Tag på flodbådsferie med Seatravel

Flodbådsferie er nemt selv for den uerfarne. At navigere på en flodbåd er som en leg, og efter introduktionen ved ankomst er du godt sat til at være skipper!

 

 

Ingen erfaring nødvendig

Det kræver ingen erfaring at leje eller styre en flodbåd. Alle i hele familien kan være med uanset tidligere erfaring med sejlads. Ved ankomst får I en grundig introduktion i styring af båden, så du hurtigt bliver tryg og komfortabel med at sejle den.

Udforsk

Med over 10 lande på tværs af Europa og Nordamerika at vælge imellem, kan du tage på flodbådseventyr med Seatravel i et bredt udvalg af kulturer og natur.Mange operatører

I Seatravel arbejder vi sammen med over 6 forskellige operatører, hvilket sikrer dig, at vi altid kan finde en båd, som passer til lige netop dine behov.Husk at vi har prisgaranti og er medlem af Rejsegarantifonden nr. 0206.

Hvad er en flodbådsferie?

Sådan er livet ombord

Opdag en ny måde at holde ferie på – det kræver ingen forudgående kendskab til sejlads, ingen sejlerbeviser eller nogen form for erfaring for at være skipper på en flodbåd på Europas vandveje!

Der er talrige spændende sejlområder og et stort antal bådtyper at vælge imellem, og en bådferie kan tilpasses ethvert feriebudget og besætningsstørrelse. Det er en oplevelse for alle aldre, unge som ældre, og fungerer glimrende som både en lille familietur, en tur med venner eller for flere generationer.

Oplev Europas smukkeste søer, floder og kanaler fra soldækket på båden, mens landskabet langsomt panorerer forbi jer. Nyd en oplevelsestur i en afslappende atmosfære, en gourmetrejse eller sejl i historiske omgivelser – vi garanterer en uforglemmelig ferie.

Vær ikke bekymret – bådene er nemme at betjene og forudgående erfaring er ikke nødvendig. Der er kun ét gear (frem og tilbage), og bådene er nemme at styre. Ved ankomst får du en grundig instruktion i bådens funktioner; alt fra knob og stik til hvordan ovnen virker om bord. Bådene er veludstyrede og komfortable, og der er almindeligvis både dyner, puder og sengelinned ombord - og altid køkkengrej, badeværelse med toilet og bruser m.m.

Stop op når (og hvor) I vil – det er det herlige ved en bådferie! Nyd et improviseret besøg på et vinslot/chauteau, køb ind på det lokale marked, besøg en middelalderlandsby, gør stop ved flodbrinken for en picnic i det grønne eller udforsk området på de lejede cykler – dette er blot nogle få eksempler på, hvad du kan forvente dig af en bådferie.

At sejle gennem en sluse er en sjov del af ferien og giver alle mulighed for at blive involveret i sejladsen. Når I først er kommet igennem den første sluse, finder du hurtigt ud af, at det ikke er så vanskeligt. De fleste sluser er automatiske eller betjenes af en slusemester. Når dagen går på hæld er det tid til at fortøje ved en kaj/marina eller langs flodbrinken.

En kanalbådsferie er også en måde at nyde godt af regionens kulinariske udfoldelser. Uanset hvor du vælger at sejle, er der muligheder for at prøve de lokale produkter og egnsretter, og ikke mindst vine og ølsorter.
Vil man mærke historiens vingesus er mulighederne mange; fra middelalderslotte til gotiske katedraler og ældgamle slotsruiner. En bådferie på Europas vandveje er som en rejse gennem historien.
Husk kikkerten; dyrelivet langs floder og kanaler er enestående – og uanset hvor I vælger at sejle, kommer man tæt på det lokale dyreliv, idet man befinder sig midt i deres levesteder.

Med en flodbådsferie gennem Seatravel har du total frihed til selv at planlægge din ferie og vælge det tempo, der passer dig.

Gode råd & Ofte stillede spørgsmål

Må og kan alle sejle en flodbåd?

Ja, det kræver ingen sejlbeviser eller erfaring med sejlads for at sejle en flodbåd. Dog undtaget enkelte steder i Tyskland og Luxembourg, hvor der kræves sejlbevis.

Hvad er inkluderet i bådlejen

Når du sejler med Seatravel og vores partnere, betyder det sikkerhed og den bedste assistance under ferien. Alle vores både er fuldt udstyrede og vedligeholdt efter de højeste standarder. Personalet på baserne er altid klar til at hjælpe. og du får den bedste information inden afrejse.
Hvad sker der hvis der bliver problemer med båden?
I tilfælde af problemer med båden, skal du kontakte personalet på basen hvorfra I sejlede. De vil så sende en ingeniør indenfor kort tid.

