Vi har prisgaranti og vi sidder klar til at hjælpe på tlf. (+45) 39 16 33 44

St. Lucia & The Pitons

Fra vandsiden er tinderne ren magi – og står som en indgangsdør til det østlige Caribien. Lidt nord for Petit Piton er den lille by Soufriére (der deler navn med den nærliggende slumrende vulkan; den eneste i verden det er muligt at køre hele vejen ind i!). Kreolerbygninger med kunstfærdigt udskåret træudsmykning, og balkoner med udsigt over de gamle gader og stræder, giver byen en umiskendelig charme. Soufriére har en afslappende stemning, og det er en fryd at tage på en hyggelig shoppingtur eller spise lidt caribisk mad på en god restaurant. Saml en mooringbøje op nord for Petit Piton - og tag i land for at udforske det naturskønne område, hvor der bl.a. findes imponerende vandfald og svovlsøer. På St. Lucias vestkyst rejser den frodige grønne regnskov sig helt op i skyerne, der omkranser toppen af imponerende Mount Gimie og de andre majestætiske højder; en af grundene til at St. Lucia er så bemærkelsesværdigt smuk. Området omkring The Pitons og St. Lucia generelt er både naturskønt og meget behageligt for sejlere – et sikkert højdepunkt på en sejlerferie ved Windward og St. Lucia. Liggemuligheder Mooringbøjer er tilgængelige ved adskillige lokationer. Det er kun tilladt at kaste anker ganske få steder. Highlights Der findes mange gode restauranter langs kysten og i Soufriére by. Den mest elegante er Hummingbird Restaurant i Hummingbird Resort. Svovlsøerne, opvarmede af den vulkanske aktivitet, de omkringliggende tropiske haver, guidede vandreture i regnskoven ved Morne Fond St. Jacques (besøg Souffriére marine management kontoret i byen for mere information), Maho-vandfaldene og Jalousie-plantagen, er blandt attraktionerne i og omkring Soufriére. Faciliteter Brændstof, vand, is, provision, taxa, biludlejning og internetadgang er tilgængeligt.
Læs mere

Øen Bequia og Admiralty Bay

Bequias hovedhavn og mest benyttede ankerplads hedder Admiralty Bay. Bugten ligger på øens vest side, og her findes også Bequias eneste by, Port Elizabeth. Admiralty Bay er stor og velbeskyttet, og fra din båd vil du kunne se havnens små hoteller, butikker, markeder, bogbutikker, restauranter og barer. En romantisk middag på Frangipani Hotel vil utvivlsomt blive et af de mere skattede minder ved en sejlerferie ved Windward-og Grenadinerne, ligesom det også er en stor oplevelse at se de lokale håndværkere bygge større og mindre træbåde, ved hjælp af ældgamle traditionelle metoder. På Bequia praktiserer man stadig traditionel hvalfangst – efter en specialaftale med den Internationale Hvalfangstkommision, der tillader øens beboere at høste op til fire hvaler om året. Det østlige Caribien har mange unikke øer og kulturer, men for dem med en forkærlighed for søfartshistorie, er Bequia uden tvivl en af de mest fascinerende. Liggemuligheder Mooringbøjer er tilgængelige – og der er gode plads til at kaste anker, ligesom holdebunden generelt er god ved de mere populære lokationer. I andre dele af bugten er holdegrunden knap så god, og dønninger fra nord kan gøre natten ukomfortabel. Udover Admiralty Bay, er der en hyggelig og billedskøn ankerplads ved Friendship Bay, der helt sikkert er et besøg værd. Highlights Bequia er både smuk og fyldt med attraktioner. Talrige barer og restauranter med lækker caribisk mad, garanterer en spændende tur til land. Frangipani Hotel er værd at nævne, mens Auberge des Grenadines er kendt for deres overdådige hummer-og fiskeretter – Restauranten i Tradewinds Yacht Club, Devil´s Table, har god mad til alle budgetter, og byder desuden på en charmerende ø-stemning. For sejlere der er ude på at forkæle sig selv, er en massage ved Jack´s Spa & Beauty Salon, eller et spil tennis på en af øens mange baner, oplagte muligheder. Vandring er populært på Bequia, enten langs stranden eller på en af stierne i bakkelandskabet ved Mount Pleasant. Besøg også Bequia Maritime Museum, skildpadde-reservatet Old Hegg Turtle Sanctuary, eller hjemstedet for Athneal Ollivierre, en af øens mest berømte hvalfangere, hvor der også findes et lille hvalfangstmuseum. Faciliteter Brændstof, vand, is, badefaciliteter, vaskefaciliteter, bortskaffelse af affald, provision, propan, taxaer og internet (også Wi-Fi!) er tilgængeligt på Bequia.
Læs mere

