Wigan

Wigan, en spændende by med en stolt industriel fortid, findes et stykke vest for Manchester. Wigan har i lang tid været kendt som et kulmine-område. Den første mine blev grundlagt i 1450, og i storhedstiden var her 1000 miner indenfor en 5 kilometers radius af Wigans bymidte. I løbet af den industrielle revolution, resulterede Wigans formidable netværk af kanaler i et dramatisk økonomisk boom og derved en stor stigning i befolkningstallet. En af byens mest kendte lokationer er Wigan Pier, som er et vigtigt stop for handel på Leeds-Liverpool kanalen, der blev udødeliggjort af George Orwell i bogen ”The Road to Wigan Pier”. Bogen fokuserede især på de forfærdelige arbejds-og leveforhold for de, som arbejdede i kulminer i 1930´erne. Wigan Pier kan stadig besøges i dag. Idag er kulminerne væk og i løbet af de sidste par år er store områder, der tidligere bar præg af minedriften, blevet renset og forvandlet til moderne bebyggelser. Byen er derudover idag fyldt med smukke grønne områder.  Du skal endelig ikke tro at Wigan er en grå industriby – tværtimod er her blevet gjort en stor indsats for at modernisere byens udtryk – og her findes mange spændende attraktioner. Eksempler på attraktioner kunne være: Haydock Park Racecourse – Tag et par timer på væddeløbsbanen. Turnpike Gallery – Galleriet specialiserer sig i nutidig kunst fra hele verden. Trencherfield Mill Engine – Se en af de største damp-motorer, der nogensinde har drevet en mølle. Astley Green Colliery Museum - Besøg områdets sidste tilbageværende kulmine-struktur.
Læs mere

Manchester

Manchester er kendt som Nordenglands hovedstad og er en af Englands førende byer – og var faktisk verdens første industrielle by. Manchester, byen hvor Rolls mødte Royce, har formået at genskabe sig selv over det sidste årti, og er i dag en spændende og pulserende storby. Den er hjem for mange spektakulære bygninger og arkitektoniske berømtheder, bl.a. den bevaringsværdige Corn Exchange og den smukke Manchester Hall. Byen er både livlig og trendy – og så er det tilmed nemt at komme rundt, takket være de omfattende Metrolink sporveje. Nogle distrikter fortjener en nærmere udforskning - f.eks. det centralt placerede Piccadilly Gardens. I byens vestlige del er Millennium Quarter også ganske specielt, mens man i nordbyen finder Chinatown og Canal Street. I den sydvestlige del af Manchester, ligger Castlefield og det energiske Deansgate Docks, hvor man bl.a. finder mange gode restauranter. Ved Town Hall, lige på St. Peter Square, ligger et turistkontor. Her kan du købe billetter til guidede ture i byen.
Læs mere

Chester

Den skønne by Chester blev bygget af romerne, for bedre at kunne kontrollere de indfødte stammer i det nordlige Wales og Storbritannien. Byen blev dog pludseligt efterladt, da romerne tog afsted igen i det 5. århundrede. Herefter overtog angelsakserne byen, og i starten af det 10. århundrede blev den forstærket af Aethelflaed, datter af Alfred den Store. Byggestilen fra begge perioder er stadig tydelig at spore i byen. Chester er spækket med gamle, vedligeholdte bygninger. Den mest berømte af disse, er et kompleks kendt som The Rows. The Rows er en serie af bygninger fra det 13. århundrede, bestående af gallerier og butikker på henholdsvis Watergate, Eastgate og Bridge Street. Gode attraktioner til et dagsbesøg i Chester er også The Toy Museum samt Grosvenor Museum.
Læs mere

Whitchurch

Whitchurch blev oprindeligt grundlagt af romerne, og er et godt udgangspunkt for at udforske Shropshire, Cheshire og det nordlige Wales. Elsker man at være udendørs, tilbydes der eksempelvis flere forskellige vandreture i området og rundt i byen. Vil man istedet være kulturel, kan man besøge Whitchurch Heritage Centre. Byen ligger blot 3 km. fra den walisiske grænse, og er en travl, men rigtig hyggelig markedsby. Her kan du bl.a. St. Davids katedral eller Whitesands Bay, som er blandt de mest populære attraktioner i byen. Du kan også nyde de smukke kanaler ved en gåtur langs Whitchurch Waterways Country Park, som uden tvivl ikke vil skuffe. 
Læs mere

Billeder fra området - Manchester

Billeder fra området - Manchester
Læs mere

Barton Swing Aqueduct

Oldtidens 7 vidundere har givet inspiration til mange samlinger af vidundere, og på de britiske vandveje har man også lavet en samling af 7 vidundere. Disse er en samling af exceptionelle ingeniørbedrifter, og et af dem er Barton Swing Aqueduct. Denne akvædukt, der den eneste drejelige i verden, leder Bridgewater Canal over Manchester Ship Canal. Dette mesterværk blev udtænkt af Sir Edward Leader Williams og åbnede helt tilbage i 1894. Lige siden har det sørget for at de mindre narrowboats på Bridgewater Canal kunne passere den store kanal, som forbinder storbyen Manchester med havet. Det er ganske enkelt et must at tage turen over akvædukten, når du tager på flodbådsferie i Manchester-området.
Læs mere

