Vi har prisgaranti, og er medlem af rejsegarantifonden - vi sidder klar til at hjælpe på tlf. 3916 3344

Ferie i Ardennerne

Oplev de naturskønne Ardenner fra jeres egen flodbåd. Ordet Ardenner er keltisk og betyder "tæt skov". En bådferie i dette område, med den rene landluft, efterlader én overbevist om, at det beplantede område fungerer som Europas lunge. Naturen huser bl.a. vildsvin, rådyr og nogle af Frankrigs mest sjældne fuglearter, samt plantearter såsom orkidéer og fluespisende soldug, der også findes i det beskyttede vådområde.

En bådferie på Maas-floden, der snor og bugter sig, er en meget charmerende og mindeværdig oplevelse. Sejl længere ind i Ardennerne, og opdag de mange spændende byer på den anden side af grænsen til Belgien.

Regionen er rig på dyrevildt, hvorfor der findes et væld af vildt-specialiteter i området; tærter, skinker og pølser, kan du bl.a. sætte tænderne i. Mest berømt er skinken fra Ardennerne, men feinschmeckere foretrækker gerne den hvide pølse, en typisk specialitet produceret af lokale slagtere. Den ubestridte kongeby for de hvide pølser er Rethel, et must for flodbådsturister, men også de hvide Fumay-pølser er fremragende. Hvert år i juli afholdes en gourmetfestival i den hvide pølses ære.

 

 

En ægte gourmet må sejle mod Champagne via Canal de l'Aisne à la Marne. I Épernay og Reims, den tidligere kroningsby for franske regenter, kan man prøvesmage champagne. Man erfarer hurtigt, at den fine drik serveres og drikkes til enhver lejlighed. Her drikkes champagne både som aperitif, til forret, under hovedretten eller sammen med desserter såsom Biscuit de Reims.

Du kan se meget mere om alle vores flodbådsferie-destinationer og det store udvalg af flodbåde.

Namur

Namur er hovedstaden i Vallonien – og er en by der tiltrækker et stigende antal besøgende. Hele området omkring byen er meget charmerende og naturskønt, mens den gamle bymidte er reserveret for fodgængere. Men den største attraktion er stadig byens fantastiske kastel. Muséet for gammel kunst har både malerier, skulpturer, glas og broderier. Namur må absolut være én af de mest imponerende befæstede byer i Europa. Der vrimler med charmerende caféer, boghandlere og vintagebutikker - det er nemt at tilbringe et par dage i denne hyggelige by, hvor der bl.a. er rig mulighed for citadelforskning, gamle byvandringer og afslappet bådture langs floden Meuse. 
Læs mere

Dinant

Belgiske Dinant ligger på bredden af den smukke flod Meuse i provinsen Namur. Den ældgamle befæstede by byder på et væld af spændende attraktioner. Byens majestætiske kastel knejser over byen på en 100 fod høj bakke. Dette berømte bygningsværk blev oprindeligt bygget i 1051, men blev ødelagt af franskmændene i 1703. Fæstningen der står i dag, blev opført under den hollandske besættelse i det tidlige 1800-tal. Dinants vartegn Notre Dame kirken (ikke at forvekle med den i Paris) blev faktisk ødelagt af faldende sten fra de nærliggende klipper i 1227, men blev heldigvis efterfølgende genopført i sin nuværende form. Dinant-grotten henrykker gæster med sine mangefarvede klippeformationer, og besøgende sejlere kan sagtens bruge en dag på at udforske herlige Dinant.
Læs mere

Sedan

Den gamle fæstningsby i Ardennerne er altid et besøg værd. Udover at være en billedskøn og livlig by, er Sedan nok mest kendt for sit slot, der med sit areal på 30.000 kvadratmeter siges at være det største befæstede middelalderslot i Europa. Opførelsen startede i 1424 og slottets forsvarsværker blev konstant forstærket op gennem århundrederne. Selve slottet er det eneste der er tilbage af de vidtstrakte fæstningsværker, der engang lagde i og omkring byen. Sedan var derudover kendt for at være et center for tøjfabrikation i det 16. og 17. århundrede, og er den dag i dag stadig vigtig for Sedan. Husk også at besøge byens gode restauranter og cafeer.
Læs mere

Reims

Reims er den by, hvor de franske konger i sin tid blev kronet, og hvor hovedparten af al champagne bliver fremstillet. Reims er også hjem for en af de smukkeste middelalderbygninger i verden, nemlig katedralen Notre-Dame de Reims. Her er mange af de franske monarker blevet kronet, og katedralen, der er fra den senere gotiske periode, er især berømt for sin imponerende højde og fantastiske glasfacader. Udover et utal af smukke bygninger fra Romertiden og Renæssancen, bør man også forkæle sig selv med et besøg på et af byens mange champagnehuse eller til kalkstenshulerne, der bruges til opbevaring under champagnens aldringsproces. Det kan anbefales at tage med på en af de guidede ture, der som regel afsluttes med en prøvesmagning.
Læs mere

Pont-a-Bar (Locaboat)

Locaboat port - From the small charming port in the Ardennes it is possible to sail to Sedan, hvor you will find restaurants, shopping and a castle.
Læs mere