Seatravel har prisgaranti på bådudlejning i hele verden, og kan skræddersy en sejlerferie med lejet sejlbåd, fly og hotel lige så den passer til jeres behov. Vi er medlem af rejsegarantifonden.

Vi lejer både ud i hele verden, så uanset om I vil sejle i Grækenland, Kroatien eller mere eksotiske destinationer som Caribien, Stillehavet og Thailand, kan I helt sikkert leje en båd som passer til jeres gruppe - om det er et par, en familie på 4-5 personer eller grupper på 12 eller flere - vi har sejlbåde på 30-60 fod, med 2-6 kahytter. Vi udlejer yachts i alle prisklasser - alt fra spritnye sejlbåde til ældre økonomi både.

Bådudlejning er ikke bare for folk som kan sejle. Vi kan nemlig også arrangere at I får egen skipper med på jeres udlejningsbåd, som ud over at sejle båden, også er lokalkendt.

Husk at vi har prisgaranti og er medlem af Rejsegarantifonden nr. 206.

Vi er skandinavisk agent for The Moorings, Sunsail, Kavas, Kiriacoulis, Navigare Yachting, Dream Yachts og Istion Yachting.

Kroatien

Kroatien

Velkommen til Kroatien  Sejlads i Adriaterhavet er fantastisk. Med en fastlandskystlinie på godt 1700 km og en perlerække af mere end 700 øer i et smaragdgrønt hav er skærgården et paradis for sejloplevelser. Du finder oftest milde vinde, korte sejldistancer mellem historiske søfartsbyer og fortryllende ankerbugte til siesta under solsejlet og badestunder med snorkel og tallige farverige fisk. Fastlandets bjerge knejser i horisonten, og havet er dybt og krystalklart, hvilket gør navigationen let. Det kroatiske køkken er dybest set et middelhavskøkken, så der bliver ikke sparet på olivenolie, hvidløg, urter og krydderirer, hvilket giver retterne en ekstra speciel smag. Friskfanget fisk og skalddyr samt lækkert kød tilberedt på grillen er altid at finde på menuen. Kroaterne kan lide at holde det simpelt, i køkkenet og i livet. Men man bliver overrasket over, hvordan et så enkelt måltid kan være så velsmagende. Overalt finder du en venlig og serviceminded stemning - her fungerer tingene. Lej en sejlbåd i Kroatien, og vi vil gøre vores bedste til, at du vil komme til at nyde feriemåden og omgivelserne! Du kan sejle i flere forskellige dejlige områder i Kroatien: Pula, Split, Dubrovnik og Biograd. Alle områder byder på en masse interessante oplevelser ved Adriaterhavet. Heriblandt UNESCO's verdernsarvbyer, bilfri øer, arkitektoniske vidundere, hyggelige snoede gader fra middelalderen, filmlokationer fra den verdensberømte serie Game of Thrones og betagende udsigter over det krystalklare Adriaterhav. Kroatien byder desuden på rig mulighed for flotillesejlads - spørg os hvis du ønsker mere info herom. Se derudover meget mere om alle vores sejlbådsdestinationer og vores store udvalg af både i alle klasser. Drømmer du om en sejlferie i Kroatien, men har ingen erfaring? Hvis du ikke har duelighedsbevis, kan du for et ekstra beløb leje en båd med skipper. 
Læs mere

