FAQ

Gode råd & ofte stillede spørgsmål

Herunder finder du praktiske råd og generel info om flodbådsferie.

Må og kan alle sejle en flodbåd?

Ja, det kræver ingen sejlbeviser eller erfaring med sejlads for at sejle en flodbåd. Dog med enkelte undtagelser på visse steder i Tyskland og Luxembourg.

Hvor kan man lægge til?

Flodbådsferie betyder frihed! I Frankrig kan du eksempelvis lægge til og fortøje hvor du vil langs de offentlige kanaler og floder. Du vil finde udstyr til fortøjning i båden. Man skal naturligvis respektere privat grund, som ligger ned mod flodbrinken. På visse strækninger kan det også hænde, at der vil være et meget begrænset fortøjningspladser – men det er næsten aldrig et problem at finde et sted at parkere båden uanset! Vil du gerne prøve en privat eller offentlig marina med faciliteter for sejlere kan det koste et gebyr. I andre lande lægger man ofte til ved havne, byer eller pladser, hvor det koster et gebyr for en overnatning.

Hvad er inkluderet i bådlejen

Når du sejler med Seatravel og vores partnere, betyder det sikkerhed og den bedste assistance under ferien. Alle vores både er fuldt udstyrede og vedligeholdt efter de højeste standarder. Personalet på baserne er altid klar til at hjælpe. og du får den bedste information inden afrejse.

Inkluderet:

 • Leje af båd og udstyr
 • Fuldt udstyret køkken
 • Sengetøj og linned
 • Håndklæder (OBS: håndklæder er ikke inkluderet i prisen hos Nicols)
 • Demonstration af bådens funktioner og styring
 • Teknisk support
 • Kort over området (findes på båden)
 • Sluseafgifter (OBS: gælder ikke i Irland og Holland)

Ikke inkluderet:

 • Rejsen til basen
 • Brændstof
 • Selvrisikoforsikring
 • Alle obligatoriske og valgfrie tillæg
 • Afbestillings- og/eller rejseforsiking

Hvilke dagligvarer skal jeg købe og hvor kan man gøre det?

Basepersonalet kan henvise til nærmeste supermarked/købmand. De ved alt om hvor man lettest kan købe ind. Vi anbefaler alle, at man fylder godt op med proviant til turen. Indkøb er let – man skal have noget fra alle hylder, da båden er helt tom.

Er det redningsveste på båden?

Ja – der findes redningsveste og redningskrans ombord. Det anbefales dog, at man inden afsejling kontrollerer, at der er veste, som passer til alle ombord. Andre størrelser udleveres af basepersonalet. Til mindre børn anbefaler vi, at egen vest medbringes. I vil ofte opleve, at redningsvestene er af den store og klodsede type, som vi kender fra færger. Denne type benyttes da der er skærpede krav til redningsveste i udlejningsbåde. De lettere svømmeveste er ikke godkendt som redningsvest. Ønsker du at medbringe din egen svømmevest ombord på båden, skal du være velkommen til det. Vi anbefaler at børn altid bruger redningsveste under sejlads. Der findes aldrig redningsvest til hunde, disse skal man selv medbringe hjemmefra.

Hvad sker der, hvis der bliver problemer med båden?

I tilfælde af problemer med båden, skal du kontakte personalet på basen hvorfra I sejlede. De vil så sende en tekniker inden for kort tid.

Er fiskeri tilladt?

Fiske-entusiaster vil elske en flodbådsferie – så husk stang og fiskegrej. Fiskelicenser kan købes i lokale butikker eller på basen.

Er det muligt at leje cykler?

Ja, på langt de fleste baser kan vi tilbyde leje af cykler til voksne og børn. Vi anbefaler altid at bestille cykler på forhånd hos Seatravel, eller tage et par cykler med på turen – men lad være med at overfylde båden med cykler. Cyklerne bør låses.

Kan jeg tage min hund med?

Selvfølgelig kan du det! For et ekstragebyr kan du tage op til to hunde med.

Hvornår kan jeg hente og aflevere båden?

Båden kan overtages om eftermiddagen på overtagelsesdagen. I skal være tilbage ved slutbasen aftenen før afleveringsdagen. I sover selvfølgelig på båden den sidste nat, før I checker ud morgenen. Bemærk at båden skal være forladt og overleveret på et særligt tidspunkt. De specifikke tidspunkter er afhængigt af basen, og kan derfor variere, så det er vigtigt, at du følger de tidsangivelser du får givet gennem Seatravel.

Hvilke typer parkering er tilgængelig?

De fleste baser har udendørs parkering, ligesom nogle også kan tilbyde parkering i garage.

Hvor mange timer skal jeg sejle om dagen?

Generelt anbefaler vi at man sejler 4-5 timer om dagen – det er et behageligt antal sejltimer og bådens batterier når heller ikke at blive afladet.

Er der elektricitet og internet ombord?

