Velkommen til Venedig og Friuli-regionen i Italien

Oplev Venedigs smukke, livlige lagune eller det rolige liv langs Friuli-regionens indre vandveje.

De to sejlområder i Italien, Venedig-området og Friuli-regionen, er som to smukke, men meget forskellige søstre. Det er umuligt ikke at overgive sig til deres forskelligartede charme. Venedig er den smarte søster, som altid har travlt. Her er fuld af aktivitet døgnet rundt! Friuli-regionen derimod er Venedigs rolige modpart. Her venter dig en afslappet sejlads til øer, kanaler og spændende byer, som du kan udforske i dit helt eget tempo. 

Romantiske Venedig er et feriemål i verdensklasse og Europas mest berømte kanalby. Kanalbyen er bygget på 118 småøer. Man kan næppe forestille sig noget mere romantisk, end at komme sejlende fra lagunen med kurs mod Venedig. Her vil du fra dækket på din båd få en imponerende udsigt over Dogepaladset og Sukkenes bro, samt havnefronten med de historiske bygninger og de berømte gondoler.

Sejl til Murano og besøg de verdensberømte glaskunstnere i deres glaspusterier, se hvordan de fineste kniplinger fremstilles i Burano eller besøg Torcello med den imponerende basilica. Feriestederne langs Lidoen er for de badeaktive, så foretrækker du mere ro og stilhed, er sejlturen på floderne Sile og Brenta mod Padova et ganske idyllisk alternativ.

Friuli-regionen nord for Venedig er stedet, hvor man kan slappe af og nyde livet på vandet. Her får man en sejlads på kanaler til øer med hyggelige byer og spændende museer. Vil du ud at bade, kan du sejle til kendte badesteder som eksempelvis Lido di Jesolo. Her kan du også spille golf på den populære bane i Grado. 

 

Flodbåde i Venedig

Venedig & Friuli

Oplev den smukke kanalby Venedig med sin underskønne lagune, eller sejl op mod nord og nyd det rolige ferieliv i Friuli-regionen. Uanset hvad er der lagt op til en fabelagtig flodbådsferie, når destinationen hedder Italien.

Højdepunkter i Venedig & Friuli: 

  • Dogepaladset og Markuspladsen i Venedig
  • Renæssancekunst, gastronomi og seværdigheder i Venedig
  • Muranos glasmuseum og glaspusterier
  • Buranos kniplinger og maleriske kanaler og huse
  • Fine sandstrande ved Jesolo og Lidoen
  • Unikt fugleliv i nationalparken i Po-deltaet
  • Fiskemarkedet i Chioggia
  • Imponerende villaer langs Brentt-floden
Kort over Venedig

Praktisk information om sejlads i Italien

Venedig by og den omkringliggende lagune kan være et udfordrende sted at sejle, så her er det en god idé at have sejlererfaring. Men selv uden sejlererfaring kan du roligt tage på flodbådsferie i Italien, og nyde kanaler og floder uden for Venedig i ro og mag.

Sejlads i Venedig

På vandvejene i og omkring Venedig kan der være rigtig meget trafik, og kombineret med lagunens op til 1 m tidevand, anbefaler vi derfor, at du har forudgående sejlererfaring, hvis man vil sejle på venetianske vandveje.

I Venedig mødes du af et livligt og meget spændende virvar af turistbåde, vandbusser, vandtaxaer og erhvervsbåde, som alle har ubetinget fortrinsret. At manøvrere her kræver overblik og stor agtpågivenhed!

Venedigs lagune er direkte forbundet med Adriaterhavet, noget som er med til at give de store forskelle på tidevandet. Det er ikke tilladt at sejle ud på havet. Vandstanden i lagunen er flere steder meget lav, så man sejler i sejlrender markeret med de såkaldte ”Briccola”. Systemet er enkelt at følge, også i de større og mindre ”vejkryds”. Du får en god introduktion med billeder ved ankomsten, ligesom systemet er tydeligt beskrevet med fotos i kanalkortbogen.

Vær opmærksom på, at du ikke kan sejle på Venedigs indre kanaler såsom Canal Grande.

Fortøjning, tillægning og tidevand

Vær opmærksom på de op til 1 m tidevand i lagunen, når du fortøjer båden, så den ikke pludseligt står på grund ved lavvande, eller hænger skråt i fortøjningerne ved højvande - med fare for skader på båden. Båden fortøjes med tilstrækkelig slæk, afpasset så den kan følge med tidevandet op og ned.

For Le Boat og Locaboats kunder findes der private tillægningssteder flere steder i den venetianske lagune. Betaling er obligatorisk sammen med booking af båden. Antallet af offentlige havnepladser og private marinaer ved Venedig er stærkt begrænset - og kan være meget dyre.

Generelt når du sejler i Italien bør du kun lægge til ved designerede tillægningssteder. Enkelte er gratis, men ofte skal du lægge til i en privat marina, hvor du skal betale et beløb for din plads.

Sluser og broer

Alle sluser i regionen er elektriske og bestyret af en slusemester. Når du skal passere en bro, skal du ofte ringe og anmode om at den blive åbnet kort før du ankommer. Du kan læse meget om både sluser og broer i manualerne ombord. Vær opmærksom på, at flere af broerne og sluserne holder middagslukket, ligesom enkelte har helt lukket på bestemte ugedage, så forhør dig på basen om eventuelle ændringer og andre ting du skal være særligt opmærksom på.

Vaporettoer og vandtaxaer

Vaporettoer: Vandbusser der sejler i fast rutefart hele dagen frem til ca. midnat. Det kan betale sig at købe et klippekort, som gælder for x antal ture eller for 24, 48 m.m. timer.

Vandtaxaer: Små hurtigsejlende motorbåde, som du lige skal holde øje med, når du sejler i sejlrenderne.

Indkøb

Uanset hvor du sejler i Italien er der masser af spændende shoppemuligheder. De fleste byer har mindst en fast markedsdag, noget som altid er et besøg værd. Du finder også supermarkeder, bagere, slagtere og apotekere i flere byer på din sejltur.

Spørg for en sikkerheds skyld på basen ved ankomst, så du er helt opdateret på mulighederne langs din rute.

Vælg din destination nedenfor