Flodbådsferie i Bristol-området

Højdepunkter i Bristol

Start fra basen i Hilperton, ABC Boat Hire’s sydligste base, som ligger godt placeret på Kennet og Avon-kanalen. Dette er et godt startsted, hvis du prioriterer smuk natur og rigt dyreliv højt på din ønskeliste.

  • Sejlads på den smukke Kennet & Avon Canal
  • Dagstur til Bristol
  • De romerske bade i Bath – en UNESCO-beskyttet by
  • Det historiske marked i Devizes, Wiltshire
  • Karakteristiske akvædukter og udsyn til Avon-dalen
  • Smuk natur og rigt dyreliv
  • Tithe Barn ved Bradford-on-Avon; Storbritanniens fineste eksempel på en klosterstald, omgivet af kunstnerstudio, gallerier og tesaloner

Holidays on Canal du Midi

A boating holiday on the historic Canal du Midi will be calm sailing through southern France´s sun-soaked vineyards between Toulouse in the west to Agde close to the Mediterranean beaches to the east. Follow the meandering channel under the patchy shadows of the plane trees, through quaint little country towns as Trèbes and Homps, past green vineyards and yellow sunflower fields. Sail under beautiful oval arched stone bridges and on exiting elevated aqueducts.

Berth near the medieval citadel of Carcassonne with the famous intact old town. Study the ancient bookstores in the antiquarian town of Le Somail or taste the legendary stew Cassoulet in Castelnaudary - the town with the beautiful docks. Sail on the Canal de la Robine to romanesque Narbonne which boats an impressive cathedral and an interesting roman museum.

Adorable restaurants tempt you with typical local dishes and lovely Languedoc wines purchased in the local caves du vin (small wine stores), so why not moor along the channel for an extended lunch stop. Buy delicious food in a market or take a step back in time with some sightseeing. You could also just relax and enjoy the lovely surroundings, while the sun casts warm rays on the deck. Pour a glass of wine and savour wonderful southern France.

Cruising advice

Sail from one of our 9 bases on Midi and possibly, on to the Camargue-area along the Mediterranean. You can sail round-trip or one-way.

Reading

Reading er en driftig og moderne handelsby, som har undergået store forandringer i de seneste år. Tidligere var byen berømt for de 3 B'er - Biscuits, Beer og Bulbs. Byen har masser af shoppingmuligheder og et aktivt natteliv. Her finder du også et stort supermarked nær flodbredden. Besøg Reading Museum og Gallery med permanente udstillinger om byens historie. Museet ved Blake's sluse fortæller byens historie om floderne Themsen og Kennet. Hvert år i august er Reading stedet for Englands største rockfestival. Tillægning: Ovenfor Caversham-slusen er der offentlige tillægningssteder på begge sider af floden. Under festivalperioden er der dog lukket på denne del af strækningen, og det kan derfor være vanskeligt at få en plads. Man kan tanke vand ved Shiplake-slusen og to sluser længere nede af floden. Der er ingen steder for el.
Læs mere

Billeder fra området - Bristol

Billeder fra området - Bristol
Læs mere

Bristol

I det sydvestlige England finder du den smukke havneby Bristol, som bestemt er et besøg værd, når din flodbådsferie foregår i dette område. Her hvor Avon-floden snor sig mellem kalkstensklipper kan man nemt blive snydt til at tro, at man befinder sig på en flod i Sydeuropa. Et af de helt store monumenter at se er Clifton hængebroen, som forbinder to klippesider på hver sin side af Avon-floden. Herfra har du en eminent udsigt ind over Bristol. Når du vender tilbage til byen, er det oplagt at gå på opdagelse i de smalle gyder og stræder, som kendetegner den gamle søfartsby. Det var blandt andet herfra, at den italienske opdagelsesrejsende som på engelsk kaldes John Cabot stævnede ud, og blev en af de første europæere til gå på opdagelse i fastlands Nordamerika siden vikingerne.
Læs mere