Øen Mustique

Mustique er kendetegnet ved en kæde af bakker på mellem 120 og 180 meter, hvilket danner et smukt panorama fra havet, og et usandsynligt smukt udsigtspunkt fra selve øen. Besøgende sejlere er velkomne til at udforske Mustiques mange stier og veje, enten til fods eller på en lejet cykel/motorcykel. Berømtheder, forretningsmænd og royale har gjort øen til et højt værdsat tilflugtssted, og øens ca. 90 private estates, kendetegnet ved de altid nyklippede græsplæner, er off-limits. Macaroni Beach er en af de bedste i Grenadinerne, snorklingen er god næsten overalt, og der er utallige gode spisemuligheder på både afslappede og up-scale restauranter.      Liggemuligheder Mooringbøjer er tilgængelige i Britannia Bay. Forankring er forbudt uden tilladelse fra The Mustique Company, der tilser det lokale farvand. Highlights Tag på vandretur på Mustiques stier og stille veje, eller tag på rundtur med en taxicab eller lejet cykel/motorcykel. Det er ligeledes muligt at købe sig til en ridetur til hest. Nyd en svømmetur ved den smukke strand ved Macaroni Bay. Mis ikke muligheden for snorkling og dykning i det krystalklare vand. Faciliteter Provision, bortskaffelse af affald og taxa-service er tilgængelig - og internetadgang kan findes på øens bibliotek.
Læs mere

Tobago Cays Marinepark

Øerne er blandt de smukkeste i Grenadinerne - og lader til at være skabt for sejlere, der elsker snorkling og dykning. Horseshoe Reef danner en beskyttende cirkel om øerne – og du kan støde på et væld af forskelligt marineliv, bl.a. havskildpadder. Dykningen og snorklingen her hører til den absolut bedste i Grenadinerne og Windward-øgruppen - og Tobago Cays vil være et sikkert højdepunkt når man udforsker det østlige Caribien. Liggemuligheder Mooringbøjer er tilgængelige mod betaling; og der er planer om at oprette flere. Sejlere kan forankre ved flere lokationer. Ankerpladserne nord og syd for Baradel er populære. Her er ingen forankringsmuligheder for dinghy – men du kan slæbe den op på stranden, mens du svømmer/snorkler. Highlights Svøm, snorkel, nyd solen og slap af i uspoleret naturlig skønhed. Kig på havskildpadderne ved havskildpadde-området på Baradel. Kontakt en af de lokale dykkerbutikker for at komme ud og dykke (solo-dykning er ikke tilladt). Du kan også få et måltid mad ved en beach-barbeque stand (standene er regulerede, for at beskytte parken). Faciliteter Lokale småbådsejere besøger ofte de forankrede både, for at sælge bl.a. is, brød og hummere. 
Læs mere

Øen Mayreau og Salt Whistle Bay

Bugten er en fornem ankerplads – og man skal ikke betale parkafgifter for at kaste anker her. Bugten byder desuden på en halvmåne-formet strand, hvor svømningen er suveræn og snorklingen god (selvom sigtbarheden er bedre ved Tobago Cays). Området byder også på Palm Island – hvor det bl.a. er populært at kaste anker og nyde en god frokost. Casuarina Beach er skøn og har desuden en hyggelig strandrestaurant. En tur til farvandet ved Mayreau og Salt Whistle Bay vil helt sikkert være en god tilføjelse til en sejlerferie ved Windward og St. Lucia. Liggemuligheder Mooringbøjer er tilgængelige. Holdebunden er god sandbund. Kajplads til dinghy er tilgængelig. Highlights Svøm, snorkel, nyd solen og slap af i uspoleret naturlig skønhed. Kontakt en af de lokale dykkerbutikker for at komme ud og dykke (solo-dykning er ikke tilladt). Nyd en middag ved Salt Whistle Bay Club, eller slap af med en kold drink på en af strandbarerne. Faciliteter Ingen faciliteter for lystbåde er tilgængelige.
Læs mere

