Flodbådsferie i Portugal

Søg efter din båd

 

Sejl i solbeskinnede Portugal

Portugal har altid været en stolt søfarende nation - og det er nu muligt sejle på den store og altid solbeskinnede sø Grande Lago

Grande Lago er Portugals største kunstige sø. Den blev dannet i 2002 for at fremstille elektricitet og kunstvanding til Alentejo-regionen. Søen har omdannet det søvnige portugisiske landskab til at blive en af landets førende og mest spændende feriedestinationer. Selvom det er svært at bestemme den præcise størrelse, er søen, som blev dannet af den enorme Alquelva-dæmning over Guadiana-floden, ca. 25.000 hektar og med en kystlinje på ca. 745 km. Toppene af mere end 400 oversvømmede bakketoppe ses nu som øer, hvor man kan lægge til og gå på opdagelse. 

Grande Lago tilbyder en usædvanlig bådferie på søens klare og rene vand - perfekt til badning, fiskeri, dykning og for at tage undervandsfotos - og fabelagtig for naturelskere. Her er ingen sluser og du kan fortøje, hvor du har lyst til - det er virkelig en bådferie med total frihed. Der er talrige små øer, hvor du man fortøje for natten og med din besætning lege Robinson Crusoe.

Er du historisk interesseret vil du elske Alentejo regionen, som er fuld af gamle skikke og traditioner. Få der meste ud af det ved at gøre hold i landsbyer og de omkringliggende steder som f.eks:

  • Alquelva dæmningen - den enorme dæmning, som blev indviet i 2002
  • Landsbyen Luz, en by som blev oversvømmet og helt genopbygget på bredden af Lago Grande - lige fra kirkegården til de enkelte hus - gå ikke glip af museet.
  • Mourao med borgen og fæstningsanlægget fra det 13. århundrede
  • Monsaraz, den befæstede by med smalle brostensbelagte gader og storslåede arenaer, som stadig benyttes til tyrefægtning
  • Regionens gastronomi, som kan nydes i de små typiske restauranter i hver en landsby

Bådudlejning på  Grande Lago er muligt fra Nicols base ved Amieira Marina

 

Grande Lago

Fra basen ved Amieira Marina kan man sejle på det krystalklare vand, hvor man kan nyde at svømme, fiske, scubadiving og fotografere. Grand Lago i det sydlige Portugal er den største kunstige sø i Europa på 250 km2 og med beliggenhed tæt ved den spanske grænse.

Højdepunkter ved Grande Lago: 

  • Et fantastisk vejr det meste at året
  • Fremragende bade- og vandsportsaktiviteter og også fiskeri
  • Cykleruter for mountainbikes
  • En verden af fauna og flora
  • Lokale seværdigheder: befæstede landsbyer, arkæologi, lokalt kunsthåndværk (keramik) og regionalt traditionelt køkken

Om bådferie i Portugal - Praktiske tips

At leje en flodbåd på Grande Lago er et perfekt valg hvis man ønsker en smuk og stress-fri bådferie. Der findes ingen sluser, og du kan lægge til præcis, hvor du ønsker det – så bliver det ikke nemmere.

Solrigt Klima. Basen er, som en af de eneste, åben 365 dage om året, hvilket betyder, at du også kan tage på bådferie I vintermånederne – selv hen over julen og nytår. Der er garanteret solskin 300 dage om året.

I de små landsbyer langs bredden findes der desuden fantastiske restauranter med klassisk portugisisk mad – helt klart et af turens højdepunkter.

Vi har prisgaranti, og er medlem af rejsegarantifonden - vi sidder klar til at hjælpe på tlf. 3916 3344