Ferie på Rideau Canal

Rideau Canal består af en række søer og floder, som er bundet sammen via kanaler. Kanaler udgør mindre end 10% af den UNESCO-beskyttede Rideau Canal, som strækker sig over ikke mindre end 202 km mellem Ottawa og Kingston.

Destinationens indtagende natur og klare søer er et slaraffenland for naturelskere og vandhunde. Hvis du skal vælge en destination med oplevelser i overflod, så er Rideau Canal det perfekte match!

Inspiration og praktisk information

Kanalkortbogen hjælper dig med at planlægge din rute, så du får det optimale ud af din flodbådsrejse. Har du eksempelvis ønsker til antal sejltimer og sluser, kan den bruges til at udregne disse mellem de forskellige byer på din rute. Bogen indeholder også mange nyttige oplysninger for sejlads i Canada. F.eks. er der gode og overskuelige oversigter over slusernes åbningstider, information om fartgrænser og signaler, samt nyttige adresser og telefonnumre til turistkontorer. Ønsker du inspiration til seværdigheder indeholder kanalkortbogen også en oversigt over markedsdage, museer i nærområdet m.m. Bogen findes om bord på båden.

Lad dig inspirere af de nedenstående beskrivelser af nærområdet (Ottawa, Toronto, Smiths Falls m.fl.), hvis du har brug for inspiration til hvad du skal se på rejsen gennem Rideau Canal.

Note: Bemærk at alle sejladser skal starte og slutte i Smiths Falls.


 

Rejsen dertil

  • Flyv til Ottawa (YOW) via Kastrup Lufthavn. Flyveturen til Ottawa er med oftest med 1 eller 2 transfers i andre lufthavne, til gengæld er køreturen fra Ottawa til Smiths Falls noget mere overskuelig; det tager kun 45 minutter med tog. Alternativt kan man tage en taxa fra Lufthavnen i Ottawa til Smiths Falls – her er køretiden ca. 1 time. Da der er få direkte togafgange mellem Ottawa og Smiths Falls anbefaler vi, at man tager en taxa.
  • Flyv til Toronto (YYZ) via Kastrup Lufthavn, hvis du gerne vil slippe for transfer i anden lufthavn. Til gengæld er turen fra Toronto lufthavn til udgangshavnen i Smiths Falls noget lang - ca. 3,5 time med tog eller 3 timer og 45 minutter med taxa.

    Links:
    Blue Line Taxi, Ottawa: http://bluelinetaxi.com/
    City Taxi, Toronto: http://www.citytaxitoronto.com/index.php
    Søg togforbindelse i Canada: http://www.viarail.ca/en

 

Smiths Falls

Smiths Falls er hjemsted for en af baserne ved den smukke Rideau Canal. Byen er et oplagt sted at blive klogere på dette UNESCO verdensarvsbyggeri, som blev bygget i begyndelsen af 1800-tallet. Her finder du et af de bedste museer om kanalen, der sammen med jernbanen fik stor betydning for udviklingen af Smiths Falls. Byen er opkaldt efter Thomas Smyth, en amerikansk loyalist som flygtede fra USA efter den amerikanske revolution og slog sig ned i området. Siden slog særligt irske og skotske immigranter sig ned i byen under det store anlægsarbejde af Rideau Canal. Det er oplagt at bruge en dag eller to i Smiths Falls enten før eller efter din flodbådsferie. Udover den interessante lokalhistorie er der også et hav af muligheder for udendørsaktiviteter. Her kan du tage et slag golf, en cykeltur i den skønne natur eller en dukkert i søen fra byens strand.
Læs mere

Smiths Falls (Le Boat)

Le Boats base i Smiths Falls er din udgangshavn for rejsen. Le Boats kunder har mulighed for at benytte sig af stedets toilet inden for basens åbningstid. Bemærk at alle sejladser skal starte og slutte i Smiths Falls.
Læs mere

Ottawa (Le Boat)

Le Boats base i Ottawa, Canada
Læs mere
Vi har prisgaranti og vi sidder klar til at hjælpe på tlf. (+45) 39 16 33 44