Den nordlige Friesland-region

Denne region i det nordlige Holland er berømt for sine naturskønne kanaler, floder og mange uspolerede søer - og området har en lang tradition for sejlads og er desuden kendt for sommerens mange vandsportsaktiviteter og interessante festivals. Området omkring Hindeloopen, hvor mange begynder deres kanalsejlads er ingen undtagelse. Dette dejlige sejlområde byder på et spændende udvalg af turmuligheder og med mulighed for at stoppe i de mange hyggelige byer og landsbyer, hvor du kan fordybe dig i hollandsk kultur og glemme alt om stress og jag. Du er i hjertet af sølandet - stop for en frokost i en traditionel fiskerby og nyd et glas lokalt øl og måske med friske muslinger til, og senere kan du tage dig tid til lidt sightseeing i eksempelvis den smukke by Lemmer. En tur i en lejet kajak i det naturskønne Grouw vil også være en stor oplevelse. Havfugle svæver over dig og bidrager til den smukke natur og omgivelser.

Højdepunkter for sejladsen i det nordlige Friesland

 • Keramik i Makkum
 • Møllerens hus i Woudsend
 • Shoppetur i Stavoren - den ældste by i Friesland
 • Waterpoort og Fries Scheepvaart Museum i Sneek
 • Vandsport i Sneek
 • Besøgscentret De Helling i Heeg

 

 

Vigtige byer og landsbyer på din bådferie i det nordlige Friesland:

  • Woudsend er en charmerende by langs kanalen og du kan beundre de farvestrålende huse og nyde et måltid i en af de mange restauranter. Det er et skønt sted at starte eller afslutte din bådferie. Se på folk fra en af de mange caféer langs vandet over en forfriskende drink eller de velsmagende "Boterdrabbel" kager.
  • Workum er en smuk lille kystby med mange middelalderlige monumenter f.eks. Gertrudis-kirken og Sint Werenfridus Kirke - en by for arkitekturfans. Desuden er byen kendt for Huisman-museet - dedikeret til den populære hollandske kunstner Jopie Huisman. Udover hyggelige caféer og restauranter er der meget kunsthåndværk, keramik og skibsmodeller at beundre. Der er også mulighed for en svømmetur.
  • Makkum er en by fuld af historie, som nåede sit højdepunkt i det 17. århundrede. Det var et centrum for handel og industri og i dag finder man ved slusen historiske købmandshuse. Keramik fra Royal Tichelaar er meget kendt - et spændende sted at gå på opdagelse. Bygningernes former og detaljer er en fornøjelse at se på, især rådhuset. Et godt sted for en frokost eller bare en pause i sejladsen.
  • Bolsward er typisk for området og arkitekturen er meget interessant og byens centrum er blevet erklæret bevaringsværdigt. Her løber flere små kanaler gennem byen  og et perfekt sted for en hyggelig aftentur. Besøg Sonnema Destilleriet, hvor du kan smage på "Berenburg" brygget på 71 urter.
  • Sneek er en dynamisk by i området. Byen har en interessant arkitektur, især rådhuset, som er bygget i rokokostil. Besøg også den katolske kirke, som er et nationalt monument. Desuden er byen kendt for sine vandsportsaktiviteter.
  • Grouw er en smuk by - stille og fredelig - et fantastisk sted at vandre rundt og udforske områdets typiske hollandske huse. Det er et populært sejlads- og vandsportscenter, men også kendt for sine 3 restaurerede vindmøller.
  • Akkrum er endnu en charmerende og indbydende by med gode restauranter og forretninger. Her er flere offentlige ankerpladser og private marinaer at vælge imellem. Den store JH Tusken de Marren har gode faciliteter og ligeledes De Drijfveer.
  • Lemmer er en smuk by med farverige huse langs kanalsiderne. Byen er kendt i Holland for sin vandsport.