Inkluderet:

 • Leje af båd og udstyr
 • Fuldt udstyret køkken
 • Sengetøj og linned
 • Håndklæder (OBS: håndklæder er ikke inkluderet i prisen hos Nicols)
 • Demonstration af bådens funktioner og styring
 • Teknisk support
 • Kort over området (findes på båden)
 • Sluseafgifter (OBS: gælder ikke i Irland og Holland)

Ikke inkluderet:

 • Rejsen til basen
 • Brændstof
 • Selvrisikoforsikring
 • Alle obligatoriske og valgfrie tillæg
 • Afbestillings- og/eller rejseforsiking

Hvor kan man lægge til?

Flodbådsferie betyder frihed! Generelt kan du i Frankrig lægge til og fortøje hvor du vil langs de offentlige kanaler og floder – der findes udstyr til fortøjning langs flodbredden i båden. Der findes private strækninger og strækninger med begrænsede fortøjningspladser – men det er næsten aldrig et problem at parkere båden, der hvor I ønsker det! Vil I gerne prøve en privat/offentlig marina med faciliteter for sejlere – kan det koste et gebyr. I andre lande lægger man ofte til ved havne, byer eller pladser, hvor det koster et gebyr for en overnatning

Hvad sker der hvis der bliver problemer med båden?

I tilfælde af problemer med båden, skal du kontakte personalet på basen hvorfra I sejlede. De vil så sende en ingeniør indenfor kort tid.

Kan jeg tage min hund med?

Selvfølgelig kan du det! For et ekstragebyr kan du tage op til to hunde med.

Skal vi selv betjene sluserne? Hvis ja – er det så nemt?

Det er nemt og sjovt! Når du har været igennem den første sluse, bliver det ren rutine! Nogle sluser skal du åbne, andre er automatiske eller har en venlig slusemester. Nogle har endda små butikker med specialiteter og museer, ligesom de er perfekte steder at falde i snak med andre sejlere.

Alt afhængigt af hvilket område du sejler i, kan sluserne være manuelle (bruges af jer) – bemandet af en slusemester, elektriske eller automatiske – men lige meget hvilket system der bruges, er manøvren den samme og meget nem. Faktisk fremhæves sluserne ofte som et af feriens højdepunkter.

Hvornår kan jeg hente og aflevere båden?

Båden kan overtages fra kl. 15-18:00 på overtagelsesdagen. I skal være tilbage ved slutbasen aftenen før afleveringsdagen. I sover selvfølgelig på båden den sidste nat, før I checker ud morgenen efter inden kl. 09:00. Bemærk at båden skal være forladt og overleveret kl. 09:00.

Briefing (ved ankomst)

Ved ankomsten henvender I jer på basens kontor, hvor de sidste papirer udleveres og underskrives.
Der gives ved ankomsten en god og grundig instruktion i bådens brug m.m. af basens personale på godt engelsk eller tysk i Tyskland. 
Her vil i høre om alt lige fra hvilke knob du skal bruge til fortøjning af båden til hvordan ovnen virker. Lad skipper og co-skipper deltage i denne instruktion – der gives mange informationer, og to personer hører og opfatter bedre end kun én person. For mange personer kan give forvirring. Instruktionen er en vigtig del af bådferien, for ikke kun bådens indretning og funktion vises og afprøves. Hvis der er noget, som i er usikre på, så bliv ved med at spørge basepersonalet. Det er meget nemmere at få instruktionen inden man forlader basen. I kan evt. også spørge instruktørerne om deres tips til hyggelige steder at besøge og meget mere. Gå selv båden godt igennem – det er nemmere at få klaret eventuelle mangler inden starten fra basen, end når man opdager det undervejs. En tekniker vil vise dig hvordan båden styres, indtil du føler dig sikker nok til at overtage båden selv. Forlang evt. at få en prøvetur med kyndig tekniker, hvis du føler dig mest tryg ved det.

Toilet

I de fleste områder må du aldrig smide papir i toilettet, saml det i stedet i en plasticpose ved siden af toilettet. Der er dog undtagelser alt efter hvilken båd du lejer, så spørg på basen, hvis du er i tvivl.
I Frankrig, Italien og mange andre steder ledes afløbet fra toilettet direkte ud i kanalen, så lad være med at bade i kanalerne.
På søområderne i Tyskland, Portugal og Polen er det muligt at bade i de store søer, ligesom man kan bade i floderne i Charente og på Lotfloden i Frankrig.