Martinique, Le Marin (Dream Yacht Charter)

Dream Yacht Charter base - Beskyttet i den smukke bugt på sydkysten af Martinique ligger Dream Yacht Charters base ved Le Marin.
Læs mere

St. Lucia, Rodney Bay Marina (Sunsail)

Sunsail base - Den nye base i Rodney Bay, St. Lucia, er lokaliseret langs vestkysten af denne prægtige ø, der giver dig et perfekt udgangspunkt til at tage på opdagelse.
Læs mere

St. Lucia, Rodney Bay Marina (Moorings)

Moorings base - På vestkysten af den smukke caribiske ø St. Lucia, nærmere bestemt i Rodney Bay ligger den nye Moorings base. Herfra har man gode muligheder for at udforske de mange spændende øer i Windward.
Læs mere

St. Lucia (Dream Yacht Charter)

Dream Yacht Charter base - Tag udgangspunkt i Dream Yacht Charters base i St. Lucia. Herfra er der suværent gode sejlmuligheder.
Læs mere

Martinique, Le Marin (Moorings)

Moorings base - På La Marina du Marin
Læs mere

Martinique, Le Marin (Sunsail)

Sunsails base - ved Le Marin, Martinique
Læs mere

Sejlervejrer ved St. Lucia og Martinique

Placeret i det nordøstlige passatvindsbælte er St. Lucia og Martinique velsignet med nærved perfekt vejr 12 måneder om året. Havets tilstand i passagerne mellem øerne kan være moderat, men sjældent hårdt.

Temperaturen på St. Lucia svinger mellem 18-29°C fra december til maj og 23-35°C fra juni til november. Vinteren er forholdsvis tør. Besøgende bør medbringe let, behageligt tøj. Mens jakke og slips sjældent er nødvendigt, er alt for afslappet badetøj sjældent værdsat andre steder end på stranden. Vandtemperaturen er ret konstant på 28°C.

Orkan sæsonen varer fra juni til november, med peak omkring august og september.

Klima

St. Lucia har tropisk klima, der er præget af havvinde og de fremherskende NØ passatvinde. Den fugtige sæson er fra juni til september og den tørre sæson fra februar til maj. Den gennemsnitlige årlige nedbør varierer fra 1.500 mm til 1.750 mm på de nordlige og sydlige kyster og helt op til 4.000 mm i den indre regnskov. Den gennemsnitlige temperatur ligger på 25°C året rundt.

Sejlads Forhold

St. Lucia og Martinique byder på livlige sejlforhold. Vinden blæser fra nordøst i vintermånederne og fra sydøst i løbet af sommeren med 5-13 m/s og styrkes ved de nordlige ender af øerne og i kastevind. Dette område giver også sejlere mulighed for at foretage et par længere ture i åbent vand mellem øerne. Nogle strækninger kan tage 7 til 10 timer og i kraftig blæst kan man opleve 1-2 meters dønninger på åbent hav.

Strømmen mellem øerne er generelt mod vest på omkring 0,5 til 2 knob, og dønninger er hovedsagelig nordøst til øst, men kan lejlighedsvis være nordpå i vintermånederne.

De dominerende Vinde

Vindene blæser næsten altid fra nordøst til sydøst på 5-13 m/s. Vinden har en tendens til at tiltage omkring de nordlige ender af øerne.

Måned

°C Max

°C Min

Gns. regndage

Gns. vind (m/s)

Januar

28

24

18

NØ 5-12,5

Februar

28

24

14

Ø 5-12,5

Marts

28

25

14

Ø 5-12,5

April

29

26

14

Ø 5-12,5

Maj

30

27

16

SØ 5-12,5

Juni

29

27

16

SØ 5-12,5

Juli

29

27

18

SØ 5-12,5

August

30

27

20

SØ 5-12,5

September

30

27

17

SØ 5-12,5

Oktober

30

26

15

SØ 5-12,5

November

29

26

18

NØ 5-12,5

December

28

25

17

NØ 5-12,5

 

Tidevand

Ved Windward Øerne er tidevandsforskellen meget lille: 30-60 cm, inkusiv variationer forårsaget af lokale niveauforskelle på grund af atmosfærisk tryk og dominerende vinde.