Caribien

Caribien

Velkommen til Caribien  En sejlerferie i Caribien gør det muligt at blande storslåede og smukke naturoplevelser med indtrykket af en spændende og anderledes kultur, sjove attraktioner på land og meget meget mere - et væld af forskelligartede oplevelser der vil opfylde dine forventninger er aldrig langt væk i Caribien. Krystalklart vand, maleriske strande, naturskønne forankringer og veludstyrede marinaer gør Caribien til en ideel sejlads-destination for danske sejlere. De konsekvente passatvinde, line-of-sight navigation og de mange sikre forankringer og fortøjninger gør dette til en sømands drømmeferie. Rig på myter og legender om pirater og gemte skatte - og udødeliggjort af forfattere som Robert Louis Stevenson, tilbyder Caribien noget af den bedste sejlads på kloden. Det rolige turkisblå vand ruller ind mod skroget af båden, mens gigantiske stimer af tropiske fisk svømmer lige under overfladen og ved siden af båden. Overalt ses hvide sandstrande, omkranset af høje palmer og hyggelige strandbarer. Andre øer forbliver ubeboede og venter bare på at blive udforsket.Seatravel har mange års erfaring med at arrangere sejlferier i Caribien og vi er klar til at hjælpe dig med at finde den perfekte båd - ligesom vi også gerne hjælper med at finde den bedste fly-rute og hotelovernatning.Du kan leje en sejlbåd fra en af vores moderne baser i De Britiske Jomfruøer (Tortola), St. Martin og Antigua, St. Lucia og Martinique, St. Vincent og Grenada og De Amerikanske Jomfruøer (St. Thomas). Se meget mere om alle vores sejlbåds destinationer og det store udvalg af både i alle klasser.
Læs mere

Grækenland

Grækenland

Velkommen til Grækenland Den maritime historie i Grækenland går, ligesom så mange andre ting i Grækenland, flere tusinde år tilbage i tiden. Den Saroniske Golf, Kyklade-øriget, Dodekaneserne, Sporaderne, De Ioniske Øer - der er enormt mange helt exceptionelle områder for en eventyrlig ferie i sejlbåd i det græske øhav. Her finder du hundredevis af øer med mange tusinde kilometer smukke strande, hyggelige fiskerlandsbyer med traditionelle havne, som alle byder på helt unikke oplevelser. Drømmeferien venter på dig her. Dine sejlmuligheder i Grækenland er nærmest uendelige. Faktisk ville det kræve utallige måneder og feriedage at komme rundt til alle de smukke græske øer og kyster, men med bådleje, har du friheden til selv at vælge et udpluk af alt det gode, Grækenland byder på. Lej din drømmebåd og sus afsted på en skøn sejlferie. Klimaet er ideelt for sejllads 9 måneder om året mellem marts og november. Ved Kykladerne ændrer vinden hurtigt retning og styrke til glæde for de sejlere, der ønsker udfordringer, mens der ved De Ioniske Øer er stabile og rolige vindforhold, som normalt giver en lettere og mere afslappet sejlads. Der er, med andre ord, noget for enhver smag. I Grækenland finder du desuden kosmopolitiske steder, som er rige på historie og kultur. Besøg bl.a. Paros, Mykonos, Korfu, Rhodos, Santorini og Hydra. Foretrækker du mere uspolerede og fredfyldte ankerpladser eller småhavne, kan det klart anbefales at sejle til det østlige Pelopones, Sikinos, Milos, Simi, Nisiros m.fl. Din bådferie kan indeholde lige, hvad du ønsker. Grækenland er også kendt for deres friske og krydrede kogekunst. Her kan du smage lækre, lokale oliven i en sprød græsk salat, grillet souvlaki med pitabrød og tzatsiki, lækker mousaka fuld af tomat, hvidløg og ost og, ikke at forglemme, den cremede græske yoghurt med sød honning. Vil du gerne sejle ud i det blå i Grækenland, men har du ikke noget duelighedsbevis? Hos os er det muligt at få en skipper med på din bådcharter. Så kan du blot slappe af og suge alle indtrykkene til dig. Læs mere om dine muligheder for skipperleje. Sejlerferie i Grækenland er et eventyr for livet. Sejl forbi antikke ruiner, læg til ved pittoreske småbyer, kast anker i afsidesliggende bugter, og svøm i det tyrkisblå havvand. Med et stort antal baser i Grækenland, er valget af destinationer mangfoldigt og omfatter Kykladerne, Dodekaneserne, Sporaderne og de Ioniske Øer. Vi har bådudlejning i store dele af Europa. Se meget mere om det store udvalg af både i alle klasser og alle vores sejlbådsdestinationer.
Læs mere

