Billeder fra området - Cambridge

Billeder fra området - Cambridge
Læs mere

Cambridge

Den østengelske by Cambridge er verdenskendt for sit store universitet, der stammer helt tilbage fra 1209, hvilket gør det til et verdens ældste universiteter. Derfor er der heller ingen tvivl om, at hvis du tager på flodbådsferie i Cambridge-området, så bør du sætte god tid af til at besøge denne historiske institution, hvor du også kan blive imponeret af de mange bjergtagende bygninger, der udgør universitetets campus. Universitetet er også kendt på sportsscenen, særligt den store rivalisering indenfor roning med det lige så historiske universitet i Oxford. Derfor kan du også møde Cambridge Universitys roklub, når du sejler igennem byen på floden Cam, hvor roklubben træner til den årlige konkurrence i London. Cambridge er også hjemsted for det første sæt nedskrevne fodboldregler, der endte med at blive grundlaget for de regler, som det britisk fodboldforbund FA valgte at tage udgangspunkt i, da det blev oprettet i 1863.
Læs mere

Ely

Når din narrowboat glider langs Ouse-floden ind i byen Ely, vil du hurtigt spotte byens helt store vartegn, den smukke katedral fra begyndelsen af det forrige årtusinde. Den fantastiske stenbygning tog mere end 300 år at bygge, og du kan ikke undgå at blive tiltrukket af det store arkitektoniske mesterværk. Foruden de smukke karakteristiske tårne indeholder katedralen også et museum for mosaikvindues-kunst. Her kan du se nogle af verdens flotteste kunstværker skabt af farvede glas i mosaikvinduerne. Ely ligger midt i Østengland vidtstrakte marsklandskab, og indtil 1600-tallet kunne du kun besøge byen ved at sejle hertil. Markedsdage er en vigtig del af byens identitet, og der holdes markeder hver uge, som det bestemt er værd at svinge forbi, hvis du vil opleve den særlige Ely-stemning.
Læs mere

Wicken Fen

For alle naturelskere bør Wicken Fen stå meget højt på ønskelisten, når du skal på flodbådsferie i England. Det store naturreservat er primært marskland, hvor små vandveje og søer strækker sig over et stort område. Her kan du få øje på op til 9.000 forskellige dyre- og insektarter, heriblandt en række sjældne arter af sommerfugle og guldsmede. Området har længe været interessant for videnskabsfolk, og blandt andet var det her, at en ung Charles Darwin samlede biller i 1820’erne som en del af hans studier af evolution. Wicken Fen ligger midt mellem byerne Ely og Cambridge, og her er mange stier, som du kan følge rundt i landskabet. Du kan også blive klogere på brugen vindkraft til at pumpe vand væk på den gamle træmølle i reservatet.
Læs mere

St. Ives

Ouse-floden slynger sig gennem landskabet i Cambridgeshire, og når du sejler fra basen i Ely med kurs vest over, kan du se frem til at passere under en ganske særlig bro. I købstaden St. Ives løber en middelalderbro fra det 15. århundrede, og broen er en af bare fire i hele England, som har et kapel midt i floden. Det er et utroligt syn, når du kommer sejlende i din narrowboat. Som købstad er St. Ives kendt for sine markeder, der er blandt de største i hele England. Hver uge afholdes der flere markeder, som bringer et virvar af liv i byens gader fra tidlig morgen, når de handlende begynder at sætte deres boder op. Her kan du rigtig mærke det engelske markedsliv og gøre en god handel. Ved floden finder du også en lang række små caféer og tehuse, hvor du kan nyde en klassisk engelsk afternoon tea med tilhørende scones og små sandwichs.
Læs mere

Huntingdon

Efter at have sejlet igennem flere smukke vådområder på Ouse-floden venter byen Huntingdon på dig og dit selskab ombord på jeres narrowboat. Efter den smukke sejltur fra Ely gennem St. Ives byder Huntingdon på et oplagt sted at besøge en engelsk pub for en håndpumpet fadøl og et solidt måltid mad. I byens gamle grammatikskole er der i dag indrettet et museum over en af de mest berømte ”Huntingdon’er”, Oliver Cromwell, som var elev på skolen. Cromwell spiller en fremtrædende rolle i de engelske borgerkrige. Han var en af lederne af den parlamentariske opstand mod royalisterne og kongen. Borgerkrigen endte med en sejr til parlamentarikerne, og det førte til, at Cromwell blev Englands statsoverhoved frem til sin død i 1658. Nu tænker du måske, at England da stadig er et monarki. Sandt, for bare 2 år efter Cromwells død generobrede Kong Charles d. 2. magten over England, og en af hans første ordrer var at grave Cromwells lig frem fra Westminster Abbey og halshugge den afdøde.
Læs mere

Ely (Black Prince)

Black Prince base - Ved den smukke katedral i Ely ligger Black Prince basen. Herfra har man let adgang til de flotte Fenland waterways.
Læs mere
Vi har prisgaranti og vi sidder klar til at hjælpe på tlf. (+45) 39 16 33 44