Vi har prisgaranti, og er medlem af rejsegarantifonden - vi sidder klar til at hjælpe på tlf. 3916 3344

Ferie i Falkirk

Med udgangspunkt i Falkirk har du udsigt til en varieret sejlads med noget for enhver smag; naturen er mild og smuk, og langs vandvejene er der både charmerende landsbyer, hyggelige pubber, samt adgang til metropolerne Edinburgh og Glasgow.

Desuden er det nemt at komme til basen i Falkirk, og flypriserne til Edinburg er ofte meget overkommelige.

 

 

Sejladsmuligheder

På 1 uges bådleje kan det lade sig gøre at sejle til Edinburgh og retur og bagefter til Glasgow og retur til basen i Falkirk. Der er dog flere spændende ruter at vælge mellem:

Glasgow-ruten følger Forth & Clyde Canal. Den snor sig gennem idylliske landskaber, under broer og forbi landsbyerne Auchinstarry, Cadder Village og Kirkintilloch, som siges at have flere kirker end pubber. Glasgow er Skotlands største by og har alt hvad en storby af den kaliber bør rumme af shoppingmuligheder, et livligt natteliv og kunstsamlinger.

Edinburgh-ruten følger Union Canal. Først forbi den populære The Union Inn, så følger tre sluser og derefter over den smukke Almond Aqueduct med de høje stenhvælvinger. Fortsæt forbi det berømte Linlithgow Palace, hvor Dronning Mary af Skotland blev født. Edinburgh byder på mange spændende attraktioner. Kommer du til Edinburgh må du ikke misse chancen for en rundtur i Scotch Whisky Experience eller den særlige oplevelse af Camera Obscura & World of Illusions.

Edinburgh

Edinburgh er en levende og energisk kulturby – og dette er ikke tomme ord. Selvom Edinburgh har en dragende og dramatisk historie, lever Skotlands hovedstad ikke i fortiden. Tværtimod går fortiden, nutiden og fremtiden op i en højere enhed, når man er på besøg i Edinburgh – og måske især når man slentrer ned ad den imponerende historiske hovedgade i Old Town – kaldet The Royal Mile. The Royal Mile starter ved byens legendariske vartegn, Edinburgh Castle. På pladsen foran borgen kan man hvert år opleve det berømte Military Tattoo, som er det absolutte højdepunkt i løbet af folkefestivalen Edinburgh Festival. Et besøg på det nye skotske nationalmuseum, der kan findes på en sidegade til The Royal Mile i Old Town, er et absolut must. Her opføres bl.a. Skotlands historiske og geologiske udvikling – og udstillingerne er absolut topmoderne og en stor oplevelse for både børn og voksne. The Royal Mile byder på mange andre attraktioner og et væld af imponerende og spændende arkitektoniske mesterværker. Edinburghs mange spændende oplevelser gør selvfølgelig enhver flodbådssejler både sulten og tørstig – heldigvis er der i Old Town er rigt udvalg af pubber, hvor man både kan få en kold øl, en dram whisky og et godt måltid.
Læs mere

Glasgow

Glasgow er Skotlands største by, og er kendt for sin kultur og befolkningens store venlighed. Den pulserende og dynamiske metropol tilbyder en blanding af internationalt anerkendte museer og gallerier, betagende arkitektur, et livligt natteliv, fantastisk shopping og et mangfoldigt udvalg af restauranter og barer. Glasgow har desuden ry for at have en livlig musikscene med mange live-koncerter. Og så er det nemt at finde et godt sted til en pause i byen i én mange fantastiske grønne områder.
Læs mere

Linlithgow

Linlithgow er berømt for sit palads, Linlithgow Palace, som er fødested for den sidste uafhængige regerende dronning af Skotland, Marie Stuart. Børn vil elske at udforske ruinerne. Linlithgow Loch, hvor paladset ligger, er desuden kendetegnet ved et spændende fugleliv, der sammen med paladsruinerne danner et skønt panorama. Udover paladset og loch’en, er Linlithgow en fin, historisk by med knap 20.000 indbyggere. Her er der masser at se og gøre på en dagsudflugt.
Læs mere

Falkirk Wheel

Den imponerende bådlift Falkirk Wheel er et spændende og dramatisk bygningsværk. Falkirk Wheel er 35 meter høj, 35 meter bred og 30 meter lang. Liften, som er placeret i et stort basin med fortøjninger til mere end 20 både, kan løfte op til 600 tons. Herved udmærker den sig som verdens første roterende bådlift, der hæver bådene op, og således forbinder vandvejene. Black Prince’s base i Falkirk ligger placeret lige ved Falkirk Wheel, så du kan slet ikke undgå at komme forbi.
Læs mere

Falkirk (Black Prince)

Black Prince Base - Vores base ligger smukt ved Falkirk Wheel, et af de mest betagende syn ved de skotske kanaler, og er ideelt placeret mellem Edinburg og Glasgow.
Læs mere

Falkirk (ABC Boat Hire)

ABC Boat Hire - Udforsk Skotlands lavland fra basen i Falkirk. Her får du en let sejlads med meget få sluser, og du kan opleve det utrolige Falkirk Wheel, der forbinder Union Canal og Forth og Clyde Canal.
Læs mere