 

 

Den sydlige Friesland-region

Her er der adgang til frodig natur, et rigt fugleliv, endeløse tulipanmarker, gode bademuligheder og mange andre seværdigheder og aktiviteter. Det er et sted at udforske i dit eget tempo på en adstadig rejse i den hollandske livsstil og kultur. Her kan du opleve et traditionelt ostemarked, typiske byer i den særlige hollandske byggestil og den kosmopolitiske by Amsterdam. Byerne Edam og Alkmaar har en lang historie med ost, som man kan opleve i ostelagrene eller på ostemarkederne. Vinkeseense Plassen er et vigtigt rekreativt område med mange vandsportsaktiviteter, såsom svømning, dykning og sejlsport. Oplev moderne kunst på kunstmuseet Jan van der Togt eller Cobra Museet for Moderne Kunst i Amstelveen. Besøg fantastiske Amsterdam - kanalernes hovedstad og byen for cykler og blomster. Amsterdam er en historisk skat, som er et must at besøge. Oplev de største og mest traditionelle byer i Holland,  den kosmopolitiske, historiske og charmerende by Utrecht, den Haag eller Rotterdam eller typiske hollandske landsbyer som Delft og gå ikke  glip af de blomstrende marker og haver i nærheden af Lisse og Leiden undervejs.

 

 

Højdepunkter for sejladsen i "Det grønne Hjerte"

 • Amsterdams kongelige palads
 • Amsterdams Grand Canal
 • Rijksmuseet i Amsterdam
 • Urmuseet i Utrecht
 • Sommerfestival i Utrecht
 • Ostemarked i Gouda
 • Keukenhof blomsterpark i Lisse

Nyttige tips til sejlads i Holland

 • For at sejle til Amsterdam, anbefaler vi at båden lægges i havn i Weesp. Derfra kører nærbanen hyppigt direkte til centrum af Amsterdam på 10 min. Har du god sejlerfaring, ligger Six Haven Marina overfor Amsterdam Central Station.
 • Envejs sejlads mellem Hindeloopen og Vinkeveen eller vice versa.

 

Woudsend

Woudsend ligger i et knudepunkt, hvor flere vandveje mødes - og er derfor et strategisk godt sted at starte sin kanalsejlads. Den gamle landsby har bibeholdt sin middelalderlige charme, og har bl.a. stadig en gammel mølle med navnet De Lam. Møllen har et besøgscenter og en butik i det gamle møllerhus. Navnet på byen kommer oprindeligt fra ordet "Driuwpôlle", der betyder flydende ø. Woudsend har meget at byde på, og i byen findes der både charmerende butikker, et lille supermarked og adskillige restauranter, der alle er med til at give en skøn og hyggelig atmosfære.  Med Woudsends unikke placering midt mellem to søer, er byen et sandt vandsportssted! Her kan I både sejle lang kanalerne, tag en tur i kajak, tage på smukke gåture eller endda en tur på cykel og nyde det flotte landskab. Denne hyggelige by er bestemt et besøg værd.      
Læs mere

Heeg

Byen Heeg er et interessant stop på grund af sin beliggenhed ved siden af søen Heegermeer. Heeg var engang en vigtig fiskerlandsby, med speciale i - og storeksportør af - ål. Rigdommen der fulgte med denne handel, er tydelig når man kigger på de imponerende bygninger på De Syl og Harinxmastritte. Besøgscentret De Helling giver et indblik i den gamle fiskeindustri, samt de traditionelle bygningsværker der blev skabt i dens storhedstid. Her er desuden mange hyggelige strandbarer og restauranter. Fra besøgshavnen Heegerwal er der nem adgang til bymidten. For kortere dagsstop findes der en lille kaj i byens centrum. Der er endnu flere havnemuligheder på byens østside, med JH Gouden Bodem som den største.  
Læs mere

Stavoren

Stavoren är idag centrum för vatten- och seglingssporter. Så det finns mycket roligt att göra vid vattnet. Eftersom det finns många mysiga barer och pubar är staden också idealisk för en övernattning. Besök gärna Panthuus, ett spännande museum som ger en inblick i Stavorens historia och kultur, och Het Hanzehuis, en butik som säljer antikviteter - särskilt fartygsantikviteter. Staden var en gång ett viktigt handelscentrum tills hamnen muddrades på 1300-talet. Stavoren är särskilt känd för historien om "Lady of Stavoren". Lokalbefolkningen berättar om en rik köpmans fru som beordrade sin kapten att segla ut och återvända med det mest värdefulla som fanns i världen. Han återvände med en last vete, och köpmanshustrun blev så rasande att hon lät hälla ut allt i hamnen - och enligt legenden var det så muddringen av hamnen började. När du kommer till Stavoren kan du antingen lägga till vid Marina Stavoren på vänster sida, eller svänga höger och använda Stavoren Boating Associations förtöjningsmöjligheter. Tänk på att det inte är möjligt att segla längre än till Stavoren - eftersom kanalbåtarna inte är byggda för den stora sjön Ijsselmeer.
Læs mere