På bådene er der et 12V cigarstik (som i din bil) til genopladning af mobil o.lign. Medbring selv adapterstik. Det er en god ide at medbringe en inverter, som omformer 12V til 220V.

Skal jeg tanke diesel undervejs?

Normalt er der nok diesel på bådene til at man kan sejle i 10-14 dage. Diesel og andre forbrugsstoffer afregnes efter timetæller, så sluk motoren i sluser og hvis man ligger stille, så I ikke kommer til at betale unødigt meget.

Skal vi selv betjene sluserne? Hvis ja – er det så nemt?

Det er nemt og sjovt! Når du har været igennem den første sluse, bliver det ren rutine!  Alt afhængigt af hvilket område du sejler i, kan sluserne være manuelle (bruges af jer), bemandet af en slusemester, elektriske eller automatiske. Lige meget hvilket system der bruges, er manøvren den samme og meget nem. Faktisk fremhæves sluserne ofte som et af feriens højdepunkter.

Rejseforsikring

Det er muligt at tegne en rejseforsikring gennem Seatravel. Husk at hjemrejse aldrig er dækket af den offentlige sygesikring.

Bagage

Pak let og sporty – helst i bløde tasker. Selvom bådene er rummelige og godt indrettede, er det vanskeligt at stuve kufferter væk i en båd.

Godt at medbringe:

 • Pas, sygesikringsbevis, kørekort og bilforsikring (hvis du selv kører til basen) samt rejseforsikring.
 • Husapotek, solcreme med høj faktor
 • Sko med gummisåler
 • Mobiltelefon
 • 1 stort badehåndklæde pr. person
 • Viskestykker og tøjklemmer
 • Arbejdshandsker til slusearbejdet
 • Tip: En inverter, der kan omforme 12V til 220V

Briefing (ved ankomst)

Ved ankomsten henvender I jer på basens kontor, hvor de sidste papirer udleveres og underskrives. Der gives ved ankomsten en grundig instruktion i bådens brug m.m. af basens personale. Her vil I høre om alt lige fra hvilke knob du skal bruge til fortøjning af båden til hvordan ovnen virker. Lad skipper og co-skipper deltage i denne instruktion – der gives mange informationer, og to personer hører og opfatter bedre end én. For mange personer kan give forvirring. I kan evt. også spørge instruktørerne om deres tips til hyggelige steder at besøge og meget mere. Gå også selv båden igennem – det er nemmere at få klaret eventuelle mangler inden starten fra basen, end når man opdager det undervejs. En tekniker vil vise dig hvordan båden styres, indtil du føler dig sikker nok til at overtage båden selv. Forlang evt. først at få en prøvetur med en fra basepersonalet, hvis du føler dig mest tryg ved det.

Båddepositum / Risikoforsikring

Det anførte båddepositum/kautionsbeløb deponeres med VISA-/Euro-/Mastercard eller i kontanter. Beløbet refunderes efter skadefri tilbagelevering af båden i opryddet tilstand og til aftalt tid og sted. Der kan dog godt gå op imod tre-fire uger inden spærringen af båddepositummet ophæves på jeres kreditkort. Dette skyldes transaktionstiden mellem bådudlejer, kreditkortselskab og din bank. Medbring flere kreditkort, og kontrollér inden i taget hjemmefra, at I har penge til ferien. På flere kreditkort er der af sikkerhedsmæssige årsager en maks. forbrugsgrænse på 2000-3000 euro. Denne grænse kan I hurtigt nå, når I skal starte med at spærre båddepositum (selvrisikoen) på båden.

Toilet

Læg aldrig papir i toilettet, men saml det i stedet i en plasticpose ved siden af toilettet. I Frankrig, Italien og mange andre steder ledes afløbet fra toilettet direkte ud i kanalen, så lad være med at bade i kanalerne. På søområderne i Tyskland og Portugal er det muligt at bade i de store søer, ligesom man kan bade i Charente og på Lot-floden i Frankrig.

Drikkevand

Køb rigeligt drikkevand, og drik ikke vandet i bådens vandhaner. Vores erfaringer siger, at man drikker ca. 1 - 1½ liter/dagen per person.

Vand / Bad

Sørg for at vandtankene er fyldt op inden afsejling fra basehavnen. Spar på vandet – bl.a. ved at undlade at vaske op under rindende vand. Tank op i god tid undervejs, hvor det er muligt. Det koster nogle få euro.

Hvis vandtanken bliver helt tom, vil pumpemotoren køre uafbrudt og dermed overophede. I tilfældet det sker, anbefales det at slukke for den elektriske vandpumpe. Der vil kun være varmt vand, når motoren har kørt i mindst 30 minutter. Efter brusebad i toiletrummet pumpes gulvvandet ud ved at aktivere pumpeknappen på væggen, hvis det ikke pumpes automatisk ud.

Natsejlads

Det er ikke tilladt at sejle, når det er mørkt.