The Peak District (Black Prince)

The Peak District (Black Prince)

Black Prince the Peak District
Festival Park Marina, Etruria,
Marina Way
Stoke on Trent,
Staffordshire, ST1 5PA

Base contact
Rachel Longson
Tlf: +44 01782 201981

Check-in
Tidspunktet for overtagelse varierer alt efter hvilken dag man overtager båden og om man skal sejle en hel uge eller færre dage.
Men normalt overtages båden kl.14:30 - men kan være klar tidligere.

Sen ankomst
Det er muligt at arrangere sen ankomst efter aftale.

Check-out
Afleveringstidspunkt er kl. 09:30.

Transport i bil
Afkørsel ved udfletning 15 fra syd og udfletning 16 fra nord og følg A500 til du når A53. Drej mod Hanley og byens centrum. Passer kanalen til du kan se marinaen på ventre hånd

Transport med tog
Nærmeste station: Stoke on Trent.

Fra London - book billetter her

Lufthavne
Manchester International Airport
Stansted
Heathrow

Taxi
Intercity Cabs - Tel: 01782 855855 / www.intercitycabs.co.uk 
Z Cars - Tel 01782 593322

Biludlejning
Hertz

Indkøbsmuligheder
Der findes flere supermarkeder og andre butikker i nærheden af basen.

Cheshire Ring (Stoke til Manchester)

110 Miles, 92 sluser, 1 uges sejlads, 9 timers sejlads om dagen (RUTE A)

Cheshire Ring fra Stoke til Congleton, Macclesfield og Manchester tager 7 nætter. På denne aktive rute sejler du først nord på gennem Harecastle tunnelen – oprindeligt færdiggjort i  1827 og ind på Manchester kanalen via en aquadukt. Byen Congleton ligger ved bredden af floden Dane og den hovedattraktion er en karakteristisk bakke kendt som ”The Cloud” og som ligger ved grænsen af Cheshire og Staffordshire og med udsigt over den smukke  Cheshire dal – et malerisk område med mange muligheder for vandreture i landskabet. Macclesfield har et georgisk rådhus og kirken St. Michael, der en fredet bygning, har overvågen markedsbyen som det 13. årh.. kanalerne omkring byen Marple var tidligere et vigtigt industrielt knudepunkt. De kan også besøge Roman Lakes Leisure Complex, et område som er meget populært hos vandrere. Er du interesseret i ånder siges Marple Hall og Goyt Mill (en tidligere bomuldsmølle) at være de 2 mest hjemsøgte steder i Cheshire. Der er et slusefrit stykke kanal til Manchester og disse kanaler er løbende under forbedring. Selve Manchester byder på en blanding af historiske bygninger fra den gamle bomuldsmølle nær centrum til Rådhuset, som er én af de mest fremtrædende victorianske bygningen i landet. Byen er også omgivet at 6 lokale naturparker. Udover de kulturelle bygninger er Manchester et godt sted at tilbringe en eftermiddag og aften med et væld af forretninger, restauranter og barer og andre aktiviteter for hele familien. Efter at have tilbragt noget tid i Manchester kan du sejle ind i Peak District på Macclesfield kanalen med dens smukke landsbyer bl. a. Bollington, Adlington og Higher Poyton. Bollington er lokalt kendt som ”The happy Valley” og her er det kendte ”White Nancy” bygget i 1817 til minde om slaget ved Waterloo. Så sejler du gennem en slusefri del af Bridgewater kanalen. Kanalen blev bygget til transport af Greven af Bridgewater´s kul fra hans mine i Worsley og i sin storhedstid blev der fragtet mere end 3 mill. tons fragt på kanalen. Denne historiske kanal er nu en populær fritidsvandvej. Du vil så passere Anderton bådelevatoren, bygget i 1875 og det er den ene af kun 2 bådelevatorer som stadig bruges i UK. Her er også et besøgscenter og udstillingsbygning, hvor man kan se mere om denne ingeniørmæssige bedrift. Fortsæt til Middlewich, en markedsby grundlagt af romerne og engang berømt for sin saltproduktion. Byen er nu kendt for sin årlige bådfestival, romer- og normanner-festivaller og landbrugsmarkeder. Efter at have forladt Middlewich kommer der en strækning med mange sluser og du er tilbage i Stoke.

 

Four Counties Ring (Staffordshire, Worcestershire, Shropshire & Cheshire)

111 Miles, 94 sluse, 1 uges sejlads, 8 timers sejlads om dagen (RUTE B)

Denne rute, som fører dig gennem Staffordshire, Worcestershire, Shropshire og Cheshire er en udfordrende rute på 1 uge gennem mange smukke kanalbyer og landsbyer. Start med at sejle syd på fra basen i Stoke og forbi Wedgewood Visitor Centre, hvor man kan besøge porcelænsmuseet grundlagt i 1759 og gå en tur rundt i den historiske fabrik. I kanalbyen Stone kan du besøge Aston Marina, hvor der findes en bistro ved kanalen som servere retter fremstillet af lokale produkter. I landsbyen Great Haywood mødes Staffordshire opg Worchestershire kanalerne. Kanalen er meget historisk og har været i brug siden 1772, da den dengang var en vigtig forbindelse mellem Stoke-on-Trent og Gloucester. Derefter sejler du stik vest og kommer på Shropshire Union kanalen ved Autherley. Denne kanal er også vigtig og går gennem Staffordshire, Shropshire og Cheshire. Hovedkanalen er den sidste ingeniørbedrift fuldført af Thomas Telford og stod færdig i 1835. ”Shroppie´s ” er et imponerende arkitekturværk og fører dig nord på til Middlewich Arm. Her kan du finde en pub og bistro med kanalbådstema og en fantastisk udsigt over landskabet. Barbridge – en mindre landsby oser af historie og et smukt og historisk landligt sogn. Byen Middlewich er også interessant og historisk kendt for sin produktion af salt, ost silke og landbrugsprodukter. I dag er den meget populær for sine kanaler – 3 kanaler går gennem byen. I de seneste år er turismen i byen vokset som komme for at opleve bådfestivallen, og de romerske og normanniske festivaller og det store landbrugsmarked. I Middlewich kommer du ind på Trent & Mersey kanalen, som vil føre dig til Stoke gennem et antal sluser og Harecastle tunnelen. Har du tid kan de være en idé af gøre en afstikker ad Caldon kanalen. Denne kanal blev bygget i 1776 for at fragte kalksten til Stoke on Trent og anses som én af de mest interessante vandveje i UK på grund af dens kontraster og et meget smukt landskab.

