Flodbådsferie i England

Søg efter din båd

 

Sejl kanalbåd i England

England byder på skønne sejlområder. Sejl på den historiske Themsen nær London - eller hvad med en tur til det traditionelle midtengelske og walisiske landskab?

Glæd dig til en kongelige oplevelse, når du sejler på de bugtende floder og kanaler gennem Englands smukke og grønne landskab. Her mærker du historiens vingesus, idet du sejler forbi smukke, gamle byer og landsbyer med hyggelige pubber og yndige engelske haver med hvad dertil hører af perfekte græsplæner og formklippede hække.

En bådferie i England vil  være en ferie fuld af kontraster grundet den behagelige vekslen mellem land og by. Fra din flodbåd er der ro og tid til at opleve Englands evigt grønne floddale med græssende fåreflokke og hyggelige landsbyer med stråtækte bindingsværkhuse. Flere steder vil du se imponerende haver og huse, som ligger helt ned til vandkanten på din rute.

Prøv den nationale klassiker bestående af pies and mash på den lokale pub, eller tag på oplevelse i én af de større byer. Flere steder er det muligt at fortøje båden direkte ved berømte slotte og herresæder. 
Tag på bådferie i England og oplev The English Way of Life og landets traditionsrige kulturhistorie fra første parket på dækket af din flodbåd.

Klik videre i menuen for at læse mere om sejlområderne Themsen, Midtengland og Wales. Bemærk at der i Midtengland og Wales sejles i de traditionelle, smalle Narrowboats.

 

Flodbådsferie i England

Oplev forskellige sider af England

I England kan du tage på flodbådsferie i forksellige områder – oplev naturskønne Norfolk Broads, historiske Midt England & Wales eller storslåede Themsen.

Themsen

Læg båden til lige ved Themsen og oplev bl.a Oxford, Windsor Castle og Eton College - bådferie og engelske traditioner.

Højdepunkter ved Themsen: 

 • Windsor Castle - Dronningens mægtige residens
 • Dagstur til det centrale London
 • Beale Park (dyrepark)
 • Legoland Windsor, Thorpe Park og mange andre forlystelsesparker
 • Universitetsbyen Oxford
 • Royal Hampton Court Palace
 • Enestående fugle- og dyreliv
 • Historiske engelske byer såsom Marlow, Cookham, Pangbourne og Datchet
 • Hyggelige pubber langs floden
 • Shopping i Reading

Norfolk Broads

Lej båd og sejl selv på de lavevandede søer og floder i Norfolk Broads. Erfaring ikke nødvendig. Besøg Wroxham og Horning.

Højdepunkter i Norfolk Broads 

 • Fantastiske muligheder for at nyde naturen – mange naturcentre, reservater og fuglekikkestationer som kan besøges
 • Markedsbyer og traditionelle bådbyggerbyer giver indsigt i det landlige liv i England
 • Slusefri sejlads på lavvandede søer og floder – perfekt for førstegangssejleren

Midt England & Wales

Sejl i en af vores flotte narrowboats i Midt-England og Wales: Disse 200 år gamle kanalsystemer, strækker sig mere end 1500 miles og forbinder floderne i det bjergrige Wales med det frodige Midtengland - det oprindelige Narrowboat Country. Dette er moderne kanalbådferie i traditionel stil.

Højdepunkter i Midt England & Wales: 

 • -----
 • -----
 • -----

Om bådferie i England - Praktiske tips

Themsen er en historisk vandvej for transport af varer - og for fantastisk feriesejlads gennem generationer! Derfor er Themsen også et spændende og fornøjeligt mødested for de mange bådfolk, englændere såvel som udlændinge.

Norfolk Broads, som er et af vore andre sejlområder, byder på enestående natur, slusefri sejlads og hyggelige, små landsbyer.

Broer

En spændende del af turen på floder og kanaler er sejladsen under de mange broer og undertiden gennem tunneller. Under ophold på taget eller øverste dæk på båden skal alle være opmærksomme på, at der sjældent er ståhøjde under broerne - så sejl langsomt frem, sæt jer ned, og hold godt øje med børnene.

På kortet er nøje angivet, hvilken brobue båden kan / skal sejle igennem af hensyn til trafikforholdene, vanddybder og bundforhold.

OBS!! Osney Bridge på vestsiden af Oxford er for lav til passage!Der kan lægges til nær centrum.

Toilet

Hvor muligt anvendes de lokale toiletbygninger. Bådens toilet tømmes ud i en tankbeholder ombord, der har ret begrænset kapacitet. Brug derfor kun lidt papir ad gangen og put ikke noget i toilettet der kan tilstoppe slangerne! Selv bruger vi altid en plastikpose til papir og affald ved toilettet, så man undgår tilstopning.

Ved normalt forbrug bør tanken tømmes i løbet af ugen. Se efter det blå/hvide skilt for “Pump-out-Stations” undervejs langs Themsen og i marinaerne.

Pris ca. 10-12£.

Spise ude

Pubberne ligger som perler på en snor langs Themsen og i Norfolk Broads - mange utroligt stemningsfulde og rige på historie. Et godt måltid mad til fornuftige penge kan ofte købes på pubben. Mange englændere nyder traditionelt deres søndagsfrokost her, så der kan være fyldt.

Åbningstider: dagligt 10.30 - 23.00 og søndage 10.30 - 22.30.

Gebyr

Sluseafgifter er inkluderet i lejeprisen - dog kan der være afgifter på enkelte private vandveje.

“Weirs”

På flodkortet kunne se såkaldte “weirs”. Dette er en kunstig lille opdæmning af floden i den ene side - ofte i forbindelse med en sluse.  De er markeret på kortet med en kraftig streg eller skrevet med rødt “weir”, der er tegnet enten delvist ud i floden, eller hvor floden løber sammenløber med en sideflod.

Hold god afstand til dem, da strømmen her kan være noget kraftig - følg sejlløbet.  Hold en vis fart på båden, så den ikke driver med strømmen. Skulle motoren sætte ud, bør du hurtigt kaste et anker ud.

Fart

Bemærk de fartgrænserne på skiltene (normalt 5-10 km/t)

1) Bøderne for overskridelse er høje.
2) Dyre- og fuglelivet, samt lystfiskere - trives i fredfyldt natur langs flodbredden!
3) Jo større fart - jo voldsommere bølger - jo mere usikkert bliver det for alle. Det er bestemt ikke populært at være årsag til at frokostpilsneren vælter ud over bordet, - hverken på Jeres egen båd - eller på andre både hvor man forsøger at nyde livet og måltidet på en fredfyldt plet!

Vi har prisgaranti, og er medlem af rejsegarantifonden - vi sidder klar til at hjælpe på tlf. 3916 3344