Vi har prisgaranti og vi sidder klar til at hjælpe på tlf. (+45) 39 16 33 44

Byen Russell

De indfødte maorier havde opdaget stedet lang tid før han meldte sin ankomst, og havde grundlagt en bebyggelse kaldet Kororareka. Da større og større mængder af europæere kom til New Zealand, blev Russell et vigtigt centrum for hvalfangst og handel. Idag er byen en vigtig turistdestination, med restauranter, butikker, et museum og mange spændende historiske lokationer.Sejlads i farvandet ved Russell er en rejse tilbage I tiden. Mens byen i dag er en turistdestination, har den bibeholdt stemningen af afsondrethed og dens spændende og dramatiske fortid er tydelig overalt – de gamle skudhuller i den anglikanske kirke er blot et eksempel på dette. På grund af de barske hvalfangere og sømænd der besøgte byen dengang, blev Russell faktisk kaldt ”Hellhole of the Pacific”, en beskrivelse der heldigvis ikke længere yder byen retfærdighed. Liggemuligheder Mooringbøjer er tilgængelige. Kast anker i dybt vand ud for kajen. Sørg for at ankeret sætter sig godt. Highlights Udover butikkerne, restauranterne og pubberne, er et besøg I Russell en fængslende oplevelse, fordi man konstant er omgivet af byens rige historie. Et godt sted at lære om Bay of Islands og Russell, er Russell Museum. De mange udstillinger inkluderer genstande fra maori-kulturen, Kaptajn Cook og hvalfangertiden, inklusiv harpuner. Specielt imponerende er en vandretur til Flagstaff Hill, hvor du kan se betagende 360-graders udsigter over øerne. Det er helt sikkert tiden værd at tage den spændende tur derop. Guidede udflugter i Russell og det omkringliggende område er også en mulighed. Faciliteter Brændstof, propan og proviant, er tilgængeligt.
Læs mere

Moturoa Island

Husk at det er muligt at tage en afstikker til nærliggende Roberton Island, hvor man sagtens kan bruge en enkelt dag. Dette er stedet hvor James Cook først landede i 1769, på sin historiske rejse til det sydlige Stillehav. Øen er lille, mindre end en mil lang, og er en del af marinereservatet. Dens største attraktion er de to laguner, der næsten deler øen i tre dele – inde i lagunerne findes formidabel snorkling, og på kysten er der, udover en betagende strand, en vandresti der fører til et naturskønt udsigtspunkt, med udsigt over bugten. Liggemuligheder Mooringbøjer er ikke tilgængelige. Der er fire populære bugter på Moturua Island: Otupoho, Waipao, Mangahawea og Waiwhapuku. En af de bedste er Waipao Bay på øens sydlige ende. Den lille Pipi Bay på sydøst siden af øen er ekstremt velbeskyttet.Kajplads til dinghy er ikke tilgængelig. Highlights Snorklingen og fiskeriet er formidabelt ud for de to øer nær Waipao Bay. Svømning ved de smukke hvidsandede strande er en behagelig måde at bruge en eftermiddag, især efter en vandretur ad den snørklede sti der går omkring øen, og ofte går ved siden af stejle bakker ud til havet. Faciliteter Bortskaffelse af affald er tilgængeligt i sommermånederne, ved affaldsprammen, der ligger for anker ud for øens sydvestlige hjørne. Der er ikke andre faciliteter tilgængelige for lystbåde.
Læs mere

