Basen i Kisköre

Smukt placeret i Hortobágy National Park finder du basen i Kisköre. Denne skønne lokation er det perfekte udgangspunkt for en naturoplevelse udover det sædvanlige.

Du finder ingen større byer i området, men til gengæld mange små, charmerede landsbyer. Desuden er der en overflod af flotte naturscenerier og et spændende dyreliv.

I slutningen af maj og starten af juni kan du opleve et af de mest fascinerende naturfænomener i Europa. Her danner millioner af døgnfluer store skyer over Tisza-floden, hvor de parrer sig og siden dør alt sammen inden for få timer. Fænomenet kaldes også ”The bloom of the Tisza”.

Her kan du også opleve Pusztaen, den store græsslette, som findes i områderne omkring Tisza-søen og det østlige Ungarn. Her lever hjorde af bøfler, okser og vilde heste side om side med hinanden. Dyrene bevogtes af de ungarske cowboys, kaldet “Csikos”, i deres traditionelle dragter.

På en uges sejlads fra basen i Kisköre kan du sejle til Tisza-søen og Tiszalök inden du vender om og sejler tilbage til basen.

Basen i Tokaj

Den anden base i området, basen i Tokaj, ligger i det nordlige Ungarn tæt ved grænsen til Slovakiet. Tokaj-regionen er under UNESCOs beskyttelse og er samtidig internationalt anerkendt for sine gode vine. Området er også en rigtig godtepose for de historisk interesserede.

Om bord på din båd vil du sejle gennem skønne område med vinmarker for foden af Zemplén-bjergene og gamle skovdækkede vulkaner. Vinene herfra har gjort regionen berømt indenfor vinens verden. Hvis I er en børnefamilie på ferie, så skulle i tage at besøge Zemplén Adventure Park, hvor I kan prøve kræfter med både svævebane og en tur ned ad bobslædebanen.

Her på den øvre del af Tisza-floden kan i springe en tur i vandet for en svømmetur. Det er en ret unik oplevelse, når man er på flodbådsferie.

På en uge sejlads fra Tokaj kan I nå ud til byerne Sátoraljaújhely og Dombrád før i sejler tilbage til basen. I Sárospatak kan I se det imponerende renæssanceslot Rákócki.

Hvor ligger Tokaj?

Tokaj ligger i det nordlige Ungarn.

Vi har prisgaranti og vi sidder klar til at hjælpe på tlf. (+45) 39 16 33 44