Flodbådsferie i Italien

Søg efter din båd

 

Velkommen til Venedig og Friuli-regionen i Italien

De to sejlområder i Italien, Venedig-området og Friuli-regionen, er som to smukke, men meget forskellige søstre. Det er umuligt ikke at overgive sig til deres forskelligartede charme. Venedig er den smarte søster, som altid har travlt. Her er fuld af aktivitet døgnet rundt! Friuli-regionen derimod er Venedigs rolige modpart. Her venter dig en afslappet sejlads til øer, kanaler og spændende byer, som du kan udforske i dit helt eget tempo. 

Romantiske Venedig er et feriemål i verdensklasse og Europas mest berømte kanalby. Kanalbyen er bygget på 118 småøer. Man kan næppe forestille sig noget mere romantisk, end at komme sejlende fra lagunen med kurs mod Venedig. Her vil du fra dækket på din båd få en imponerende udsigt over Dogepaladset og Sukkenes bro, samt havnefronten med de historiske bygninger og de berømte gondoler.

Sejl til Murano og besøg de verdensberømte glaskunstnere i deres glaspusterier, se hvordan de fineste kniplinger fremstilles i Burano eller besøg Torcello med den imponerende basilica. Feriestederne langs Lidoen er for de badeaktive, så foretrækker du mere ro og stilhed, er sejlturen på floderne Sile og Brenta mod Padova et ganske idyllisk alternativ.

Friuli-regionen nord for Venedig er stedet, hvor man kan slappe af og nyde livet på vandet. Her får man en sejlads på kanaler til øer med hyggelige byer og spændende museer. Vil du ud at bade kan du sejle til kendte badesteder som eksempelvis Lido di Jesolo. Her kan du også spille golf på den populære bane i Grado. 

 

Venedig & Friuli

Lej flodbåd og sejl i Venedig Lagunen, Po-deltaet og Friuli-regionen - Oplev bl.a Murano, Grado og Lido på din bådferie.

Højdepunkter i Venedig & Friuli: 

 • Dogepaladset og Markuspladsen i Venedig
 • Renæssancekunst, gastronomi og seværdigheder i Venedig
 • Muranos glasmuseum og glaspusterier
 • Buranos kniplinger og maleriske kanaler og huse
 • Fine sandstrande ved Jesolo og Lidoen
 • Unikt fugleliv i nationalparken i Po-deltaet
 • Fiskemarkedet i Chioggia
 • Imponerende villaer langs Brentts-floden

Om bådferie i Italien - Praktiske tips

At sejle i Italien er en både romantisk og unik oplevelse. Nyd Venedig - én af verdens smukkeste og mest ene-stående byer og besøg de farverige omkringliggende småøer i Lagunen. Sejl i Po Deltaet eller på de smukke floder Brenta og Sile.

De venetianske vandveje kan være trafikerede, så vi anbefaler området for folk med forudgående sejlerfaring.

For Le Boat og Locaboats kunder findes der private tillægningssteder flere steder i den venetianske lagune. Betaling er obligatorisk sammen med booking af båden. Antallet af offentlige havnepladser og private marinaer er stærkt begrænsede - og kan være meget dyre.

Sejlads i italien

Venedig Lagunen kræver en vis sejlerfaring. Lagunen er direkte forbundet med Adriaterhavet, og op til 1 m tidevand kan forekomme. Sejlads ude på havet er ikke tilladt.

I Laguen og omkring Venedig by er der betydeligt mere trafik end på kanalerne - et livligt og meget spændende virvar af turistbåde, vandbusser, vandtaxaer og erhvervsbåde, som alle har ubetinget fortrinsret. At manøvrere her - kræver overblik og stor agtpågivenhed!

Tidevand

Ved fortøjning: Vær opmærksom på de op til 1 m tidevand i lagunen, så båden ikke pludseligt står på grund ved lavvande, eller hænger skråt i fortøjningerne ved højvande - med fare for skader på båden. Båden fortøjes med tilstrækkelig slæk, afpasset så den kan følge med tidevandet op og ned.

