Velkommen til Tyskland

Nyd Tysklands smukke sølandskab i Mecklenburg.

Mecklenburg

Beliggende i Tysklands nordøstlige hjørne, ligger et storslået netværk af flere hundrede søer, floder og kanaler spredt over idylliske landskaber. Mecklenburg er et stort fritidsområde med ren luft og klart vand, som er populært både for familien på flodbådsferie, såvel som for sejlsportsentusiaster.

De flotte slotte i Mirow, Rheinsberg og Fürstenberg ligger idyllisk placeret ned mod søbredden, og middelalderlandsbyer med bindingsværkshuse og toppede brosten fuldender billedet i dette spændende naturområde.

Müritzsee

Sejl f.eks. mod Müritzsee, der er Tysklands største sø. Her er der livlig aktivitet med kanosejlads, sejlsport, fiskeri og mange andre aktiviteter. I Mecklenburg kan din bådferie nydes i roligt tempo, kun afbrudt af en kold øl og et godt måltid på en café i én af de mange hyggelige, historiske byer.

For lystfiskeren er Müritzsee et sandt paradis med mere end 50 fiskearter, heriblandt sandart, aborre og karper. Tag også børnene med en tur til museet Müritzeum, hvor I kan lære meget mere om naturen i området.

Flodbåde i Tyskland

Udforsk sejlområderne i Tyskland

I Tyskland er der to spændende sejlområder. Læs mere nedenfor.

Flodbåde i Mecklenburg

Mecklenburg

Nyd en afslappende bådferie på nogle af de flere end 1000 søer, du finder i Mecklenburg. Tag på picnic på bredderne, besøg nogle af de gamle borge og slotte eller bare slap af ombord på din båd.

Højdepunkter i Mecklenburg: 

 • Slottene i Rheinsberg og Fürstenberg
 • Müritzsee - for en fantastisk sejlads, svømmeture og vandsportsaktiviteter, samt cykelture i naturen
 • Akvariet i Waren
 • Havnepromenaden i Röbel
 • Skulpturmuseet i Plau
 • Den botaniske have i Granzow ved Mirow, som er blandt Tysklands ældste
 • Slotskirken i Neustrelitz
 • Rådhuset i Templin
Kort over Mecklenburg
Flodbåd i Brandenburg

Brandenburg (basen er lukket)

På en flodbådsferie ad de mere end 30.000 km vandveje i Brandenburg kan du både få kultur, natur, afslapning og storbyferie på en og samme tid, når du sejler ud fra Potsdam bare 30 km sydvest for Berlin.

Højdepunkter i Brandenburg: 

 • Fantastisk dyre- og fugleliv i Spreewalds naturreservat, som figurerer på UNESCO's verdensarvsliste
 • Sanssouci-slottet ved Potsdam
 • Levende Berlin med dens mange attraktioner som eksempelvis futuristiske Potsdamer Platz og berømte Brandenburger Tor
 • Gotisk middelalderarkitektur i Brandenburg an der Havel
 • Vandsport på Templiner See ved Caputh
 • Blomsterbyen Werder på en lille ø i Havel
Kort over Brandenburg

Praktisk information om sejlads i Tyskland

Her kan du læse om de praktiske informationer, der er gode at kende, når du skal på flodbådsferie i Tyskland

Sluser

Sluserne i Mecklenburg og Brandenburg er enten fuldt automatiske, bemandede eller automatiske med selvbetjening. Sluserne er gratis at anvende.

Lægge for anker over natten?

Det er forbudt at overnatte langs kanalerne i Tyskland. I stedet må man gerne kaste anker i søerne, eller betale et mindre beløb for at overnatte i en marina med diverse faciliteter.

Sejlområdet

De to sejlområder er velegnede til begyndere. Der kan dog være nogen trafik i visse områder, og hvis man sejler på de store søer (f.eks. Müritzsee), skal man være opmærksom når det blæser.

Kræves der sejlbevis?

I Mecklenburg (ned til Liebenswalde) kan man sejle uden bevis. Ved sejlads syd herfor skal man som minimum have et ICC godkendt speedbådscertifikat. Beviset sendes på forhånd før ankomst til basen, og et midlertidigt, tysk sejlbevis udstedes.

Obligatorisk teoriundervisning

I Tyskland afholdes der på ankomstdagen en obligatorisk teoriundervisning på baserne. Undervisningen varer ca. 2 timer, hvorefter der foregår en praktisk instruktion ombord på den lejede båd. Her prøver man også at lægge til og sejle gennem en sluse. Denne undervisning foregår inden selve lejeperioden. Har man et ICC godkendt sejlbevis, er det muligt, at man kan få frikendelse for deltagelse i teoriundervisningen. Mange vælger dog at deltage uanset, da det er en fin introduktion til sejlads i Tyskland.

Vælg din destination nedenfor