På firmatur til den kroatiske skærgård

På firmatur til den kroatiske skærgård

Læs mere

På firmatur til den kroatiske skærgård

På firmatur til den kroatiske skærgård

Læs mere

Sun Odyssey 379 - Kos 379 - Kavas Yachts

Sun Odyssey 379 - Kos 379 - Kavas Yachts

Læs mere

Praktiske råd og generel info om sejlerferier

Er du i tvivl om hvilken båd du skal leje? Så klik her og læs mere

Rejseforsikring

Ved rejser til eksempelvis Tyrkiet, samt lande udenfor EU, skal du være opmærksom på, at du ikke er dækket af den offentlige sygesikring. Hjemrejse aldrig dækket af det offentlige. Bådens forsikring dækker ikke forsætlige skader eller skødesløshed, ligesom personerne ombord, personlige ejendele og ansvar ikke er omfattet af forsikringen. Seatravel tilbyder derfor en separat ferie/rejseforsikring, samt afbestillingsforsikring der dækker ved sygdom inden feriestart.

Hvilke sejlbeviser skal man have?

For en sejlerferie skal skipper have mindst duelighedsbevis i sejlads samt sejlerfaring. I god tid inden sejlerferien uploader man kopi af sejlerbevis, udfyldt sejlerfaringsskema, crewliste og kopi af pas for skipper til os. Vi sender det derefter til basen, som udfærdiger et særligt bevis for dig, den lejede båd og uge. Ved at sende papirerne derned i god tid mindskes risikoen for unødig ventetid i forbindelse med ”papirnusseriet”. For sejlerferie i Kroatien kræves der desuden, at 1 person ombord har VHF-bevis eller det nye SRC-bevis. Har man ikke de nødvendige sejlerpapirer eller erfaring eller måske føler sig lidt usikker på en sejlads i et fremmed farvand, kan man leje en skipper til at sejle for sig.

Husk at medbringe originale sejlbeviser på basen – også selv om disse er fremsendt længe inden til Seatravel. De lokale myndigheder kræver at man fremviser originale sejlbeviser for at kunne få båden udleveret.

Bagage

Pak let og sporty – helst i bløde tasker. Selvom bådene er rummelige og godt indrettede, er det vanskeligt at stuve kufferter væk i en båd. Vær opmærksom på, at I ikke kan opbevare bagagen på basen, hvis I kommer tidligere end det anførte tidspunkt.

Godt at medbringe

  • Pas, sygesikringsbevis, kørekort og bilforsikring (hvis du selv kører til basen) samt evt. rejseforsikring.
  • De originale sejlbeviser, som kræves af pågældende land for at kunne få båden udleveret
  • Husapotek, solcreme med høj faktor
  • Sko med gummisåler, let regntøj samt en varm trøje
  • Mobiltelefon. Kontroller indstillingerne for roaming, så du ikke kommer hjem til en kæmpetelefonregning
  • 1 stort badehåndklæde pr. person
  • Arbejdshandsker til ankerarbejdet
  • Lille gæste Dannebrogsflag. Det kan sættes under salingshornet
  • Medbring ikke oppustelige veste. De bliver med stor sandsynlighed beslaglagt før flyrejsen
  • Tip: En inverter, der kan omforme 12V til 220V.ca. kr. 400,-
  • Badesko. Søpindsvin er ikke rare at komme i kontakt med uden fodtøj
  • Svømmefødder og snorkel - dette giver store muligheder for at udforske livet under overfladen. Husk en T-shirt. Ryggen bliver let forbrændt efter mange timers snorkling.

Instruktion ved ankomsten m.m.

Den bedste og billigste måde at komme fra lufthavnen til basen er ved at gå ind på lufthavnens hjemmeside og bestille transfermuligheder der. Du kan finde basens adresse ved at trykke på linket i en af de mails du har fået fra os.

