Ferie på Canal du Midi

En bådferie på den historiske Canal du Midi fører dig gennem Sydfrankrigs solmættede vinmarker i regionen mellem Toulouse i vest og til Agde ved Middelhavets strande i øst. Følg den bugtende kanal under platantræernes skygge, gennem maleriske landsbyer som Trèbes og Homps, og forbi vingårde og solsikkemarker. Sejl gennem smukke, ovale sluser, hvælvede stenbroer og højtliggende akvædukter.

Læg til kaj tæt ved middelalderborgen i Carcasonne, som imponerer med den intakte, gamle bydel. Studer bogantikvariatet i kanalbyen Le Somail eller smag på gryderetten Cassoulet i Castelnaudary - og oplev også byens smukke havnebassin. Sejl på Canal de la Robine til den gamle, romanske søfartsby Narbonne med den imponerende katedral og et romansk museum.

Områdets restauranter frister med egnens lokale specialiteter, og dejlige Languedoc-vine kan købes i de lokale Caves du Vin. Husk a det altid er muligt at fortøje båden langs kanalbredden for et forlænget frokoststop. Køb f.eks. lidt lækkert ind på torvet, gå på sightseeing, eller bare slap af og nyd de dejlige omgivelser, mens solen kaster varme stråler på dækket. Skænk et glas vin med tanke på det vidunderlige Sydfrankrig.

 

Turen dertil

Flyv til Toulouse - tag bussen til Matabiau Station (afgår ca. hvert 20. minut). Derfra er der hyppige afgange til Carcassonne, Narbonne og Port Cassafieres. Turen tager ca. en time. Læs mere om togtiderne her.

Flyv til Beziers - en kort tur i taxi til baserne ved Canal du Midi.

Sejladsmuligheder

Canal du Midi figurerer på UNESCO's liste over verdens kulturarv, og blev konstrueret i det 17. århundrede af Pierre-Paul Riquet - på mange måder en imponerende ingeniørbedrift. Sejlruten, der også forbinder Atlanten med Middelhavet, er et perfekt ferievalg for erfarne såvel som nye sejlere - og her er masser at lave for alle aldre og temperamenter.

  • Sejl ud fra én af vores 8 bådbaser på Canal du Midi - Klik på udgangshavne under kortet på denne side, og læs mere om baserne
  • Der kan sejles både oneway eller tur/retur til samme base på Canal du Midi
  • Det er muligt at sejle direkte videre ind i Camargue-området langs Middelhavet

Le Somail (Nicols)

Nicols base - fra vores base ved Le Somail på Canal du Midi kan du vælge at sejle mod den imponerende befæstede by Carcasonne eller alternativt kan du sejle mod Narbonne.
Læs mere

Port Lauragais (Nicols)

Nicols base i Port Lauragais
Læs mere

Negra (Locaboat)

Locaboat base - Oprindeligt var denne base det første stop for de gamle postbåde, der sejlede mellem Toulouse og Agde i det 19. århundrede.
Læs mere

Trebes (Le Boat)

Le Boat base - Fra den idylliske base i Trébes er der kort afstand til den betagende middelalderby Carcassonne.
Læs mere

Homps (Le Boat)

Le Boat base - Homps basen giver mulighed for at udforske både Canal du Midi og Camargue - og er et perfekt sted for sejlads hele året. Den varme middelhavssol og skyggen fra de tusinder af cypres- og nåletræer der står langs flodernes bredder, har fortryllet besøgende sejlere i århundreder. 
Læs mere

Port-Cassafieres (Le Boat)

Le Boat base i Port-Cassafières  - Middelhavsstemnig og et væld af spændende attraktioner
Læs mere

Argens (Locaboat)

Locaboat base - Midt mellem Midi og Camargue områderne ligger Locaboats base i Argens-Minervois. Basen ligger ideelt uanset hvilken af de to områder man ønsker at udforske.
Læs mere

Castelnaudary (Le Boat)

Le Boat base - ca. 70 km sydøst for Toulouse ligger Castelnaudary, hjemsted for gryderetten Cassoulet samt de godt 12.000 indbyggere
Læs mere

Kanalkortbog over Canal du Midi

Kanalkort

Kanalkortbog nr 7:
Canal du Midi, Canal de la Robine, Etang de Thau, Canal du Rhone á Sete Lez, Petit Rhone og Canal d'Arles á Bouc.

Kanalkortbogen over Canal du Midi omfatter vandvejene i det sydøstlige Frankrig fra Toulouse til Beaucaire ved Rhône-flodens delta. Bogen illustrerer områdets mange akvædukter, broer og bassiner – nogle af disse stammer helt tilbage fra det 17. århundrede. For enden af kanalen kommer man til den lille indlandssø Etang de Thau, som kan være præget af Mistralen. Kanalkortbogen har gode kort af indsejlingen til marinaerne, og sejladsen er markeret med bøjer. Bogen slutter med kort over Rhône-deltaet – en region, som er kendt for sit fine fugleliv, og for ornitologerne er området et must-see. Til hjælp med din ruteplanlægning indeholder kanalkortbogen også en distance-/time-tabel samt en oversigt over antal sluser mellem de forskellige byer på vandvejene. Desuden indeholder bogen mange nyttige oplysninger for sejlads i det sydlige Frankrig, f.eks. slusernes åbningstider, signaler, fartgrænser, nyttige adresser og telefonnumre til turistkontorer, markedsdage, museer m.m. samt en masse praktiske oplysninger for en sejlads på disse vandveje. Der er en længere historisk beretning om hele baggrunden for oprettelsen af Canal du Midi og om dens berømte arkitekt. Desuden finder du detaljerede udsnit af udvalgte kanalafsnit, samt en turistbeskrivelse på engelsk, tysk og fransk. Kanalkortbogen er rigt illustreret med fotos af kanalerne, turiststeder m.m. Bogen findes om bord på båden, men rigtig mange bestiller den på forhånd til forberedelse af bådferien og for at have den som scrapbog til minde om bådferien.

Husk at bestille kanalkortbog sammen med din rejse!

Vi har prisgaranti og vi sidder klar til at hjælpe på tlf. (+45) 39 16 33 44