Flodbådsferie i Holland

Søg efter din båd

 

Sejl på de traditionsrige floder og kanaler i Holland

Livet på vandet er en tradition i Holland - så sejl i din egen dejlige flodbåd og få en ægte hollandsk oplevelse!  En bådferie er den bedste måde at opleve dette smukke land på og blive venner med den venlige befolkning. Beundr de traditionelle vindmøller, som kranser din sejlrute, tag på cykeltur i omegnen og læg til i en smart ny marina med moderne facilieteter eller lige ved byens torv. 

På en kanalferie kan du sejle i dit eget tempo og komme forbi marker med farvestrålende tulipanmarker, hyggelige landsbyer, større kosmopolitiske byer og det er også stedet for at opleve alt lige fra de store hollandske kunstneres mesterværker til de berømte hollandske ost. Her er aktiviteter for alle aldre - og badning og fiskeri i de glitrende søer er også muligt.

Friesland-Amsterdam-regionen er fyldt med historie og kulturarv, især Amsterdam og Urecht. Besøg Anne Franks hus i Amsterdam, det kongelige palads og Dom Square. I det historiske Utrecht skal du ikke gå glip af en tur til Stadskasteel Oudaen, et befæstet hus forvandlet til et bryggeri.

Vandsport: Sødistriktet er berømt for vandsportsferier over hele Europa. Sejlads er ikke blot en fritidsbeskæftigelse i Friesland - det er en livsstil. Tjek vandsportsstederne i Sneek og Grow, hvor man kan leje kajak, jetski og sejljoller.

Cykling: Holland er netop kendt for ikke at have nogle bakker, hvilket gør det ideelt for cykelture. Lej cykler til have med ombord for at køre forbi tulipanmarker, rustikke, restaurerede vandmøller, stop i en landsby for at nyde en portion dampede muslinger eller østers og se "verden" passere forbi.

Fiskeri: Lystfiskerferie i området er faktisk meget populært. I de fleste farvande kan man fange sandart, karpe, gedde, brasen, skalle og aborre og netværket af kanaler, floder og søer er en smuk kulise - så hvorfor ikke give det en change selv at fange aftensmaden.

Søvnige fiskerlandsbyer i det nordlige Friesland veksler med det mere kosmopolitiske Utrecht og Amsterdams flot svungne husgavle tilbage fra det 15.-16. årh. Læg båden til kaj direkte ved torvet i de maleriske byer eller ved et hyggeligt spisested med udsigt til dagliglivet langs kanalen.

På sejlturen gennem de grønne landskaber på vandvejene, der har inspireret så mange berømte flamske malere, ses sirligt holdte marskgårde med stråtag, fiskerhuse med pudsige andereder på gavlen og traditionelle sejlkuffs fra en tid, da vandet var den almindeligste transportvej.

Mange gamle traditioner er bevaret, og ombyggede flodpramme med blomsterkasser, havebænk og vasketøjet til tørre er stadig en livsstil og boform for en stor del af befolkningen.

 

Friesland

Lej Flodbåd i Woudsend og Friesland i Holland og besøg bl.a Amsterdam, Utrecht, Sneek, Muide og Geithoorn på sejlturen. Bådferie og kanalsejlads i Holland

Højdepunkter i Friesland: 

 • Et netværk af søer og kanaler i maleriske landskaber
 • Fremragende faciliteter for fritidssejlere og cyklister
 • Amsterdams kosmopolitiske livsstil
 • Det kongelige Palads i Amsterdam
 • Keramik i Makkum
 • Møllerens hus i Woudsend
 • Den store sluse i Muiden
 • Forårets farvestrålende tulipanmarker og den berømte Blomsterpark Keukenhof ved Lisse.
 • Giethoorn - Hollands "Lille Venedig"

Om bådferie i Holland - Praktiske tips

Det er let at navigere i Holland og fint for nybegyndere. Alle sluser og broer er bemandet. Hav småpenge klar, da slusemesteren/brovagten skal have et mindre gebyr for at lade dig passere. Sluserne er lukket for frokost og ½ time om eftermiddagen for en kaffepause. Man kan lægge til langs kanalerne i byerne. Der er marinaer med landstrøm og andre faciliteter, hvor man betaler et mindre gebyr. For at besøge Amsterdam, kan man lægge til i Weesp og tage toget til centrum. Alternativt kan man lægge til i Six Haven Marina lige overfor Amsterdam Hovedbanegård og tage en gratis færge som sejler døgnet rundt til byens centrum.

Hollænderne er et behageligt og hyggeligt folkefærd, som elsker livet langs- og på vandet. For mange er boligen en husbåd på vandet og digerne langs kanalerne bruges ofte til vandreture - og som cykelstier for søndagsudflugten.

Navigation i Holland er nemt og destinationen er derfor passende for begyndere.

Ti gemte Hemmeligheder i Friesland-Amsterdam.

