Flodbådsferie i Tyskland

Søg efter din båd

 

Nyd Tysklands smukke sølandskab i Mecklenburg eller Brandenburg/Potsdam-området nær Berlin

Mecklenburg

Beliggende i Tysklands nordøstlige hjørne, ligger et storslået netværk af flere hundrede søer, floder og kanaler spredt over idylliske landskaber. Mecklenburg er et stort fritidsområde med ren luft og klart vand, som er populært både for familien på flodbådsferie, såvel som for sejlsportsentusiaster. De flotte slotte i Mirow, Rheinsberg og Fürstenberg ligger idyllisk placeret ned mod søbredden, og middelalderlandsbyer med bindingsværkshuse og toppede brosten fuldender billedet i dette spændende naturområde. Sejl f.eks. mod Müritzsee, der er Tysklands største sø. Her er der livlig aktivitet med kanosejlads, sejlsport, fiskeri og mange andre aktiviteter. I Mecklenburg kan din bådferie nydes i roligt tempo, kun afbrudt af en kold øl og et godt måltid på en café i én af de mange hyggelige, historiske byer. For lystfiskeren er Müritzsee et sandt paradis med mere end 50 fiskearter, heriblandt sandart, aborre og karper. Tag børnene med til museet Müritzeum.

Brandenburg

Her er næsten en tredjedel af området udnævnt til naturreservater. Intet mindre end 15 beskyttede naturområder finder du her! Nationalparken Spreewald er et eldorado af flora og fauna med store flokke af hjortevildt i de store skove. De mange bådebroer udgør det perfekte stop for en picnic, vandretur eller cykeltur. Potsdam, som er dit udgangspunkt i Brandenburg, er en vigtig og dynamisk by med mange imponerende monumenter. Gå rundt i byen og besøg kirker og museer, det imponerende og farverige Sanssouci-slot, eller tag på shoppetur i det specielle, hollandske kvarter. Oplev den fantastiske by Berlin med de utallige festivaler og monumenter såsom Rigsdagsbygningen (Reichstag) og Brandenburger Tor.

 

Mecklenburg & Brandenburg

Bådferie i Mecklenburg, Brandenburg og Berlin - sejl på søer, floder og kanaler i Tyskland, oplev bl.a Muritz søen. Bådudlejning og flodsejlads er for alle.

Højdepunkter i Mecklenburg & Brandenburg: 

  • Slottene i Rheinsberg og Fürstenberg
  • Müritzsee - for en fantastisk sejlads, svømmeture og vandsportsaktiviteter, samt cykelture i naturen
  • Akvariet i Waren
  • Havnepromenaden i Röbel
  • Skulpturmuseet i Plau
  • Fantastisk dyre- og fugleliv i Spreewalds naturreservat, som figurerer på UNESCO's verdensarvsliste
  • Sanssouci-slottet ved Potsdam
  • Berlins historiske bygninger og monumenter
  • Strandene ved Werder

Gode råd og tips

Sluserne i Mecklenburg og Brandenburg er enten fuldautomatiske med bemanding eller automatiske med selvbetjening. Sluserne er gratis at benytte. Det er forbudt at overnatte langs kanalerne i Tyskland. I stedet må man gerne kaste anker i søerne, eller betale et mindre beløb for at overnatte i en marina med diverse faciliteter. Sejladsen i områderne er velegnet til begyndere. Der kan dog være nogen trafik i visse områder, og man skal være opmærksom på hvis det blæser op, når man sejler på de store søer (f.eks. Müritzsee).

I Mecklenburg ned til Liebenswalde kan man sejle uden bevis. Ved sejlads syd herfor skal man minimum have et speedbådsbevis (ICC godkendt). Beviset sendes på forhånd til basen, og et midlertidigt, tysk sejlerbevis udstedes.

På ankomstdagen afholdes teoriundervisning på baserne. Undervisninger varer ca. 2 timer, hvorefter der foregår en praktisk instruktion ombord på den lejede båd. Her prøver man også at lægge til og sejle gennem en sluse. Denne undervisning er ikke en del af lejeperioden.

Vi har prisgaranti, og er medlem af rejsegarantifonden - vi sidder klar til at hjælpe på tlf. 3916 3344