Ved ankomsten henvender I jer på basens kontor, hvor de sidste papirer udleveres og underskrives. Der gives ved ankomsten en god og grundig instruktion i bådens brug m.m. af basens personale på godt engelsk. Lad skipper og co-skipper deltage i denne instruktion – der gives mange informationer, og to personer hører og opfatter mere end kun én person - og for mange personer kan give forvirring.

Instruktionen er en vigtig del af sejlerferien, for ikke kun bådens indretning og funktion vises og afprøves. Hvis der er noget, som I er usikre på, så bliv ved med at spørge basepersonalet. Det er meget nemmere at få instruktionen inden man forlader basen. I kan evt. også spørge instruktørerne om alle deres tips og gode råd til ankerpladser, hyggelige steder at besøge, bade- og snorklesteder og meget mere. Gå selv båden godt igennem – det er nemmere at få klaret eventuelle mangler inden starten fra basen, end når man opdager det undervejs.

Ankommer I efter basens lukketid, så informer i god tid. Anfør flynummer og ankomsttidspunkt på crewlisten. Basens personale kan så lægge en nøgle til båden til jer, så I kan gå ombord for natten. Gennemgang af båden vil ske næste morgen, når basen åbner. Bemærk dog, at de fleste baser har lukket søndage, men ved de, at I først ankommer efter lukketid lørdag aften, vil en person komme hen til jer søndag morgen. Det kan koste et ekstra gebyr at overtage båden om søndagen.

Tidlig overtagelse

Ofte er det muligt at tilkøbe tidlig overtagelse, typisk kl. 13-14:00. Gæster som har tilkøbt dette bliver prioriteret, og det betyder også, at de som ikke har tilkøbt tidlig overtagelse, ikke kan forvente at få adgang til båden tidligere end normalt. Hos de firmaer, som ikke tilbyder tidlig overtagelse som et tilvalg, kan man evt. kontakte dem telefonisk (Telefonnummer findes på linket til: ”Om udgangshavnen” i din ordrebekræftelse) på overtagelsesdagen omkring kl. 11:00 -11:30. På dette tidspunkt har de fået et overblik over hvornår båden kan forventes klar til overtagelse. Hverken Seatravel eller charterfirmaet kan sige noget om muligheden for at overtage båden tidligere før dette tidspunkt, da båden først skal retur og afleveres af dem som har lejet båden i ugen inden.

Sengelinned og håndklæder

På båden findes der sengelinned, alm. håndklæder og viskestykker inkluderet i prisen eller komfortpakken (husk at tjekke at der er nok til alle). Hos enkelte firmaer betales særskilt for linned og håndklæder. Tjek din ordre eller ring ind og spørg os, hvis det skulle være uklart.

Sikkerhed ombord

Redningsveste findes ombord. Det anbefales dog, at man inden afsejling kontrollerer, at der er veste, som passer til alle ombord. Andre størrelser udleveres gerne af basepersonalet. Til mindre børn anbefaler vi, at egen vest medbringes. I vil ofte opleve, at redningsvestene er af den store og klodsede type, som vi kender fra færger - se billede nedenfor. Denne type benyttes da der er skærpede krav til redningsveste i udlejningsbåde. De lettere svømmeveste er ikke godkendt som redningsvest. Ønsker du at medbringe din egen svømmevest ombord på båden, skal du være velkommen til det.

Der er gode og detaljerede søkort ombord – check at alle kort er der for det ønskede sejlområde. Der er som minimum GPS i alle bådene, og i de fleste er der også kortplotter. Kortplotteren kan dog godt sidde nede i kahytten.

Der er som regel meget færre afmærkninger i de sydlandske farvande end vi er vant til. Det er ikke fordi de er sjuskede, men fordi det oftest er meget nemmere at sejle her. Som regel kan du sejle, hvor der er vand, og basechefen plejer, af bitter erfaring, at være omhyggelig med at udpege skær og øer, som du skal være særlig opmærksom på ikke at ramme. Ved sejlads i Caribien, skal man være opmærksom på, at her anvendes ofte IALA system B, hvor man holder røde bøjer om styrbord, når man er for indadgående. Deres huskeregel hedder: ”Red Right Returning”. Dvs. man holder den røde bøje til højre, når man returnerer til havnen.

