Cookies

Tyskland

Tyskland

Tyskland byder på to sejlområder - Det smukke sølandskab i Mecklenburg og Brandenburg/Potsdam-området nær Berlin.

Mecklenburg - beliggende i Tysklands nordøstlige hjørne - er et storslået netværk af flere hundrede søer, floder og kanaler spredt over idylliske landskaber. Et stort fritidsområde med ren luft og klart vand og lige populært for familien på en uges bådferie, som for sejlsportsentusiaster. Slotte ligger idyllisk ved søbredden, hvor middelalderlige landsbyer med bindingsværkshuse og toppede brosten fuldender billedet at dette spændende naturområde. Müritz-See er Tysklands største sø, og her er livlig aktivitet med kanosejlads, sejlsport, fiskeri og mange andre aktiviteter. Her kan bådferie nydes i roligt tempo, kun afbrudt af en forfriskende øl og et godt måltid på en café i en af de mange hyggelige historiske byer. For lystfiskeren er Mütitz-søen et sandt paradis med mere end 50 fiskearter f.eks. sandart, aborre og karper. Slottene i Mirow, Rheinsberg og Fürstenberg ligger smukt ved søbredden med deres frodige parker. Tag børnene med til Müritz Museum og Aquarium og i parken kan man lære om alt om biavl.

Brandenburg - her er næsten en trediedel af området udnævnt til naturreservater. Der er faktisk 15 beskyttede områder, som vrimler med dyreliv og flere hundrede søer spækket med middelalderborge- og byer. Nationalparken Spreewald er et eldorado af flora og fauna med store flokke af hjortevildt i de store skove. De mange bådebroer udgør perfekte stop for en picnic, vandreture og cykelture. Potsdam hvorfra kanalferien kan starte er en vigtig og dynamisk by med mange imponerende monumenter. Gå rundt i byen og besøg kirker og museer, det imponerende og farverige Sansoussi slot, eller tag på shoppetur i det specielle hollandske kvarter. Oplev den fantastiske by Berlin med de utallige festivals, museer og monumenter såsom den nye Reichstag og Brandenburger Tor.

Højdepunkter for sejlads i Mecklenburg-Brandenburg:

 • Slottene i Rheinsberg og Fürstenberg
 • Müritz See - for en fantastisk sejlads, svømmeture og vandsportsaktiviteter, samt cykelture i naturen
 • Aquariet i Waren
 • Havnepromenaden i Röbel
 • Skulpturmuseet i Plau
 • Fantastisk dyre- og fugleliv i Spreewald naturreservat - er på UNESCO´s verdensarvsliste
 • Middelalderbyer i Brandenburg
 • Sanssouci slottet ved Potsdam
 • Berlins fantastiske arkitekturforyngelse; de historiske bygninger og monumenter
 • Kejser Wilhelm mindekirke i Berlin
 • Strandene ved Werder

Gode råd og tips

Sluserne i Mecklenburg og Brandenburg er fuldautomatiske med bemanding eller automatiske med selvbetjening. Sluserne er gratis at benytte. Det er forbudt at overnatte langs kanalerne i Tyskland. I stedet må man gerne kaste anker i søerne eller betale et mindre beløb for at overnatte i en marina med diverse faciliteter. Sejladsen i områderne er forholdsvis god for begyndere. Der kan dog være nogen trafik i visse områder og man skal være opmærksom på, hvis det blæser op, når man sejler på de store søer f.eks. Müritz-søen.

I Mecklenburg ned til Liebenswalde kan man sejle uden bevis. Syd herfor ved sejlads i Brandenburg skal man have minimum speedbådsbevis (ICC godkendt bevis). Beviset sendes på forhånd til basen og et tysk midlertidigt bevis udstedes. 

På ankomstdagen afholdes der på baserne en teoretisk undervisning, som varer ca. 2 timer - og derefter en praktisk instruktion ombord på den lejede båd. Her prøver man også at lægge til og sejle gennem en sluse. Denne undervisning er ikke en del af lejeperioden.

 

Søg efter ledige både & Priser

Loading...

Loading...

Loading...

Le Boat

Le Boat

Le Boat har verdens største udvalg af flodbåde og baser. Med mere end 40 baser i 8 europæiske lande, samt over 40 års erfaring, kan Le Boat og Setravel tilbyde fantastiske flodbådsrejser.
Læs mere
Nicols

Nicols

Nicols’ flåde består af næsten 500 flodbåde fordelt på 21 baser, hvoraf 18 ligger i Frankrig, to i Tyskland samt en i Portugal.
Læs mere
Locaboat

Locaboat

Har man tidligere været på bådferie – eller måske blot befundet sig ved en kanal, har man ikke kunne undgå at lægge mærke til Locaboat’s charmerende Penichetter.
Læs mere

Loading...