Bath

Romerne forsøgte i mange år at underlægge sig Britannia, som de kaldte Storbritannien, og nåede da også at gøre det meste af landet til en romersk provins. Men modsat mange andre steder i det romerske rige, er England ikke overfyldt med rester fra Romerriget. Der er dog særligt én virkelig skøn undtagelse, nemlig byen Bath i det sydlige England. Som navnet antyder lå her en af de berømte romerske bade, som udnyttede de varme kilder i området. Det har lige siden betydet at folk er valfartet til Bath for at nyde godt af de afslappende bade. I dag kan du gå på opdagelse i de gamle romerske bade om formiddagen, inden du bruger eftermiddagen på afslapning i de moderne termiske bade i byen. Vil du hellere på opdagelse ude i byen, så er Bath også et oplagt sted at se nærmere på den georgianske arkitektur som fx Royal Crescent eller The Circus. Du kan også gå en tur over Pulteney Bridge fra 1774, en bro der er inspireret af Ponte Vecchio i Firenze.
Læs mere

The Caen Hill Lock Flight

Caen (udtales cane) Hill Lock Flight er det eneste af de 7 vidundere på de britiske vandveje, der findes uden for området fra det nordlige Wales til Leeds i Nordengland. Men dette vidunder har bestemt fortjent sin plads på listen. Det blev bygget som den sidste del af den smukke Kennet & Avon Canal i 1810 og består af 29 sluser, som over en strækning på lige over 3 km hæver eller sænker både hele 72 meter op eller ned. Det er en helt speciel oplevelse at sejle igennem særligt de 16 på rad og række med små søer ved siden af. Men sæt god tid af, hvis du vil igennem alle 29 sluser med din båd, for det kan tage op til 6 timer. Hvis du hellere vil beundre vidunderet fra landsiden, kan fortøje din båd i nærheden og gå på stier helt ud til kanalkanten.
Læs mere

Devizes

For enden af det smukke ingeniørværk Caen Hill Lock Flight ligger den historiske købstad Devizes. Byen har en farverig middelalderfortid, og den arkitektoniske arv i byen er stor, med mere end 500 bygninger markeret som bevaringsværdige. Som købstad har markedspladsen altid spillet en stor rolle i byen, og i starten af 1700-tallet blev Devizes hjemsted for det største korn-marked i det vestlige England. Det førte blandt andet til at bryggerier blev oprettet, og i dag kan du tage på en dejlig tur rundt på Wadworth bryggeriet, der stammer fra 1875. Hvis du har mod på at tage på en lille udflugt fra byen, så er der mindre end en halv times kørsel til den berømte stencirkel Stonehenge. Ellers kan det også anbefales bare at slentre rundt i byen og nyde stemningen.  
Læs mere

Bradford on Avon (Black Prince)

Black Prince base - Denne base ligger i den smukke by Bradford on Avon tæt på Wiltshire Nyd en kanalbådsferie med start i den maleriske Wiltshire-by, Bradford on Avon. Fra denne narrowbådsbase er der forskellige ruter, som passer til langt de fleste - uanset erfaring. Sejl vestpå og I kommer til at sejle over akvædukter, under broer og gennem sluser inden I ankommer til den World-Heritage-bevaringsværdige by Bath, en lille dags sejlads fra startbasen. For den mere erfarne narrowboat-besætning vil en uge være tilstrækkelig tid til at sejle gennem Bath og viderer til Bristol - gennem det smukke landskab langs floden Avon.
Læs mere

Hilperton (ABC Boat Hire)

ABC Boat Hire - Hilperton er ABC Boat Hire's sydligste base, godt placeret på Kennet- og Avon-kanalen. Basen er en af de bedste, hvis du prioriterer smuk natur og rigt dyreliv højt på din ønskeliste.
Læs mere

Waterway Guide - Canal du Midi

Remember to order your waterway guide along with your holiday

Vi har prisgaranti og vi sidder klar til at hjælpe på tlf. 3916 3344