Vi har prisgaranti og vi sidder klar til at hjælpe på tlf. 3916 3344

Ferie på Rideau Canal

Rideau Canal består af en række søer og floder, som er bundet sammen via kanaler. Kanaler udgør mindre end 10% af den UNESCO-beskyttede Rideau Canal, som strækker sig over ikke mindre end 202 km mellem Ottawa og Kingston.

Destinationens indtagende natur og klare søer er et slaraffenland for naturelskere og vandhunde. Hvis du skal vælge en destination med oplevelser i overflod, så er Rideau Canal det perfekte match!

Inspiration og praktisk information

Kanalkortbogen hjælper dig med at planlægge din rute, så du får det optimale ud af din flodbådsrejse. Har du eksempelvis ønsker til antal sejltimer og sluser, kan den bruges til at udregne disse mellem de forskellige byer på din rute. Bogen indeholder også mange nyttige oplysninger for sejlads i Canada. F.eks. er der gode og overskuelige oversigter over slusernes åbningstider, information om fartgrænser og signaler, samt nyttige adresser og telefonnumre til turistkontorer. Ønsker du inspiration til seværdigheder indeholder kanalkortbogen også en oversigt over markedsdage, museer i nærområdet m.m. Bogen findes om bord på båden.

Lad dig inspirere af de nedenstående beskrivelser af nærområdet (Ottawa, Toronto, Smiths Falls m.fl.), hvis du har brug for inspiration til hvad du skal se på rejsen gennem Rideau Canal.

Note: Bemærk at alle sejladser skal starte og slutte i Smiths Falls.

 

 

Rejsen dertil

  • Flyv til Ottawa (YOW) via Kastrup Lufthavn. Flyveturen til Ottawa er med oftest med 1 eller 2 transfers i andre lufthavne, til gengæld er køreturen fra Ottawa til Smiths Falls noget mere overskuelig; det tager kun 45 minutter med tog. Alternativt kan man tage en taxa fra Lufthavnen i Ottawa til Smiths Falls – her er køretiden ca. 1 time. Da der er få direkte togafgange mellem Ottawa og Smiths Falls anbefaler vi, at man tager en taxa.
  • Flyv til Toronto (YYZ) via Kastrup Lufthavn, hvis du gerne vil slippe for transfer i anden lufthavn. Til gengæld er turen fra Toronto lufthavn til udgangshavnen i Smiths Falls noget lang - ca. 3,5 time med tog eller 3 timer og 45 minutter med taxa.

Links:
Blue Line Taxi, Ottawa: http://bluelinetaxi.com/
City Taxi, Toronto: http://www.citytaxitoronto.com/index.php
Søg togforbindelse i Canada: http://www.viarail.ca/en

 

Ottawa

Hovedstaden Ottawa er en kosmopolitisk storby med alt hvad dertil hører af pulserende byliv, gode shoppingmuligheder og kulinariske oplevelser. Med flodbåd kan du sejle på den historiske Rideau Canal lige igennem hjertet af Ottawa midtby, hvor du har den helt unikke mulighed for at gå i land lige midt i storbyen. Det er en utrolig flot sejltur ind i byen, med udsigt til de grønne parker langs kanalen og smukke gamle bygninger der tårner sig op bag trækronerne.   Ottawa bugner med storbyens mange kulturelle tilbud og oplevelser. I det centrale område Parliament Hill kan du lade dig betage af den storslåede viktorianske arkitektur eller besøge National Gallery of Canada med anerkendte samlinger af kunst fra Canadas oprindelig befolkning og fra resten af Canada. Tæt ved kanalen kan du også gå på opdagelse i den gamle bydel og det historiske Byward Market, som byder på et stort udvalg af restauranter, butikker og udendørs underholdning. Har du cykler med på båden, kan du lade hovedstadens mange cykelstier føre dig rundt i byen. Er du en vandhund? Så må du ikke gå glip af muligheden for whitewater rafting på Ottawa River.
Læs mere

Kingston

Kingston er et must-see på din flodbådsferie på Rideau Canal. Med sin beliggenhed ved Rideau Canals udmunding i Lake Ontario er Kingston et oplagt turistmål for dem som gerne vil kombinere ægte landsbycharme med storbyens mange muligheder. Kingston er en by med en rig historie, og byen er kendt som ”Kalkstensbyen” på grund af sine mange storslåede bygninger fra 1800-tallet. Som Canadas første hovedstad nåede byen kun at eje den titel i 3 år, inden æren blev givet videre til Montreal i 1844, men Kingston anses stadig den dag i dag som Canadas kulinariske hovedstad med passionerede lokalproducenter. Hvis du er en ægte foodie der ønsker at komme helt ind under huden på Kingstons mad- og restaurantscene, kan vi anbefale en af byens guidede walking tours, hvor du får et lokalt indblik i byens kultur og historie blandet med tips til byens madscene. Byen kan også prale af en livlig kunst- og festivalscene, og hvert år er kalenderen pakket med arrangementer hele sommeren igennem med en lang række festivale, kulturelle events og kulinariske oplevelser. Når du har nydt alt hvad Kingston har at byde på, og du er på udkig efter lidt mere ro, lokker de omkringliggende landsbyer med deres traditionelle canadiske charme – og hvad med en smagsprøve på de gode varer hos Cindy og Dereks chokoladebutik i Seeley’s Bay?
Læs mere