Whangaroa Harbour

Whangaroa Harbour er stor og beskyttet, og er beliggende i et dybt indhak i Nordøen, med mange vige og bugter. Sceneriet ser stort set ud som det gjorde for århundreder siden – og en kort sejlads vil tage dig til flere interessante lokationer, inklusive Rere Bay med dens vandfald og gangstier. Der er også en skøn lille vig, der kan udforskes i dinghyen, og den frodige vegetation og høje bakker vil få dig til at føle at du er trådt tilbage i tiden. I den fjerneste ende af havnen vil du finde Big Game Fishing Club & Marina, med fuldbetjening af lystbåde og en afslappet restaurant, der serverer god mad.Du kan også sejle til Cavalli Islands, hvor du kan svømme, snorkle og udforske på gå-ben. Liggemuligheder Mooringbøjer er tilgængelige mod betaling, ud for Kingfish Lodge. Der er mange beskyttede ankerpladser I havnen, inklusiv den i Kingfish Cove. Highlights At udforske de beskyttede farvande i den store havn, er en skøn made at bruge dagen. Blandt de mange naturlige attraktioner, er det imponerende vandfald i Rere Bay. Tag også din dinghy ind i vigen ud for Lane´s Cove, hvilket er en meget sjov udflugt – dog kan du kun komme derind ved højvande. Havnen har to resorts, Kingfish Lodge ved Kingfish Cove, og Big Game Fishing Club ved Whangaroa bebyggelsen. Begge har restaurant og bar. Faciliteter Kajplads, elektricitet, bade, toiletter, vand og proviant er tilgængeligt.
Læs mere

Cavalli Islands

Den største ø, Big Cavalli (Motukawanui), er en naturpark - hvor det vrimler med smukke fugle. De vilde klippefyldte kyster på de fire mindre øer, er meget naturskønne og skaber en fornemmelse af afsondrethed, når man nærmer sig fra havet. Dykning ved vraget af Rainbow Warrior, et tidligere Greenpeace skib, sunket i 1987 for at skabe et kunstigt rev, er også populært. Fremragende sigtbarhed giver det optimale udsyn til de flotte koraller og de mange fisk - vraget er en meget betagende dykkerlokation. Flere gode ankerpladser (i roligt vejr), eksempelvis Horseshoe Bay, samt en dejlig vandresti på Big Cavalli - er blandt de andre attraktioner på disse himmelske øer.En tur til Cavalli Islands er en skøn udflugt på en sejlerferie ved Bay of Islands. Snorklingen er fantastisk, strandene er imponerende, og sceneriet er bjergtagende. Liggemuligheder Mooringbøjer er tilgængelige. Den mest populære ankerplads er Horseshoe Bay på vestsiden af Big Cavalli Island. Den bør kun bruges i roligt vejr. Kajplads til dinghy er ikke tilgængeligt. Highlights Et højdepunkt ved sejlads ved Cavalli Islands, er et besøg på Big Cavalli. En vandresti slanger sig ind i øen fra Horseshoe Bay, og tilbyder imponerende udsigter til det farvandet omkring øerne.  Snorklingen er fantastisk ud for Nukutaunga Island, og ud for kysten er vraget af Greenpeace skibet Rainbow Warrior, sunket i 1987 for at skabe et kunstigt rev og et rigt undervandsmiljø for havdyr. Lokale dykkerfirmaer tilbyder ture til vraget – sigtbarheden er oftest meget god. Faciliteter Der er ingen tilgængelige faciliteter for lystbåde.
Læs mere

Waewaetorea Island

Smukke Waewaetorea Island byder på flere beskyttede strande, der er perfekte for svømning. På kysten, findes ruinerne af en maori-landsby. Sejlads i farvandet ved Waewaetorea Island sikrer en skøn rejse til en af de mest naturskønne dele af New Zealands vestkyst. Øerne er fordelt ud over det krystalklare hav som juveler – og lige nordvest for store Bakers Island, vil du finde Waewaetorea Island - hvor strandende, udover svømning, også er formidable til snorkling. Liggemuligheder Mooringbøjer er ikke tilgængelige. Den bedste ankerplads er I Stockyard Bay på sydsiden af øen – men den bør kun bruges i roligt vejr.Kajplads til dinghy er ikke tilgængelig. Highlights Strandene og snorklingen er hovedattraktionerne på Waewaetorea Island. Dykningen er super på den side af øen der vender mod havet. En kort gåtur til ruinerne af maori-landsbyen er også dejlig. Faciliteter Her er ingen tilgængelige faciliteter for lystbåde.
Læs mere

