Vi har prisgaranti og vi sidder klar til at hjælpe på tlf. (+45) 39 16 33 44

Byen Maslinica og øen Solta

Den charmerende ø Solta, ligger lige ud for travle Split. Længere ude findes de større øer Hvar, Vis og Brac - alle med et spændende udvalg af havne at udforske. Når du nærmer dig den vestlige side af Solta, vil du se en serie af billedskønne småøer sprede sig ud i havet. Den lille havn Maslinica og dens mange rækker af frodige oliventræer (maslina betyder oliven) bliver langsomt synlig. Maslinica er berømt for sin autentiske skønhed, olivenlunde og skønne strand. Engang var byen afhængig af fiskeri, men har i de senere år udviklet sig til en hyggelig turistdestination, med lækker mad i tavernerne, indbydende strandliv og en afslappet stemning af ophøjet ro. Liggemuligheder Mooringsbøjer er ikke tilgængelige. Du kan tøje op ved molen i Maslinica, eller du kan kaste anker i den nærliggende bugt Sesula. Highlights Gå I land og tag en gåtur gennem Maslinica, kig I butikker eller spis i en af byens traditionelle kroatiske taverner – alt sammen en hyggelig måde at bruge en eftermiddag eller tidlig aften. Der er mulighed for at leje en cykel og udforske Solta på egen hånd. Øens ældste bebyggelse og hovedby hedder Grohote, og skal findes et stykke inde på øen, men er helt sikkert et besøg værd på grund af sin landlige og sceniske skønhed. Afslapning og en forfriskende svømmetur ved en af de mange strande, f.eks. populære Necujam, er en god måde at opleve øens afslappede sindsstemning. Faciliter Kajplads er tilgængelig. Ingen andre faciliteter for lystbåde er tilgængelige.
Læs mere

Øen Vis og Vis By

Vis er en populær turistdestination, med smukke strande og et livligt natteliv i Vis By. Når du kommer til den nordøstlige ende af Vis, vil du se Stonica Bay, hvor du kan slappe af og tage en forfriskende svømmetur. Ikke langt derfra er ældgamle og historiske Vis By - grundlagt i 397 B. C., af Siciliens hersker Dionysius. Den sydlige del af Vis By har en lang række smukke stenbygninger, bygget i de 16. og 17.århundreder, bl.a. Garibaldi Paladset. Du vil med garanti blive fascineret af Vis By - og spredt ud over Vis findes desuden ældgamle ruiner, klostre og kirker, og endda et romersk amfiteater! Vis er en stor og bakket ø, men er også hjem for mere end 500 forskellige slags urter – om foråret er luften aromatisk med duften af rosmarin og salvie. Kort sagt: sejlads i dette område vil introducere dig for en af de Dalmatiske Øers juveler. Liggemuligheder Mooringsbøjer er ikke tilgængelige. Der er rigelig med plads til at kaste anker i bugten ud for Vis, men de fleste sejlere tøjer op ved molerne. Highlights En gåtur gennem Vis By er en behagelig måde at se de mange seværdigheder. Alt ligger forholdsvis tæt, og det er ikke nødvendigt at leje taxa eller cykel. I den vestlige ende af bugten, ligger den ældgamle græske bebyggelse Issa på Gradina Hill – et besøg hertil er helt sikkert besværet værd, og udsigten derfra er intet mindre end udsøgt. Man kan udforske den gamle begravelsesplads og resterne af det romerske amfiteater. I den gamle sektion af Vis By findes flere betagende bygninger fra de 16. og 17.århundreder. I Vis By findes også et arkæologisk museum, med en fremragende samling af genstande fra lokale udgravninger, bl.a. en bronzestatue af en græsk gudinde. Det er en fornøjelse at slentre rundt i byens smalle stræder og nyde dens hyggelige offentlige pladser, kigge butikker og spise på en cafe eller restaurant. Husk at smag på en af de lokale vine, produceret af druer høstet på en af øens mange vinmarker – den rubinrøde Plavac er især forfriskende! Faciliteter Kajplads, brændstof og elektricitet er tilgængeligt.
Læs mere

Fiskerlandsbyen Komiza (Viz)

