Ferie i Ardennerne

Oplev de naturskønne Ardenner fra jeres egen flodbåd. Ordet Ardenner er keltisk og betyder "tæt skov". En bådferie i dette område, med den rene landluft, efterlader én overbevist om, at det beplantede område fungerer som Europas lunge. Naturen huser bl.a. vildsvin, rådyr og nogle af Frankrigs mest sjældne fuglearter, samt plantearter såsom orkidéer og fluespisende soldug, der også findes i det beskyttede vådområde.

En bådferie på Maas-floden, der snor og bugter sig, er en meget charmerende og mindeværdig oplevelse. Sejl længere ind i Ardennerne, og opdag de mange spændende byer på den anden side af grænsen til Belgien.

Regionen er rig på dyrevildt, hvorfor der findes et væld af vildt-specialiteter i området; tærter, skinker og pølser, kan du bl.a. sætte tænderne i. Mest berømt er skinken fra Ardennerne, men feinschmeckere foretrækker gerne den hvide pølse, en typisk specialitet produceret af lokale slagtere. Den ubestridte kongeby for de hvide pølser er Rethel, et must for flodbådsturister, men også de hvide Fumay-pølser er fremragende. Hvert år i juli afholdes en gourmetfestival i den hvide pølses ære.

 

 

En ægte gourmet må sejle mod Champagne via Canal de l'Aisne à la Marne. I Épernay og Reims, den tidligere kroningsby for franske regenter, kan man prøvesmage champagne. Man erfarer hurtigt, at den fine drik serveres og drikkes til enhver lejlighed. Her drikkes champagne både som aperitif, til forret, under hovedretten eller sammen med desserter såsom Biscuit de Reims.

Du kan se meget mere om alle vores flodbådsferie-destinationer og det store udvalg af flodbåde.

Pont-a-Bar (Locaboat)

Locaboat base - fra den lille charmerende base i Ardennerne er det muligt at sejle til bl.a. Sedan, hvor der er restauranter, shopping og et slot.
Læs mere
Vi har prisgaranti og vi sidder klar til at hjælpe på tlf. (+45) 39 16 33 44