Oke Bay

Oke Bay er en suveræn strækning for svømning og snorkling. Her kan du også samle friske muslinger til aftensmaden.Oke Bay er beliggende i bunden af Cape Brett, med dens berømte Hole in the Rock, et berømt geologisk vidunder. Oke Bay er godt beskyttet og meget hyggelig - og er et godt valg som natankerplads.På vejen kan du overveje at stoppe og spise frokost på ved Deep Water Cove, med dets kunstige rev. Liggemuligheder Mooringbøjer er tilgængelige. Den bedste ankerplads er i nordvest hjørnet af bugten.Kajplads til dinghy er ikke tilgængeligt. Highlights En gammel maori vandresti fører til bakkerne rundt om bugten, til et maori-gravsted. Udsigten fra toppen afslører Bay Of Islands i al dens vælde, især når solen går ned under den vestlige horisont. Faciliteter Ingen faciliteter er tilgængelige.
Læs mere

Assassination Cove

Sejlads ved Assassination Cove sikrer en rolig natankerplads - og stedet er også godt, når vejret er mindre godt. På vestsiden af New Zealands nordø, vil du finde et Eldorado af naturskønne og beskyttede bugter. Gemt bag en lang halvø på den østligste kyst, er Te Hue Bay - eller bedre kendt som Assassination Cove. Bugten er en af de bedst beskyttede i området. Liggemuligheder Mooringbøjer er ikke tilgængelige. Den bedste ankerplads findes i bugtens midte.Kajplads til dinghy er ikke tilgængeligt. Highlights Afsondretheden, naturen og den gode beskyttelse er hovedattraktionerne ved Assassination Cove - navngivet efter Marc-Joseph Marion du Frense, en fransk opdagelsesrejsende der blev myrdet her i 1722, sammen med 26 andre mænd. Historien beretter at han skændede et af maoriernes hellige steder – og betalte med sit liv. Faciliteter Vand er tilgængeligt ved en mole i bugtens nordøst hjørne. Molen tørrer ud ved lavvande.
Læs mere

Auckland

Aucklands sejlermiljø er enormt. Det virker næsten som om samtlige indbyggere deler en stor kærlighed til havet. Det centrale shopping-distrikt har et bredt udvalg af butikker, restauranter, natklubber, museer, teatre og meget mere. Westhaven Marina er det centrale samlingspunkt for sejlere – det har imponerende 1456 bådpladser, samt yderligere mooringbøjer og et livligt restaurantmiljø i nærheden. Liggemuligheder Mooringbøjer er tigængelige. Der er mange steder at kaste anker nær Auckland.Kajplads til dinghy er tilgængeligt. Highlights Auckland er en blomstrende by. Mere end 1.3 millioner mennesker bor i denne metropol og i det omkringliggende område, hvilket næsten er en tredjedel af alle new zealændere. Historiske steder og bygninger, museer, kunstgallerier, butikker, restauranter og natklubber – alt kan findes i Auckland. Golf kan spilles på verdensberømte baner, tennis, vandsportsaktiviteter, ridning, cykling, vandring, klatring er der også rig mulighed for. For de vovelystne, er bungeejumping populært. Faciliteter Alle faciliteter for lystbåde er tilgængelige, inklusiv højhastighedsinternet og taxiservice.
Læs mere

Whangamumu Harbour

Whangamumu Harbour var engang en travl hvalfangerstation. Det er vældig spændende at tage din dinghy til land her – og der er bl.a. også gangstier til de nærliggende vandfald og et naturskønt udsigtspunkt. Den beskyttede havn var engang en af de travleste hvalfangerstationer på New Zealand – hvalfangere etablerede den første base her i 1893. De lagde net ud langs indgangen til vigen, og selvom metoden roligt kan siges at være en smule uortodoks, var den ganske effektiv. Stationen lukkede i 1923, og bygningerne brændte ned under Anden Verdenskrig. På vejen kan du svinge forbi historiske Cape Brett Lighthouse og vilde Percy Island, berømt for Hole in the Rock og Cathedral Cave. Havudsigten er fantastisk og du kan være heldig at se delfiner og new zealandske blå pingviner. Liggemuligheder. Mooringbøjer er ikke tilgængelige. Den bedste ankerplads er ved havnens sydvestlige hjørne. Kajplads til dinghy er ikke tilgængeligt. Highlights De er meget interessant at se ruinerne af den gamle hvalfangerstation. Du vil se de gamle kogekar og slæbesteder til hvalerne – samt andre efterladenskaber fra stedets fortid. Strandene er gode for svømning og snorkling, og en gåtur langs halvøen giver mulighed for vidunderlige udsigter til kysten. Faciliteter Her er ingen faciliteter for lystbåde.
Læs mere

