Ferie på Lot-floden

Lot-floden bugter sig mellem brede dale med vinmarker, snævre bjergslugte, under stejle kalkstensklipper og forbi fossende vandløb. Man glemmer sent de mange borge eller middelalderlandsbyer som St. Cirq Lapopie, Laroque eller bedårende Vers, hvor der kan svømmes i det klare vand. 

Langs flodbrinken er der mulighed for at se både oddere, isfugle og hejrer. Et glas af den kraftfulde Cahors vin kan nydes på en solbeskinnet café, ledsaget af en anretning med foie gras og trøfler.
Det har siden 2007 været muligt at udvide sejladsen mod øst til Larnagol. Denne befæstede landsby var engang centrum for opdræt af silkeorme og knejser stolt over et af de mest maleriske stræk på floden. Landsbyen og slottet Calvignac er bestemt en cykeltur værd.

 

 

Sejladsmuligheder

  • Det er muligt at sejle fra 2 baser på Lot-Floden - Douelle og Bouzies. Klik på udgangshavne under kortet på denne side, for at se deres placering langs floden
  • På Lot-floden er sluserne ubemandede, og de manuelle sluser betjenes ganske let af sejlerne selv
  • Der kan være kraftigere strøm og højere vandstand i denne flod, med de begrænsninger, som dette måtte forårsage. Vi anbefaler derfor kun området for gæster, som har sejlerfaring i flodsejlads.
  • Begrænsede muligheder for landstrøm

Cenevieres Sur Larganol

Cenevieres Sur Larganol er det mest østlige beliggende sted på Lot-floden, som er sejlbar med flodbåd. Sejl øst mod Larnagol langs fantastisk natur og spektakulære udsigter, inden du når den lille by Cenevieres Sur Larganol. Byen er en mindre landsby fyldt med charme, og har en kirke og det imponerende slot Chateuau de Cenevieres, som kan ses fra vandkanten, og som har fantastiske udsigter over Lot floden. Slottet stammer helt fra det 13. århundrede, og fra start april til slut oktober har du mulighed for at udforske det smukke slot.  Læg til ved PK 206,5 på højre side. Her kan der tankes vand.
Læs mere

Saint Cirq Lapopie

Landsbyen Saint Cirq Lapopie er et af de smukkeste steder i Lot-dalen, og er et absolut must-see. Den charmerende by har smalle gader, og er hjem for lokale kunstnere, som sælger alt lige fra billeder og læderhåndværk til juveler. Byen har også mange caféer og restauranter, hvorfra man kan betragte bylivet før turen går videre på Lot floden. Besøg Rignault, museet for moderne kunst, som bestemt er et besøg værd. I byen finder du også flere butikker, hvor man kan købe egnens specialiteter med hjem. Læg til ved PK 194,5 på venstre hånd – et smukt tillægningssted under valnødtræer og i nærheden at campingpladsen. Her kan man også tanke vand.
Læs mere

Bouzies

Få kilometer fra Saint Cirq Lapopie ligger den charmerende lille landsby Bouzies. I byen er der mange spændende huler og du finder også museet ”Pech-Merle”, som ligger 6 km fra byen. I byen kan du opleve 7 huler med mere end 200.000 år gamle malerier af mammutter, heste og mennesker. Derudover er der fra Bouzies også mulighed for at tage på vandreture langs Lot flodens breder, som byder på fantastisk natur og smukke udsigter. Bouzies er en sand lille perle, som uden tvivl ikke vil skuffe.  Læg til ved PK 189,5 på venstre side, hvor der er adgang til vand.
Læs mere

Cahors

Cahors er kendt for sit marked onsdag og lørdag formiddage, de tunge rødvine, caféer, forretninger, trøffelcentret, katedralen St. Etienne og broen fra det 14. århundrede, Valentré-broen. Broen er Europas bedst bevarede bro fra Middelalderen. Middelalderen har efterladt en række bemærkelsesværdige bygninger her i byen. Mest bemærkelsesværdig er Maison Henry IV. Chateau de Roi var tidligere pavepalads, men er nu det ældste fungerende fængsel i Frankrig. Byens vinmuseum kan gøre dig klogere på den traditionelle vinproduktion, og museet med fokus på 2. Verdenskrig beretter om historien om modstandsfolkenes kampe. Der ligger en offentlig swimmingpool ved PK 162,5. Der er flere muligheder for at lægge til ved Cahors. Man kan lægge til ved PK 162 på højre hånd eller ved PK 162,5 ved swimmingpoolen på venstre side. Man kan også fortøje ved PK 160,5 på begge sider af floden lige overfor Valentré-broen.
Læs mere

