Hjertevarme Belgien

Flandern byder dig velkommen med lækker chokolade, smagfulde øl og et væld af smukke broer.

Smag sødmen af det sprudlende Flandern; kendt for sin delikate chokolade, tegneseriefiguren Tin Tin, kniplinger og sit gourmetkøkken, er regionen Flandern, som ligger i den kystnære del af Belgien, rig på kultur og naturlig skønhed. Her sejler du med udsigt til vindmøller, enge, moser, sandstrande og travle byer fyldt med arkitektonisk storhed. Overalt støder man på Flanderns historie, og den ene store borg erstattes hurtigt af den næste.

Flanderns spændende historie og kulturarv afsløres også i de mange katedraler og paladser. I Gent kan du blandt andet beundre katedralen St. Bavo og nyde den fantastisk udsigt over middelalderbyen fra St. Michael-broen. Se også de dramatiske museer for 1. Verdenskrig i Ipres.

Prøv "Vlaamse stoofkarbonaden" - en populær gryderet i Belgien, som er lavet af oksekød, men med øl istedet for rødvin. Eller hvad med "Konijin i gueze" - kanin tilberedt med øl. Glem ej heller de verdensberømte Praliner-chokolader.

Belgien er et perfekt rejsemål for ølsmagning og ølfestivaler. Landet er berømt for sine øl, herunder den særlige lambic-type. Bryggeriet Straffe Hendrik tilbyder rundvisninger og ølsmagning, og Dulle Griet Bar i Gent har over 500 forskellige slags bryg på menukortet. Du kan også deltage i en af Belgiens utallige ølfestivaler, som finder sted året rundt. Læs mere om ølfestivalerne og vores råd til at kombinere din flodbådsferie med en af dem på vores blog her.

Man kan roligt tage børnene med på bådferie til Belgien. Bellewaerde Park i Ipres har både forlystelser og sjældne dyr. Mere afslappet er der Brielmeersen Park i Deinze, som byder på minigolf og en bambuslabyrint.

Kanaler og floder krydser de smukke lavtliggende kystområder ved vores destination i Belgien. Naturområdet her udgør et fristed for både havfugle og badegæster. Vandvejene er så stor en del af Flanderns infrastruktur, at man finder mange broer på kryds og tværs i hver by. Faktisk kan Gent prale med mere end 120 broer!

 

Flodbåde og øl i Belgien

Nieuwpoort og Gent

Belgien er berømt for lækker chokolade, smukke kniplinger og flere hundrede forskellige øl. Flandern-regionens netværk af rolige vandveje snor sig gennem landskabet og historiske byer med charme og karakter. Kort sagt en perfekt destination for en flodbådsferie.

Højdepunkter i Nieuwpoort og Gent: 

 • Den smukke by Brügge, ”Nordens Venedig”
 • Gotiske Gent - Belgiens gamle hovedstad
 • Diksmuide Ijzer-tårnet
 • Brielmeersen Park i Deinze
 • Gents katedral St. Bavo
 • Groeningemuseet i Brügge
 • Dulle Griet-baren i Gent
 • Krigsmindesmærkerne i Ypres
 • Sandstrandene ved Nieuwpoort
 • Strandpromenaden i Oostende
 • Chokoladefestival i Brügge
 • Mere en 300 forskellige belgiske øltyper
Kort over Flandern

Praktisk information om sejlads i Belgien

Der er ca. 1.570 km vandveje i Belgien, og de benyttes til såvel kommerciel fragt som til fritidssejlads. Særligt i Flandern er vandvejene en vigtig del af infrastrukturen, og derfor finder du også mange broer på kryds og tværs i byerne, bedst eksemplificeret ved den smukke by Gent, hvor der er flere end 120 broer.

Sluser og løftebroer

I Belgien er alle sluser og løftebroer styret af en slusemester. Hvis du rejser i påsken, skal du være opmærksom på, at alle broer og sluser har lukket påskesøndag. Du får mere information om åbningstider for broer og sluser, når du ankommer til basen. Vær opmærksom på, at der særlige regler i Brügge, som du kan læse mere om længere nede.

Tillægning

I Belgien skal du lægge til ved dedikerede tillægningspladser, som har enten pullerter eller ringe, du kan binde bådens tovværk til. Til gengæld er der et væld af tillægningspladser, og de fleste af dem er endda gratis. Vær dog opmærksom på særlige regler i Brügge, som du kan læse mere om herunder.

Sejlads til og tillægning i Brügge

Sejler du til Brügge følger man ”ring-kanal” (en gammel voldgrav) rundt langs byens udkant. Man kan fortøje sikkert ved ”La Coupure” – indløb i kanalen, som havnemesteren lukker af for natten. Det koster et mindre beløb pr båd pr nat i havnepenge.

Sluser og broer i Brügge har andre åbningstider end i det øvrige Flandern. I april og oktober er de helt lukkede om søndagen og på officielle helligdage. Du kan få mere information på basen.

Indkøb til turen

1,5 km fra basen finder du UNIC – et velassorteret supermarked (også frisk brød, kød og grøntsager m.m.).

Du finder lokale forretninger restauranter og caféer i centrum af Nieuwpoort ca. 2 km fra basen.

Betaling med kreditkort

Basen i Nieuwpoort accepterer følgende kreditkort til betaling af risikoforsikring, brændstofs-depositum og ekstraudstyr: Visa og MasterCard.

Bemærk venligst, at du i Belgien kan betale med kreditkort i restauranter, hoteller, forretninger og nogle af de store supermarkedskæder, men ikke i mindre supermarkeder og købmænd. Spørg gerne, når du går ind i forretningen.

Fiskeri

Fiskeri er tilladt, men man skal have et fiskekort (dog ikke for børn under 16 år) og kortet kan købes på posthuset.

Vælg din destination nedenfor