Ferie ved Charente

Floden Charente i det vestlige Frankrig går også under betegnelsen 'Frankrigs yndigste flod'. Opdag det ægte og autentiske Frankrig i denne maleriske region, der blandt andet er berømt for sin fine cognac, et fremragende køkken og romansk kunst og arkitektur. Regionen var tidligere hjemsted for en indbringende papirproduktion.

Sejlruten mod vest til Rochefort bringer dig til de berømte vinmarker omkring Cognac. Et besøg i denne elegante by - eksempelvis med rundvisning på de omkringliggende destillerier Hennessy og Remy Martin - er altid et højdepunkt.

Sejlruten mod øst går gennem floddalen, forbi den gamle chokoladefabrik Trois-Palis, og til Angoulême med den imponerende katedral fra det 12. århundrede.

Charente-floden flyder normalt blidt og er let at sejle på. Der er ingen slusevagter, så sluserne betjenes af sejlerne selv. Efter Saint Savinien mod Rochefort er floden dog under tidevandets indflydelse, og dette sidste stræk anbefales derfor kun for folk med sejlerfaring.

 

 

Rejsen dertil

Flyv til Bordeaux - derfra er der kun en kort tur i taxa/tog til baserne.

Jarnac (Le Boat)

Le Boat base - Jarnac er beliggende på bredden af den smukke Charente-flod, og er et perfekt udgangspunkt for en spændende og aktiv flodbådsferie i området, der er berømt for sin produktion af cognac.
Læs mere

Sireuil (Nicols)

Nicols Base - Charente-floden blev engang beskrevet som "den smukkeste flod i kongeriget" og løber gennem de ældgamle regioner Langoumois og La Saintonge.
Læs mere

Saintes (Locaboat)

Locaboats base Saintes ved Charentefloden
Læs mere

Angouleme (Le Boat)

Le Boat base - Bemærk venligst - Le Boat har ikke en fysisk base (dvs. lokaler) i Angouleme. De har dedikerede fortøjningspladser her, og Le Boat-teamet vil møde dig ved fortøjningspladserne for at lette din ankomst og afgang.
Læs mere

Kanalkortbog over Charente floden

Kanalkort

Kanalkortbog nr 6:
Charente-floden

Charente er 361 km lang, men den er kun sejlbar fra Angoulême til udløbet i Atlanterhavet (en strækning på 147 km). Alle sluserne på floden er manuelle og skal betjenes af bådfolkene selv.  Et par steder på ruten finder man de gamle trækfærger på tværs af floden. Nærmer man sig disse færger, skal man give signal til kaptajnen.

Til hjælp med din ruteplanlægning indeholder kanalkortbogen en distance-/time-tabel, samt en oversigt over antal sluser mellem de forskellige byer på vandvejene. Desuden indeholder bogen mange nyttige oplysninger for sejlads i det sydlige Frankrig, f.eks. slusernes åbningstider, signaler, fartgrænser, nyttige adresser og telefonnumre til turistkontorer, markedsdage, museer m.m. samt en masse praktiske oplysninger for en sejlads på disse vandveje. Desuden finder du detaljerede udsnit af udvalgte kanalafsnit, samt en turistbeskrivelse på engelsk, tysk og fransk. Kanalkortbogen er rigt illustreret med fotos af kanalerne, turiststeder m.m. Bogen findes ombord på båden, men rigtig mange bestiller den på forhånd til forberedelse af bådferien, og for at have den som scrapbog til minde om bådferien.

Husk at bestille kanalkortbog sammen med din rejse!

Vi har prisgaranti og vi sidder klar til at hjælpe på tlf. (+45) 39 16 33 44