Ferie på Canal du Midi

En bådferie på den historiske Canal du Midi fører dig gennem Sydfrankrigs solmættede vinmarker i regionen mellem Toulouse i vest og til Agde ved Middelhavets strande i øst. Følg den bugtende kanal under platantræernes skygge, gennem maleriske landsbyer som Trèbes og Homps, og forbi vingårde og solsikkemarker. Sejl gennem smukke, ovale sluser, hvælvede stenbroer og højtliggende akvædukter.

Læg til kaj tæt ved middelalderborgen i Carcasonne, som imponerer med den intakte, gamle bydel. Studer bogantikvariatet i kanalbyen Le Somail eller smag på gryderetten Cassoulet i Castelnaudary - og oplev også byens smukke havnebassin. Sejl på Canal de la Robine til den gamle, romanske søfartsby Narbonne med den imponerende katedral og et romansk museum.

Områdets restauranter frister med egnens lokale specialiteter, og dejlige Languedoc-vine kan købes i de lokale Caves du Vin. Husk a det altid er muligt at fortøje båden langs kanalbredden for et forlænget frokoststop. Køb f.eks. lidt lækkert ind på torvet, gå på sightseeing, eller bare slap af og nyd de dejlige omgivelser, mens solen kaster varme stråler på dækket. Skænk et glas vin med tanke på det vidunderlige Sydfrankrig.

 

Turen dertil

Flyv til Toulouse - tag bussen til Matabiau Station (afgår ca. hvert 20. minut). Derfra er der hyppige afgange til Carcassonne, Narbonne og Port Cassafieres. Turen tager ca. en time. Læs mere om togtiderne her.

Flyv til Beziers - en kort tur i taxi til baserne ved Canal du Midi.

Sejladsmuligheder

Canal du Midi figurerer på UNESCO's liste over verdens kulturarv, og blev konstrueret i det 17. århundrede af Pierre-Paul Riquet - på mange måder en imponerende ingeniørbedrift. Sejlruten, der også forbinder Atlanten med Middelhavet, er et perfekt ferievalg for erfarne såvel som nye sejlere - og her er masser at lave for alle aldre og temperamenter.

  • Sejl ud fra én af vores 8 bådbaser på Canal du Midi - Klik på udgangshavne under kortet på denne side, og læs mere om baserne
  • Der kan sejles både oneway eller tur/retur til samme base på Canal du Midi
  • Det er muligt at sejle direkte videre ind i Camargue-området langs Middelhavet

Beziers

Beziers er den næststørste by på Canal du Midi og en tidligere romersk by fuld af historie. I dag er byen kendt for sin vinproduktion, sommerfestivaler og tyrefægtning. Her er mange ting at se, og den bedste måde at komme til den gamle bydel er gennem parken. Byen er fødested for ingeniøren Paul Riquet, som var manden bag opførelsen af Canal du Midi. Her finder du også den berømte slusetrappe med 7 sluser i alt ved Fonserannes. I byen kan du besøge det store overdækkede marked, Les Halles, og om fredagen afholdes der ofte et enormt åbent marked i byens centrum med det berømte blomstermarked på Allees Paul Riquet som et af højdepunkterne. Der er mange caféer på Allees Paul Riquet, ligesom der er mange restauranter, som serverer mad i spansk stil såsom tapas og paellas. De større supermarkeder ligger i en vis afstand til havnen. Læg til i havnen, her har du adgang til el og vand.
Læs mere

Carcassonne

Carcasonne figurerer på UNESCO's berømte Verdensarvsliste, og er én af Frankrigs største turistattraktioner. Kommer man til denne del af kanalen, er Carcasonne et stop, som man ikke må forbigå. Oplev middelalderbyen, borgen og voldene, basilikaen og St. Nazaire, hvor der stadig afholdes messe hver søndag kl. 11.00. Du kan også gå en tur forbi Raymond Chesa-parken, som ligger tæt ved de imponerende mure til Cité Medieval. Denne gamle romerske borg La Cité stammer helt tilbage fra det 3.-4. århundrede, og vækker alle vores barnedrømme til live om dengang hvor mænd var riddere, der boede på borge med ringmure, og gik i krig med sværd og lanser. Borgen blev, efter at den havde ligget hen som ruin i mange år, restaureret sidst i det 19. århundrede. Og det er takket være dette arbejde, at stedet med de 52 tårne og 120 indbyggere i dag besøges af mere end 1 million turister årligt. Nyd spadsereturen gennem de krogede, smalle gyder, der er udsmykket med gamle skilte, og få et indtryk af, hvor enkelt krig var dengang, hvor man endnu ikke havde opfundet krudtet. Den offentlige swimmingpool ligger for langt fra kanalen, men der er et åbent friluftsbad – kaldet Piscine Paicherou, som normalt har åbent fra midt-juni til slut-august. Friluftsbadet ligger kun 15 minutters gang fra hovedgaden. Området ved Carcasonne byder på mange restauranter - både i den nederste bydel og i Middelalderbyen. Læg til i marinaen, som er fuldt udstyret med alle former for service.
Læs mere

