Ferie på Themsen

Themsen er dig der vil have en flodbådsferie, hvor du kan sejle i et roligt tempo og nyde det smukke landskab under sejladsen.

Baserne i Benson og Chertsey ligger ideelt placeret for at opleve det, der velsagtens kan betegnes som den smukkeste strækning på Themsen.

Store floder vil næsten altid frembringe store byer og Themsen er ingen undtagelse; sejladsen vil føre jer til nogle af de ældste og flotteste byer og landsbyer i hjertet af England.

Themsen er nok verdens mest berømte og historisk set mest signifikante vandvej - og her er altid noget at se! Lokalbefolkningen benytter glædeligt Themsen og du vil ofte se lokale fiske langs floden.

 

 

Sejladsmuligheder

Der er mulighed for at sejle fra to baser på Themsen – Benson (Le Boat) og Chertsey (Le Boat). Sluserne på Themsen er altid gratis at benytte, men være opmærksom på at sluserne skal betjenes manuelt udenfor tidsrummet med bemanding. Det skal dog oplyses at det er muligt at lave en miniferie eller længere ferie fra både Benson og Chertsey.

Reading

Reading er en driftig og moderne handelsby, som har undergået store forandringer i de seneste år. Tidligere var byen berømt for de 3 B'er - Biscuits, Beer og Bulbs. Byen har masser af shoppingmuligheder og et aktivt natteliv. Her finder du også et stort supermarked nær flodbredden. Besøg Reading Museum og Gallery med permanente udstillinger om byens historie. Museet ved Blake's sluse fortæller byens historie om floderne Themsen og Kennet. Hvert år i august er Reading stedet for Englands største rockfestival. Tillægning: Ovenfor Caversham-slusen er der offentlige tillægningssteder på begge sider af floden. Under festivalperioden er der dog lukket på denne del af strækningen, og det kan derfor være vanskeligt at få en plads. Man kan tanke vand ved Shiplake-slusen og to sluser længere nede af floden. Der er ingen steder for el.
Læs mere

Windsor & Eton

Windsor Castle er en af Englands største turistattraktioner. Windsor Castle og Legoland ligger begge bekvemt i nærheden af tillægningsstederne. Det samme gør jernbanestationen, hvis man ønsker at tage på opdagelse længere væk. Gå ikke glip af vagtskiftet på Windsor Castle. Man kan se garderne marchere op ad High Street fra om formiddagen, men skal man se selve vagtskiftet, skal man betale entré. Der er vagtskifte hver dag i april, maj, juni og juli (søndage undtaget). Har I cykler med er dette et dejligt landskab at cykle rundt i. I kan også gå en tur langs the Heritage Trail fra Windsor Castle og over floden til Eton College. På gåturen kommer man forbi Kings Head Pub, hvor det siges, at Shakespeare har skrevet ”De glade enker fra Windsor”. Tillægning: Der er flere tillægningssteder/overnatningsmuligheder langs flodbredden. Flere tillægningssteder er desuden til rådighed nær jernbaneviadukten. Så længe man ikke ankommer alt for sent om eftermiddagen, skulle det være rimelig nemt at finde en plads at fortøje. Forvent en afgift.  
Læs mere

Oxford

Oxfords museer kan tilfredsstille alles smag - fra klassisk kunst til skrumpehoveder - og de fleste har endda gratis entré. Universitetsbyen rummer, selvfølgelig, University of Oxford. Universitetet er én af verdens fineste, ældste og mest respekterede uddannelsesinstitutioner. Arkitekturen er en visuel perle og studerende fra hele verden kommer for at studere på det ældste engelsktalende universitet i verden. Oxford Castle Unlocked; prøv en guidet tur i Oxford Castle, som i 800 år fungerede som fængsel. For en mere afslappet eftermiddag kan man passende gå en tur i den skønne botaniske have ved Oxford University. Er du modig, kan du besøge The Museum of the History of Science, som kan prale af mere end 1000 videnskabelige instrumenter.
Læs mere

