Udforsk Irlands smukke Shannon-flod

I Irland kan du sejle på den smukke flod Shannon, der byder på et væld af spændende aktiviteter og steder at udforske.

En bådferie på Shannon-Ernes floder og kanaler vil være feriesejlads gennem Irlands evigt grønne vidder og dramatiske landskaber. Så langt øjet rækker ses konturen af fjerne bjerge, romantiske dale og keltiske middelalderborge, der knejser langs søbredden. Og så er området et paradis for lystfiskere, idet her findes både ørred, laks, aborre og brasen.

Henrivende små landsbyer såsom Carrick, Leitrim og Killaloe med lune pubs og huse malet i stærke kulører, vidner om de livsglade irere. Det gamle irske ordsprog "En fremmed er en ven, du endnu ikke har mødt" vil du snart sande stadig gør sig gældende i den irske mentalitet, når båden lægger til i en lille hyggelig havn undervejs.

Myter, legender og irsk historie spænder over årtusinder, og der er gode muligheder for at møde historien på for eksempel Portumna Castle.

Trænger du til en pause fra alle indtrykkene, er det altid muligt at nyde en fløjlssort Stout eller en original Irish Whisky på en af de utallige pubs på din vej. Her er du garanteret aftenstunder fulde af stemning ved mødet med de altid varme og imødekommende irere, deres (røver)historier og folkemusik.

Sidst, men bestemt ikke mindst, har få lande så mange og så utroligt smukt beliggende golfbaner af international standard, som du finder dem i Irland. Mange af dem ligger tæt på vandvejene, så hvorfor ikke kombinere din bådferie med et par formiddage på golfbanen?

 

Flodbåde i Irland

Shannon

Et land med myter og hemmeligheder, det klareste vand og dramatiske scenerier - Irland har alle ingredienserne til den perfekte bådferie. De smukke floder Shannon og Erne og de omkringliggende søer udgør et af Europas mest populære feriemål inden for bådferie.

Højdepunktene for bådferie i Shannon-Erne: 

  • Ruinerne af Clonmacnoise
  • Portumna Castle
  • Keramik ved Belleek
  • Ridning i Banagher
  • ”The Dock” center for kunst i Carrick
  • Mountshannon – den hellige ø
  • Fiskeri
  • Cykeltur på Kingfisher Trail
  • Swan Island Open Farm i Ballinamore
Kort over Shannon

Praktisk information om sejlads i Irland

Den 360 km lange Shannon-flod er Irlands største. Niveauforskellen på den sejlbare del af floden er kun 9 meter, og det betyder, at vandet kun bevæger sig langsomt. Et kort over Shannon-floden vil også vise et stort antal søer – et stort plus for en bådferie. Det er et meget smukt område og går sammen med 2 kanalsystemer mellem floderne Shannon og Erne.

Gode råd til sejladsen

Det er nemt at sejle på Shannon-Erne også for nybegyndere. Dog skal man være opmærksom ved sejladsen i blæsevejr over åbent vand. Man skal ved ankomsten til basen se en video, før man sejler ud.

Restriktioner for sejladsen

Vær opmærksom på at nogle af bådene (både fra 4 m i bredden, bl.a. Magnifique og Shannon Star) ikke kan være i de smalle sluser på Lough Allan Canal (mellem Carrick og Drumshanbo), men i resten af området er der ingen begrænsninger.

På søerne skal man sejle midt i sejlrenden ellers risikerer man at gå på grund. Skulle der alligevel ske en grundstødning, så kontakt basen på servicetelefonen. Der vil blive opkrævet et gebyr for kontrol af bådens tilstand og sikkerhed samt assistance til at blive trukket fri. Det kan blive dyrt, da disse udgifter hverken dækkes af forsikringen eller risikoforsikringen og skal betales af dig som lejer.

Kortene over sejlområdet er tydeligt mærket med lavvandede områder og farvandsafmærkninger med bøjer til markering af anbefalede sejlruter eller symboler for sten og klipper, som man skal tage sig i agt for.

Vær opmærksom på, at sejlads på søerne kan begrænses i hårdt vejr (stor vindstyrke), og at børn under 17 år skal bære redningsvest.

Sluser

På baserne kan du købe et ”smartcard”, som du skal bruge for at komme gennem sluserne på Shannon-Erne systemet. Nogle sluser betjenes af en slusevagt, og er åbne i dagtimerne med undtagelse af nogle offentlige helligdage, så husk at tjekke åbningstiderne. Der betales et gebyr pr. gang for hjælpen, og det samme gælder svingbroen ved Portumna.

Andre sluser på strækningen er elektriske, og her bruges det købte ”smartcard” til at aktivere dem. Det er obligatorisk at bære redningsvest i sluserne.

Tillægning

Der er masser af tillægningsmuligheder i Shannon-Erne området. Overnatning i de offentlige havne er gratis, mens det koster et beløb at overnatte i de private marinaer. Det er ikke tilladt at ligge for anker på søerne om natten.

Transfer Service

Vi arrangerer gerne taxatransfer til og fra baserne. Vi kan på grund af basernes erfaring normalt få en bedre pris end den individuelle rejsende. Sejler du one way, kan der også arrangeres transfer fra slutbase til startbase.

Fiskekort

Er obligatorisk - og kan købes på baserne eller på turistkontoret. Eget fiskeudstyr medbringes (ingen udlejning fra baserne).

Toilet

Flodvand bruges til pumpetoilettet. Systemet og miljøet er følsomt, og det anbefales at have en plasticpose til papir og andet affald stående ved toilettet, så man undgår tilstopning. Kaldes basen ud til et tilstoppet toilet, opkræves et gebyr herfor. Alle både har toiletopsamlingstanke, der tømmes ved specielle “pump-out-stations” på land. Disse er markeret på kortet. Det føromtalte ”smartcard” bruges også som betaling for toilettanktømning og bad.

Vælg din destination nedenfor