Natsejlads er IKKE tilladt i charterbåde. I skal ligge i havn eller have kastet anker inden det bliver mørkt.

Assistance

Opstår der problemer undervejs i jeres sejlerferie, får man et kontaktnummer til basen, som man skal benytte sig af, inden man selv begynder at reparere noget eller lignende. Personalet gør, hvad de kan for at afhjælpe enten pr. telefon eller de kommer til jer. Finder man mangler, skal man meddele det til basen med det samme – det nytter ikke noget at ”gemme” det til afleveringen af båden, for så har personalet ikke haft mulighed for at udbedre manglerne, og en eventuel klage vil blive afvist med begrundelse om, at firmaet ikke har haft mulighed for at udbedre fejlen.

Hvordan lægger man til i Middelhavet?

I modsætning til i Danmark lægger man til med agter mod kajen: man lader ankeret gå i passende afstand til kajen og bakker ind. Andre steder skal man trække en mooringsline op af vandet og fortøje – også med agter mod kajen. Det kræver lidt øvelse, men når man først har prøvet det nogle gange, er det intet problem. Hvis båden er udstyret med bovpropel, så pas på at den løse mooringsline ikke kommer i bovpropellen. Stram eventuelt slæbelinen til gummibåden op, så dens fortøjning ikke kommer i skruen ved denne manøvre. Se denne video om at lægge til i Middelhavet - både med og uden mooringsline.

Havneanløb

Bådene har en landgangsplanke med ombord, der letter landgangen. Det er en dårlig ide at lægge langskibs ved kaj - man ligger alt for uroligt. Tip: Slå badestigen ned inden du fortøjer – Det gør det meget nemmere at komme op, hvis man er uheldig at falde i vandet i havnen.

Mooringsliner

Der kan være udlagt faste mooringsliner, så skal man ikke smide sit eget anker. Læs om det i waterpilot. Et skilt på kajen med et omvendt anker indikerer, at her må man ikke kaste anker. Der kan f.eks. være udlagt kabler på bunden. Pas på, at man ikke får mooringslinen i bovpropellen (Kølbåde) eller i en af skruerne på katamaner, hvor skruerne ikke sidder ret dybt.

Hvordan lægger man til i Caribien?

I Caribien lægger man i udgangspunktet altid til ved en udlagt bøje. Der kan gås rimeligt tæt til kysten - vær dog opmærksom på korallerne. Mange koralrev med dets fantastiske dyre - og fiskeliv er blevet ødelagt af sejlere med en slæbende ankerkæde! Brug bøjer, hvor det er muligt. Der er mange steder udlagt fortøjningsbøjer = Night Time Moorings = “Moore Secure” der betales for at lægge ved disse bøjer. Der er nogle steder udlagt bøjer = “Day Time Moorings” i forskellige farver, der kun kan anvendes i dagtimerne ved ankring/dykning i beskyttede koralområder. I Virgin Islands får man en Day Time Mooring Permit - er betalt forud i bådlejen.

Havnepenge i Middelhavet og Caribien

I Grækenland betaler man så at sige ingen havnepenge – max. €5 for en uge – men til gengæld er der heller ingen faciliteter. Man lægger til kajen ofte ved en taverna eller sammen med lokale fiskere, private lystyachter og/eller mindre færger, som sejler mellem øerne.
I Kroatien er der oprettet ca. 18 helt moderne ACI - marinaer med masser af gode faciliteter og en rigtig god service – f.eks. kommer der ofte en gummibåd fra marinaen jer i møde, når man nærmer sig, og de er jer behjælpelig med at finde en plads og med fortøjning – desuden ordner de papirerne hos havnemesteren. Det er forholdsvis dyrt i disse marinaer. Er der mange både, eller vil man ikke betale de dyre havnepenge – er der som regel mulighed for at bruge en mooringsbøje et stykke fra kajen. Dette er et meget billigere, men ikke gratis alternativ. For de øvrige steder i Middelhavet er havneafgifterne også noget dyrere end herhjemme – men serviceniveauet i marinaerne er generelt højt.
I Caribien ligger man som regel ved moorings-bøjer eller eget anker – en Day-time bøje er gratis og en Night Time Mooring koster typisk omkring $30.