London

London behøver formentlig ikke nogen større introduktion, men den livlige britiske hovedstad er også et must at besøge på flodbådsferie i England. Det ville tage uendeligheder at nævne alle de mange seværdigheder i byen, men nogle stykker som Big Ben, House of Parliament, London Eye, Westminster Abbey og Buckingham Palace er da værd at have på sin liste over ting at se i storbyen. Et godt tip er at tage en travetur langs Themsens bredder, hvor du kan opleve den særlige stemning, der hersker i en af verdens mest folkerige byer. Her kan du se mange af de helt store seværdigheder, inden du får dig en rigtig London-oplevelse med at tage undergrundsbanen rundt i byen. London er også en gastronomisk smeltedigel, som byder på masser af britiske og irske pubber, indiske, kinesiske og andre østasiatiske restauranter og masser af andet mad fra det meste af verden. Begiv der f.eks. ud i Covent Garden i bydelen West End, som også er kendt som Londons teaterdistrikt, hvor du kan afslutte dagen med en af de mange fantastiske forestillinger.
Læs mere

Hampton Court Palace

En af de mest kendte og notoriske konger er Henrik d. 8. Han var manden bag adskillelsen af den engelske kirke fra pavemagten, da paven ikke ville acceptere hans skilsmisse fra Katarina af Aragonien i 1530’erne. Henrik d. 8. havde sit hof i det storslåede palads Hampton Court Palace, og her kan du i dag gå på opdagelse i de 6 forskellige paladser, der sammen med en række imponerende haver udgør det store kompleks. Egentlig var det Henrik d. 8’s toprådgiver Thomas Wolsey der stod for at udbygge det tidligere landsted til et palads, som Wolsey kunne benytte til at være vært for både kongen og hans hof, men også andre europæiske monarker. Han ville skabe et sted, der var en konge værdig. Det gjorde han så godt, at kongen selv endte med at ville have paladset som hjemsted.
Læs mere

Chertsey (Le Boat)

Le Boat base - Penton Hook Marina strækker sig over hele 80 hektar og er Storbritanniens største flodbådsmarina. Den er beliggende ved en af de skønneste strækninger af Themsen.
Læs mere

Benson (Le Boat)

Le Boat base - Gemt væk i Themsens bredder, der slanger sig igennem det frodige og grønne engelske landskab, ligger den charmerende landsby Benson midt i et populært turistområde.
Læs mere

Lower Heyford (Black Prince)

Perfekt til et besøg til Oxford. Du kan også sejle på Themsen i retning mod London, samt til Windsor Castle, som har været rammen for mange royale bryllupper!
Læs mere

Aldermaston Wharf (ABC Boat Hire)

ABC Boat Hire - Aldermaston Wharf ligger perfekt placeret for sejlads ind mod det historiske London på Themsen og gennem de smukke kanaler Avon og Kennet.
Læs mere

Inspiration til bådferie på Themsen

Vil I gerne sejle i England, er der mulighed for at sejle på Themsen. Her er der 2 baser – Benson som ligger i nærheden af Oxford og Chertsey som ligger på den anden side af Windsor Castle. Man kan sejle tur retur fra begge baserne eller vælge at sejle oneway mellem de 2 baser og så vil man opleve historiske byer og herresæder, der er indbegrebet af engelsk kultur. Traditionelle pubber og velplejede haveanlæg findes langs bredden. Der er mulighed for picnics langs floden og slentreture gennem royale parker og maleriske landsbyer. Man finder Tudor landsbyer fra det 14. århundrede med pubber i bindingsværk, og I vil sejle forbi spektakulære landsteder tilhørende film- og popstjerner, og desuden have mulighed for at besøge Windsor Castle (når dronningen ikke er på slottet) og se vagtskiftet. Områdets sluser er alle bemandede af venlige slusemestre.

