Flodbådsferie på Rideau Canal

Vi har prisgaranti, og er medlem af rejsegarantifonden - vi sidder klar til at hjælpe på tlf. 3916 3344

Ferie på Rideau Canal

Rideau Canal består af en række søer og floder, som er bundet sammen via kanaler. Kanaler udgør mindre end 10% af den UNESCO-beskyttede Rideau Canal, som strækker sig over ikke mindre end 202 km mellem Ottawa og Kingston.

Destinationens indtagende natur og klare søer er et slaraffenland for naturelskere og vandhunde. Hvis du skal vælge en destination med oplevelser i overflod, så er Rideau Canal det perfekte match!

Inspiration og praktisk information

Kanalkortbogen hjælper dig med at planlægge din rute, så du får det optimale ud af din flodbådsrejse. Har du eksempelvis ønsker til antal sejltimer og sluser, kan den bruges til at udregne disse mellem de forskellige byer på din rute. Bogen indeholder også mange nyttige oplysninger for sejlads i Canada. F.eks. er der gode og overskuelige oversigter over slusernes åbningstider, information om fartgrænser og signaler, samt nyttige adresser og telefonnumre til turistkontorer. Ønsker du inspiration til seværdigheder indeholder kanalkortbogen også en oversigt over markedsdage, museer i nærområdet m.m. Bogen findes om bord på båden.

Lad dig inspirere af de nedenstående beskrivelser af nærområdet (Ottawa, Toronto, Smiths Falls m.fl.), hvis du har brug for inspiration til hvad du skal se på rejsen gennem Rideau Canal.

Note: Bemærk at alle sejladser skal starte og slutte i Smiths Falls.

 

 

Rejsen dertil

  • Flyv til Ottawa (YOW) via Kastrup Lufthavn. Flyveturen til Ottawa er med oftest med 1 eller 2 transfers i andre lufthavne, til gengæld er køreturen fra Ottawa til Smiths Falls noget mere overskuelig; det tager kun 45 minutter med tog. Alternativt kan man tage en taxa fra Lufthavnen i Ottawa til Smiths Falls – her er køretiden ca. 1 time. Da der er få direkte togafgange mellem Ottawa og Smiths Falls anbefaler vi, at man tager en taxa.
  • Flyv til Toronto (YYZ) via Kastrup Lufthavn, hvis du gerne vil slippe for transfer i anden lufthavn. Til gengæld er turen fra Toronto lufthavn til udgangshavnen i Smiths Falls noget lang - ca. 3,5 time med tog eller 3 timer og 45 minutter med taxa.

Links:
Blue Line Taxi, Ottawa: http://bluelinetaxi.com/
City Taxi, Toronto: http://www.citytaxitoronto.com/index.php
Søg togforbindelse i Canada: http://www.viarail.ca/en

 

Ontarios Højland

Højlandet mellem Ottawa og Toronto er et uspoleret område med rum for eftertanke og naturoplevelser ud over det sædvanlige. Området danner de optimale rammer for at udforske både kuperede terræner, billedskønne søer og bjergtagende sletter. Her har du rig mulighed for både vandreture, kajak, fiskeri og meget andet, og er du til cykling kan du udforske nærområdet ved Rideau Canal fra en cykelsaddel. En vandretur i Ontarios Højland er en oplevelse, som du ikke må snyde dig selv for. Ontarios Højland imponerer i sin skærende kontrast til de rolige og endeløse søer ved Kingston og The Great Waterway. Her er landskabet hårdt kuperet, hvilket danner rammerne for en interessant getaway.
Læs mere

Perth

Den historiske kalkstensby Perth blev anlagt som et hovedkvarter for militæret tilbage i 1816. Bybilledet rammes ind af de gamle historiske bygninger, og lægger rum til både kultur og shopping. Lægger du vej forbi Perth skal du unde dig selv at smage de lokale brygge fra bryggerierne Perth Brewery, Cartwright Springs eller Whitewater Brewing Co. Bryggerierne er åbne for turister og besøgende. Særligt Perth Brewery lægger hus til ølsmagning og introduktion til stedets egne brygge.
Læs mere

Kingston

Kingston er et must-see på din flodbådsferie på Rideau Canal. Kingston er et oplagt turistmål, for den som gerne vil nyde godt af både landsbyens charme og storbyens mange muligheder. Byen er ramme for en lang række festivaler og kulturelle events, og er et kulturelt midtpunkt for både kulinariske oplevelser og passionerede lokalproducenter. De omkringliggende småbyer lokker med deres traditionelle, canadiske charme – hvad med en smagsprøve på de gode varer hos Cindy og Dereks chokoladebutik i Seeley’s Bay?
Læs mere

Ottawa

Hovedstaden Ottawa er en kosmopolitisk storby med alt hvad dertil hører af pulserende byliv, gode shoppingmuligheder og kulinariske oplevelser. Med flodbåd sejler du lige igennem hjertet af Ottawa midtby, hvor du får den helt unikke mulighed for at gå i land lige midt i storbyen. Ottawa bugner med storbyens mange kulturelle tilbud og oplevelser. Har du cykler med på båden kan du også benytte dig af cyklen til at komme rundt i hovedstadens mange cykelstier. Er du en vandhund må du ikke gå glip af riverrafting på White Water Rafting på Ottawa River.
Læs mere

Smiths Falls (Le Boat)

Le Boats base i Smiths Falls er din udgangshavn for rejsen. Le Boats kunder har mulighed for at benytte sig af stedets toilet inden for basens åbningstid. Bemærk at alle sejladser skal starte og slutte i Smiths Falls.
Læs mere

Seeley's Bay (Le Boat)

Seeley’s Bay er smukt placeret på den sydlige del af Rideau Canal. Her er du omgivet af store søer og charmerende småbyer, som sætter en flot og mindeværdig ramme om din rejse til Canada.
Læs mere