Amsterdams Royale Palads; Ur-museum i Utrecht; Makkum’s Keramik; Elburg’s St. Nicolaaskerk Kirken; Møller-huset i Woudsend; Earnewald’s cykelstier; Amsterdam’s Grand Canal, Utrechts sommer-festival; butikker i Stavoren og Strand Horst resortet.

Der kan arrangeres bil-transfer mellem baserne.

Broer

I Hollands flade landskaber er der ikke behov for så mange sluser - derimod mange maleriske vippebroer og vindebroer. Brovagten vil, specielt i byerne, afvente at få flere både igennem samtidigt, da al øvrig trafik på landjorden går i stå, hver gang en feriebåd skal igennem.

 • “Brug” og “Bruggen” er de hollandske ord for broer. Alle større broer har et nummer og et navn. Se specialfelterne i de hollandske kort, hvor overskrifterne hedder:
 • “Kunstwerk” = Konstruktion / bro
 • “Naam” = Broens navn
 • “Trefwoord” = Stednavn, hvor broen findes på kortet
 • “Bijzonderheden” = Særlige information, f.eks. betjenes af brovagt, automatisk, selvbetjening, åbnes hver 1/2 eller hele time osv.

Sluser

Sluserne er, ligesom broerne, meget velholdte. Nogle steder vil I blive bedt om at betale en lille afgift for at passere igennem.

Marinaer

I marinaer i byerne kan man også blive opkrævet et mindre beløb for overnatning.

 • I Amsterdam ligger marinaen meget centralt, men alligevel roligt. Man kan godt sejle med sin båd gennem byens kanaler med lidt forsigtighed og det er den bedste måde at opleve byens attraktioner. Det er gratis at sejle gennem Amsterdam – men man betaler for at lægge til i marinaerne. Læs mere i afsnittet om Amsterdam.
 • I Gouda ligger marinaen midt i den gamle by.
 • I Utrecht kan man lægge til direkte ved kajsiden eller overfor katedralen. Man får udleveret en plan over byens kanaler og de mange broer ved indsejlingsslusen, hvor man også betaler en mindre afgift.

Betaling med kreditkort

Nieuwpoort og Gent accepterer følgende kreditkort til betaling af risikoforsikring, brændstofs-depositum og ekstraudstyr: Visa og MasterCard.

Bemærk venligst at i Belgien kan man betale med kreditkort i restauranter, hoteller, forretninger og nogle af de store supermarkedskæder, men ikke i mindre supermarkeder og købmænd.

Gebyr

Der betales undertiden et gebyr på Euro 1-3 for passage af broer og sluser. Beløbet står skrevet på brohuset. Ofte rækker brovagten en lang stang med en lille pose ud til at putte aftalte mønter i. Undertiden hænger der en stor hollandsk træsko, hvori man lægger betalingen.

Ønsker man at overnatte i en marina ved byerne, koster det ca. Euro 10-15 pr. overnatning. Der betales efter bådlængde og antal personer ombord. Havnene er i sæsonen tæt belagt, så kom ikke frem for sent.

Dybgang

Kun de dybblå søer og kanaler i kortet kan besejles med motorbåde af hensyn til dybgang. De lysere blå områder er beregnet for kajakker og småbåde uden motor. På kanalkortene i Holland er dybgang markeret i decimeter (bemærk ikke i meter). Oftest angivet ved f.eks. D21 = vanddybde 2,10 m.

Indkøb

Supermarkeder og butikker i alle større byer har ofte åbent til 20.00 og på lørdage til kl. 16-17. Oftest lukket om søndagen i Holland. Spørg for en sikkerheds skyld på basen ved ankomst.

I flere byer er der ugentligt et lokalt marked med livlig handel af de skønneste blomster, oste og delikatesser.

Supermarked i Harderwijk (10. min i bil), Ermelo, Nijkerk og Markedsdag i Harderwijk lørdag formiddag.

Amsterdam

Dette afsnit er specielt for vore gæster, der sejler fra basen i Vinkeveen og gerne vil til Amsterdam.

 • For erfarne sejlere kan der lægges til i den private marina “Six Haven” (eneste mulighed). Marinaen ligger skråt overfor Amsterdam hovedbanegård på den anden side af Rijn Kanalen, som er en storskibs-rute. Her ligger båden fredeligt og roligt, og der går gratis pendulfærge herfra direkte til centrum.
 • MEN det anbefales ikke at sejle på denne Rijn Kanaal pga. tung erhvervstrafik med mange skibe. Det vil generelt være en bedre idé at lægge til i byen Weesp (tæt ved Muiden), og derfra tage nærbanen ind til Amsterdam. Der går tog ca. hvert 10. minut.
Vi har prisgaranti, og er medlem af rejsegarantifonden - vi sidder klar til at hjælpe på tlf. 3916 3344