Reservation af havneplads

Kroatien: I Kroatien kan det også være en fordel at reservere plads i en havn på forhånd. Dette kan bl.a gøres på www.my-sea.com Her kan man også se niveauet for havnepenge.
Grækenland: Først til mølle.
Mallorca: Til de offentlige havne (Ports IB). Ellers først til mølle
Italien: Her er det praksis at man kalder op på vhf så snart man er inden for rækkevidde af havnekontoret og reserverer plads.
I Caribien: koster en Night Time Mooring typisk omkring 35 dollar, og kan ikke reserveres på forhånd.

Indkøbsmuligheder

Basepersonalet kan henvise til nærmeste supermarked/købmand. De ved alt om hvor man lettest kan købe ind. Vi anbefaler alle, at man fylder godt op med proviant til turen. Indkøb er let – man skal have noget fra alle hylder, da båden er helt tom.

I Kroatien kan proviant bestilles på forhånd via Jam Yachtsupply
I Grækenland kan proviant bestilles på forhånd via Yachtness

Køb rigeligt drikkevand og drik ikke vandet i bådens vandhaner. Vores erfaringer siger, at man drikker ca. 1½ liter pr. person pr. dag.

Båddepositum / Risikoforsikring

Det anførte depositum/kautionsbeløb deponeres med VISA-/Euro-/Mastercard eller i kontanter. Husk at sørge for at forbrugsgrænsen på dit kort er tilstrækkeligt højt til at depositum kan spærres. På flere kreditkort er der af sikkerhedsmæssige årsager en maks. forbrugsgrænse på EURO 2.- 3.000. Denne grænse kan I hurtigt nå, når I skal starte med at spærre depositum for selvrisikoen på båden. Medbring flere kreditkort, og kontrollér inden i tager hjemmefra, at I har penge til ferien.

Beløbet refunderes efter skadefri tilbagelevering af båden i opryddet tilstand og til aftalt tid og sted. Der kan godt gå op imod tre-fire uger inden spærringen af sikkerhedsdepositummet ophæves på jeres kreditkort. Dette skyldes transaktionstiden mellem bådudlejer, kreditkortselskab og jeres bank.
Alternativt kan man hos nogle charterselskaber tegne en ikke-refunderbar risikoforsikring. Bådens forsikring dækker ikke forsætlige skader eller skødesløshed. Ved begge forsikringstyper er personerne ombord, personlige ejendele og ansvar ikke omfattet af forsikringen.

Man kan også inden man tager hjemmefra bestille en ekstern charterforsikring hos Pantaenius forsikring. Denne forsikring skal bestilles online, og dækker i tilfælde af uheld på ferien. Den forsikring, som kun dækker selvrisiko, kalder Pantaenius for ”Bond Insurance Plus og findes nederst på siden – vi kan ikke være behjælpelige med at tegne den. Det er en ekstern forsikring, så nede på basen spærrer du selvrisiko på helt normal vis. Hvis uheldet er ude, så har du tegnet en forsikringen hos Pantaenius, som dækker ved evt. skader.

Denne forsikring bestilles på dette link: Pantaenius selvrisiko forsikring

El-stik 12V

Der er på bådene et “cigarstik” til genopladning af videokamera og mobiltelefon. Medbring selv adapterstik. Det er en god ide at medbringe en inverter, som omformer 12 V til 220 V, så kan man altid lade tablets, kamera, mobiltlf. etc.

Køl

Vi anbefaler at lægge en ispose i bunden af boksen og kør med motoren min. et par timer dagligt, for opladning af batterier. Sluk evt. for boksen om natten. Der er meget andet ombord, der kræver strøm. Tip: Anbring risten fra ovnen i bunden af køleskabet, ovenpå isposen, så madvarer ikke bliver våde.