Homps

Homps er en gammel handelsby, hvorfra vintønder fra Minervois og Corbiere blev lastet for at blive sejlet videre til Bordeaux. Her er mange vingårde, som man kan besøge for smagsprøver og indkøb. Byen har et romansk kapel og et tårn fra korstogsperioden. I byen er der aftenmarked om fredagen i juli og august måned. Besøg også Lac de Jouarres (1 km fra basen), hvor man kan leje cykelbåd, kano eller windsurfe. Supermarkedet Utile ligger på hovedgaden ca. 400 meter fra havnen, og har åbent hver dag. Man kan lægge til foran restauranterne i byens centrum eller ved Le Boat's base, hvor der er strøm, et brusebad og toiletfaciliteter.
Læs mere

La Redorte

La Redorte har mange gode restauranter. Blandt andet er byens nye restaurant, Creperie La Rosarie, som ligger på 13 bis avenue, uden tvivl et besøg værd. Restauranten severer mad som en sand gourmet-restaurant, på trods af at priserne er rimelige. I slutningen af juni afholdes Fête de St. Jean - en stor grillfest med fyrværkeri, som er Frankrigs svar på Sankthans. Derudover er der hver 14. juli vandsport på kanalen, forskellige vinsmagning, fyrværkeri og musik i gaderne - altsammen i forbindelse med Bastille-Day. Her er La Redorte en del af "Spotlight on the Canal du Midi" festivallen, som sammen med andre områder langs den smukke flod, fejrer Bastilleday med masser af fyrværkeri. 
Læs mere

Bram

Bram er en smuk by i et landskab omgivet af vinmarker. Byen er bygget på en måde, hvorpå byens huse ligger i en koncentrisk cirkel omkring kirken. Bram ligger i hjertet af Catharernes område, og borgruiner kan ses på bakketoppene nær byen. Her er gode indkøbsmuligheder og byen er et fint sted at lægge til og tilbringe noget tid. Her er bl.a. et arkæologisk museum samt et par glimrende restauranter - husk at det kan betale sig at bestille bord! Læg til i havnen i Bram, her kan du tanke vand og benytte dig af brusefaciliteter. Byen ligger ca. 1,5 km fra havnen. 
Læs mere

Le Somail

Le Somail er ét at de mest populære stop på Canal du Midi, og dette er bestemt til at forstå. På trods af, at byen er meget lille, oser den af charme og er meget smuk. Husmurene er beklædt med mangefarvede blomster, som vokser vildt og pynter flot. Byen har en fin gammel bro, et rundt tårn hvori man tidligere opbevarede is om sommeren, et lille gammelt kapel og nogle bemærkelsesværdige boghandlere. Butikken Le Porte Minervoise sælger lokale produkter og lækre delikatesser såsom vin, rosiner, honning, oliven, gedeost, fois gras m.m. Besøg hattemuseet mindre end 1 km derfra på D607. Læg til ved kanalens bred.
Læs mere

Narbonne

Narbonne var den første romerske koloniby, som blev grundlagt udenfor Italien, og er i dag en stor og travl by med shopping, underholdning, museer og restauranter. Besøg katedralen St. Just, Ærkebispens Palads, Horreum, Via Domitia og andre romerske monumenter. Der er udendørsmarked (non food) torsdag og søndag formiddag. Der er en swimmingpool på Espace de Liberte, inklusiv skøjtebane, bowling og et cafeteria. Du har også mulighed for at prøve Ste- Rose golfbanen med 18 huller. Besøg Le Musee d'Art et d'Histoire, som har en rig samling af malerier og porcelæn i Ærkebispens Palads. Der er også rigtig mange restauranter i byen. Det nærmeste supermarked ligger 5 minutters gang fra Le Boats base. Læg til ved Le Boats base eller ved kajen i byens centrum.
Læs mere

Argens

Argens er en smuk, lille by – og meget typisk for egnen – beliggende rundt om et slot fra det 14. århundrede, hvorfor man har udsigt over kanalen og floden Aude. Der ligger en bager/købmand ved siden af kirken. Ved ankomst kan du lægge til ved broen.
Læs mere

