderier og dejlig morgenmad. Kød & fisk er frosset, og let at stege på barbecuen på båden.

Tidevand

Tidevandsforskel på op til ca. 2-3 meter. Tabeller udleveres på basen. Der kan være 1/2 – 2 knob strøm. Ved badning fra båden skal man hænge en line agterud med en fender - da strømmen kan være kraftigere, end mennesker kan svømme. Kik altid efter børn - og voksne - under svømning fra båden.

Ankring

Der kan sejles rimeligt tæt til kysten - vær dog opmærksom på korallerne. Korallerne er i utroligt smukke. Mange koralrev kan prale af et fantastisk dyre- og fiskeliv – men mange er blevet ødelagt af sejlere med en slæbende ankerkæde. Tag højde for det, når I ankrer op og sejler ind til stranden med jeres dinghy. Nogle steder afdækkes koralrevet ved lavvande, og landgang/tilbagetur bliver umulig, så gå i land ved sandbund. Ved landgang i gummibåden lægges denn højt op på stranden med fortøjning til land, så den ikke driver væk, når højvandet kommer tilbage.

Bøjer

Der er nogle steder udlagt bøjer. Disse bør undgås, da de flytter sig og er upålidelige – de bruges af de lokale fiskere.

Barbecue

Skal bruges på båden og ikke på stranden. Husk trækul.

Strandene

Stederne hvor I ankrer op for at bade og snorkle, er billedskønne og uspolerede. Vandet i den nordlige del af Phangna Bugt er lysegrønt, helt rent – men ofte noget uklart, da de store floder fra mangrovekysterne udmunder i havet her. Længere sydpå er vandet blevet mere blåt og krystalklart for snorkling. I vandet forekommer brandmænd “stinging jelly fish” og i strandkanten ved sten og koraller, ses flotte sorte søpindsvin “sea urchins”. Søslanger (sea snakes) er sjældne, de er meget sky og ses næsten aldrig - de flygter mellem klippestykkerne på dybere vand. Et bid kræver lægetilsyn. I kan være heldige at se flokke af delfiner, og måske endda hvalhajen (stor og ganske ufarlig). Der findes helt små revhajer - de har ingen tænder, og er ganske ufarlige.

Dykning

Scuba-diving er kun tilladt med Padi-certifikat – spørg på basen. Dykkercentre på Koh Phi Phi Don, Koh Racha Yai, Butang Isles.

Ferietips

Religion

I Thailand er 90 % Buddhister - men her er også Muslimer, Kristne, Hinduer. Husk ved besøg i templer, at skuldre og ben / fødder bør være tildækket (pæn påklædning generelt). Husk strømper / sokker, da skoene stilles udenfor templet – ligesom i private hjem. På nogle af øerne er de lokale “sea-gipsies” muslimer, så ved landgang / besøg i deres fiskerlandsbyer og i junglesamfund bør den lokale “dresscode” respekteres. Tag en T- shirt og shorts på (både mænd og kvinder), eller slå en sarong / stort strandtørklæde, som kvinderne lokalt gør, omkring livet. Generelt er thaierne meget propre og pænt klædt, og det modsatte opfattes som ”mangel på respekt” på offentlige steder.

Maden

Det thailandske køkken hører til det mest spændende i verden. Maden er krydret. Alt serveres frisk og smukt – men i skøn blanding: Suppe “Tom Yam” – ris – grøntsager og fisk. Nogle retter er sødet med kokos, og nogle dræbende stærke. Hvis det brænder i munden, så er den bedste kur at spise ris – det dulmer bedre end vand. Ved dårlig mave – drik Cola.

Spis gerne den lokale mad – også fra boderne langs gaderne, hvor du kan se, om maden er frisk tilberedt. Det mest friske kød er som regel and og kylling – ellers spis nudler, ris og kogte / stegte grøntsager. Frisk frugt skrælles.

Drik meget væske (gerne et par liter vand mindst om dagen) og drik rent – kun fra flaske med banderole. Pas på isterninger købt i små barer. Isterninger købt i pose – også de fra basen udleverede – er fremstillet af drikkevand.

Taxa

Det anbefales at have en lille seddel med hotellets / udflugtsstedets navn og adresse skrevet på det lokale alfabet. De lokale taxi kan ikke altid læse engelsk eller forstå et vejkort. I byerne er der mulighed for Meter-Taxi. Dvs. at der køres til fast taxameterpris (tillæg efter midnat) og dette er langt det billigste. Alternativt er der privattaxi, hvor prisen bør aftales på forhånd. TUK-TUK er de typiske knallert taxi, der kører hurtigt og overalt i byen. Aftal altid prisen forud.

Sikkerhed

Penge, værdisager, pas etc. bør nok medbringes på jer selv, når I rejser rundt eller går i land - der er ingen grund til at friste svage sjæle. Dertil skal det siges, at vi har følt os trygge overalt på vores færden, selv i de mindste gyder. Vi har aldrig haft uvelkomne gæster ombord under sejlturen - men dog et hyggeligt besøg af de lokale fiskere eller beboere i longtail boats, der gerne tilbyder en tur ombord - evt. en udflugt (efter aftalt pris) gennem mangrove sumpene ind til “Gibsy Village” - en af fiskerbyerne, hvor alt er bygget på pæle i vandet. Her er der også mulighed for at få suppleret med lidt proviant.

Valuta

Ved ankomsten til international lufthavn anbefales veksling.

Thailand: 100 baht (THB) 1 baht = 100 satangs

Malaysia: Møntfoden hedder ringgit (MYR). 1 ringgit = 100 sen

I større byer kan der veksles i banker og på lokale vekslekontorer (Exchange Office). Der kan også veksles på hoteller bl.a. på marinaen, men kursen er mindre fordelagtig.

• Medbring US$ - det giver bedste vekslekurs.

• Credit Cards kan anvendes i banker, større butikker og restauranter. Kan kun i begrænset omfang anvendes ude i sejlområdet.

 

Vi har prisgaranti og vi sidder klar til at hjælpe på tlf. (+45) 39 16 33 44

Vælg din destination nedenfor