Velkommen til Tyskland

Nyd Tysklands smukke sølandskab i Mecklenburg eller Brandenburg/Potsdam-området nær Berlin.

Mecklenburg

Beliggende i Tysklands nordøstlige hjørne, ligger et storslået netværk af flere hundrede søer, floder og kanaler spredt over idylliske landskaber. Mecklenburg er et stort fritidsområde med ren luft og klart vand, som er populært både for familien på flodbådsferie, såvel som for sejlsportsentusiaster. De flotte slotte i Mirow, Rheinsberg og Fürstenberg ligger idyllisk placeret ned mod søbredden, og middelalderlandsbyer med bindingsværkshuse og toppede brosten fuldender billedet i dette spændende naturområde. Sejl f.eks. mod Müritzsee, der er Tysklands største sø. Her er der livlig aktivitet med kanosejlads, sejlsport, fiskeri og mange andre aktiviteter. I Mecklenburg kan din bådferie nydes i roligt tempo, kun afbrudt af en kold øl og et godt måltid på en café i én af de mange hyggelige, historiske byer. For lystfiskeren er Müritzsee et sandt paradis med mere end 50 fiskearter, heriblandt sandart, aborre og karper. Tag børnene med til museet Müritzeum.

Brandenburg

Her er næsten en tredjedel af området udnævnt til naturreservater. Intet mindre end 15 beskyttede naturområder finder du her! Nationalparken Spreewald er et eldorado af flora og fauna med store flokke af hjortevildt i de store skove. De mange bådebroer udgør det perfekte stop for en picnic, vandretur eller cykeltur. Potsdam, som er dit udgangspunkt i Brandenburg, er en vigtig og dynamisk by med mange imponerende monumenter. Gå rundt i byen og besøg kirker og museer, det imponerende og farverige Sanssouci-slot, eller tag på shoppetur i det specielle, hollandske kvarter. Oplev den fantastiske by Berlin med de utallige festivaler og monumenter såsom Rigsdagsbygningen (Reichstag) og Brandenburger Tor.

 

Flodbåde i Tyskland

Udforsk sejlområderne i Tyskland

I Tyskland er der to spændende sejlområder. Læs mere nedenfor.

Praktisk information om sejlads i Tyskland

Her kan du læse om de praktiske informationer, der er gode at kende, når du skal på flodbådsferie i Tyskland

Sluser

Sluserne i Mecklenburg og Brandenburg er enten fuldt automatiske, bemandede eller automatiske med selvbetjening. Sluserne er gratis at anvende.

Lægge for anker over natten?

Det er forbudt at overnatte langs kanalerne i Tyskland. I stedet må man gerne kaste anker i søerne, eller betale et mindre beløb for at overnatte i en marina med diverse faciliteter.

Sejlområdet

De to sejlområder er velegnede til begyndere. Der kan dog være nogen trafik i visse områder, og hvis man sejler på de store søer (f.eks. Müritzsee), skal man være opmærksom når det blæser.

Kræves der sejlbevis?

I Mecklenburg (ned til Liebenswalde) kan man sejle uden bevis. Ved sejlads syd herfor skal man som minimum have et ICC godkendt speedbådscertifikat. Beviset sendes på forhånd før ankomst til basen, og et midlertidigt, tysk sejlbevis udstedes.

Obligatorisk teoriundervisning

I Tyskland afholdes der på ankomstdagen en obligatorisk teoriundervisning på baserne. Undervisningen varer ca. 2 timer, hvorefter der foregår en praktisk instruktion ombord på den lejede båd. Her prøver man også at lægge til og sejle gennem en sluse. Denne undervisning foregår inden selve lejeperioden. Har man et ICC godkendt sejlbevis, er det muligt, at man kan få frikendelse for deltagelse i teoriundervisningen. Mange vælger dog at deltage uanset, da det er en fin introduktion til sejlads i Tyskland.