Sluser og Broer

 • Sluser og broer har ofte middagslukket mellem ca. 12.30 - 14.00.
 • Brenta Canal (til Padova): normalt lukket på mandage.
 • Delta del Po Park: altid åbne.
 • Silea slusen mod Treviso centrum: Åbning skal bestilles to dage forud.
 • Hør altid Basen om eventuelle ændringer.
 • Alle sluser og løftebroer i den venetianske lagune og de omkringliggende vandveje er automatiske.

Venedig

- er ikke billig, men en uforglemmelig oplevelse - også fra søsiden! Bedste liggepladser er på San Giorgio overfor San Marco og på Sankta di Elena (kan aftales med basepersonalet før afsejling). Herfra går hyppige vandbusser (”Vaporetto”) til centrum for sightseeing.

Man kan også vælge at ligge i den dejlige og moderne marina ved Jesolo (på den anden side af Lagunen) - og tage vandbussen over til Venedig.

Venedigs indre kanaler såsom Canal Grande kan IKKE besejles.

Øerne Burano og Torcello omkring Venedig er bedårende at gæste med båden, men det kan være en udfordring at finde passende fortøjringspladser.

Vaporettoerne (vandbusserne)

Sejler i fast rutefarter hele dagen og til ca. midnat. Det kan betale sig at købe et klippekort, som gælder for x antal ture eller for 24, 48 m.m. timer.

Vandtaxaer

Små hurtigsejlende motorbåde, som man lige skal holde øje med når man sejler i sejlrenderne. Man ser også fine italienske herre som sejler i deres egen speedbåd fra hjem til arbejde – (i stedet for at køre i bil).

Indkøb

Der er masse af spændende shoppemuligheder i både Jesolo, Venedig, Treviso og Padova.

 • Der er gode traditionelle butikker i Casier og Sottomarina.
 • Ved Porto Levante køb ind i Rosolina  eller Porto Viro (6-7km). Ved Precenicco er der ca 1,5 km til supermarked.
 • Åbningstider generelt: 08.30-12.30 og 16.00 - 19.00. Nogle er lukket på søndage, andre på mandage.
 • Åbent marked ligger i Riva Vena, Chioggia (lukket søndage).
 • Store markedsdag torsdag 08.-13.00: Corso del Popolo i Chioggia.
 • Og så er både Chioggia og Venedig’s s store fiskemarkeder et besøg værd.

Spørg for en sikkerheds skyld på basen ved ankomst.

Restauranter

Der er mange muligheder for at nyde det verdensberømte Italienske køkken på nogle af de utallige restauranter, som findes i mange forskellige niveauer - både pris- og kvalitetsmæssigt.

Sejlrenderne

vandstanden i lagunen er flere steder endda meget lav så man sejler i sejlrender markeret med de såkaldte ”briccola”. Systemet er enkelt at følge og der er også mindre og større ”vejkryds”, men man finder hurtigt ud af systemet. Du får også at fod instruktion med billeder ved ankomsten og systemet er tydeligt beskrevet med fotos i kanalkortbogen. De venetianske vandveje kan være temmelig trafikerede, så vi anbefaler området for folk med forudgående kundskaber.

Bienalen i Venedig

5 timers sejlads fra basen i Casale sul Sile. Den International Kunstudstilling foregår fra starten af  juni til slutningen af november hvert år i Giardini og Arsenale, men også andre steder kan man opleve udstillinger i byen. Udover den centrale pavillon, som blev bygget i 1895 og udvidet og renoveret flere gange i årenes løb, er der 29 nationale pavilloner, som er rejst af de deltagende lande i parkområdet siden 1907 (herunder den danske pavillon). Disse pavilloner repræsenterer en fin antologi af det 20. århundredes arkitektur bl.a. store kunstnere som Aalto, Hoffmann, Rietved, Scarpa og Stirling.

 

Vi har prisgaranti, og er medlem af rejsegarantifonden - vi sidder klar til at hjælpe på tlf. 3916 3344