Perth

Den historiske kalkstensby Perth blev anlagt som et hovedkvarter for militæret tilbage i 1816. Byens 200 år gamle historie ses stadig i dag i det smukke bybillede, som indrammes af de gamle historiske bygninger. Du kan komme fra Rideau Canal til Perth via afstikkeren Tay Canal, og det er en tur der bestemt er værd at tage. Tay Canal er et af de absolut bedste steder at spotte det vilde dyreliv langs Rideau Canal, som byder på et fascinerende fugleliv. Tay Canal bringer dig gennem Tay Marsh, som er et must for enhver fugleinteresseret. Her kan du spotte både hejrer, kravehjerpe, svaler, sumpstær og mange andre arter – inklusive den berømte canadiske lom. Perth har nemlig noget for enhver smag, med alt fra festivaler og kulturarrangementer til hyggelige aktiviteter som kano- og kajaksejlads, cykling, hiking, ridning og meget mere. Hvis du er her i weekenden, bør du også besøge et af byens farmer’s markets, som oftest finder sted på udvalgte lørdage eller søndage. Perth har desuden et meget stort udvalg af lækre restauranter og unikke butikker der er værd at udforske, ligesom byen også er hjemsted for mange kunsthåndværkere. Lægger du vej forbi Perth, skal du unde dig selv at smage de lokale øl fra bryggerierne Perth Brewery, Cartwright Springs eller Whitewater Brewing Co. Bryggerierne er åbne for turister og besøgende, og særligt Perth Brewery lægger hus til ølsmagning og introduktion til stedets egne brygge.
Læs mere

Ontarios Højland

Højlandet mellem Ottawa og Toronto er et skønt og uspoleret område med rum til eftertanke og naturoplevelser ud over det sædvanlige. Området danner de optimale rammer for at udforske både kuperede terræner, billedskønne søer og bjergtagende sletter. Her har du rig mulighed for vandreture, kajak, fiskeri og meget andet, og er du til cykling, kan du udforske nærområdet ved Rideau Canal fra en cykelsaddel. Her i Ontarios Højland, væk fra byernes menneskemængder, får du derfor muligheden for at nyde den perfekte kombination af ro og naturens rene vildskab.   En vandretur i Ontarios Højland er en oplevelse som du ikke må snyde dig selv for. Ontarios Højland imponerer i sin skærende kontrast til de rolige og endeløse søer ved Kingston og The Great Waterway. Her i højlandet er landskabet hårdt kuperet, hvilket danner rammerne for en rigtig interessant afstikker. Har du ønske om virkelig at fordybe dig i Ontarios fantastiske højland, kan vi anbefale at tage på et par dages roadtrip med start i Smiths Falls, enten inden eller efter din bådleje. På dit roadtrip kan du både besøge en autentisk pionerlandsby, afprøve dine køreevner på Canadas længste racerbane, lære hvordan man laver Canadas kendte ahornsirup, prøve kræfter med whitewater rafting og meget, meget mere.
Læs mere

Smiths Falls

Smiths Falls er hjemsted for en af baserne ved den smukke Rideau Canal. Byen er et oplagt sted at blive klogere på dette UNESCO verdensarvsbyggeri, som blev bygget i begyndelsen af 1800-tallet. Her finder du et af de bedste museer om kanalen, der sammen med jernbanen fik stor betydning for udviklingen af Smiths Falls. Byen er opkaldt efter Thomas Smyth, en amerikansk loyalist som flygtede fra USA efter den amerikanske revolution og slog sig ned i området. Siden slog særligt irske og skotske immigranter sig ned i byen under det store anlægsarbejde af Rideau Canal. Det er oplagt at bruge en dag eller to i Smiths Falls enten før eller efter din flodbådsferie. Udover den interessante lokalhistorie er der også et hav af muligheder for udendørsaktiviteter. Her kan du tage et slag golf, en cykeltur i den skønne natur eller en dukkert i søen fra byens strand.
Læs mere

Seeley's Bay (Le Boat)

Seeley’s Bay er smukt placeret på den sydlige del af Rideau Canal. Her er du omgivet af store søer og charmerende småbyer, som sætter en flot og mindeværdig ramme om din rejse til Canada.
Læs mere

Smiths Falls (Le Boat)

Le Boats base i Smiths Falls er din udgangshavn for rejsen. Le Boats kunder har mulighed for at benytte sig af stedets toilet inden for basens åbningstid. Bemærk at alle sejladser skal starte og slutte i Smiths Falls.
Læs mere