Inspiration til bådferie i Mecklenburg

Mecklenburg i det nordøstlige Tyskland tilbyder sejlads på et varieret netværk af vandveje. Her er mere end 1.000 søer forbundet af rolige kanaler og floder, hvor slotte, borge og middelalderbyer bare venter på at blive opdaget.

I nærområdet omgives du af granskove og bølgende marker, og du støder nemt på muligheden for en frisk travetur, cykling eller en hyggelig picnic. En lang række vandsportsaktiviteter kan afprøves i området – I kan eksempelvis leje kanoer til en anderledes dagstur.

Sejler man ud fra Lübz eller Jabel, anbefales det at gøre holdt i den charmerende middelalderby Plau am See, som ligger i udkanten af Müritz-Elde. De gamle bindingsværkshuse, en gammel mølle og tårnet fra middelalderen er imponerende skuer.

Den nærliggende by Waren med sin moderne marina og charmerende gamle bydel er også et populært turiststed, og ikke mindst et godt sted at lægge til.

Den østlige bred af denne store Müritz-sø grænser op til Muritz Nationalpark, hvor man, hvis man er heldig, kan se rådyr og sjældne fugle såsom hvidhalede ørne. Den gamle by Malchow en god base, hvorfra man kan udforske de smukke omkringliggende vandveje, og kigge på dyreliv og fugle på nært hold.

I Mirow, på den sydlige kyst af Mirow-søen, kan man smage på den lokale specialitet røget ål, eller nyde dagens fangst i én af fiskerestauranterne ved søbredden. Man kan også tage en spadseretur i den smukke slotspark ved Rheinsberg Slot, hvor der sommeren igennem er open-air koncerter. Rheinsberg by fra det 18. århundrede er også et besøg værd.

Jabel (Le Boat)

Le Boat base - basen i Jabel giver adgang til et fantastisk sejlområde, med spændende søer og imponerende landskaber.
Læs mere

Marina Wolfsbruch (Le Boat)

Le Boat base - Landområderne Brandenburg og Mecklenburg er nogle af de mest betagende regioner i Europa. Det imponerende vilde landskab, med grønne enge, søer og floder.
Læs mere

Lübz (Nicols)

Nicols base i Lübz kan prale af den smukkeste natur i regionen - og der kan sejles på floden Elde over en strækning på mere end 180km. På 5 timer kan man nå Plau.
Læs mere

Fürstenberg (Locaboat)

Locaboat base - Fra Locaboats base ved Fürstenberg, er der adgang til flodbådsferie i både Mecklenburg og Brandenburg regionerne.
Læs mere

Fürstenberg (Nicols)

Nicols base - i Fürstenberg
Læs mere

Kanalkortbog over Mecklenburg og Brandenburg

Kanalkortbog
Søerne, floderne og kanalerne ved Mecklenburg og Brandenburg

Vi har et godt udvalg af kanalhåndbøger. Bogen findes om bord på båden, men rigtig mange bestiller den på forhånd til forberedelse af bådferien og for at have den som scrapbog til minde om bådferien.

Til hjælp med din ruteplanlægning er der en distance/time-tabel og en oversigt over antallet af sluser mellem de forskellige byer på vandvejene. Bogen indeholder desuden mange nyttige oplysninger for sejlads i området (f.eks. slusernes åbningstider, signaler, fartgrænser, nyttige adresser og telefonnumre til turistkontorer, information om markedsdage, museer m.m.).

Vær opmærksom på, at bogen kun eksisterer med tyske beskrivelser!

Husk at bestille kanalkortbog sammen med din rejse.Kanalkort

Vi har prisgaranti og vi sidder klar til at hjælpe på tlf. (+45) 39 16 33 44