Ferie i Venedig

Tag på en eventyrlig flodbådsferie til Venedig, hvor du vil opleve alt fra et livligt og overdådigt byliv, til en fredelig og magisk stemning i de indre vandveje.

Den charmerende by Venedig er omgivet af maleriske øer, det klassiske, italienske landskab og fantastiske strande - alt direkte tilgængeligt fra dit soldæk.

Tilbring tiden med at sejle til de venetianske øer og byer i den nordlige lagune – Murano, Burano, Torcello og Sant’ Erasmo.

Der er også mulighed for at sejle mod havnebyen Trieste, som lokker med en lidt roligere livsstil, uspolerede landskaber og gamle traditioner. Mod syd i Den Venetianske Lagune finder man det beskyttede naturreservat ved Po-deltaet og farverige byer.

Venedig byder også på en sejlads fra den sydlige del af Venedig-lagunen og Po-deltaet vil med garanti være en mindeværdig oplevelse. Den sydlige del af Po-deltaet er sin helt egen verden, og kan kun opleves rigtigt med båd. Naturelskere vil betages af den fredfyldte region, der også er et fuglereservat.

 

 

Sejladsmuligheder

Vandtrafikken i og nær Venedig er hektisk, men kommer man længere væk, bliver vandvejene meget mere rolige. Der er tidevand i selve lagunen på op til 1 meter – det skal man lige være opmærksom på ved fortøjning.

Sejladsen er reguleret af Briccola-systemet, der er let at benytte. Både Le Boat og Locaboat har et antal tillægningssteder, som man anbefales at bruge. Overalt finder man gode restauranter, men husk også at besøge de lokale markeder for at opleve et måltid ombord. Til hjælp med din ruteplanlægning er der en distance/time-tabel samt en oversigt over antallet af sluser mellem de forskellige byer på vandvejene. For at besøge Venedig anbefales det at fortøje udenfor byen og tage vandbussen (vaporetto´en) dertil. Vandbussen lægger til lige ved Markuspladsen og Sukkenes Bro.

Casale (Le Boat)

Le Boat base - Glid ned ad den naturskønne flod Sile, der med sit kildevand og vilde vegetation er et skønt udgangspunkt for en italiensk flodbådsferie. Ruten er fuld af interessante og charmerende småbyer, spændende historiske steder og traditionelle, italienske villaer med maleriske haver. Husk også at besøge Treviso, en fantastisk by fuld af italiensk kunst, museer og restauranter.
Læs mere

Precenicco (Le Boat)

Le Boat base - Du kan nu udforske de nord-venetianske laguner mod Trieste og opdage det ægte Italien fra vores base i Precenicco.
Læs mere

Chioggia (Locaboat)

Locaboat base - Ca. 10km syd for Venedig på øen Chioggia ligger Locaboats base.
Læs mere

Casale (Houseboat Holidays Italia)

Houseboat Holidays Italias base - Glid ned ad den naturskønne flod Sile, der med sit kildevand og vilde vegetation, er et skønt udgangspunkt for en italiensk flodbådsferie.
Læs mere

Precenicco (Houseboat Holidays Italia)

Houseboat Holidays Italias base - Du kan nu udforske de nord-venetianske laguner mod Trieste og opdage det ægte Italien fra vores nye base i Precenicco.
Læs mere

Kanalkortbog over Venedig

Kanalkort

Venedigs lagune, Brenta-floden, Sile-floden og Po-deltaet

Guiden er inddelt i flere afsnit, og giver alle de informationer du har brug for til at holde en ferie her på den bedste måde. Bogen indeholder oplysninger og tips til sejlads, generelle informationer om områderne, som vil være en god hjælp til for forstå den venetianske livsstil og kultur, som oprindeligt stammer fra ældgammel tid og handelslivet. Der er mange floder i forbindelse med Lagunen og de meste historiske steder kan nås i din båd eller på en cykeltur. Området blev først gang beboet for mere end 3.000 år siden. Området har et mildt klima med en kold, men kort vinter, men der er en herlig lang sæson so går over forår, sommer og efterår. Vandvejene har været brugt til handel i århundreder og systemet kan være lidt svært at finde logikken i. Trafikken tæt ved Venedig er hektisk, men kommer man længere væk er trafikken meget mere rolig. Der er tidevand i selve lagunen på op til 1 meter – det skal man lige være opmærksom på ved fortøjning. Sejladsen er reguleret af ”briccola” og systemet er let at finde ud af. Der er private tillægningssteder og man skal respektere skilte om privat og ligeledes ikke lægge til i folks private haver. Både Le Boat og Locaboat har et antal tillægningssteder, som anbefales at bruge. Overalt finder man gode restauranter, men husk også at besøge de lokale markeder for et måltid ombord. Til hjælp med din ruteplanlægning er der en distance/time-tabel og antallet af sluser mellem de forskellige byer på vandvejene. For at besøge selve byen Venedig foreslås det dog at fortøje udenfor og tage vandbussen (vaporetto´en) dertil – de lægger til lige ved Markus Pladsen og Sukkenes Bro. Der er flere rigtig gode forslag og beskrivelse til ruter for jeres sejlads skrevet på engelsk, tysk og italiensk og dertilhørende meget detaljerede kortudsnit. Bogen findes om bord på båden, men rigtig mange bestiller den på forhånd til forberedelse af bådferien og for at have den som scrapbog til minde om bådferien.

Husk at bestille kanalkortbog sammen med din rejse!

Vi har prisgaranti og vi sidder klar til at hjælpe på tlf. (+45) 39 16 33 44