Hvad er en flodbåd?

– og hvad er forskellen mellem de forskellige modeller?

 

Flodbåd og kanalbåd er blot to ord for det samme; en motordrevet båd, som du kan sejle i og bo på. I modsætning til en sejlbåd, behøver du hverken sejlbevis eller -erfaring for at leje og sejle disse både.

Nogle vælger at sammenligne flodbåde med en campingvogn på vandet. Her er det mest basale, du har brug for. Fælles for alle vores flodbåde er, at der findes elektricitet og rindende vand ombord, et mindre tekøkken (ofte med gasblus) og mindst ét toilet med bad og sengepladser. Du er i den forstand selvkørende, og vælger selv hvor du vil sejle, så længe du overholder de lokale sejlregler og er på den aftalte start- og slutbase inden for aftalt tid.

På basen får du en introduktion til båden og dens funktioner. Basepersonalet vil desuden vise dig hvordan du styrer båden gennem en sluse og fortøjer båden.

Der er overordnet set to typer af flodbåde; cruisere og narrowboats. Men hvordan vælger du den rigtige flodbåd? Læs vores tips herunder.

 

 

 

Hvad er forskellen mellem en cruiser og en narrowboat?


En cruiser findes på de fleste af vores destinationer, og udbydes af bådoperatører som Le Boat, Nicols og Locaboat.

Cruisere er klassiske og moderne motordrevne flodbåde, men findes i mange forskellige modeller. Nogle har soldæk, andre ikke. Nogle har styring både inde og ude, andre kun den ene af disse. 

Flodbåd
Eksempel på layout
Flodbåd indvendig

 

 

 

En narrowboat findes udelukkende i Storbritanien. Narrowboats udbydes af bådoperatørerne Black Prince og ABC Boat Hire.

Denne type flodbåde er gammeldags i udtrykket udenpå, men moderne indrettet indeni, og har den lange, smalle facon, som har været helt unikt for bådene på de engelske kanaler. Engang var det nødvendigt, at bådene var så smalle, hvorfor man måtte bygge på i længden i stedet.

Narrowboats er populært blandt både de lokale englændere og besøgende, og er en sjov og anderledes måde at opleve de engelske kanaler. Narrowboats har – i modsætning til de moderne cruisers – ikke soldæk. Dog er der ofte mulighed for at sidde udenfor både for og bag på bådene. Men vil du have rummelige soldæk, skal du kigge efter en moderne cruiser.

Narrowboat
Narrowboat layout
Narrowboat

 

 

Hvilken båd skal jeg vælge?

Vælg den båd, hvis indretning passer bedst til dine behov og ønsker. Vær dog opmærksom på, at der inden for cruisere eksisterer forskellige komfortkategorier; Budget-bådene er de billigste, men også de ældste, og vil derfor fremstå mere slidte, end de nyere både fra f.eks. Komfort- og Premier-serien.
Narrowboats er dog ikke inddelt i disse kategorier – de er mere standardiserede og sammenlignelige.

Hvordan ved jeg, hvor mange vi må være på båden?

Bruger du søgemaskinen, skal du vælge et antal personer inden du trykker ’søg’. Vi har nemlig allerede kategoriseret bådene på dine vegne. Let, ikke?
Vores anbefaling er dog, at der bør være en ”rigtig” sengeplads til alle ombord, så ingen skal sove til opredning i salonen. Det er muligt, men ikke komfortabelt. Er I to personer, passer én kahyt fint. Men er man et ulige antal, eksempelvis tre personer, anbefaler vi, man vælger en båd med to kahytter.

Vi har prisgaranti og vi sidder klar til at hjælpe på tlf. (+45) 39 16 33 44