Workum

Workum kan prale af mange smukke bygninger og den imponerende kirke, Sint Werenfridus. Dermed er det en spændende by for fans af arkitektur. Udover de smukke bygninger er Workum nok bedst kendt for Huisman-museet, dedikeret til den populære hollandske kunstner Jopie Huisman.  Museum Warkums Erfskip er endnu en mulighed for at komme på museum i Workum - her er der en fin samling af keramik, skibsmodeller og andet håndværk. Derudover er her hyggelige restauranter og cafeer. Fra Workum er der desuden gode togforbindelser til større hollandske byer. Workum er en af de ældste byer i Friesland, og en tur gennem det gamle centrum er en hel attraktion i sig selv. Her venter der dig mange historiske monumenter og facader, der står i rædder række ved siden af hinanden. Gå heller ikke glip af naturen omkring Workum, der indbyder til skønne vandre- og cykelture, der bringer dig gennem gamle og små landsbyer.  Hvis du elsker vandsport, er Workum stedet. Workum hører til et af de bedste steder i Frieslands-området, når det gælder kitesurfing. Forholdene er helt ideelle, og det er et rent kitesurfings-paradis. Der er ingen mangel på kitesurfskoler, men der er også rig mulighed for andre vandsportsaktiviteter såsom windsurfing. 
Læs mere

Bolsward

Bolsward har en rig historie, og hele byens centrum er blevet erklæret bevaringsværdigt. Her løber adskillige små kanaler gennem byen, der nærmest er perfekt for en hyggelig aftentur - og du kan desuden nyde det gode udvalg af cafeer, restauranter og butikker. Bolsward er en af de største frisiske byer med mere end 10.000 indbyggere, og byen har meget at byde på og mange forskellige ting at opleve. Byen var eksempelvis en meget vigtig handelsby i middelalderen, hvor pilgrimsrejsende kom forbi. En af Bolswards hovedattraktioner er Broerekirken, der er byens ældste bygning med oprindelse fra det 13. århundrede.  Besøg Sonnema Destilleriet, hvor du kan smage på Berenburg, en spiritus der brygges på 71 forskellige urter. Bolsward var engang en rig by, hvilket er reflekteret i den smukke arkitektur - f.eks. rådhuset. Husk også, at Bolsward som hovedregel afholder en livlig fire-dages høstfestival hvert år i juni.
Læs mere

Ijlst

Ijlst er en af de ældste frisiske byer, og har en lang tradition for skibsbygning. Ijlst blev oprindeligt opkaldt efter en sø, der engang løb igennem byen, nemlig den gamle Ee. Og byen er da også blevet skabt med dens unikke forhold til vandet.  Gå på opdagelse i byens fascinerende historie og kultur og gå gennem charmerende gader og tag en velfortjent pause på en af byens mange hyggelige caféer. Her anbefaler vi, at du gør dig selv en tjeneste og smager på en af de hollandske delikatesser. Gå heller ikke glip af at besøge De Rat, en smockfabrik, der blev bygget i det 17. århundrede, og som i dag fremstår som en mølle.  Som hovedregel kan du også lade dig underholde i august af Friesland Cup'en, hvor stangspringere konkurrerer i at springe over kanalerne. 
Læs mere

Sneek

Det är svårt att tro, men för omkring 1000 år sedan låg Sneek faktiskt vid havet. Dräneringen har dock flyttat havet längre bort, vilket är en av anledningarna till områdets stora skönhet. Idag ligger staden Sneek i centrum av ett stort nätverk av vattenvägar och förtjänar titeln Frieslands seglingshuvudstad. Bland sevärdheterna finns den vackra Waterpoort och Fries Scheepvaart Museum, som ger en inblick i stadens förflutna genom historiska målningar och restaurerade fartyg. "Het National Modelspoor Museum är ett paradis för modelltågsentusiaster - här finns modeller av alla holländska tåg som någonsin byggts. Sneek erbjuder också marknadsdagar varje vecka - och det finns också tågförbindelser till större holländska städer. Förtöjningsplatser finns i hela staden, och De Kolk, som ligger framför Waterpoort, är en av de mer populära. Alternativt finns det båtplatser i de många småbåtshamnarna på stadens östra sida.
Læs mere