Viz var i mange år en jugoslavisk militærbase, men efter Kroatien vandt status som uafhængig stat, blev øen i 1990 igen åbnet for turisme. Det har givet mulighed for at udforske både ældgamle, men stadig moderne Viz By, men også de mindre landsbyer, hvor tiden, på grund af isolationen, i vid udstrækning har stået stille - en af dem er fiskerlandsbyen Komiza, der står som et unikt eksempel på hvordan livet på de Dalmatiske Øer engang var.  Øens natur er ligeledes behageligt uspoleret, med frodige nåletræsskove, olivenlunde, mandarin- og carobtræer. Liggemuligheder Mooringsbøjer er ikke tilgængelige. De tøjer op ved molen, der er udstyret med mooringliner, for at gøre det nemmere at fortøje sin lystbåd. Komiza bør undgås på grund af dens lille størrelse og kommercielle trafik (fiskerifartøjer og turbåde til Bisevos Blå Grotte). Kajplads til dinghy er ikke tilgængeligt. Highlights I ca. år 1250, flyttede benediktinermunkene fra klostret på lille Bisevo Island, fem sømil sydvest for Komiza, til et splinternyt kloster lidt øst for byen. Det bidrog til udviklingen af den smukke bugt, og Komiza har været en fiskerihavn lige siden. Tag dig tid til at undersøge klostret eller nyd gåturen til byens højborg(ca.1585), beliggende ved foden af kajen. Du kan også tage en sightseeing tur til Den Blå Grotte ved Bisevo, et af vidunderne ved Dalmatiske Øer. Farvandet ved de centrale Dalmatisk Øer, er fuldt af skibsvrag – og bliver hyppigt besøgt af Kroatiens mange dykkerklubber. Dykning er underlagt begrænsninger i Kroatien, men det er let at arrangere en tur til områdets rev, huler, skibsvrag og Den Blå Grotte. Tjek også udendørs natklubben ved Kamencia Beach ud, hvis du er ved Komiza om aftenen. Faciliteter Kajplads, vand og elektricitet er tilgængeligt.
Læs mere

St. Clement Island

Pakleni-øgruppen, en undergruppe af de Dalmatiske øer, er berømte for deres skønhed, charme og afsidesliggenhed - og her finder du blandt andet fabelagtige strande og en uvurderlig fornemmelse af sindsro. St. Clement (også kaldet Veli Otok eller Den Store Ø) har en udsøgt lille havn i Palmizana-vigen, med en marina og adskillige gode restauranter ved vandet. Pakleni-øerne har været beboede i tusinder af år, blandt andet bevist af de Illyriske gravhøje der daterer sig tilbage til det 4.århundrede B.C., og ruiner af ældgamle romerske huse. Liggemuligheder Mooringsbøjer er ikke tilgængelige. Der er adskillige ankerpladser Pakleni-øgruppens mange vige og bugter. Kajplads til dinghy er ikke tilgængelig. Highlights Lige meget om du har lyst til at nyde roen på dækket, gå på opdagelse i øens skovdækkede indland, eller spise på en spændende restaurant – så det hele muligt på St. Clement. Du kan også vælge at udforske det berømte kapel fra 1400-tallet eller øens museum – ligesom en af Kroatiens mest populære turistdestinationer, Hvar By, kun er en vandtaxa-tur væk! Middelalderarkitekturen, de historiske steder, butikkerne, cafeerne, restauranterne og natklubberne er alle betagende og sjove. Dykningen er formidabel ved Pakleni-Øerne (husk at dykning kun er tilladt i selskab med en guide). Faciliteter. Kajplads, vand, bad og elektricitet er tilgængeligt.
Læs mere

