Ferie i Nivernais Loire

På kanten af Bourgogne i Nivernais Loire regionen løber den roligt bugtende Canal latéral à la Loire parallelt med floden Loire og giver fantastiske udsigter til spredte bakkeskråninger med vinmarker og til selve floden Loire.

Da der kun er få sluser at betjene, er dette et nemt sted at tage på sejltur. I kombination med de andre vandveje i nærheden: Canal du Nivernais, floden Yonne og floden Seine tilbyder dette netværk fremragende muligheder for at opleve en fredfyldt og mild egn fra et unikt perspektiv.

Bådudlejning fra vor base ved Châtillon-sur-Loire - der kan sejles nordpå til den dejlige by Montargis, der er kendt som Gatinais regionens Venedig på grund af de mange kanaler og buede broer. Ved Briare krydser man i båd den berømte Eiffel-akvædukt. Sejles sydpå mod Sancerre på en bakketop omgivet af vinmarker, nydes et glas af denne klassiske Loire-vin. Sejl videre til Nevers, der er berømt for fremstilling af det ældste porcelæn i Frankrig. Byens bedårende stræder munder ud i pladsen med hertugernes palæ.

 

 

Lokale attraktioner

  • Den lækre gedeost Crottin de Chavignol - en lokal specialitet
  • Den kønne lille bøgernes by Charité-sur-Loire og den gamle flodprammenes by Marseilles-les-Aubigny
  • Formel-1 museet ved Magny Court racerbanen tæt ved Plagny
  • Nevers righoldige kulturarv

Migennes (Le Boat)

Le Boat base - I umiddelbar nærhed af floderne Yonne, Armencon og Serein, har Migennes været tæt knyttet til områdets vandveje i århundreder. Siden middelalderen har byen været midtpunktet for de kommercielle ruter gennem Bourgogne og et centrum for det religiøse Frankrig.
Læs mere

Tannay (Le Boat)

Le Boat base - Tannay er lokaliseret i midten af en spændende vin-region, der spreder sig ud over smukke kalkstens marker. Og så producerer man i regionen nogle fremragende tørre hvidvine.
Læs mere

Decize (Le Boat)

Le Boat base - Fra Decize kan du sejle gennem Nivernais-Loire regionen - hvor det er næsten umuligt ikke at blive overmandet af områdets hyggelige stemning, og føle sig fuldstændig afslappet.
Læs mere

Nevers Plagny (Nicols)

Nicols base - Her vil I sejle i et smukt landskab bestående af dramatiske skovlandskaber og med små charmerende landsbyer - og I vil ikke komme til at savne spændende stop.
Læs mere

Venarey-les-Laumes (Nicols)

Nicols base - Fra Venarey kan du sejle på Canal de Bourgogne - en af de mest velkendte kanaler i Frankrig - der slanger sig gennem Bourgognes smukke landskaber.
Læs mere

Briare (Locaboat)

Locaboat base - På Loire-floden mellem Orleans og Nevers ligger Locaboats base i byen Briare.
Læs mere

Joigny (Locaboat)

Locaboat base - Omgivet af Côte St Jacques' vinranker ligger Joigny langs L'Yonne-floden. Herfra kan man sejle ud på Canal du Nivernais og Canal du Bourgogne fra Locaboats base.
Læs mere

Corbigny (Locaboat)

Locaboat base - herfra er der adgang til et par restauranter og i Corbigny by er der mulighed for indkøb og ikke mindst spændende seværdigheder.
Læs mere

Dompierre-sur-Besbre (Locaboat)

Locaboat base - I Dompierre-sur-Besbre, hvor Locaboat har en base, er der gode restauranter, forskellige butikker og mange spændende seværdigheder og aktiviteter.
Læs mere

Kanalkortbog over Bourgogne: Loire-Nivernais

Kanalkort

Vi har et godt udvalg af kanalhåndbøger. Bogen findes om bord på båden, men rigtig mange bestiller den på forhånd til forberedelse af bådferien og for at have den som scrapbog til minde om bådferien.

