Vi har prisgaranti og vi sidder klar til at hjælpe på tlf. 3916 3344

Ferie i Anjou

Blot få timer fra Paris lokker Anjou med et blidt bakkende landskab, gastronomiske oplevelser, slotte og kirker. Floden Sarthe snor sig stille og nonchalant gennem grønne landskaber med maleriske landsbyer. Det vil desuden glæde førstegangssejleren, at der kun er ganske få sluser på floderne. Desuden er vandvejene helt fri for kommerciel trafik. Undervejs kan man gå på opdagelse i det elegante slot Plessis Bourré, benediktinerklosteret Solesme og væddeløbsbyen Le Mans, der er mest kendt for sit motorløb, men også kan prale af et flot, gammelt bykvarter.

Fra basen i Grez-Neuville er floden kantet af små landsbyer, herresæder og gamle møller, der nærmest hviler op ad flodens skråninger. Stands op i kunstbyen Angers, Kong Renés stad eller ved klosterkirken i Entrammes, hvor også de berømte Port Salut-oste fremstilles. Kunstmuseet i byen Laval er også et besøg værd.

 

Administrativt hører dette område til de gamle provinser Maine og Anjou i det vestlige Bretagne. Det bløde og kurvede landskab er præget af et mildt klima og varme strømme fra Atlanterhavet. For over 20 år siden blev flodbredderne, sluserne og slusehusene renoveret, og hele regionen fik en ”ansigstløftning”, som har resulteret i mere end 400 km sejlbare vandveje og et meget sejlervenligt område.

Spay

Lige omkring broen, hvor floden slår et sving, mødes alle bådentusiasterne i regionen ved Club Maine Marine. Man ser dem især først på sæsonen, når de samlet i grupper sejler ud mod Atlanterhavet. Man er velkommen til at lægge til ved klubbens kajanlæg og besøge klubhuset med bar m.m. Overfor klubben finder man Domaine du Houssay og adgang til et stort forlystelsescenter. Her er en campingplads med servicefaciliteter, som bådfolk også kan benytte; her er blandet andet en frilufts swimmingpool og et mindre område med minigolf. Ca. 3 km herfra er der en mindre og meget børnevenlig zoo, hvor I kan få gode oplevelser for hele familien.
Læs mere

La Suze-sur-Sarthe

La Suze-sur-Sarthe er en mindre, men smuk, landsby på omtrent 4.000 indbyggere. Havnen er et fint udgangspunkt for et besøg til Chateau Belles Filles – opført i det 12. århundrede på baggrund af en sørgelig kærlighedshistorie. Byen har markedsdag torsdag formiddag.
Læs mere

Noyen-sur-Sarthe

Her finder man en havn med gode faciliteter. I byen kan man også besøge kirken l'Église Saint-Germain, som har mange smukke malerier og statuer tilbage fra det 17. århundrede, og også et tidligere kloster. Lige overfor broen vil man se en rokoko-facade med søjler og vinduer, men hvis man går derhen og ser nærmere efter, er det blot en teaterkulisse for et luksushotel, som aldrig er blevet bygget færdigt.
Læs mere

Malicorne-sur-Sarthe

Når man har fortøjet kan man gå på opdagelse i byen, som er kendt for sin tradition for porcelænsproduktion og kunsthåndværk. Byens porcelænsfabrik beskæftigede tidligere omtrent 80 personer, men der er nu kun nogle få ansatte tilbage. Specialet er håndlavet ornamentik. Man kan besøge fabrikken og det tilhørende museum, og man vil blive forbavset over det arbejde der skal til for at fremstille hver enkelt del. Malicorne-sur-Sarthe har en restaurant, hvor man passende kan smage den lokale Rillettes Der er markedsdag fredag formiddag.
Læs mere

Parcé-sur-Sarthe

Parcé-sur-Sarthe rummer smukke gamle huse, og især det romanske tårn, resterne af den gamle St. Pierre kirke, er et besøg værd. De fleste huse stammer fra det 15. århundrede, og er alle smukt restaureret og hver især meget charmerende. Byen er bygget langs en klippevæg og fra tillægningspladsen til selve byen kan man se flere huler og opbevaringssteder gravet ind i klippevæggen.
Læs mere

Le Mans

Byen er knyttet ubrydeligt sammen med det verdenskendte 24 timers bilvæddeløb Le Mans, men der er også meget andet at opleve. Byen er grundlagt på ruinerne af en romersk by. Den gamle bydel ligger centreret omkring den katolske katedral Le Mans Cathedral (på fransk: Cathédrale St-Julien du Mans). Her er mange andre historiske mindesmærker og kunstbygninger. Besøg automobilmuseet, væddeløbsbanen og museet for Dronning Bérengère, som var gift med Richard Løvehjerte. Her er marked torsdag og søndag formiddag.
Læs mere

Sable-sur-Sarthe (Nicols)

Nicols base in Sablé sur Sarthe - The base in Sable sur Sarhte is an idyllic base to explore the calm and peaceful river Sarthe. With very few locks it is perfect for beginners. 
Læs mere

Grez-Neuville (Nicols)

Nicols base - In the small and charming town of Grez-Neuville, situated Nicols base with easy access to explore Anjou.
Læs mere

Laval (Nicols)

Nicols base in Laval, Anjou is just a few hours from Paris. This base is a good starting place for new riverboat sailors.
Læs mere

Kanalkortbog over Anjou

Kanalkort

Kanalkortbog nr 10:
Loire-floden, Maine-floden, Mayenne-floden, Oudon og Sarthe

Der er gode turistkontorer i de fleste byer, og de uddeler meget gerne brochurer. Til hjælp med din ruteplanlægning anbefaler vi vores kanalkortbog, som blandt andet indeholder en distance-/time-tabel og oversigt over antal sluser mellem de forskellige byer på vandvejene. Kanalkortbogen indeholder desuden mange nyttige oplysninger for sejlads i Bretagne, f.eks. slusernes åbningstider, signaler, fartgrænser, nyttige adresser og telefonnumre til turistkontorer, information om markedsdage, museer m.m.

Husk at bestille kanalkortbog sammen med din rejse!

Du kan se meget mere om vores flodbådsferie-destinationer og det store udvalg af flodbåde.