Øen Hvar og Hvar By

På Hvar’s nordkyst, lige efter Kap Pelegrin, ligger den smukke vig Parja, hvor du kan stoppe for at spise frokost på den hyggelige restaurant ved vandkanten. Når du fortsætter østpå ad nordkysten, kommer du forbi Vrukova-vigen, endnu et naturskønt sted at bruge lidt tid. Når eftermiddagen går på hæld, kan du fortsætte til Vrboska-vigen, med dens lille havneby af samme navn, og en førsteklasses marina. Byen er utroligt billedskøn og ligner et mini-Venedig, med stenbygninger og den maleriske bro ved havnen. Hvar har en rig historie og et frodigt udseende, med nåletræer voksende på øens stejle bakker. Lavendel er en vigtig afgrøde her, og marker med lyng er almindelige. Venetianerne har spillet en prominent rolle i øens historie, hvilket bl.a. ses på byernes spændende arkitektur.  På øens sydside findes smarte Hvar By – en af de største turistdestinationer i Kroatien, og ofte sammenlignet med St- Tropez på den franske riviera. Her findes gode restauranter, berømte historiske steder og et livligt natteliv. Liggemuligheder Mooringsbøjer er ikke tilgængelige. Der er mange afsondrede vige og bugte, hvor du kan kaste anker ud for smukke strande, samt en del kønne fiskelandsbyer med sikre og beskyttede havne og førsteklasses marinaer. Highlights På øens sydside findes travle og energiske Hvar By. Byen har flere marinaer, men de betjener hovedsageligt megayacht-publikummet. For at besøge byen, er det langt mere bekvemt (og mindre bekosteligt) at sikre sig en ankerplads ved den nærliggende ø St. Clement, og derefter tage en kort tur i vandtaxa til Hvar By. En gåtur langs byens havnepromenade, vil give dig en fornemmelse af byens smarte og travle stemning. Renæssance-arkitekturen er fabelagtig, men butikker, cafeer, restauranter og natklubber er byens hovedattraktioner. Langt mere rolig er havnebyen Vrboska på nordkysten, en af de smukke nydelser ved sejlads ved Hvar. Her kan du udforske de smalle gader, smage den lokale mad og besøge byens spændende historiske steder – alt sammen en hyggelig måde at bruge din eftermiddag.  Her er også St. Marija kirken, befæstet af de lokale i 1500-tallet, for at beskytte øen mod tyrkiske plyndringstogter. Fiskerimuseet er fascinerende – her kan du lære alt om fiskerierhvervet på de Dalmatiske Øer gennem tiderne. Faciliteter Alle faciliteter for lystbåde er tilgængelige.
Læs mere

Øen Brac

Selvom Brac faktisk er forholdsvist tæt befolket og hjem for de to store resorts Supetar og Bol, der summer af aktivitet i højsæsonen (juli og august), er øens skønhed og afsidesliggende stemning betagende. Husk også at sætte kurs mod den lille fiskerlandsby Milna, hvor du kan slappe af om bord, eller gå i land og udforske. Brac har 11 byer og landsbyer. Bjerge rejser sig i øens indland, majestætiske Vidova Gora når næsten 770mtr og står som et umiskendeligt vartegn når du nærmer dig. Brac har gennem århundreder været berømt for sine stenbrud – men er i dag nok mere kendt for sine fantastiske strande, intime cafeer, gode restauranter og mulighederne for vandsportsaktiviteter, inklusiv formidabel snorkling. Sejlads i farvandet ved Brac, garanterer en formidabel oplevelse. Liggemuligheder Mooringsbøjer er ikke tilgængelige. Der er adskillige ankerpladser i vige og bugte rundt om på øen. En af de mest spektakulære bugte, er den ved den lille landsby Milna. Kajplads til dinghy er ikke tilgængeligt Highlights Brac handler hovedsageligt om strandene, hvor du kan hygge dig med vandsportsaktiviteter af enhver slags. Klippeformationerne under vandet myldrer med fisk, og er formidable steder at snorkle og dykke (kun guidede dykkerudflugter). Nattelivet ved Bol er endog meget livligt. Havnen Milna er velkendt for sine intime restauranter, rolige stemning og smukke strande – her er også en førsteklasses marina. Faciliteter Kajplads, vand og elektricitet er tilgængeligt.
Læs mere

Split By

Split er en kosmopolitisk, eksotisk og summende by, med utallige attraktioner - lige fra det historiske Diocletians-Palads og et væld af museer, til smarte butikker og gode restauranter. De spektakulære Dinariske alper skyder i vejret længere inde i landet og skaber en smuk horisont for indbyggere og besøgende - og det er ikke mærkeligt at Split har fået status som verdensarvsby af UNESCO.
Læs mere

Den Blå Grotte (Bisevo)