Til hjælp med din ruteplanlægning er der en distance/time-tabel og antallet af sluser mellem de forskellige byer på vandvejene. Desuden indeholder bogen mange nyttige oplysninger for sejlads i det centrale Frankrig f.eks. slusernes åbningstider, signaler,  fartgrænser, nyttige adresser og telefonnumre til turistkontorer, markedsdage, museer m.m. samt en masse praktiske oplysninger for en sejlads på disse vandveje Desuden finder du detaljerede udsnit af et bestemt kanalafsnit og en turistbeskrivelse af afsnittet på engelsk, tysk og fransk. Bogen er rigt illustreret med fotos af kanalerne, turiststeder m.m. 

Kanalkortbog nr 2:
Canal du Loing, Canal de Briare, Canal latéral a la Loire. Canal de Roanne a Digoion, Canal du Centre og Canal du Nivernais

Fra Paris og østpå kan man vælge mellem 3 forskellige ruter for at komme til Saone-floden og Rhônedalen. I denne kanalkortbog følger man Route Bourbonnaise - den sydligste og korteste af de 3 ruter. Canal de Briare er den allerførste højniveaukanal i Europa og vil føre dig gennem sporene af den oprindelige kanal – herunder den berømte slusetrappe fra Henrik IV´s tid ved Rogny.  Canal lateral a la Loire går parallelt med Loire-floden i et bredt dalstrøg og med damme langs kanalen og der er forholdsvis få sluser og er derfor nem at besejle. Kanalen og floden samt bifloder krydser hinanden via adskillige broer og aquadukter – som alle er one way så man venter til der er fri bane. Nogle er broerne er meget lange og andre er smukt dekoreret med statuer. Du kan også vælge at sejle via floden Yonne til Canal de Nivernais – her er der flere sluser, men man belønnes med en attraktiv vandvej – én af de smukkeste i Frankrig og næsten uden kommerciel trafik. De fleste sluser i det centrale Frankrig er stadigvæk bemandet med en slusemester ellers er sluserne automatiske. På nogle af strækningerne sejler man i eller tæt forbi kendte vindistrikter og bogen giver også en god beskrivelse af disse og mulighed for at tage en udflugt til vinslotte og byer under bådferie.

Kanalkortbog nr 11:
Yonne-floden, Canal du Nivernais, Canal de Bourgogne

De store floder Seinen, Loire og Rhône floden har været forbundet med et system af kanaler siden det 18. årh. det er en sejlads i hjertet af Frankrig i autentiske landlige omgivelser men kun et stenkast fra det pulserenden parisiske bysamfund. Yonne-floden er den direkte forbindelse til Paris og har flere større og mindre byer direkte ved flodbredden. Man sejler videre ned i Loiredalen ad Canal Nivernais – en attraktiv historisk vandvej med løftebroer og mindre sluser, Canal de Nivernais er favoritdestination for bådfolk fra hele verden. Trækstierne er meget populære hos cyklisterne. Canal du Bourgogne – fransk bådferies vugge – har de sidste mange år lidt af manglende vedligeholdelse, men nu har de lokale myndigheder erkendt denne fejl og der gøres meget for at genoprette forfaldet, så bådfolket igen kan få fornøjelse af denne historiske vandvej og de smukke omgivelser. Undervejs vil du nogle steder skulle sejle gennem en tunnel, med det er ingen problem, hvis man overholder nogle enkle regler.  Langt de fleste sluser i det centrale Frankrig er manuelle sluser – men de er nemme at betjene. På Yonne-floden har mange af sluserne skrå sider og med flydepontons. Flodens vand er mudret og kan skjule sten og andre forhindringer, hvorfor man skal følge afmærkningerne i kortbogen.

Husk at bestille kanalkortbog sammen med din rejse!

Vi har prisgaranti og vi sidder klar til at hjælpe på tlf. (+45) 39 16 33 44