Ferie i Aquitaine

Sceneriet i det sydfranske Aquitaine har inspireret kunstnere gennem århundreder. Skråninger med vinstokke og plantager med sveskeblommer, vidner om et område med overflod. Den luksuriøse fois gras, trøfler, vilde svampe og ikke mindst Bordeaux´s røde vine er bare et udpluk af regionens berømte specialiteter.

På Garonne kanalen sejler du fra bedårende Le Mas dAgenais via vinbyen Buzet gennem romanske brohvælvinger til Agen. Se klostret i Moissac og læg til kaj i Montech, der igen åbner op for sejlads på floden Tarn og op til Montauban.

På floden Baise og på nedre del af floden Lot finder du bedårende natur og middelalderlige markeds-pladser, papirmøller, mauriske borge og henrivende såkaldte Bastides fæstningsbyer såsom Vianne, Nérac, Condom og Villeneuve.

 

Turen til Aquitaine

Fra Bordeaux er der er et tog til Marmande, det tager ca. 1 time. Herfra kan man tage en taxa de resterende 14 km til Le Mas-d'Agenais. En shuttle-bus forbinder Bordeaux lufthavn til togstationen gennem byens centrum. Bussen kører 7 dage om ugen og busturen tager godt 45 minutter.

Sejlmuligheder

  • Sejl ud fra 4 bådbaser - retur eller envejs. Klik på udgangshavne under kortet på denne side og se deres placeringer i området.
  • Afhængigt af vandstanden i Garonne-floden kan det være muligt at krydse over på Lot-floden - men kun med lods og mod gebyr.
  • I perioder med for høj eller lav vandstand på floderne kan sejlområdet være afgrænset.
  • Området er godt for både kanal- og flodsejlads.

Le Mas-d Agenais (Le Boat)

Le Boat Base  - Le Mas D’Agenais er en gammel romersk by og fuld af historie. Stop ved korsvejen Saint- Jacques de Compostelle, et område der har spillet en stor del i landets historiske forandring.
Læs mere

Buzet-sur-Baise (Nicols)

Nicols base - Valget mellem tre meget forskellige ruter venter dig - følg i Kong Henrik IV og D´Artagnan Musketerens fodspor. Magisk og mystisk, snor floden Baîse sig gennem hjertet af Gascogne-regionen.
Læs mere

Buzet-sur-Baïse (Locaboat)

Locaboats base Buzet-sur-Baïse i Aquitaine
Læs mere

Kanalkortbog over Aquitaine

Kanalkort

Kanalkortbog nr 12:
Le Canal de Garonne, Le Canal de Montech, Baïse-floden, Le Lot

Denne kanalbog vil hjælpe dig til at planlægge din sejltur i Aquitaine. Garonne-kanalen har automatiske sluser, og er ikke nær så befærdet som Canal du Midi. Det er nemt at sejle i området, og langs hele kanalen kan du cykle på en lille cykelsti. Som hjælp til din ruteplanlægning indeholder kanalkortbogen en distance-/time-tabel og en oversigt over sluser mellem de forskellige byer på vandvejene. De fleste sluser er mekaniske og skal aktiveres fra båden, andre skal aktiveres med et smart Card. Nogle sluser, især ved overgangen fra kanal til flod, har en slusemester. Nogle steder på floderne er der bøjer til markering af sejlruten. Der er nogle slusekæder i området, og er man kommet ind i en sådan kæde, skal man fortsætte til man er ude igen. Man sejler i et vindistrikt – de fleste kender Bordeauxvinene - men her er også mange mindre kendte vine af rigtig god kvalitet (se vinkortet i bogen). Ved slusen ved Nicole kan man med assistance fra en professionel lods komme til Lot-floden. For sejlads på Lot-floden se kanalkortbog nr. 5. Bogen indeholder beskrivelser på engelsk, tysk og fransk og er rigt illustreret med fotos. Bogen findes ombord på båden, men rigtig mange bestiller den på forhånd til forberedelse af bådferien og som en scrapbog til minde om bådferien.

Husk at bestille kanalkortbog sammen med din rejse!

Vi har prisgaranti og vi sidder klar til at hjælpe på tlf. (+45) 39 16 33 44