Ti prominente grotter borer sig langt ind i øens klippekyst, og den Blå Grotte er den mest spektakulære af dem alle. En time før middag, når solen står højt på himlen og vandet er roligt, strømmer sollys fra en åbning under vandet ind i grotten, og forvandler dens vand til en safirblåt hav, der glimter i nuancer af lyserødt og sølv. En tur til grotten for at svømme, snorkle eller dykke er en oplevelse af en anden verden, og der går turbåde dertil dagligt.
Læs mere

Bugten Vela Garška

Besøg denne lille hyggelige bugt nord for Hvar By - der er godt beskyttet mod vest- og nordlige vinde. I bunden af bugten ligger der en lille hyggelig familierestaurant - familien der driver stedet ejer har etableret mooringsliner med liner i land, der kan bruges gratis af spisende gæster. Restauranten har ikke strøm, så det er primitiv, men virkelig god og spændende mad - hvor især de friske fiskeretter kan anbefales. Man har også mulighed for at blive hentet fra Hvar, hvis der er behov for det - familien der driver restauranten er meget behjælpelig med det. Vela Graska er et godt stop, hvis man gerne vil have en rolig og hyggelig aften - med fremragende lokal mad, og mulighed for god badning.
Læs mere

ACI Marina ved Hvar

Naturskøn og beskyttet marina, med flydebroer og mooringsliner. Marinaen byder på gode badefaciliteter, en hyggelig restaurant, samt et lille supermarked og en bar. Der er strøm og vand på kajen. Der går desuden taxa til Hvar hver halve time næsten døgnet rundt. Det er et ret dyrt sted at overnatte, men er en sikker og stille havn, med god service. Her er desuden reception med vekselkontor, scooter,cykel-og billeje, og WLAN internet. Marinaen er lokaliseret i den ydre del af den lokale Vrboska Havn.
Læs mere

Bugten Stiniva

Stiniva er et naturligt fænomen - med et meget attraktivt og usædvanligt udseende. Indgangen til vigen er meget smal - kun 4-5 meter, men udvider sig øjeblikketligt, og i bunden findes en smuk strand. Området blev sandsynligvis skabt da loftet på en hule kollapsede og blev beskyttet som et naturligt monument i 1967, og idag er stedet en velbesøgt turistdestination pga. den velbevarede naturlige skønhed. Her er ingen direkte vejforbindelser, og indgangen er for smal til lystbåde - men du kan sejle dertil i din dinghy. Naturen i bugten er utroligt flot, og sceneriet ved stranden er meget spektakulært. Der er desuden en lille bar på stranden.
Læs mere

Ubådsgrotte

Vis var tidligere en Jugoslavisk ø og havde en vigtig strategisk placering under den kolde krig. I 1990’erne gik kontrollen af øen tilbage til Kroatien og militærinstallationerne på øen, som bl.a. bestod af bygninger og tunneller, blev forladt. Nogle fik andre formål, mens nogle stadig står tomme, og Ubådsgrotten er bestemt en af dem der er et besøg værd. Med et besøg til den 110 meter dybe tidligere ubådsbase får du virkelig en fornemmelse for Vis’ militærhistorie.
Læs mere

Milna

På den vestlige side af øen Brac ligger Milna, en smuk og charmerende lille fiskerby upåvirket af moderne travlhed. Her finder du en oase af ro og stilhed omringet af gårde, vinmarker og olivenlunde, og på hver side af havnen strækker der sig sten- og sandstrande som giver adgang til badning i det krystalklare vand. I byen finder du også flere restauranter hvor du kan nyde det lokale køkken.
Læs mere

Palmizana

Palmizana er et populært, lille turistresort på øen Sveti Klement, og resortet ligger smukt placeret i en bugt omgivet af tæt granskov og eksotiske planter. Her er ingen trafik, men til gengæld et stort netværk af stier, hvorpå du kan udforske øen og finde skjulte bugter eller andre perler. Stedet er kendt for at servere lækre specialiteter, og det lokale køkken er flere gange blevet udnævnt som Middelhavets bedste.
Læs mere

Agana-Split (Moorings)

Moorings base - Approx. 13km west of Trogir is Moorings base located in Agana.
Læs mere

Split (Kiriacoulis)

Kiriacoulis base - i den smukke kystby Split med de mange romerske islæt finder i basen i ACI marina Split
Læs mere

Trogir, Marina Baotic (Navigare)

Navigare Yachting base - lidt over 1 km vest for Trogir ligger Navigare Yachting's base i Marina Seget.  
Læs mere