Affald

Der er opstillet rigeligt med affaldsbeholdere ved kajen i alle havne. Tip: Affald kan samles i sorte affaldssække og opbevares i ankerbrønden.

Toilet, holdingtank og målere for tanke

Smid aldrig papir i toilettet, men saml det i stedet i en plasticpose ved siden af toilettet. De fleste både er udstyret med holdingtank. Hvis ikke holdingtanken er tom, når du overtager båden, så sørg for at åbne ventilen som noget af det første, når du er kommet fri af havnen. Det er en rigtig dårlig start på ferien, hvis du skal starte med et tilstoppet toilet. Husk at tømme holdingtanken, før tilbagelevering af båden.

Formelt set gælder reglerne om tømning af holdingtanke også i Middelhavet, men praksis er en anden. Det er næsten umuligt at komme langt nok væk fra land, så man kan overholde reglerne. På mange både er det derfor normalt, at charterselskabet har blokeret ventilen i åben position til holdingtanken. Dette gøres fordi holdingtank og slanger i moderne både ikke er lavet i 100% lugttæt materiale. Det medfører, at der kommer en dårlig lugt på toiletter, når båden bliver 3-5 år gammel. Denne proces forsinkes, hvis holdingtanken ikke hele tiden er fyldt. Derfor er det helt bevidst at charterselskaberne laver denne ændring på bådene.

Når en båd bliver 2-4 år gammel, sker det ofte at målere for diesel, vand og holdingtank ikke virker længere. Pas på ikke at køre dieseltanken tom selvom måleren viser fuld tank. Brug sund fornuft kombineret med viden om at diverse tankmålere ikke fungerer ret længe.

Baktest

I havnene ligger de fleste både med agterenden til kaj. Det kan være lidt uvant med denne ”Baglæns” parkering. Det er en god ide at lave en baktest som noget af det første, efter at man har forladt basehavnen. Sejl frem med 4-5 knob. Sæt båden i frigear. Tjek at båden styrer helt lige. Hold fast i roret og slå bak på motoren. Med stor sandsynlighed “trækker” båden til den ene side. Noter dig til hvilken side båden naturligt trækker, og brug det når du skal vælge hvilken vej rundt du vil dreje, når du skal ”parkere baglæns”. Som ved al anden sejlads er det en fordel, at båden arbejder med dig, og ikke mod dig i manøvrerne.

Gummibåd på slæb

Tager du jollen på slæb, så træk den helt tæt på hækken, især hvis det er hårdt vejr. Pas på at den ikke kommer til at ligge ud for den varme udstødning.

Pas på Skylights

Herhjemme i Danmark sejler du aldrig med åbne skylights. Når du kommer ned i varmen, er det fristende at åbne lugerne under sejladsen for at få lidt køligere luft ned i kahytten. Pas på, at specielt genuaskøderne ikke rykker skylights af, når man stagvender eller bommer.

Bruser på agterdækket

Virker bruseren på agterdækket ikke, er det som regel fordi slangen er snoet. Der findes en luge i agterskottet i den side hvor bruseren sidder, hvor slangen kan snoes ud.

Ankring

Se efter i hvilken retning de andre både har kastet deres anker, og kast det, så det ikke krydser. Lad det gå i god tid, der er masser af kæde. Når du forlader pladsen, så sejl ud (Træk dig ikke ud med ankerspillet) til ankeret og hiv det lige op, så er der størst chance for ikke at få et fremmed anker med op. Er uheldet ude, så slå et tov med et slipstik omkring den anden kæde, inden du slækker dit eget anker, og gør det fri. Tip: Fastgør plasticdunk og en medbragt line til ankeret, så du kan rykke det “Baglæns” op, hvis det sætter sig fast i klipperne eller i et andet anker. Ligger du for svaj, kan det også sikre at ankeret bider godt fast, hvis man sender en badende ud og løfte i linen, samtidig med at man giver lidt bak på motoren.

