Flodbådsferie i Skotland

Søg efter din båd

 

Velkommen til chamerende Skotland

Tag til det charmerende Skotland med den flotte, uspolerede natur. Her får du naturoplevelser for alle pengene, hyggelige pubber og fremragende golfbaner.

Velkommen til Skotlands magiske højland. Her sejler du jeres båd gennem et land med bjerge, søer og dybe dale omgivet af grønne vidder og lyngklædte bakkedrag.

Læg båden til kaj ved gamle bebyggelser eller ved en hyggelig skotsk pub, hvor alle mødes i en fornøjelig og lun atmosfære, og hvor en wee dram af den rene malt whisky varmer sjælen. Mange cykel- og vandrestier langs kanalerne er ideelle for en tur på mountain bike eller lidt motion til fods  måske under et stop med båden i den smukke natur. Vi tilbyder sejlads i 2 meget forskellige områder i Skotland.

Caledonian Canal

Caledonian Canal løber tværs gennem det nordlige Skotlands mange søer  eksempelvis det berømte Loch Ness  og forbinder dermed Skotlands østkyst med Fort William på vestkysten.

Man sejler ud fra vor bådbase i Laggan i moderne flodbåde - med det dramatiske og vilde højland som kulisse. The Highlands er et unikt sted i verden, fyldt med bakketoppe, højtbeliggende borge, hyggelige byer langs vandet, hyggelige pubber og melodiske sækkepiber.

Falkirk

Sejl på vandvejene mellem Edinburgh og Glasgow. Her starter din bådferie fra Black Prince’s base i Falkirk, hvorfra du kan sejle i de traditionelle Narrowboats.

Udover de åbenlyse attraktioner som Edinburgh og Glasgow, kan du se Falkirk Wheel – et bemærkelsesværdigt roterende slusesystem, der forbinder kanalerne Forth & Clyde og The Union Canal.

Sejler du ad Union Canal i retning mod Edinburgh, kan du nyde godt af slusefri sejlads og små landsbyer. Sejler du derimod ad Forth & Clyde-kanalen i retning mod Glasgow, passerer du både sluser og drejebroer på din vej gennem det smukke, grønne landskab.

 

Oplev to vidt forskellige områder i Skotland

Vi tilbyder sejlads i 2 meget forskellige områder i Skotland.

Caledonian Canal

Omgivet af smukke bjergsider, forbinder Caledonian Canal højlandets hovedby Inverness på østkysten med Fort William på vestkysten. Skotland er indbegrebet af keltiske mysterier, myter og legender, og dette åndeløst smukke sejlområde giver dig følelsen af, at du befinder dig i et fortryllet land.

Højdepunkter ved Caledonian Canal: 

 • Fantastisk sceneri og udsigter – på hele sejladsen på Caladonia Kanalen
 • En togtur med West Highland Jernbanen – et must for alle Harry Potter fans
 • Lær Highlands kulturen at kende i den maleriske by Fort Augustus
 • Fantastiske mountainbike ture
 • Laksefiskeri, delfiner og på udkik efter Loch Ness-uhyret Nessy
 • Indkøb af en kilt i Inverness
 • En bjergbanetur til toppen af Ben Nevis for en enestående udsigt

Falkirk

Med udgangspunkt i Falkirk har du udsigt til en varieret sejlads med noget for enhver smag; naturen er mild og smuk, og langs vandvejene er der både charmerende landsbyer, hyggelige pubber, samt adgang til metropolerne Edinburgh og Glasgow.

Højdepunkter i Falkirk 

 • Edinburgh Quay
 • Linlithgow Palace
 • Almond Aqueduct
 • Falkirk Wheel
 • Kelvingrove Art Gallery and Museum i Glasgow

Om bådferie i Skotland - Praktiske tips

At sejle i det skotske højland er et sandt paradis for naturelskere. Vidunderlige udsigter og uberørt natur. Betagende smukke bjergsider og dybe søer. Fredfyldt og enestående. Meget af din tid vil blive brugt på de mange søer, eller lochs, der ligger gemt langs the Great Glen – en geologisk linje der har formet regionens smukke landskab. Højlandet er ganske unikt, og her kan du se slotte og stille landsbyer ved vandkanten – og ikke mindst venlige pubs og lyden af sækkepiber

Caledonian Canal forbinder Nordatlanten og Nordsøen – den 100 kilometer lange passage løber fra Loch Linnhe til Moray Firth. Området byder kun på korte sektioner med kanaler – og i alt findes der 29 sluser her. På de fleste sejladser skal man kun navigere igennem 10 sluser (husk at der skal bæres redningsveste når man passerer en sluse).

Søkort

Søkort ligger ombord på båden - spørg også på kontoret for tips.

Afmærkninger

Farvandsafmærkningerne skal følges - se kortet.

Når I sejler op ad Caledonian Canal (mod Inverness) skal de røde farvandsmærker være på venstre side af båden og de grønne på højre side af båden.

Når I sejler ned ad (mod Fort William) holdes de røde på højre side og de grønne på venstre side. Hold Jer til sejlrenden, hvor det i kortet er angivet med -------- for at undgå at komme ind på for lavt vand.

Kortene over sejlområdet er tydeligt mærket med lavvandede områder (dette er skraveret på kortet) og farvandsafmærkninger med bøjer til markering af anbefalede sejlruter eller symboler for sten og klipper, som man skal tage sig i agt for.

Søer

Redningsveste bør bæres på de større søer, hvor det kan blæse op - og altid ved ophold ombord i dinghy’en (jollen).

Sluser

Sluserne opereres af en slusemester. Normalt åbne fra 08.00 - 18.00 i højsæsonen. Undertiden med en kortere frokostpause Sluseafgifter er inkluderet i lejeprisen.

Vi har prisgaranti, og er medlem af rejsegarantifonden - vi sidder klar til at hjælpe på tlf. 3916 3344