Ferie i Anjou

Blot få timer fra Paris lokker Anjou med et blidt bakkende landskab, gastronomiske oplevelser, slotte og kirker. Floden Sarthe snor sig stille og nonchalant gennem grønne landskaber med maleriske landsbyer. Det vil desuden glæde førstegangssejleren, at der kun er ganske få sluser på floderne. Desuden er vandvejene helt fri for kommerciel trafik. Undervejs kan man gå på opdagelse i det elegante slot Plessis Bourré, benediktinerklosteret Solesme og væddeløbsbyen Le Mans, der er mest kendt for sit motorløb, men også kan prale af et flot, gammelt bykvarter.

Fra basen i Grez-Neuville er floden kantet af små landsbyer, herresæder og gamle møller, der nærmest hviler op ad flodens skråninger. Stands op i kunstbyen Angers, Kong Renés stad eller ved klosterkirken i Entrammes, hvor også de berømte Port Salut-oste fremstilles. Kunstmuseet i byen Laval er også et besøg værd.

 

Administrativt hører dette område til de gamle provinser Maine og Anjou i det vestlige Bretagne. Det bløde og kurvede landskab er præget af et mildt klima og varme strømme fra Atlanterhavet. For over 20 år siden blev flodbredderne, sluserne og slusehusene renoveret, og hele regionen fik en ”ansigstløftning”, som har resulteret i mere end 400 km sejlbare vandveje og et meget sejlervenligt område.

Sable-sur-Sarthe (Nicols)

Nicols base i Sablé sur Sarthe - Basen i Sablé sur Sarthe er et ideélt udgangspunkt for at udforske den fredfyldte og fredelige flod Sarthe. De meget få sluser gør området perfekt for nye sejlere.
Læs mere

Grez-Neuville (Nicols)

Nicols base - I den lille og meget charmerende by Grez-Neuville, ligger Nicols base med nem adgang til at udforske Anjou.
Læs mere

Kanalkortbog over Anjou

Kanalkort

Kanalkortbog nr 10:
Loire-floden, Maine-floden, Mayenne-floden, Oudon og Sarthe

Der er gode turistkontorer i de fleste byer, og de uddeler meget gerne brochurer. Til hjælp med din ruteplanlægning anbefaler vi vores kanalkortbog, som blandt andet indeholder en distance-/time-tabel og oversigt over antal sluser mellem de forskellige byer på vandvejene. Kanalkortbogen indeholder desuden mange nyttige oplysninger for sejlads i Bretagne, f.eks. slusernes åbningstider, signaler, fartgrænser, nyttige adresser og telefonnumre til turistkontorer, information om markedsdage, museer m.m.

Husk at bestille kanalkortbog sammen med din rejse!

Du kan se meget mere om vores flodbådsferie-destinationer og det store udvalg af flodbåde.

Vi har prisgaranti og vi sidder klar til at hjælpe på tlf. (+45) 39 16 33 44