Sejl i solbeskinnede Portugal

Sejl på en af Vesteuropas største kunstige søer, Grande Lago Alqueva, og nyd roen i Alentejo-regionen.

I 2002 færdiggjorde man opdæmningen af Guadiana-floden, som blev lavet for at lave elektricitet og kunstvanding til Alentejo-regionen. Resultatet blev den ca. 250 km2 store sø Grande Lago Alqueva, som er perfekt til en bådferie.

Her kan du sejle rundt langs den omkring 745 km lange kystlinje eller besøge en af de flere end 400 øer, som var bakketoppe i det portugisiske landskab, før søen oversvømmede området. På øerne kan du fortøje for natten og sammen med din besætning gå i land og lege opdagelsesrejsende.

Grande Lago Alqueva tilbyder en usædvanlig bådferie på søens klare og rene vand, som er perfekt til badning, fiskeri, dykning og fabelagtig for naturelskere. Her er ingen sluser, og du kan fortøje, hvor du har lyst til. Det er virkelig en bådferie med total frihed.

Er du historisk interesseret vil du elske Alentejo-regionen. Den er fuld af gamle skikke og traditioner, som du får mest ud af ved at gøre hold i landsbyer og de omkringliggende steder som landsbyen Luz, der blev genopbygget sten for sten på bredden af Grande Lago Alqueva, da søen skulle oversvømme den oprindelige placering.

 

Flodbådsferie på Grande Lago

Grande Lago

Udnyt Portugals mange solskinstimer til at tage på lækker bådferie på Lago Alqueva. Her er sejlsæsonen lang, og du kan nyde det rene vand med en række vandaktiviteter. Vil du hellere gå på opdagelse på land, ligger der mange historiske, befæstede byer rundt om søen.

Højdepunkter ved Grande Lago: 

  • Et fantastisk vejr det meste at året
  • Fremragende bade- og vandsportsaktiviteter og også fiskeri
  • Cykleruter for mountainbikes
  • En verden af fauna og flora
  • Lokale seværdigheder: befæstede landsbyer, arkæologi, lokalt kunsthåndværk (keramik) og regionalt traditionelt køkken
Kort over Grande Lago

Praktisk information om sejlads i Portugal

På Lago Alqueva kan du nyde din flodbådsferie helt ud at skulle bekymre dig om sluser, mens du bevæger dig over søens vande. Vi har samlet nogle nyttige praktiske informationer, der er gode at have med, når Lago Alqueva er din destination.

Tillægning

Medmindre et skilt med tillægning forbudt er sat op, må du lægge til over alt langs søbredden. Nær landsbyernes kajpladser er der også tillægningbøjer, som du kan benytte dig af over natten.

Du finder to ankre ombord, men det er vigtigt, at du ikke bruger dem, medmindre det er et nødstilfælde som eksempelvis motorproblemer. Lago Alqueva er menneskeskabt, og derfor er der træer og buske på bunden af søen, som ankrene kan sætte sig fast i.

Grundstødning

På søen finder du en markeret rute, som er testet fri for lavvandede områder. Men vil du undersøge de mange små øer rundt omkring i søen, skal du være særligt opmærksom og bruge din sonar til at holde øje med afstanden til bunden af søen.

Hvis du skulle støde på grund uden for den markerede rute, skal du selv betale for at blive slæbt fri igen.

Svømning

Der er mange steder rundt om i søen, der indbyder til en forfriskende dukkert i det klare vand. Det skal du endelig gøre, men sørg for at holde godt øje med bredderne, slukke motoren og tage nøglerne ud, så der ikke sker ulykker, hvor svømmere kommer for tæt på bådens propel. Alle både har badestige og et brusebad på broen.

Fiskeri

Fiskeri er tilladt, men man skal have et fiskekort, som kan købes hos officielle bureauer. Du kan også betale basen for at gøre det. I så fald skal du på forhånd sende en kopi af din identifikation.

Vælg din destination nedenfor