Vand/Bad

Sørg for at vandtankene er fyldt op inden afsejling fra basehavnen. Spar på vandet – bl.a. ved at undlade at vaske op under rindende vand. Tank op i god tid undervejs, hvor det er muligt. Det koster nogle få euros.

Hvis vandtanken bliver helt tom vil pumpemotoren køre uafbrudt og dermed overophede – sluk for den elektriske vandpumpe, hvis det sker. Der vil kun være varmt vand, når motoren har kørt i mindst 30 minutter. Efter brusebad i toiletrummet pumpes gulvvandet ud ved at aktivere pumpeknappen på væggen, hvis det ikke pumpes automatisk ud.

Hvad er en flodbåd?

En flodbåd er en motordreven båd, der er designet til at sejle på verdens floder og kanaler. En flodbåd findes i forskellige typer, modeller og størrelser og kan lejes hos Seatravel gennem en række forskellige bådoperatører.

 

Udforsk Europa og Nordamerikas vandveje

Flodbådsferie giver dig et væld af vidt forskellige muligheder, alt afhængigt af hvor du vælger at tage hen. Fælles er dog, at du får den unikke mulighed for at opleve destinationens kultur og natur fra en helt nye side, navnlig vandsiden, i dit helt eget tempo. Her finder du lige præcis den destination, der kan danne rammen for din kommende flodbådsferie.

Flodbåd i Frankrig

Frankrig

Seatravel tilbyder flodbådsferie i 12 forskellige franske regioner, så der er noget for enhver smag. Sejl på Frankrigs hyggelige kanaler og floder, som løber igennem nogle af Europas smukkeste områder. Flodbådsferie i Frankrig byder på kulturelle og kulinariske lækkerier, majestætiske landskaber, farverige landsbyer og meget, meget mere. Uanset hvilken destination du vælger, vil du være sikker på at få uforglemmelige oplevelser – her er aktiviteter for alle aldre.

Højdepunkter i Frankrig: 

 • Berømte Canal du Midi
 • Badeferie og lyserøde flamingoer i Camargue
 • Vinslotte i Bourgogne
 • Trøfler og bjerglandsbyer i det solrige Aquitaine
 • Lot-flodens majestætiske klippevægge
 • Cognac-områderne langs Frankrigs yndigste flod, Charente
 • Bretagnes friske havpust og keltiske charme
Flodbåd i Tyskland

Tyskland

Seatravel kan arrangere flodbådsferie i to sejlområder i det nordøstlige Tyskland; sølandskabet i Mecklenburg og Brandenburg-området nær Berlin (OBS: Brandenburg-området kræver sejlbevis). I det tyske landskab sejler du på et netværk af krystalklare søer og floder, som danner rammen om det idylliske sejlområde. Oplev middelalderlige bindingsværkshuse, enestående slotte og flotte naturreservater. På flodbådsferie i Tyskland kombineres det smukke landskab med den tyske højkultur.

Højdepunkter i Tyskland: 

 • Middelalderbyerne Mirow, Rechlin, Röbel og Brandenburg
 • Fantastisk dyre- og fugleliv i naturreservatet Spreewald
 • Vandsportsaktiviterer i Müritz See
 • Den botaniske have i Mirow
 • Pulserende byliv i Berlin
 • Eventyrslottene ved Rheinsberg og Fürstenberg
 • Det moderne akvarium i Waren
 • Sanssouci-slottet ved Potsdam
 • Strandene ved Werder
Sejlads ved Venedig

Italien

På flodbådsferie i Italien kan du opleve to vidt forskellige sejlområder – begge meget børnevenlige destinationer. I sejlområdet grænsende op til Europas mest berømte kanalby, er der masser at give sig til. Her er rammerne for din sejlads både romantiske og unikke - hør gondolførerne synge sorgløst, mens solen går ned bag hustagene, alt imens du nyder et glas vin ombord. Friuli-regionen giver anledning til ø-hop mellem de hyggelige øer og lækre badesteder, indrammet af et spændende fugle- og dyreliv.