Terherne

Terherne er en lille by, beliggende på en ø af samme navn, og ligger som et hjerte i det naturskønne frisiske sø-område. Byen kan nås via en enkelt vej, og er omgivet af ”poelen” (damme) og søen Sneekermeer. Omkring Terherne kan du i løbet af forår, sommer og efterår, opleve et væld af spændende aktiviteter og vandsports-konkurrencer. Der er ikke tid til at kede sig i Terherne. Her findes også gode restauranter og masser af hyggelige ankerpladser. Landbrug, skibsfart og fiskeri har altid været det grundlæggende for denne by, og du kan derfor se frem til at opleve en spændende kultur. Gå ikke glip af en dejlig ferie i denne charmernede by, der også er kendt for måske at være en af de mest populære rekreative steder i hele Frieslandsområdet. 
Læs mere

Grou

Engang gjorde manglen på veje, at fiske- og fragtbyen Grou var umulig at komme til fra landsiden, men tilsvarende let at komme til i båd. Grou har i dag udviklet sig til et populært sejlads-og vandsportscentrum - men er også kendetegnet ved sine tre restaurerede vindmøller. Som en kuriøs sidebemærkning, skal det nævnes, at Grou har øgenavnet Tsiisferdunsers (ostedansere). Navnet kommer fra en historie, hvor en musiker blev betalt med ost efter at have spillet til en fest i byen. Den største kirke hedder St. Piterskerk - og er opkaldt efter den frisiske helgen St. Piter. I Grou fejrer man også St. Piter til jul i stedet for Sankt Nicholaus, som man gør i resten af Holland - St. Piter var nemlig historisk kendt for at være en skytsengel for lokale fiskere.
Læs mere

Princenhof

Naturområdet Princenhof ligger i nærheden af Grou og nationalparken Alde Feanen. Her er der rigeligt med naturskønne ankermuligheder, småøer og spændende vandveje, der kalder på at blive udforsket. Her bor der over hundrede fuglearter og over firehundrede plantearter, og området bliver betragtet som et af de rigeste naturområder i Nord-vesteuropa. Hvert år kommer tusinde af turister til nationalparken for at nyde godt af den betagende natur og det rige dyreliv. Området er særdeles godt at opleve til vands, hvor du har mulighed for flere former for vandsportsaktiviteter, som f.eks. kajak, kanoer, robåde og meget mere. Der er tilmed et besøgscenter i parken, hvor du kan finde information om ruter, ekspeditioner og aktiviteter.  Hvis du er til en ferie i naturen, bør du bestemt gøre Princenhof et besøg. 
Læs mere

Akkrum

Akkrum har lidt over 3.000 indbyggere og byder på rigeligt med hyggelige butikker og spisesteder, hvilket er med til at gøre byen til et af områdets bedste steder at slappe af i. Akkrum gemmer også på omfattende græsarealer, grønne og karakteristiske gårde og smukke naturområder, der blot venter på at blive opdaget på en rolig gåtur eller skøn cykeltur.  Hvis du vælger at stoppe i Akkrum, er der adskillige offentlige ankerpladser og private mariner at vælge imellem. Den store JH Tusken de Marren på byens vestside har gode faciliteter for besøgende både, hvilket også gør sig gældende hos De Drijfveer. Byen byder ikke mindst på hel optimale forhold for alle former for vandsportsaktiviteter, så du kan godt glæde dig til en ferie i en idyllisk by i vandsportens tegn. 
Læs mere

Joure

Joure tilbyder både historiske, kulturelle og mere fornøjelsesbetonede aktiviteter - så det er absolut tiden værd at gøre stop her. Joure er berømt for sin fremstilling af traditionelle frisiske ure (stoelklokken og staartklokken), der også har dannet grundlag for byens farverige handelsfortid. I dag fortsætter en håndfuld håndværkere med at fremstille de traditionelle ure. Husk også at besøge de to smukt restaurerede vindmøller. Glæd dig til at opleve en by fyldt med historie og hyggelige små gader og bygninger langs kanalerne i byen.  Man kan komme til Joures besøgskaj gennem en åben vandlås, men her kan være travlt i højsæsonen. Som et alternativ er der fortøjningsmuligheder på øen overfor vandlåsen eller langs Noorder Oudeweg.
Læs mere

Hindeloopen (Le Boat)

Le Boat Base - Ligger i den historiske fiskerby Hindeloopen, som ligger i hjertet af det smukke Friesland-område i Holland. Nyd sejladsen på regionens søer og kanaler.
Læs mere
Vi har prisgaranti og vi sidder klar til at hjælpe på tlf. (+45) 39 16 33 44