Charmerende Skotland

I Skotland venter der dig naturoplevelser for alle pengene, hyggelige pubber og fremragende golfbaner.

Velkommen til Skotlands magiske højland, hvor bjerge, søer og dybe dale omgivet af lyngklædte bakkedrag og grønne vidder danner en fabelagtig smuk ramme om din flodbådsferie.

Læg båden til kaj ved gamle bebyggelser eller ved en hyggelig skotsk pub, hvor alle mødes i en fornøjelig og lun atmosfære, og hvor en wee dram af den rene malt whisky varmer sjælen. Langs kanalerne finder du mange cykel- og vandrestier, der ideelle til at få lidt landlig motion under din sejltur. Med Seatravel kan du tage på flodbådsferie i 2 meget forskellige områder i Skotland.

Caledonian Canal

Caledonian Canal løber tværs gennem det nordlige Skotlands mange søer, fx den berømte Loch Ness, og forbinder Inverness på Skotlands østkyst med Fort William på vestkysten.

Du sejler ud fra bådbasen i Laggan i den vestlige del af Caledonian Canal, hvorfra du frit kan bevæge dig ud i det dramatiske og vilde højland. The Highlands er et unikt sted i verden, fyldt med bakketoppe, højtbeliggende borge, idylliske byer langs vandet, hyggelige pubber og melodiske sækkepiber.

Falkirk

Her sejler du i de traditionelle Narrowboats på vandvejene mellem de to skotske metropoler Edinburgh og Glasgow.

Turen begynder i Falkirk ca. midtvejs mellem de to storbyer, og her kan du opleve Falkirk Wheel, et bemærkelsesværdigt roterende slusesystem, der forbinder kanalerne Forth & Clyde (mod Glasgow) og The Union Canal (mod Edinburgh). Sidstnævnte byder på slusefri sejlads, mens begge kanaler flyder gennem fredfyldte landsbyer og langs smukke golfbaner.

 

Flodbåde i Skotland

Oplev to vidt forskellige områder i Skotland

Vi tilbyder sejlads i 2 meget forskellige områder i Skotland.

Flodbåd ved bro på Caledonian Canal

Caledonian Canal

Omgivet af smukke bjergsider, forbinder Caledonian Canal højlandets hovedby Inverness på østkysten med Fort William på vestkysten. Skotland er indbegrebet af keltiske mysterier, myter og legender, og dette åndeløst smukke sejlområde giver dig følelsen af, at du befinder dig i et fortryllet land.

Højdepunkter ved Caledonian Canal: 

 • Fantastisk sceneri og udsigter
 • En togtur med West Highland Jernbanen – et must for alle Harry Potter fans
 • Whiskydestillerierne omkring Banavie
 • Lær Highlands kulturen at kende i den maleriske by Fort Augustus
 • Fantastiske mountainbike ture
 • Den imponerende borg Urquhart Castle
 • Laksefiskeri, delfiner og på udkig efter Loch Ness-uhyret Nessie
 • Indkøb af en kilt i Inverness
 • En bjergbanetur til toppen af Ben Nevis for en enestående udsigt
Kort over Caledonian Canal
Flodbåd i Skotland

Falkirk

Vil du gerne opleve både skotsk natur og de skotske storbyer Glasgow og Edinburgh? Så er en flodbådsferie fra Falkirk det helt rigtige for dig! Her kan du nyde de smukke vandveje, der sine steder kysser golfbanernes lækre plæner, mens du roligt nærmer dig metropolernes kulturoplevelser.

Højdepunkter i Falkirk: 

 • Edinburgh Quay
 • Linlithgow Palace
 • Almond Aqueduct
 • Falkirk Wheel
 • Kelvingrove Art Gallery and Museum i Glasgow
Kort over Edinburgh

Praktisk information om sejlads i Skotland

Caledonian Canal forbinder Nordatlanten og Nordsøen – den 100 kilometer lange passage løber fra Loch Linnhe til Moray Firth. Området byder kun på korte sektioner med kanaler, og der ligger søkort ombord på båden, så du kan holde øje med sluser og andet undervejs. Husk, at du skal have redningsvest på, når du passerer en sluse.

Afmærkninger

Farvandsafmærkningerne skal følges - se kortet.

Når I sejler op ad Caledonian Canal (mod Inverness) skal de røde farvandsmærker være på venstre side af båden og de grønne på højre side af båden.

Når I sejler ned ad (mod Fort William) holdes de røde på højre side og de grønne på venstre side. Hold jer til sejlrenden, hvor det i kortet er angivet med -------- for at undgå at komme ind på for lavt vand.

Kortene over sejlområdet er tydeligt mærket med lavvandede områder (dette er skraveret på kortet) og farvandsafmærkninger med bøjer til markering af anbefalede sejlruter eller symboler for sten og klipper, som man skal tage sig i agt for.

Søer

Redningsveste bør bæres på de større søer, hvor det kan blæse op - og altid ved ophold ombord i dinghy’en (jollen).

Sluser

Sluserne opereres af en slusemester. Normalt åbne fra 08.00 - 18.00 i højsæsonen. Undertiden med en kortere frokostpause. Sluseafgifter er inkluderet i lejeprisen.

Tillægning

Sten og klipper præger bredden langs Caledonian Canal, så her bør du kun lægge til ved designerede pontoner og moler. De fleste steder langs Caledonian Canal er tillægning gratis, men enkelte steder kan du blive opkrævet et mindre beløb.

Særligt for sejlads på Caledonian Canal

Når du skal frem til basen i Laggan, skal du være klar over, at vejene i højlandet er meget svært fremkommelige. Vi anbefaler derfor på det kraftigste, at du tager afsted i særdeles god tid, hvis du kører selv. Læg gerne en time oven i det du forventer, eller måske endda lidt mere.

Skulle du alligevel blive forsinket, er det vigtigt, at du hurtigst mulig ringer til basen, så personalet kan sørge for, at du kan overnatte på båden, og så ordne check-in morgenen efter. Det er træls at nå frem til en låst båd uden en nøgle.

Særligt for sejlads fra Falkirk

Når du sejler fra Falkirk kan du vælge mellem kanalerne Forth & Clyde Canal, der leder dig mod Glasgow, og Union Canal, der leder dig mod Edinburgh.

Skal du sejle på Union Canal, skal du være opmærksom på, at du skal booke adgang på forhånd, men det kan du ordne, når du kommer frem til basen. Her får du også mere information om, hvordan du konkret gør det.

Golfbaner

Skotland er golfens moderland, og hvis du gerne vil en tur ud på de smukke greens, har vi samlet en oversigt over golfbaner langs din rute.

Caledonian Canal

Langs søerne og kanalerne er der ikke fyldt med golfbaner, men i hver sin ende ved de to byer Fort William og Inverness er der gode muligheder for at svinge køllerne. I Fort William kan du tage ud til Fort William Golf Club, mens du i Inverness sejler lige forbi banerne på Kings Golf Club.

Falkirk

Uanset om du bevæger dig langs Forth & Clyde canal mod Glasgow eller The Union Canal mod Edinburgh kommer du til at sejle lige op ad en fairway i form af fx Ruchill Golf Course (Forth & Clyde Canal) eller Linlithgow Golf Club (The Union Canal).

Vælg din destination nedenfor