Højdepunkter i Italien: 

 • Venedigs renæssancekunst og -kultur
 • Italiensk cuisine og de populære rødvine fra Veneto
 • Traditionsrige håndværk på øerne
 • Lækre sandstrande ved Lido di Jesolo
 • Unikt fugleliv i nationalparken i Po Deltaet
 • Fiskemarkedet i Chioggia
 • Lækker italiensk is på hvert gadehjørne
Solskin over flod i England

England & Wales

Tag på royal flodbådstur på Themsen, hvor variationen mellem land og by går op i en højere enhed, eller afprøv livet på en gammeldags narrowboat i Midtengland. Vil du sejle med en cruiser, skal du til den berømte flod Themsen, som snor sig gennem bølgende landskaber, forbi historiske byer og traditionelle, engelske pubber. Vil du sejle på en narrowboat I Midtengland, er der masser af baser at vælge mellem på de krogede, smalle kanaler, som kan føre dig til alt fra de komplekse netværk af yndige kanaler nær Birmingham, de rolige landlige omgivelser ved Coventry eller storbyen Manchester. Uanset hvilket område i England du vælger, vil du opleve de engelske kanaler side om side med lokale fritidssejlere.

Højdepunkter i England & Wales: 

 • Sejlads på den historiske Themsen-flod
 • Mærk historiens vingesus i Oxford
 • Britisk pubkultur og fish ’n’ chips
 • Charmerende landsbyer i vaskeægte Barneby-stil
 • Græssende køer og lokale fiskende langs vandvejene
 • Det mægtige Windsor Castle og det pulserende London
 • Slentretur i de royale parker
Båd ved bro i Skotland

Skotland

I Skotland kan du vælge mellem to unikke sejlområder; Falkirk i lavlandet og Caledonian Canal i højlandet. Fra Falkirk kan du nyde let sejlads og en klassisk kanalferie til Glasgow og Edinburg. Vil du udfordres kan du med fordel vælge en mere fri sejlads i det karakteristiske og dramatiske, skotske højland med udgangspunkt i Caledonian Canal. En flodbådsferie i Skotland byder på både imponerende landskaber og karakterfulde byer.

Højdepunkter i Skotland: 

 • Rolige søer og dramatisk natur i det skotske højland
 • Whisky-destillerier
 • Klassisk kanalsejlads ved Glasgow og Edinburg
 • Loch Ness-uhyret, hvis du er heldig
 • Falkirk Wheel
 • Cykel- og vandreture
Sejlads i Irland

Irland

Krystalklare floder, keltiske monumenter og Guinness er nogle af nøgleordene for en flodbådsferie i Irland. Omkring Irlands floder Shannon og Erne, finder du et stort netværk af søer. Det er nemt at navigere på disse floder og søer, hvilket gør Irland til en populær destination for flodbådsferie. Det irske landskab udgøres af bølgende, grønne bakker, hvor du pletvist mødes af små, hyggelige landsbyer. Vandkvaliteten i Irland er imponerende, og noget af det reneste, du kan finde i Europa.

Højdepunkter i Irland: 

 • Ruinerne af Clonmacnoise-klostret
 • De indemurede haver ved Portumna Slot
 • Golfbaner i verdensklasse
 • Traditionelle, irske pubber
 • Fin porcelæn i Belleek
 • Ridning i Banagher
 • Lough Key Forest & Leisure Park
 • The Dock - center for kunst i Carrick
 • Lystfiskeri – laks, gedde, brasen, skalle
Livlig kanalby i Belgien

Belgien

Oplev belgisk chokolade og øl brygget af belgiske munke på flodbådsferie i Belgien. Nyd afslappende sejlads på de belgiske vandveje, hvor du vil blive budt hjertelig velkommen af indbyggerne, de ældgamle og charmerende byer og fredelige landskaber. Hyggelige landsbyer og maleriske landskaber er forbundet af de kønne flamske vandveje, som snor sig gennem dette lille historiske land.

Højdepunkter: 

 • Det UNESCO-beskyttede tårn i Diksmuide
 • Traditionelt, belgisk kunsthåndværk
 • Belgisk chokoladekunst og klassikeren moules frites
 • Bagerimuseet i Veurne
 • Katedralen i historiske Gents
 • Uendelige og fine sandstrande ved Nieuwpoort
 • Strandpromenaden i Oostende
 • Flamsk storby sus i Brügge
Flodbåd på hollandsk kanal

Holland

Nyd den hollandske idyl på en flodbådsferie i tulipanernes hjemland Holland. Sejl ad vandveje omgivet af landets mange vindmøller, cykel afsted på en af cykelruterne langs flodbredden eller læg til kaj i de flotte nye marinaer. På din flodbådsferie i Holland, vil du kunne nyde frodige, grønne landskaber, der breder sig ud og danner et fantastisk syn i fællesskab med de farverige tulipanmarker. Sejl også et smut forbi Amsterdam, og oplev den skønne hovedstad fra floden.

