Send rejseforespørgsel
X
Skal en ferie på en af Europas floder være dit næste rejseeventyr? Så send os en rejseforespørgsel.
 

Holland

Læs mere om fordelene ved Seatravel

Livet på vandet er en tradition i Holland - så sejl i din egen dejlige flodbåd og få en ægte hollandsk oplevelse!  En bådferie er den bedste måde at opleve dette smukke land på og blive venner med den venlige befolkning. Beundr de traditionelle vindmøller, som kranser din sejlrute, tag på cykeltur i omegnen og læg til i en smart ny marina med moderne facilieteter eller lige ved byens torv. 

På en kanalferie kan du sejle i dit eget tempo og komme forbi marker med farvestrålende tulipanmarker, hyggelige landsbyer, større kosmopolitiske byer og det er også stedet for at opleve alt lige fra de store hollandske kunstneres mesterværker til de berømte hollandske ost. Her er aktiviteter for alle aldre - og badning og fiskeri i de glitrende søer er også muligt.

Friesland-Amsterdam-regionen er fyldt med historie og kulturarv, især Amsterdam og Urecht. Besøg Anne Franks hus i Amsterdam, det kongelige palads og Dom Square. I det historiske Utrecht skal du ikke gå glip af en tur til Stadskasteel Oudaen, et befæstet hus forvandlet til et bryggeri.

Vandsport: Sødistriktet er berømt for vandsportsferier over hele Europa. Sejlads er ikke blot en fritidsbeskæftigelse i Friesland - det er en livsstil. Tjek vandsportsstederne i Sneek og Grow, hvor man kan leje kajak, jetski og sejljoller.

Cykling: Holland er netop kendt for ikke at have nogle bakker, hvilket gør det ideelt for cykelture. Lej cykler til have med ombord for at køre forbi tulipanmarker, rustikke, restaurerede vandmøller, stop i en landsby for at nyde en portion dampede muslinger eller østers og se "verden" passere forbi.

Fiskeri: Lystfiskerferie i området er faktisk meget populært. I de fleste farvande kan man fange sandart, karpe, gedde, brasen, skalle og aborre og netværket af kanaler, floder og søer er en smuk kulise - så hvorfor ikke give det en change selv at fange aftensmaden.

Søvnige fiskerlandsbyer i det nordlige Friesland veksler med det mere kosmopolitiske Utrecht og Amsterdams flot svungne husgavle tilbage fra det 15.-16. årh. Læg båden til kaj direkte ved torvet i de maleriske byer eller ved et hyggeligt spisested med udsigt til dagliglivet langs kanalen.

På sejlturen gennem de grønne landskaber på vandvejene, der har inspireret så mange berømte flamske malere, ses sirligt holdte marskgårde med stråtag, fiskerhuse med pudsige andereder på gavlen og traditionelle sejlkuffs fra en tid, da vandet var den almindeligste transportvej.

Mange gamle traditioner er bevaret, og ombyggede flodpramme med blomsterkasser, havebænk og vasketøjet til tørre er stadig en livsstil og boform for en stor del af befolkningen.

Højdepunkterne for en bådferie i Holland:  

  • Et netværk af søer og kanaler i maleriske landskaber
  • Fremragende faciliteter for fritidssejlere og cyklister
  • Amsterdams kosmopolitiske livsstil
  • Det kongelige Palads i Amsterdam
  • Keramik i Makkum
  • Møllerens hus i Woudsend
  • Den store sluse i Muiden
  • Forårets farvestrålende tulipanmarker og den berømte Blomsterpark Keukenhof ved Lisse.
  • Giethoorn - Hollands "Lille Venedig"

Nyttige informationer for bådferie i Holland

Det er let at navigere i Holland og fint for nybegyndere. Alle sluser og broer er bemandet. Hav småpenge klar, da slusemesteren/brovagten skal have et mindre gebyr for at lade dig passere. Sluserne er lukket for frokost og ½ time om eftermiddagen for en kaffepause. Man kan lægge til langs kanalerne i byerne. Der er marinaer med landstrøm og andre faciliteter, hvor man betaler et mindre gebyr. For at besøge Amsterdam, kan man lægge til i Weesp og tage toget til centrum. Alternativt kan man lægge til i Six Haven Marina lige overfor Amsterdam Hovedbanegård og tage en gratis færge som sejler døgnet rundt til byens centrum.

Der kan arrangeres bil transfer mellem baserne.

Vi har prisgaranti, og er medlem af rejsegarantifonden - vi sidder klar til at hjælpe på tlf. 3916 3344