 

Avon Ring

120 Miles, 130 sluser, 2 ugers sejlads, 5 timers sejlads om dagen (RUTE C)

Dette er en let og afslappende 2 ugers bådferie som følger Avon Ring fra basen i Stoke Prior. Du skal have et Avon Licence for at sejle på denne rute og licensen kan købes gennem Black Prince. Du starter med af sejle op af Tardebigge slusetrappen – den længste slusetrappe i UK – mod nord til North Strafford kanalen ved Kings Norton. Her finder du kirken fra det 13. årh. St. Nicholas og andre middelalderbygninger. Så sejler du ad South Stratford kanalen, og her ændres kanalens karakter. I Stratford kan du lægge til overfor teateret inden de sejler ind på floden Avon. Stratford-Upon_Avon er et af UK´s mest kulturelle områder og er hovedsagelig fejret som fødested for forfatteren William Shakespeare. Byen er også hjemsted for Royal Shakespeare Theater og byen har mere end 3 mill. besøgende om året. Der er fra byen også en fantastisk udsigt over floden og byens arkitektur er meget velbevaret og enestående. Er besøg her er et must. Floden Avon slinger sig ned til Tewkesbury, hvor man forinden kommer til Evesham, hvor du kommer på floden Severn for en kort tur til Worcester. Evesham er en markedsby, som ligger mellem Worcester og Stratford Upon Avon. Den havde engang det 3. største kloster i England som blev grundlagt i år 701. Selve klosteret er nedbrudt, men der resterer stadig det smukke klokketårn, som er et besøg værd. Worcester er en smuk historisk by. Det var her Cromwell´s hær slog Kong Charles II´  rytteri i den afgørende kamp i den engelske borgerkrig. Byen er delt af floden Severn overvåges at en smuk katedral fra det 12. årh.

 

Caldon & Leek kanalerne

42 Miles, 34 sluser, 1 uges sejlads, 3 timers sejlads om dagen (RUTE C)

En sejlads på disse 2 kanaler er en af de smukkester og rolige kanaler og giver dig som bådferierende en chance for at opleve et kontrastfuldt samspil af industri og landskab. Fra basen i Stoke sejler man ud af sluserne via områder med industri og natur. Her ses utallige pottemagerier og glasværksteder omkring Hanley i det historiske område som nu er genstand for en løbende renovering. Landskabet bliver mere og mere malerisk når du sejler ind i Churnet Valley. På kanten af Staffordshire Peak District er det bestemt et sted at medbringe sit kamera og en lokal koncern har fået betydelige tilskud til at forbedre området for at bevare stedets naturskønhed. Er du interesseret i at gøre en afstikker for noget mere aktivitet, kan du tage til den største tema-park i UK, Alton Towers, som ligger i byen Alton nær slutningen af Caldon kanalen. Alton Towers er en travl temapark med en masse aktiviteter, restauranter og pubber. Har du tid til overs kan det være en idé at gøre en tur ned ad Trent & Mersey kanalen til Stone. Der finder de Aston Marina – et fristed for bådfolket med en bistro ved kanalbredden som servere gode lokale produkter.

 

Whaley Bridge tur-retur

82 Miles, 26 sluser, 1 uges sejlads, 6 timers sejlads om dagen (RUTE D)

Dette er en let og afslappenden bådferie på 1 uge ind i Peak District og til Whaley Bridge for enden af Peak Forest kanalen. Med start fra basen lige ved det ny-renoverede National Garden Festival-område. Dette sted er et at de mest populære steder at starte og i nærheden af forskellige attraktioner som Water World m.m. du starter sejladsen mod nord gennem Harecastle Tunnelen – den 4. længste tunnel i UK – og videre af Macclesfiels kanalen ved Hardings Wood. Kanalen fører til de mindre byer Congletom, Macclesfiels og Marple. Congleton ligger ved bredden af floden Dane, og er kende for ”The Cloud” en bakke på grænsen mellem Cheshire og Staffordshire og hvorfra der er en fantastisk udsigt.  Området giver mulighed for gode vandreture. Macclesfield har mange historiske attraktioner f.eks. St. Michael kirken fra det 13. årh. og det geogianske rådhus som også er e besøg værd. en behagelig spadseretur kan bringe dig til Roman Lakes Leisure Complex i Marple. Byen Marple er også kendt for folk med hang til ånder og gespenster og her er 2 af de mest hjemsøgte steder i Cheshire: Goyt Mill og Marple Hall. Derefter drejer du ind på Peak Forest kanalen til Whaley Bridge. Peak Forest kanalen forbindel med Ashton kanalen og her er Maråle Aquadukten som løfter kanalen ca. 100 feet over floden Goyt. Whaley Bridge er en mindre by.