Otehie Bay

Smukke Otehie Bay på sydvestsiden af Bakers Bay, er især berømt for Zane Grey Resort, hvor du kan nyde restauranten, baren, strandene, snorkling, kajakroning, samt utallige vandrestier til flere arkæologiske steder – samt ikke mindst en tur med Nautilus, en ubåd der tager dig med på en undersøisk sightseeingtur. Resortet er navngivet efter den navnkundige fisker Zane Grey, der engang havde fiskebase i Otehie Bay. Bakers Island har også flere vandrestier, der tilbyder imponerende udsigter ud over det omgivende farvand og hovedøerne. Liggemuligheder Mooringbøjer er ikke tilgængelige. Den bedste ankerplads er på østsiden af bugten, ud for molen og resortet. Alternativt kan du kaste anker i andre nærliggende bugter og gå til resortet. Highlights Højdepunktet ved sejlads i Otehie Bay, er et besøg ved Zane Grey Resort. Her kan man kaste sig ud i flere spændende aktiviteter, inklusiv kajakroning, snorkling og svømning. En undervandstur i Nautilus-ubåden, er en fryd for både børn og voksne. Vandrestier findes der mange af, og de tilbyder alle spektakulære udsigter. Der er en restaurant/bar på resortet. Faciliteter Her ingen faciliteter for lystbåde.
Læs mere

Sejlervejr ved Bay of Islands, New Zealand

Det sydlige Stillehavs varme tropiske vand flyder i vestliggående retning, langs ækvator. Når strømmen ændrer retning til syd, producerer den et semi-tropisk klima, der gør sejlads ved Bay Of Islands til en meget behagelig oplevelse. Det tempererede miljø gør at sommeren ikke bliver ulideligt varm (sommeren er fra november til april). Forår og efterår er mildt, og området er ”vinter-frit” 

Sæsonerne i New Zealand er sommer fra december til februar, efterår fra marts til maj, vinter fra juni til august og forår fra September til November. Klimaet er for det meste tempereret, men det varierer fra nord til syd. Nordøen er en smule varmere, men kun marginal. Sydøens har en gennemsnitlig sommertemperatur på 21°C, ned til 1°C om vinteren. Steder som Invercargill på sydkysten kan opleve bidende kolde vintre, hjulpet på vej af sydlige arktiske vinde. Nordøens sommertemperaturer har et gennemsnit på 23°C, og falder til 8°C om vinteren. Hvis man rejser rundt i landet, er det en god idé at pakke til de varierende vejrforhold.

Måned

°C Max

°C Min

Gns. nedbør (mm)

Gns. vandtemp. (°C)

Gns. vind (m/s)

Januar

25

14

75

20

0,5-2

Februar

25

14

81

21

0,5-2

Marts

21

11

92

21

0,5-2

April

21

11

102

19

0,5-2

Maj

21

11

111

18

1-2,5

Juni

16

7

130

17

1-2,5

Juli

16

7

133

16

1-2,5

August

16

7

124

15

1-2,5

September

19

9

100

15

1-2,5

Oktober

19

9

86

16

0,5-2

November

19

9

86

17

0,5-2

December

25

14

89

19

0,5-2

 

Tidevand

I sejlområdet kan der ved lavvande opstå tørlagte områder – og tidevandsforskellen er op til 1.6m.