Oplev de fabelagtige landskaber i England og Wales

Sejl i skønne områder som den historiske Themsen nær London eller i det traditionsrige midtengelske og walisiske landskab.

Glæd dig til en kongelige oplevelse, når du sejler på de bugtende floder og kanaler gennem Englands smukke og grønne landskab. Her mærker du historiens vingesus, idet du sejler forbi smukke, gamle byer og landsbyer med hyggelige pubber og yndige engelske haver med hvad dertil hører af perfekte græsplæner og formklippede hække.

En flodbådsferie i England og Wales vil være en ferie fuld af kontraster grundet den behagelige vekslen mellem land og by. Fra din flodbåd er der ro og tid til at opleve Englands og Wales’ evigt grønne floddale med græssende fåreflokke og hyggelige landsbyer med stråtækte bindingsværkshuse.

Prøv den engelske klassiker bangers and mash på den lokale pub, eller tag på oplevelse i én af de større byer. Flere steder er det muligt at fortøje båden direkte ved berømte slotte og herresæder. Tag på bådferie i England og oplev The English Way of Life fra første parket på dækket af din flodbåd.

I Wales venter dig en særlig oplevelse hos det walisiske folk. Lige som i England venter der dig et fabelagtigt, grønt landskab, hvor kanalerne leder dig forbi gamle borge og rolige landsbyer. Her kan du prøver lækre nationale retter som welsh rarebit, et krydret ostebrød, eller cawl, der er en supper der minder om en stuvning.

 

Flodbådsferie i England

Udforsk alle sejlområderne i England & Wales

I England og Wales findes der mange spændende sejlområder. Læs mere om disse herunder.

Praktisk information om sejlads i England

Herunder finder du en række punkter med alt det, der kan være rart at vide, når du booker en flodbåd i England.

Broer

En spændende del af sejladsen er turen under de mange broer - og undertiden gennem tunneller. Under ophold på taget eller øverste dæk på båden, skal alle være opmærksomme på, at der sjældent er ståhøjde under broerne. Sejl derfor langsomt frem, sæt jer ned, og hold godt øje med børnene. Hvor nødvendigt vil man på basen få udleveret kort, hvor det er nøje angivet, hvilken brobue båden kan/skal sejle igennem af hensyn til trafikforholdene, vanddybde og bundforhold. OBS!! Noter at Osney Bridge på vestsiden af Oxford er for lav til passage! Man kan i stedet lægge til nær centrum.

Toilet

Hvor muligt anbefales det at anvende de lokale toiletbygninger. Bådens toilet tømmes ud i en tankbeholder ombord, der har ret begrænset kapacitet. Brug derfor kun lidt papir ad gangen og put ikke noget i toilettet, der kan tilstoppe slangerne! Brug en plastikpose til papir og affald ved toilettet - så undgås tilstopning. Ved et normalt forbrug bør tanken tømmes i løbet af ugen. Hold øje med de blå/hvide skilte for ’pump-out stations’ under sejlads og i marinaerne.

Sluseafgifter og gebyrer

I England er sluseafgifterne inkluderet i din bådleje. Dog kan der forekomme afgifter på enkelte, private vandveje.

“Weirs”

På de lokale kort over vandvejene er der ofte markeret såkaldte “weirs”. En weir er en mindre, kunstig opdæmning af floden i den ene side af floden/kanalen, og ses ofte i forbindelse med en sluse. Weirs er ofte markeret på kortet med en kraftig streg, eller skrevet med rødt, “weir”, der er tegnet delvist ud i floden eller hvor floden løber sammen med en sideflod. Hold god afstand til dem, da strømmen her kan være noget kraftig. Hold en vis fart på båden, så den ikke driver med strømmen. Skulle motoren sætte ud, bør du hurtigt kaste et anker ud.

Fartbegrænsning

Bemærk fartgrænserne markeret med skilte (normalt 5-10 km/t). Bøderne for overskridelse er høje, da dyre- og fuglelivet og ikke mindst lystfiskere trives i den fredfyldte natur langs flodbrinken. Jo større fart - jo voldsommere bølger. Det er bestemt ikke populært at være årsag til, at frokostpilsneren vælter ud over bordet, hverken på egen eller andres båd.