Anderton Boat Lift

Også kendt som Kanalernes Katedral har Anderton Boat Lift siden 1875 hejst og sænket både mellem floden Weaver og Trent and Mersey Canal. Det ekstraordinære bygningsværk er et af 7 vidundere på de britiske vandveje, og ligesom Barton Swing Aqueduct blev Anderton Boat Lift udtænkt af Sir Edward Leader Williams. Liften fungerede gennem mere end 100 år frem til 1983, hvor man under et vedligeholdelsesarbejde fandt så omfattende korrosion, at man måtte lukke liften. Sådan forblev den i næsten 20 år, indtil man i 2002 lykkedes med et omfattende restaureringsprojekt, hvor man blandt andet omlagde liftsystemet til køre på hydraulik i stedet for kabler. Anderton Boat Lift besøges nemt fra basen i Anderton, og det er bestemt værd at sejle denne vej forbi.
Læs mere

The Standedge Tunnel

En af de helt særlige ting, du kan opleve på en flodbådsferie i Storbritannien, er at sejle igennem de mange kanaltunneller, hvor du passer under de mange bakker i det britiske landskab. Den ældste og længste af disse er Standedge Tunnel, der løber næsten 5 km mellem Marsden og Diggle i det nordlige England. Som et af de 7 vidundere på de britiske vandveje er det en helt unik oplevelse, når jorden åbner sig og nærmest sluger din båd. Herefter følger en tur gennem bakkernes undergrund ned til knap 200 m under overfladen, inden tunnellen 5 km senere spytter både båd og besætning hele ud under den åbne himmel igen. Tunnelen tog næsten 17 år at bygge inden den stod færdig i 1811. Den blev benyttet frem til 1944, hvor den lukkede pga. forfald. I begyndelsen af dette årtusinde lykkedes det at restaurere og genåbne tunnelen, så turister i dag kan sejle igennem den underjordiske kanal. Vær opmærksom på, at du skal booke passage igennem tunnelen på forhånd.
Læs mere

Stoke-on-Trent

Ved floden Trent ligger byen Stoke. Eller skulle vi sige byerne Stoke. For tilbage i 1910 indgik byerne Hanley, Stoke-on-Trent, Burslem, Tunstall, Longton and Fenton et forbund under navnet Stoke. Området var vokset voldsomt i indbyggertal under industrialiseringen, hvor keramik var det centrale erhverv. Faktisk var byen det primære centrum for keramikindustrien i Storbritannien, og den historie lever stadig blandt indbyggerne, som også kaldes ”Potters”. Rundt omkring i de seks bydele kan du finde mange museer dedikeret til historien om keramikindustrien. Du kan også nyde en behagelig gå tur i nogle af de mange kunstfærdigt udførte haver og parker. Hvis vejrudsigten byder på regnvejr under din bådferie, er Stoke også en god by for indendørsaktiviteter som museumsbesøg eller måske du har mod på at lave din egen keramik?
Læs mere

Acton Bridge (Black Prince)

Black Prince - Placeret nær Northwich, er Acton Bridge et fantastisk udgangspunkt for at udforske flere forskellige spændende ruter i det engelske.
Læs mere

The Peak District (Black Prince)

Black Prince base - En af de mest populære Black Prince baser - beliggende på den nyudviklede National Garden Festival Site!
Læs mere

Wrenbury Mill (ABC Boat Hire)

ABC Boat Hire - Besøg basen i Wrenbury for de smukke landskaber. Kun få steder kan konkurrere med naturens skønhed på Llangollen Canal. Oplev også søen i Ellesmere og The Pontcysyllte Aqueduct.
Læs mere

Whitchurch (ABC Boat Hire)

ABC Boat Hire - For ro og skønhed start fra Whitchurch, og følg vandvejenes bugtning langs Llangollen og Shropshire Union Canals. Nyd de store vidder og bakkerne i Wales.
Læs mere

Anderton (ABC Boat Hire)

ABC Boat Hire - Anderton Marina er en af ABC's nordligste baser i England, med tilgang til Cheshire, smukke Leeds, Liverpool Canal og Trent. Et lokal særpræg er den nærtliggende Anderton bådlift.
Læs mere

Blackwater Meadow (ABC Boat Hire)

ABC Boat Hire - Blackwater Meadow Marin ligger tæt på Ellesmere Arm på Llangollen-kanalen, som tilbyder skøn natur og betagende ingeniørkunst.
Læs mere

Nantwich Canal Centre (ABC Boat Hire)

Nantwich Canal Centre - Beliggende ved bredden af floden Weaver, Nantwich er berømt for de middelalderlige bindingsværksbygninger spredt rundt i byen. Gå en tur gennem de atmosfæriske gader, og besøg for bijoux-butikker, antikvitetshandlere og moderne håndværksbutikker.
Læs mere
Vi har prisgaranti og vi sidder klar til at hjælpe på tlf. (+45) 39 16 33 44