Flodbådsferie i Belgien

Søg efter din båd

 

Hjertevarme Belgien

Smag sødmen af det sprudlende Flandern; kendt for sin delikate chokolade, tegneseriefiguren Tin Tin, kniplinger og sit gourmetkøkken, er regionen Flandern, som ligger i den kystnære del af Belgien, rig på kultur og naturlig skønhed. Her sejler du med udsigt til vindmøller, enge, moser, sandstrande og travle byer fyldt med arkitektonisk storhed. Overalt støder man på Flanderns historie, og den ene store borg erstattes hurtigt af den næste.

Flanderns spændende historie og kulturarv afsløres også i de mange katedraler og paladser. I Gent kan du blandt andet beundre katedralen St. Bavo og nyde den fantastisk udsigt over middelalderbyen fra St. Michael-broen. Se også de dramatiske museer for 1. Verdenskrig i Ipres.

Prøv "Vlaamse stoofkarbonaden" - en populær gryderet i Belgien, som er lavet af oksekød, men med øl istedet for rødvin. Eller hvad med "Konijin i gueze" - kanin tilberedt med øl. Glem ej heller de verdensberømte Praliner-chokolader.

Belgien er et perfekt rejsemål for ølsmagning og ølfestivaler. Landet er berømt for sine øl, champagne, lambic og meget mere. Bryggeriet Straffe Hendrik tilbyder rundvisninger og ølsmagning, og Dulle Griet Bar i Gent har over 250 forskellige slags bryg på menukortet. Du kan også deltage i en af Belgiens utallige ølfestivaler, som finder sted året rundt. Læs mere om ølfestivalerne og vores råd til at kombinere din flodbådsferie med en af dem på vores blog her.

Man kan roligt tage børnene med på bådferie til Belgien. Bellewaerde Park i Ipres har både forlystelser og sjældne dyr. Mere afslappet er der Brielmeersen Park i Deinze, som byder på minigolf og en bambuslabyrint.

Kanaler og floder krydser de smukke lavtliggende kystområder ved vores destination i Belgion. Naturområdet her udgør et fristed for både havfugle og badegæster. Vandvejene er så stor en del af Flanderns infrastruktur, at man finder mange broer på kryds og tværs i hver by. Faktisk kan Gent prale med mere end 120 broer!

 

Nieuwpoort og Gent

Området er berømt for sin chokolade og kniplinger, og overalt bliver man modtaget venligt og hjertelig. Rolige landskaber og gamle byer er forbundet perfekt af de smukke flamske vandveje, som snor sig gennem det lille lands historiske landskaber. Fra markeder og museer til monumenter, mesterværker og mindesmærker - du vil altid finde noget at opleve og gøre.

Højdepunkter i Nieuwpoort og Gent: 

 • Den smukke by Brugge, ”Nordens Venedig”
 • Gotiske Gent - Belgiens gamle hovedstad
 • Diksmuide Ijzer-tårnet
 • Brielmeersen Park i Deinze
 • Gents katedral St. Bavo
 • Groeningemuseet i Brügge
 • Dulle Griet-baren i Gent
 • Krigsmindesmærkerne i Ipres
 • Sandstrandene ved Nieuwpoort
 • Strandpromenaden i Oostende
 • Chokoladefestival i Brügge
 • Mere en 300 forskellige belgiske øltyper

Om bådferie i Belgien - Praktiske tips

Når du vælger en bådferie i Flandern i Belgien starter du en fantastisk rejse i et land ved havet. Kanaler og floder krydser de smukke lavtliggende kystområder, som er et fristed for havfugle og badegæster. Der er ca. 1.570 km vandveje i Belgien og de benyttes til såvel kommerciel fragt som til fritidssejlads. Vandvejene er så stor en del af Flandern at man finder mange broer på kryds og tværs i hver by - faktisk kan Gent prale med mere end 120 broer. En bådferie i Flanders tager dig langs kysten med sine klitter og diger. Nordsøluften blæser nyt liv og du man forkæle med med lækre skaldyr og belgisk bryg på caféer langs fronten til Atlanten. Du kan sejle til Gent via en kanal bygget i 1886 - netop een af de vandveje, som gør Belgien så særlig for bådferie.

Nieuwport

Parkering

Gratis åben parkering i Nieuwpoort.

Supermarked i Nieuwpoort

1,5 km fra basen finder du UNIC – et velassorteret supermarked (også frisk brød, kød og grøntsager m.m.).

Forretninger og bycentrum

Du finder lokale forretninger restauranter og caféer  centrum af Nieuwpoort ca. 2 km fra basen.

Mobiltelefoner
I Belgien er de fleste sluser og broer bemandede. Nogle at brovagterne betjener flere broer ad gangen og er derfor måske ikke lige på broen når du ankommer for at komme igennem. For at sejle rundt om Brugge skal man kontakte de personer som betjener hele systemet af broer og sluser rundt om Brugge fra en central kontrolpost. Har du ikke din egen mobiltelefon med eller har en mobiltelefon som ikke kan bruges i udlandet, kan man leje en mobiltelefon på basen. Basen vil forsyne din telefon med kort og kreditkortet bliver tjekket ved start og afslutningen. Du skal betale forbruget ved afrejsen.

Betaling med kreditkort

Nieuwpoort og Gent accepterer følgende kreditkort til betaling af risikoforsikring, brændstofs-depositum og ekstraudstyr: Visa og MasterCard.

Bemærk venligst at i Belgien kan man betale med kreditkort i restauranter, hoteller, forretninger og nogle af de store supermarkedskæder, men ikke i mindre supermarkeder og købmænd.

Fiskeri

Fiskeri er tilladt, men man skal have et fiskekort (dog ikke for børn under 16 år) og kortet kan købes på posthuset.

Gent

Supermarked i Gent

Express GB Oude Beestenmarkt ligger 200 m fra basen.

Markedsdag

Der er 10 forskellige markeder i Gent – se www.visitgent.be for mere info.

Golf

The Roayl Latem Golfclub , Latemstraat 120 Sint Martens Latem 0032 9 282 765.

Sejlads til og tillægning i Brugge

Sejler du til Brügge følger man ”ring-kanal” (en gammel voldgrav) rundt langs byens udkant. Man kan fortøje sikkert ved ”La Coupure” – indløb i kanalen, som havnemesteren lukker af for natten. Det koster ca. 10,- € / båd i havnepenge.

Vi har prisgaranti, og er medlem af rejsegarantifonden - vi sidder klar til at hjælpe på tlf. 3916 3344