Vi har prisgaranti og vi sidder klar til at hjælpe på tlf. (+45) 39 16 33 44

Crewed Charter - Sejl med egen Skipper

Selvom du har flere års sejlerfaring, et duelighedsbevis i baglommen og måske endda ejer din egen båd, kan det være en god idé at ansætte en skipper og eventuelt en hostess til din kommende sejlerferie. Du har måske sejlet rundt i de indre danske farvande, til den nordtyske kyst, eller sejlet i den svenske skærgård, og ønsker nu at prøve kræfter med sejlads i Middelhavet, Caribien eller andre eksotiske steder.


Skipper

Crewed charter snorkling

Den helt store fordel ved at hyre en lokal skipper er, at du kan holde ferie helt uden afbrydelser. Med en skipper ved roret kan du læne dig tilbage, slappe af og bare nyde sejladsen. Det er f.eks. skippers ansvar at ankeret nu også holder, hvis I overnatter for anker i en bugt.

Med hans store lokalkendskab kan han også give jer tips til at besøge steder, som I måske aldrig selv ville have fundet frem til; han kan guide jer frem til skønne vige, hvor I vil have mulighed for at opleve områdets farvestrålende fisk og skildpadder, imens I snorkler i det krystalklare blå vand, og han kan guide jer til undersøiske grotter og lokale ruiner og andre kultursteder på landjorden, som normalt er vanskeligt tilgængelige fra landsiden. Han kender sit farvand og dermed vejr- og vindforholdene, og sætter den kurs, som er mest gunstig for forholdene.

Har du og nogle af deltagerne svært ved at lægge sømanden til side, kan I sagtens få lov til
at hjælpe skipperen med diverse opgaver under sejladsen: styre båden, hjælpe til med
fortøjninger og andre praktiske navigationsopgaver. Med en hyret skipper vil jeres sejlads
ofte genspejle en sammensætning af dine personlige ønsker og interesser for en sejlads i
et bestemt område, samt den erfarne skippers kendskab til lokalområdet. Dermed får du
en helt fantastisk og unik oplevelse.

Lej en Hostess


Hostess/Stewardesse

Stewardessens opgave er at servere lettere måltider (man kan ikke forvente store 3-retters menuer), lave forfriskninger, rydde op i salonen m.m.. Jeres egne kahytter må I af sikkerhedsmæssige årsager selv ordne. Inden afgang kan man - evt. i samspil med stewardessen - købe ind til turen eller bestille varer på forhånd, så varerne vil være ombord på båden ved jeres ankomst til udgangshavnen.

Du kan rekvirere en proviantliste - som er mere eller mindre fyldestgørende - alt afhængig af, hvor man sejler. En del af charmen ved en ferie i udlandet kan selvfølgelig være selv at købe ind i supermarkeder eller hos de lokale handlende/markeder, men det kan være en fordel at få leveret de tunge ting ombord såsom drikkevand, andre drikkevarer, m.m.Kost og logi

Crewed charter kort og hænder

Udover prisen for at hyre skipperen følger, at han skal have sin egen kahyt og kost på turen. I er ikke forpligtet til at skulle invitere ham med på restaurant, hvis I selv går ud og spiser - men han må ikke ”gå sulten i seng”, så der skal være mad til ham i køleskabet. Ofte har skipper dog venner eller bekendte de steder I lægger til, og generelt er skipperne meget diskrete.

Det er helt op til eget temperament at afgøre, hvor meget I vil involvere hinanden. Vælger I også at hyre en hostess/stewardesse til sin båd skal, han/hun også have sin egen kahyt og kost på lignende vilkår som skipperen.
Nye oplevelser

Det fordyrer naturligvis en sejlerferie med ansættelse af skipper og måske hostess, men det kan tilgengæld give dig en helt speciel sejlerferie med ekstra fokus på afslapning. Herudover kommer de unikke oplevelser, som du måske ikke selv havde stødt på, men som en lokalkendt skipper kan guide dig frem til.

Se meget mere om alle vores sejlbådsdestinationer og det store udvalg af både i alle klasser.