Cookies

Tyskland

Tyskland

Velkommen til Tyskland, som byder på to, smukke sejlområder; det smukke sølandskab i Mecklenburg og Brandenburg/Potsdam-området nær Berlin.

Mecklenburg - beliggende i Tysklands nordøstlige hjørne - er et storslået netværk af flere hundrede søer, floder og kanaler spredt over idylliske landskaber. Mecklenburg er er stort fritidsområde med ren luft og klart vand, som er populært både for familien på flodbådsferie såvel som for sejlsportsentusiaster. De flotte slotte i Mirow, Rheinsberg og Fürstenberg ligger idyllisk placeret ned mod søbredden, og middelalderlandsbyer med bindingsværkshuse og toppede brosten fuldender billedet i dette spændende naturområde. Sejl f.eks. mod Müritzsee, der er Tysklands største sø. Her er der livlig aktivitet med kanosejlads, sejlsport, fiskeri og mange andre aktiviteter. I Mecklenburg kan din bådferie nydes i roligt tempo, kun afbrudt af en forfriskende øl og et godt måltid på en café i én af de mange hyggelige, historiske byer. For lystfiskeren er Müritzsee et sandt paradis med mere end 50 fiskearter, heriblandt sandart, aborre og karper. Tag børnene med til museet Müritzeum.

Brandenburg - her er næsten en tredjedel af området udnævnt til naturreservater. Intet mindre end 15 beskyttede naturområder finder du her! Nationalparken Spreewald er et eldorado af flora og fauna med store flokke af hjortevildt i de store skove. De mange bådebroer udgør det perfekte stop for en picnic, vandretur eller cykeltur. Potsdam, som er dit udgangspunkt i Brandenburg, er en vigtig og dynamisk by med mange imponerende monumenter. Gå rundt i byen og besøg kirker og museer, det imponerende og farverige Sanssouci-slot, eller tag på shoppetur i det specielle hollandske kvarter. Oplev den fantastiske by Berlin med de utallige festivaler og monumenter såsom Rigsdagsbygningen (Reichstag) og Brandenburger Tor.

Højdepunkter

  • Slottene i Rheinsberg og Fürstenberg
  • Müritzsee - for en fantastisk sejlads, svømmeture og vandsportsaktiviteter, samt cykelture i naturen
  • Akvariet i Waren
  • Havnepromenaden i Röbel
  • Skulpturmuseet i Plau
  • Fantastisk dyre- og fugleliv i Spreewalds naturreservat, som figurerer på UNESCO's verdensarvsliste
  • Sanssouci-slottet ved Potsdam
  • Berlins historiske bygninger og monumenter
  • Strandene ved Werder

Gode råd og tips

Sluserne i Mecklenburg og Brandenburg er enten fuldautomatiske med bemanding eller automatiske med selvbetjening. Sluserne er gratis at benytte. Det er forbudt at overnatte langs kanalerne i Tyskland. I stedet må man gerne kaste anker i søerne eller betale et mindre beløb for at overnatte i en marina med diverse faciliteter. Sejladsen i områderne er forholdsvis god for begyndere. Der kan dog være nogen trafik i visse områder og man skal være opmærksom på hvis det blæser op, når man sejler på de store søer f.eks. Müritzsee.

I Mecklenburg ned til Liebenswalde kan man sejle uden bevis. Syd herfor ved sejlads i Brandenburg skal man have minimum speedbådsbevis (ICC godkendt bevis). Beviset sendes på forhånd til basen og et midlertidigt, tysk sejlerbevis udstedes. 

På ankomstdagen afholdes der på baserne en teoretisk undervisning, som varer ca. 2 timer - og derefter en praktisk instruktion ombord på den lejede båd. Her prøver man også at lægge til og sejle gennem en sluse. Denne undervisning er ikke en del af lejeperioden.

 

Søg efter ledige både & Priser

Loading...

Loading...

Loading...

Le Boat

Le Boat

Le Boat har verdens største udvalg af flodbåde og baser. Med mere end 40 baser i 8 europæiske lande, samt over 40 års erfaring, kan Le Boat og Setravel tilbyde fantastiske flodbådsrejser.
Læs mere
Nicols

Nicols

Nicols’ flåde består af næsten 500 flodbåde fordelt på 21 baser, hvoraf 18 ligger i Frankrig, to i Tyskland samt en i Portugal.
Læs mere
Locaboat

Locaboat

Har man tidligere været på bådferie – eller måske blot befundet sig ved en kanal, har man ikke kunne undgå at lægge mærke til Locaboat’s charmerende Penichetter.
Læs mere

Loading...