Hvis du er uheldig at få krydset anker, kan du se et tip til, hvordan du løser dette her.

Udlagt bøje

Mange steder er der udlagt bøjer, som man kan overnatte ved. Vær opmærksom på, at der sikkert opkræves et beløb for dette. Tip: Når du vælger at fortøje ved en udlagt bøje, er det meget besværligt at nå ned og binde en fortøjning fast oppe fra stævnen. Det er meget nemmere at binde fortøjningen fast mens man sidder på badeplatformen. Herefter bakker man ned og gør fortøjningen fast i stævnen.

 

Generelt om Check ud & Rengøring

I skal være klar til at forlade båden skal være klar til at forlade senest på det aftalte tidspunkt, typisk kl. 9. Basen ser sig nødsaget til at opkræve et gebyr for hver times forsinket tilbagelevering. Båden afleveres i pæn og ryddet stand. Sengelinned aftages og affald bæres i land, også selvom der er betalt for obligatorisk slutrengøring. Husk at tømme køleskab og frostboks.

Diesel

Båden overtages med fyldte dieseltanke og skal afleveres med genopfyldte tanke, hvis ikke andet er aftalt.

Vand/Bad

Sørg for at vandtankene er fyldt op inden afsejling fra basehavnen. Spar på vandet –bl.a. ved at undlade at vaske op under rindende vand. Tank op i god tid undervejs, hvor det er muligt. Hvis tanken bliver helt tom, vil pumpemotoren køre uafbrudt og dermed overophede – Sluk for den elektriske vandpumpe, hvis det sker. Der vil kun være varmt vand, når motoren har kørt i mindst 30 minutter. Efter brusebad i toiletrummet pumpes gulvvandet ud ved at aktivere pumpeknappen på væggen, hvis det ikke pumpes automatisk ud.

Vigtigt ved flyvninger til USA

- Gælder også ved mellemlanding i forbindelse med sejlads i Caribien, Tahiti, Tonga etc.

Oplysningsforpligtigelser for rejsende til USA/via USA:

Fra den 12. januar 2009 stilles det skærpede krav til rejsende til USA under Visa Waiver programmet. Senest 72 timer inden afrejse skal der afgives en række oplysninger via hjemmesiden: https://esta.cbp.dhs.gov.

Det skal understreges, at afgivelsen af disse oplysninger, samt rigtigheden af disse, alene påhviler den rejsende. Manglende, eller mangelfuld afgivelse af oplysninger, kan medføre omfattende konsekvenser for den rejsende. Seatravel har intet ansvar for (korrekt) afgivelse af ovennævnte oplysninger, hvorfor Seatravel ikke kan blive mødt med krav, der måtte udspringe heraf grundet manglende, eller mangelfulde, oplysninger. Spørgsmål i forbindelse med afgivelse af oplysninger skal rettes til den amerikanske ambassade i Danmark – for flere oplysninger om denne se http://denmark.usembassy.gov/

Fra og med den 31. oktober 2009 er alle passagerer forpligtiget til at indgive følgende personoplysninger selvstændigt til deres rejsebureau eller luftfartsselskab for at kunne rejse til/via USA (registrering af APIS - Advanced Passenger Information System): * Navn som det fremgår af det pas man vil anvende ved indrejsen i USA. * Fødselsdato, som denne fremgår af passet. * Køn, som det fremgår af passet. * Pasnummer og udløbsdato og hvilket land der har udstedt passet. Det skal understreges, at der er skærpede sikkerehedsprocedure for bagage ved indrejse og mellemlanding i USA.

Ved første ankomstlufthavn i USA, skal man oftest selv skal tage sin bagage af bagagebåndet, og herefter aflevere bagagen ved toldekspeditionen, som sørger for den videre transport. Mange flyselskaber oplyser fejlagtigt ved check-in, at bagagen er tjekket igennem hele vejen, og at man først skal hente sin bagage ved slutdestinationen.

Vi har prisgaranti og vi sidder klar til at hjælpe på tlf. (+45) 39 16 33 44