Højdepunkter i Holland: 

 • Forårets farvestrålende tulipanmarker
 • Gouda-ost og hollandske pandekager
 • Et tæt netværk af søer og kanaler i maleriske landskaber
 • Amsterdams kosmopolitiske livsstil og mange kunstgallerier
 • Blomsterparken Keukenhof
 • Den store sluse i Muiden
 • Giethoorn - Hollands lille Venedig
 • Fantastiske forhold for cykelture
Smuk sø og bjerge i Canada

Canada

Bliv mødt af den verdensberømte canadiske venlighed og udforsk landet, som er kendt for det interessante mix af sin fransk- og engelsksprogede befolkning, produktionen af ahornsirup og bjergtagende landskaber. Vil du virkelig imponeres og prøve noget helt anderledes, skal du unde dig selv en flodbådsrejse til det storslåede Canada med uendelige landskaber og charmerende byer.

Højdepunkter i Canada: 

 • Den UNESCO-beskyttede Rideau Canal
 • Vandring i Ontarios højland og store naturområder
 • Kulturoplevelser i storbyen Ottawa
 • Lokale madproducenter og mikrobryggerier
 • Den canadiske ahornsirup og hjertevarme befolkning
Udsigt over sø i Portugal

Portugal

Nyd solens stråler på en flodbådsferie på Grande Lago i Portugal. Grande Lago er den største sø i Portugal, og har en imponerende kystlinje på omtrent 745 kilometer. Søens klare og rene vand er ideelt til badning, fiskeri og dykning. Søen, som ligger tæt på den spanske grænse, er omgivet af skøn natur – lige noget for naturelskeren. Med over 300 solskinsdage om året, er en flodbådsferie i Portugal ikke kun forbeholdt sommermånederne.

Højdepunkter i Portugal: 

 • Afslappet atmosfære i den solrige Alentejo-region
 • Den enorme Alqueva-dæmning
 • Fiskeri, vandski, kajaksejlads, ATV motorcykelkørsel
 • Portugisiske egnsretter, herunder skinke fra de sorte grise
 • Lystfiskeri og gode bademuligheder
Fugleliv i Ungarn

Ungarn

Prøv noget nyt og anderledes – tag på flodbådsferie i det skjulte paradis, Ungarn. På sejlads gennem Ungarns landdistrikter får du rolig sejlads i naturskønne omgivelser. Dette er en destination for natur- og fugleentusiaster og den vininteresserede.

Højdepunkter i Ungarn: 

 • Vandreture i Hortobágy National Park
 • Udendørsliv og lystfiskeri
 • Gode bademuligheder i Tiszafüred og Abádszalók
 • Sejlads mellem bjerge og vinmarker i vinregionen Tokaj
 • Termiske bade

Flodbåd - vandets autocamper

Med en flodbåd kan du tage på eventyr, uden at skulle bekymre dig om at skulle vende tilbage til dit hotelværelse. Båden udgør nemlig din flydende autocamper, og ombord finder du alle de nødvendige sove-, køkken, bad- og toiletfaciliteter. Vi har både med plads til mellem 2 til 12 sovende gæster. Hvad enten I er et par eller to familier, har vi en båd, som matcher jeres behov.

Overordnet set findes der to typer af flodbåde, eller kanalbåde, som de også kaldes; cruisers og narrowboats.

 

 

Cruisers

Cruisers er udstyret med alt hvad man har behov for. Her er sovekabiner og opholdsrum opdelt, og der findes mange forskellige layouts til at dække ethvert behov. Se eksempler på nogle af vores cruisers (flodbåde) her.

 

Selvom båden ser stor ud, er den ganske nem at styre - selv for uerfarne.

 

Narrowboats

Narrowboat er traditionelle, engelske kanalbåde. Disse både er kendetegnet ved deres aflange og meget smalle konstruktion. Bådene er utroligt chamerende og gammeldags i udtrykket, men har alt det moderne udstyr, som man kunne ønske sig. Sejlads med en narrowboat giver dig en autentisk flodbådsferie på de engelske kanaler og floder.

 

Selvom båden ser stor ud, er den ganske nem at styre - selv for uerfarne.

Vi har prisgaranti og vi sidder klar til at hjælpe på tlf. (+45) 39 16 33 44