Castelnaudary

Castelnaudary - den gamle bydel med bindingsværkshuse og villaer fra det 18. århundrede. Besøg byens store samling af gamle apotekerkrukker på det lokale hospital, det arkæologiske museum, den gamle vindmølle og St. Michaels kapel. Nogle af disse attraktioner har endda gratis entré og de fleste af dem tilbyder en guided tur. Få mere information på det lokale turistkontor I slutningen af august holder man årligt en festival for egnsretten Cassoulet. Castelnaudary har ligefrem udnævnt sig selv til ”verdenshovedstad for Cassoulet”. Ingredienserne til denne ret har altid været til diskussion, men retten indeholder for det meste bønner, andekød, hvidløgspølse og/eller svineskank alt efter sæson. Den kan også indeholde en speciel pølse fra Toulouse. Den traditionelle version kan tage op til 2 dage at forberede. Retten serveres traditionelt i en lerpotte kaldet cassole - derfor navnet Cassolet. Det 4. regiment i den franske fremmedlegion har haft base i Castelnaudary siden 1976, og basen holder åbent for offentligheden 30. april og til jul. Hver mandag er markedsdag i byen. Du finder et mindre supermarked ca. 15 minutters gang fra basen. I bil kan man køre til Intermarché i nærheden af motorvejen ca. 2 km fra basen. Der er andre forretninger, vinkældre, butikker med lokale specialiteter, vaskeri m.m. Læg til i Grand Bassin eller i marinaen i det lille bassin. Her kan man få adgang til el og vand.
Læs mere

Salleles D aude

Salleles D'aude er en fin, lille landsby for en overnatning, med restauranter og et mindre supermarked. Besøg det gallo-romanske keramikmuseum (ved PK 2 mellem slusen Empare og Argeliers) eller det europæiske center for patchwork, hvor du kan se den permanente udstilling. Læg til ved kajen i bymidten.
Læs mere

Le Somail (Nicols)

Nicols base - fra vores base ved Le Somail på Canal du Midi kan du vælge at sejle mod den imponerende befæstede by Carcasonne eller alternativt kan du sejle mod Narbonne.
Læs mere

Port Lauragais (Nicols)

Nicols base i Port Lauragais
Læs mere

Negra (Locaboat)

Locaboat base - Oprindeligt var denne base det første stop for de gamle postbåde, der sejlede mellem Toulouse og Agde i det 19. århundrede.
Læs mere

Trebes (Le Boat)

Le Boat base - Fra den idylliske base i Trébes er der kort afstand til den betagende middelalderby Carcassonne.
Læs mere

Homps (Le Boat)

Le Boat base - Homps basen giver mulighed for at udforske både Canal du Midi og Camargue - og er et perfekt sted for sejlads hele året. Den varme middelhavssol og skyggen fra de tusinder af cypres- og nåletræer der står langs flodernes bredder, har fortryllet besøgende sejlere i århundreder. 
Læs mere

Port-Cassafieres (Le Boat)

Le Boat base i Port-Cassafières  - Middelhavsstemnig og et væld af spændende attraktioner
Læs mere

Argens (Locaboat)

Locaboat base - Midt mellem Midi og Camargue områderne ligger Locaboats base i Argens-Minervois. Basen ligger ideelt uanset hvilken af de to områder man ønsker at udforske.
Læs mere

Castelnaudary (Le Boat)

Le Boat base - ca. 70 km sydøst for Toulouse ligger Castelnaudary, hjemsted for gryderetten Cassoulet samt de godt 12.000 indbyggere
Læs mere

Kanalkortbog over Canal du Midi

Kanalkort

Kanalkortbog nr 7:
Canal du Midi, Canal de la Robine, Etang de Thau, Canal du Rhone á Sete Lez, Petit Rhone og Canal d'Arles á Bouc.

Kanalkortbogen over Canal du Midi omfatter vandvejene i det sydøstlige Frankrig fra Toulouse til Beaucaire ved Rhône-flodens delta. Bogen illustrerer områdets mange akvædukter, broer og bassiner – nogle af disse stammer helt tilbage fra det 17. århundrede. For enden af kanalen kommer man til den lille indlandssø Etang de Thau, som kan være præget af Mistralen. Kanalkortbogen har gode kort af indsejlingen til marinaerne, og sejladsen er markeret med bøjer. Bogen slutter med kort over Rhône-deltaet – en region, som er kendt for sit fine fugleliv, og for ornitologerne er området et must-see. Til hjælp med din ruteplanlægning indeholder kanalkortbogen også en distance-/time-tabel samt en oversigt over antal sluser mellem de forskellige byer på vandvejene. Desuden indeholder bogen mange nyttige oplysninger for sejlads i det sydlige Frankrig, f.eks. slusernes åbningstider, signaler, fartgrænser, nyttige adresser og telefonnumre til turistkontorer, markedsdage, museer m.m. samt en masse praktiske oplysninger for en sejlads på disse vandveje. Der er en længere historisk beretning om hele baggrunden for oprettelsen af Canal du Midi og om dens berømte arkitekt. Desuden finder du detaljerede udsnit af udvalgte kanalafsnit, samt en turistbeskrivelse på engelsk, tysk og fransk. Kanalkortbogen er rigt illustreret med fotos af kanalerne, turiststeder m.m. Bogen findes om bord på båden, men rigtig mange bestiller den på forhånd til forberedelse af bådferien og for at have den som scrapbog til minde om bådferien.

Husk at bestille kanalkortbog sammen med din rejse!

Vi har prisgaranti og vi sidder klar til at hjælpe på tlf. (+45) 39 16 33 44