Sejler du mod vest vil du komme gennem maleriske byer, som emmer af historie, der går helt tilbage fra romertiden. Og ikke mindst vil du passere verdens bedste cognac-destilleri i byen af samme navn. Destillieret har eksisteret i flere århundrede i dalen og skal besøges, hvis du er på bådtur på Charente. Du får en guidet rundtur på destilleriet og selvfølgelig smagsprøver på cognac. Du kommer også forbi byerne St. Brice, Saintes og Rochefort.

Herunder kan du se kort over området:

charente

Ruteforslag til Charente

  • Jarnac – Rochefort – Jarnac
  • Distance: 186 km
  • Sluser: 12
  • Sejltimer: 33 timer

Spændende byer på din tur

Jarnac
Jarnac er en indbydende by. Tag dig tid til at opleve byen og dens historie. Specielt interessant er baronfamilien Chabot, som boede her i en længere periode.

Bourg-Charente
På dette stille, men strålende sted vil du finde en naturlig og uberørt by omgivet af vinmarker. I centrum kan du opleve det smukke gamle slot og de tilhørende grønne haver. Velkommen til Bourg-Charente.

Saint-Brice
Saint-Brice er en charmerende landsby med mange levn fra fortiden. Besøg det enorme slot, Saint-Brice Castle, som er et rigtigt muse-see med sine store grønne haver.

Cognac
Cognac er en dynamisk og historisk by. Slentr ned ad de gamle snoede gader med bindingsværkshuse og udforsk de grønne haver ved siden af rådhuset. Cognac er berømt for sin dejlige cognac, som du kan få lov at smage på destilleriet, mens du er her.

Brives-sur-Charente
Brives-sur-Charente er en lille og charmerende landsby. Tag en tur langs de gamle gader og besøg byens imponerende kirke fra det 18. århundrede.

Chaniers
Velkommen til Chaniers, en hyggelig by som bestemt er et besøg værd. Du vil nyde at besøge kirken Saint-Pierre, hvis fundament går tilbage til det 11.århundrede. Tag dig tid til at gå langs kanalens banker - de er smukke.

Saintes
Saintes er den næst vigtigste by i området. Det er en by fuld af historie med storslåede monumenter såsom basilikaen Saint-Eutrop. Nyd at gå ned gennem de gamle gågader, hvor du vil finde både gode restauranter og charmerende bygninger.

Bussac-sur-Charente
Velkommen til Bussac-sur-Charente, en charmerende lille landsby. Fra kanalen vil du se et slot fra det 12. århundrede, og i byen kan du gå en tur for at se den romanske kirke fra det 14. århundrede.

Taillebourg
Taillebourg er en indbydende by med noget for enhver smag. Tag et stop her og se en gammel borg fra det 15.århundrede, som tidligere var en stærk højborg, men nu er der bare tårnet og vægge tilbage. Den er stadig smuk, især haverne dertil.

Saint-Savinien
Langs kanalen ligger en af de mest maleriske landsbyer i området. Den har aner helt tilbage til romersk tid. Saint-Savivien er en fredelig og charmerende landsby, som må opleves. Besøg den lokale kirke Saint-Savivien, som har udsigt til Charente på bakken.

Saint-Hippolyte
En folkloristisk og typisk by i området. Sæt tid af til at besøge den gamle ridderborg de la Bergerie og Saint-Hippolyte Kirke.

Tonnay-Charente
Oplev Tonnay-Charente, en indbydende by fuld af middelalder historie. Besøg byens romanske kirke, Saint-Etienne-De-Tonnay-Charente, som blev bygget i det 11.århundrede. Hvis du har tid, tag en gåtur ned til havnen - det er et smukt område.

Rochefort
Her finder du en blanding af de moderne og nutidige perioder, idet Rochefort har en lang og rig historie. Oplev dens monumenter og seværdigheder, som kirkerne i Saint-Louis og Notre-Dame. Besøg også haven ved den smukke Arsenal dør.

Hovedaktiviteter langs Charente flod

-     Smag på alt godt fra havet i Rochefort, som tilbyder stort set alt, hvad hjertet begærer af fisk og skaldyr.

-     Fortryllende Saintes byder på henrivende arkitektur, spændende bygninger, samt gode restauranter og butikker.

-     Smag på cognac i Cognac – byen hvor cognac er blevet fremstillet i århundreder.

-     Det imponerende slot i Saint Brice – mærk historiens vingesus, når du bevæger dig rundt i dette slot fra det
      14. århundrede med sine smukke renæssancefacader.

-     Nyd et besøg i Saint Savinien og bliv forkælet – er du på bådferie i august holdes der i denne periode en stor
      mad og vin festival. Smag løs!

-     Hop i badetøjet og nyd at blive afkølet i Charente flod, som har flere områder, der er perfekte til et dyp!

-     Charente flod er fuld af fisk, så tag fiskestangen med og fang din egen aftensmad.

-     Floden Charente har tilnavnet – Frankrigs yndigste flod – hvilket du vil opdage, når du sejler igennem 
      billedskønne landskaber og charmerende landsbyer.

Læs mere om Charente her

 

Er Charente destinationen for dig? Send os en forespørgsel