Basen i Kisköre

Smukt placeret i Hortobágy National Park finder du basen i Kisköre. Denne skønne lokation er det perfekte udgangspunkt for en naturoplevelse udover det sædvanlige.

Du finder ingen større byer i området, men til gengæld mange små, charmerede landsbyer. Desuden er der en overflod af flotte naturscenerier og et spændende dyreliv.

I slutningen af maj og starten af juni kan du opleve et af de mest fascinerende naturfænomener i Europa. Her danner millioner af døgnfluer store skyer over Tisza-floden, hvor de parrer sig og siden dør alt sammen inden for få timer. Fænomenet kaldes også ”The bloom of the Tisza”.

Her kan du også opleve Pusztaen, den store græsslette, som findes i områderne omkring Tisza-søen og det østlige Ungarn. Her lever hjorde af bøfler, okser og vilde heste side om side med hinanden. Dyrene bevogtes af de ungarske cowboys, kaldet “Csikos”, i deres traditionelle dragter.

På en uges sejlads fra basen i Kisköre kan du sejle til Tisza-søen og Tiszalök inden du vender om og sejler tilbage til basen.

Basen i Tokaj

Den anden base i området, basen i Tokaj, ligger i det nordlige Ungarn tæt ved grænsen til Slovakiet. Tokaj-regionen er under UNESCOs beskyttelse og er samtidig internationalt anerkendt for sine gode vine. Området er også en rigtig godtepose for de historisk interesserede.

Om bord på din båd vil du sejle gennem skønne område med vinmarker for foden af Zemplén-bjergene og gamle skovdækkede vulkaner. Vinene herfra har gjort regionen berømt indenfor vinens verden. Hvis I er en børnefamilie på ferie, så skulle i tage at besøge Zemplén Adventure Park, hvor I kan prøve kræfter med både svævebane og en tur ned ad bobslædebanen.

Her på den øvre del af Tisza-floden kan i springe en tur i vandet for en svømmetur. Det er en ret unik oplevelse, når man er på flodbådsferie.

På en uge sejlads fra Tokaj kan I nå ud til byerne Sátoraljaújhely og Dombrád før i sejler tilbage til basen. I Sárospatak kan I se det imponerende renæssanceslot Rákócki.

Billeder fra området - Bodrog & Tisza

Billeder fra området - Bodrog & Tisza
Læs mere

Tokaj

Tokaj er et meget berømt vinområde i det nordøstlige Ungarn og sydøstlige Slovakiet. Det er så vigtig en kulturinstitution i området, at det er optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Det er særligt hvidvine, der produceres i området, og de betragtes som noget af det bedste af slagsen i hele verden. Men den betragtning er angiveligt ikke ny. Allerede den franske konge Ludvig d. 14. kaldte efter sigende Tokaj vine for ”Kongernes vin og vinens konge”. Når du tager på flodbådsferie i Ungarn, er det bestemt også værd at lægge ruten forbi den centrale by i vinregionen som bærer samme navn. Her finder du både museer og vinkældre, som vidner om den stolte tradition for vindyrkning i området.
Læs mere

Pusztaen

Ungarn er berømt for sin gullasch, men vidste du, at den oprindeligt kommer fra de rytterfolk, der levede på den ungarske græsslette, som de kalder Pusztaen? Hvis du vælger en bådferie i Ungarn, vil du næsten uundgåeligt sejle igennem en del af denne enorme steppe. I dag er store dele af sletten opdyrket, men du kan stadig opleve de såkaldte chikos, ungarske cowboys, når de rider rundt og styrer store flokke af heste. Den store flade slette er et helt utroligt syn, og her kan tiden nærmest stå stille, så du kan nyde din flodbådsferie i fulde drag. Sletten er en del af UNESCOs verdensarv, som det nok er værd at besøge.
Læs mere

Hortobágy Nationalpark

Et af de bedste steder at gå på opdagelsen i den store græsslette pusztaens historie og natur er i Hortobágy Nationalpark. Her er sletten velbevaret og ikke opdyrket. På den vis kan den traditionelle levevis for det asiatiske rytterfolk, der oprindeligt bosatte sig i Ungarn holdes i hævd. Grundvandsspejlet ligger meget højt i nationalparken, hvilket gør det muligt at hente vand op med den karakteristiske ungarske vippebrønd. Derfor vil du se store træformede T’er med vippearme spredt ud over sletten. Et andet særligt kendetegn er den 9-buede-bro, som blandt andet bruges til at drive kreaturer hen over floden. Nationalparken er også hjemsted for mange fugle. Blandt andet kan du opleve tranerne giver sig i kast med deres vilde danse her.
Læs mere

Sárospatak

Som en af Ungarns mest historiske byer udover hovedstaden Budapest, er det oplagt at fortøje din flodbåd tæt ved Sárospatak, så du kan gå på opdagelse i den skønne by tæt på grænsen til Slovakiet. En af de vigtigste ting at se i Sárospatak er byens borg fra det 16. århundrede. Dette imponerende bygningsværk er optaget på UNESCOs verdensarvsliste for dets betydning under den ungarske frihedskamp mod det habsburgske styre i starten af 1700-tallet. Borgen ligger med en fabelagtig udsigt over både byen og Bodrog-floden, som strømmer blidt gennem byens centrum. Her bør I unde jer selv en gåtur rundt i byens hyggelige stræder, hvor I fx kan tage et nærmere kig på byens flotte basilika.
Læs mere

Zemplén-bjergene

Når du driver afsted på din flodbåd af Bodrog-flodens vande, vil du mod nordvest kunne følge Zemplén-bjergene, der er en mindre bjergkæde i grænselandet tæt ved Slovakiet. De smukke grønklædte toppe rækker op i næsten 900 m.o.h. og er et perfekt sted at fortøje din båd for at tage en skøn vandretur i de fabelagtige landskaber. Hvis du er til adrenalinsus og mere vovede aktiviteter, er det oplagt at besøge Zemplén Adventure Park ved byen Sátoraljaújhely. Her kan du blandt andet kaste dig ud i en flot zip-line-tur over det grønne landskab, eller du kan tage en tur på en såkaldt alpin rutsjebane, som minder om en tur ned ad en bobslædebane.
Læs mere

Tokaj (Nicols)

Nicols base - Tokaj
Læs mere

Kisköre (Nicols)

Nicols base - Kisköre
Læs mere
Vi har prisgaranti og vi sidder klar til at hjælpe på tlf. 46 97 55 70