Tag på flodbådsferie med Seatravel

Flodbådsferie er nemt selv for den uerfarne. At navigere på en flodbåd er som en leg, og efter introduktionen ved ankomst er du godt sat til at være skipper!


 

Ingen erfaring nødvendig

Det kræver ingen erfaring at leje eller styre en flodbåd. Alle i hele familien kan være med uanset tidligere erfaring med sejlads. Ved ankomst får I en grundig introduktion i styring af båden, så du hurtigt bliver tryg og komfortabel med at sejle den.

Udforsk

Med over 10 lande på tværs af Europa og Nordamerika at vælge imellem, kan du tage på flodbådseventyr med Seatravel i et bredt udvalg af kulturer og natur.Mange operatører

I Seatravel arbejder vi sammen med over 6 forskellige operatører, hvilket sikrer dig, at vi altid kan finde en båd, som passer til lige netop dine behov.Husk at vi har prisgaranti og er medlem af Rejsegarantifonden (nr. 753).

Hvad er en flodbådsferie?

Sådan er livet ombord

Opdag en ny måde at holde ferie på – det kræver ingen forudgående kendskab til sejlads, ingen sejlerbeviser eller nogen form for erfaring for at være skipper på en flodbåd på Europas vandveje!

Der er talrige spændende sejlområder og et stort antal bådtyper at vælge imellem, og en bådferie kan tilpasses ethvert feriebudget og besætningsstørrelse. Det er en oplevelse for alle aldre, unge som ældre, og fungerer glimrende som både en lille familietur, en tur med venner eller for flere generationer.

Oplev Europas smukkeste søer, floder og kanaler fra soldækket på båden, mens landskabet langsomt panorerer forbi jer. Nyd en oplevelsestur i en afslappende atmosfære, en gourmetrejse eller sejl i historiske omgivelser – vi garanterer en uforglemmelig ferie.

Vær ikke bekymret – bådene er nemme at betjene og forudgående erfaring er ikke nødvendig. Der er kun ét gear (frem og tilbage), og bådene er nemme at styre. Ved ankomst får du en grundig instruktion i bådens funktioner; alt fra knob og stik til hvordan ovnen virker om bord. Bådene er veludstyrede og komfortable, og der er almindeligvis både dyner, puder og sengelinned ombord - og altid køkkengrej, badeværelse med toilet og bruser m.m.

Stop op når (og hvor) I vil – det er det herlige ved en bådferie! Nyd et improviseret besøg på et vinslot/chauteau, køb ind på det lokale marked, besøg en middelalderlandsby, gør stop ved flodbrinken for en picnic i det grønne eller udforsk området på de lejede cykler – dette er blot nogle få eksempler på, hvad du kan forvente dig af en bådferie.

At sejle gennem en sluse er en sjov del af ferien og giver alle mulighed for at blive involveret i sejladsen. Når I først er kommet igennem den første sluse, finder du hurtigt ud af, at det ikke er så vanskeligt. De fleste sluser er automatiske eller betjenes af en slusemester. Når dagen går på hæld er det tid til at fortøje ved en kaj/marina eller langs flodbrinken.

En kanalbådsferie er også en måde at nyde godt af regionens kulinariske udfoldelser. Uanset hvor du vælger at sejle, er der muligheder for at prøve de lokale produkter og egnsretter, og ikke mindst vine og ølsorter.
Vil man mærke historiens vingesus er mulighederne mange; fra middelalderslotte til gotiske katedraler og ældgamle slotsruiner. En bådferie på Europas vandveje er som en rejse gennem historien.
Husk kikkerten; dyrelivet langs floder og kanaler er enestående – og uanset hvor I vælger at sejle, kommer man tæt på det lokale dyreliv, idet man befinder sig midt i deres levesteder.

Med en flodbådsferie gennem Seatravel har du total frihed til selv at planlægge din ferie og vælge det tempo, der passer dig.

Gode råd & Ofte stillede spørgsmål

 

Udforsk Europa og Nordamerikas vandveje

Flodbådsferie giver dig et væld af vidt forskellige muligheder, alt afhængigt af hvor du vælger at tage hen. Fælles er dog, at du får den unikke mulighed for at opleve destinationens kultur og natur fra en helt nye side, navnlig vandsiden, i dit helt eget tempo. Her finder du lige præcis den destination, der kan danne rammen for din kommende flodbådsferie.

Flodbåd - vandets autocamper

Med en flodbåd kan du tage på eventyr, uden at skulle bekymre dig om at skulle vende tilbage til dit hotelværelse. Båden udgør nemlig din flydende autocamper, og ombord finder du alle de nødvendige sove-, køkken, bad- og toiletfaciliteter. Vi har både med plads til mellem 2 til 12 sovende gæster. Hvad enten I er et par eller to familier, har vi en båd, som matcher jeres behov.

Overordnet set findes der to typer af flodbåde, eller kanalbåde, som de også kaldes; cruisers og narrowboats.

 

 

Cruisers

Cruisers er udstyret med alt hvad man har behov for. Her er sovekabiner og opholdsrum opdelt, og der findes mange forskellige layouts til at dække ethvert behov. Se eksempler på nogle af vores cruisers (flodbåde) her.

 

Selvom båden ser stor ud, er den ganske nem at styre - selv for uerfarne.

 

Narrowboats

Narrowboat er traditionelle, engelske kanalbåde. Disse både er kendetegnet ved deres aflange og meget smalle konstruktion. Bådene er utroligt chamerende og gammeldags i udtrykket, men har alt det moderne udstyr, som man kunne ønske sig. Sejlads med en narrowboat giver dig en autentisk flodbådsferie på de engelske kanaler og floder.

 

Selvom båden ser stor ud, er den ganske nem at styre - selv for uerfarne.

Vælg din destination nedenfor