Ved Windsor tilbydes der guidedede rundvisninger, ligesom man kan gå en tur blandt græssende hjorte. Af andre seværdigheder i området kan nævnes den berømte drengeskole Eton College, Ascot Racecourse og en af Englands vigtigste landejendomme Cliveden House. Familier kan også vælge at tage på udflugt til Legoland eller Thorpe Park. Det flotte Hampton Court Palace og den royale botaniske have ved Kew tilføjer endnu et royalt pust til sejlområdet - og må for alt i verden ikke misses. Derudover er der hvert år spændende begivenheder som den berømte Henley Rowing Regatta ved Henley – upon-Thames og den stjernespækkede sommerkoncert på floden. Tilbring en spændende dag blandt vilde dyr i Beale Park eller bliv sejlet rundt på floden ved Oxford i en Punt (fladbundet pram) og betragt de skinnende spir på de forskellige katedraler, kirker og universitetsbygninger. Med mange forskellige ting at udforske, naturskønne landsbyer, gamle klassiske pubber, te-stuer, butikker og antikvariater vi I med garanti elske en bådferie på Themsen.

 

Nyttig info om sejlads på Themsen

Themsen har altid været Englands vigtigste flod. Den tjente som en stor åre for fragtskibe hjemme og til udlandet og blev beskyttet af den engelske flåde. Og det er stadig en travl færdselsåre. Fra dens udspring i Cotswolds Hills flyder den 346 kilometer ud til Nordsøen. Længden overgås kun af floden Severn. Ved udmundingen til Nordsøen er Themsen 8 km bred og der er et delta fuld af fugle og fisk. Disse info kan hjælpe en med at få en generel idé af vandvejens størrelse. Din bådferie på Themsen kan kun bringe dig fra lidt udenfor London til basen i Benson og strækningen er perfekt for en bådferie. floden snor sig gennem enge, skov, middelalderbyer og forbi borge – og det er bare fantastisk.

Store floder skaber altid store byer og Themsen er ingen undtagelse. De første bosættelser var formodentlig nomader fra stenalderen (man har fundet menneskeskabte redskaber fra Neolit-tiden).  I bronzealderen kom der også bosættelser og i 43 før kr. erobrede romerske legionærer England og anlagde havnebyen som de kaldte ”Londinium” i nærheden af den nuværende London Bridge. Themsen blev Englands livsårs og fra da af et at de vigtigste steder i verdenshistorien.

Floden Themsen er nok en af verdens mest berømte vandvej. Dette bliver mere og mere tydeligt når du sejler til Windsor Castle, Hampton Court Palace og Cliveden House – men historien og kulturarven ses overalt. Man kan nemt opleve at spise i en pub som blev bygget for 500 år siden!

Familie

Børnene vil elske LEGOLAND Windsor Ressort med alt den sjov og oplevelser. Mens familien beser Hampton Court Palads i nærheden af Kingston-upon-Thames kan du passe et besøg ind for at nyde Chessington World of Adventues – som er perfekt for børn under 12 år.

Fiskeri

Der er masser af fisk at fange i Themsen. Der er gratis fiskesteder arrangeret for fiskere som gerne vil fange skaller, aborrer, gedder eller karper. Det er gratis at fiske ved Oxford og Reading.

Sluser

Alle sluserne på Themsen er automatiske og bemandede. Det er gratis af benytte dem. Sluserne holder åbent på helligdage. Der er forbudt at sejle længere end til Teddington-sluserne i retningen mod London. Mens du sejler på Themsen er det værd at bemærke strømforholdene da disse kan variere, men alle sluserne er bemandede så man kan bare slappe af.

Tillægningssteder

...er der masser af langs floden.

Transfer service

Der kan fint arrangeres taxa transfer mellem baserne og lufthavnen eller stationen. Baserne har lokalkendskab og erfaring deri og kan defor nok opnå en bedre pris end den individuelle rejsende.

Cykelture/vandreture

Der mangler heller ikke travemuligheder såsom Thames Path, som strækker sig over 184 km fra flodens kildespring i Cotsworlds – som for cyklestier. Start din tur ligegyldig hvor på ruten og opdag originale historiske landsbyer, og smukke enge på ruter som man slet ikke kan forstå kun ligger 1 – 2 timer fra det centrale London. Hvorfor ikke tage en tur til det næsten 1000 år gamle Windsor Castle, som er det ældste og største beboede slot i verden.

Vi har prisgaranti og vi sidder klar til at hjælpe på tlf. (+45) 39 16 33 44