Douelle

Douelle er en skøn gammel handelsby. Du kan bl.a. besøge ruinerne af slottet fra det 13. århundrede og fæstningsværkerne i Cessac. Besøg også kirken, hvor de lokale familier bad for handelsskippernes sikkerhed under sejladsen på Lot-floden. I kirken er der et 14 meter langt freskomaleri kaldet Chamizo. Der er marked hver søndag formiddag, og man kan cykle langs den gamle nedlagte jernbanebro over floden og ind til byen. Derudover har du også mulighed for at besøge forskellige vingårde- og kældre. I supermarkedet Proxi i centrum kan man købe fisketegn. Læg til ved PK 145 på venstre side overfor CBL/Le Boat basen. Her kan tankes drikkevand.
Læs mere

Caillac

Caillac en lille hyggelig by i gå/cykelafstand. Nyd en aperitif på den lokale bar – her er en venlig og hjertelig atmosfære. Caillac er ikke et sted man nødvendigvis bruger lang tid, men det er et godt stop for at finde et par småforretninger samt en bager. Læg til ved PK 142,5 - en lille ponton på højre hånd ca. 1,2 km efter broen.
Læs mere

Douelle (Le Boat)

Le Boat Base - Douelle og floderne omkring byen er indhyllede i historie. Lot floden er blev brugt til handel med vin og madvarer fra Cahors siden middelalderen.
Læs mere

Cahors (Locaboat)

Locaboat Base - floderne omkring byen er indhyllede i historie. Lot floden er blev brugt til handel med vin og madvarer fra Cahors siden middelalderen.
Læs mere

Cahors (Nicols)

Nicols base - I den smukke Lot-dal finder du Nicols' base i Cahors. Et flot sejlområde for de, som har lidt sejlerfaring bag sig.
Læs mere

Kanalkortbog over Lot-floden

Kanalkort

Kanalkortbog nr 5:
Lot-floden

Floden er Frankrigs 7. længste flod - 491 km. Det er en bjergflod og flodlejet er smalt og der er kun nogle få og mindre bifloder. Der kan i for- og eftersæsonen være høj vandstand og ved nogle af slusehusene er afmærket, hvor høj vandstanden har været i f.eks. 1842 og 1912. I 1926 blev floden faktisk lukket for sejlads i omkring 60 år, men i 1989 blev den genetableret stykke for stykke og er nu åben for sejlads i det angivne område. Fortrinsret: nogle steder er floden smal og der er nogle regler, som skal overholdes i forhold til lystbåde og erhvervsbåde, om man sejler med eller modstrøms m.m. men det vil alt blive forklaret på basen. Foran hver dæmning vil der være signal og bøjer, som tilkendegiver sejladsgrænserne – overhold disse da strømmen kan være meget stærk. Lægger du til ved bredderne kan være smukt med picnic-borde m.m. Der er et fint afsnit omkring sejladsens historie på Lot-floden – allerede under romerne blev floden brugt til transport. Lot-floden løber gennem det officielle Cahor-vindistrikt og man kan se mange kajsteder, som blev brugt til at laste vintønder på fragtbådene og disse steder vidner om flodens betydning for den kommercielle trafik. Der er både mindre vingårde og nogle få store vinslotte, som gerne åbner deres dør for besøgende – herunder dronningen og prinsens eget slot Caïx. Ved byen Nicols kan man få båden fra Lot-floden til Baïse-floden, men man skal have en professionel lods ombord for at udføre denne manøvre. I bogen finder du desuden detaljerede udsnit af et bestemt kanalafsnit og en turistbeskrivelse af afsnittet på engelsk, tysk og fransk. Bogen indeholder også mange nyttige oplysninger for sejlads i området f.eks. slusernes åbningstider, signaler, fartgrænser, nyttige adresser og telefonnumre til turistkontorer, markedsdage, museer m.m. samt en masse praktiske oplysninger for en sejlads på floden. Flodens krystalklare vand har også andre aktiviteter - man kan bl.a. svømme i floden. Bogen er rigt illustreret med fotos af kanalerne, turiststeder m.m. Bogen findes om bord på båden, men rigtig mange bestiller den på forhånd til forberedelse af bådferien og for at have den som scrapbog til minde om bådferien.

Husk at bestille kanalkortbog sammen med din rejse!

Vi har prisgaranti og vi sidder klar til at hjælpe på tlf. (+45) 39 16 33 44