Agana-Split (Sunsail)

Sunsail base - Sunsails base i det centrale Kroatien ligger ca. 13km vest for Trogir. Agana basen i det centrale Kroatien ligger ca. 13 km vest for Trogir. Basen er desuden tæt på Split lufthavn, så det er nemt at komme til og fra basen
Læs mere

Split (Sunlife Charter)

Sunlife Charters base  - ligger i ACI Marina Split.
Læs mere

Kremik (Anamore Yachting)

Anamore Yachting base - Kremik Marina ligger syd for Šibenik (ca. 45 minuntter fra lufthavnen i Split og nogle timer fra Zadar).
Læs mere

Split (Euromarine)

Euromarine base - Ved ACI marinaen i Split ligger Euromarines base - nemt at komme til og med udsejling til den smukke kroatiske skærgård og spændende øer som Brac, Hvad og Vis.
Læs mere

Trogir, Marina Baotic (Freewave)

Freewave Charter base i Marina Seget Trogir
Læs mere

Rogoznica (Pelsys Charter)

Pelsys Charter base i Rogoznica (ved den prisbelønnede marina Frapa) 24 km fra Split.
Læs mere

Trogir, ACI Marina (Waypoint)

Waypoint Charter base i Trogir
Læs mere

Rogac (Sailing Europe Charter)

Sailing Europe Charter - Basen findes på øen Solta, ud for Split
Læs mere

Trogir, Marina Baotic (Ultra Sailing)

Ultra Sailing base - Lufthavnen i Split ligger kun 10 km fra Trogir, som er en hyggelig lille by beliggende på den østlige side af Adriaterhavet. 
Læs mere

Split (Ultra Sailing)

Ultra Sailing base - ACI marina Split ligger i den sydvestlige del af byen og er et godt udgangspunkt for sejlerferie i det Adriatiske hav.
Læs mere

Kastela (Noa Yachting)

Noa Yachting's base - I regionens næststørste by, Kaštela, er Noa Yachting's base. Marina Kaštela er en af de nyeste i Kroatien og ligger i den gamle bydel Kaštel Gomilica.
Læs mere

Trogir SCT (Pitter Yachting)

Pitter Yachting base - Trogir SCT.
Læs mere

Trogir, Marina Baotic (Helios Stratos)

Helios Stratos Marina in Baotic - Marinaen er bygget efter de højeste standarder og er en af de mest moderne i Kroatien.
Læs mere

Trogir, ACI Marina (Pitter Yachting)

Pitter Yachting base - ACI Marina
Læs mere

Split (Adria Yachting)

Adria Yachting base - Ved ACI marinaen i Split ligger Adria Yachting´s base - nemt at komme til og med udsejling til den smukke kroatiske skærgård og spændende øer som Brac, Hvar og Vis.
Læs mere

Split (Orvas Yachting)

Orvas Yachting base - Ved ACI marinaen i Split ligger Orvas Yachting´s base - nemt at komme til og med udsejling til den smukke kroatiske skærgård og spændende øer som Brac, Hvad og Vis.
Læs mere

Kastela (Croatia Yachting)

Croatia Yachting's base - I regionens næststørste by, Kaštela, er Croatia Yachting's base. Marina Kaštela er en af de nyeste i Kroatien og ligger i den gamle bydel Kaštel Gomilica.
Læs mere

Split (Adria Sail Charter)

Adria Sail Charter base - Ved marina Spinut i Split ligger Adra Sail Charters's base. Basen er nemt at komme til og byder på udsejling til den smukke, kroatiske skærgård og spændende øer som Brac, Hvar og Vis.
Læs mere

Split (Nautika Centar Nava)

Nautika Centar Nava base - find NCN´s både på deres private Marina Nava i Split
Læs mere

Kastela (Adriatic Yacht Charter)

Adriatic Yacht Charter's base - I regionens næststørste by, Kaštela, findes Adriatic Yacht Charter's base. Marina Kaštela er en af de nyeste i Kroatien og er placeret i den smukke gamle bydel Kaštel Gomilica.
Læs mere

Trogir SCT (Angelina Yachtcharter)

Angelina Tours base i Trogir.
Læs mere

Rogoznica (Brave Cats)

Brave Cats Charter base i Rogoznica (ved den prisbelønnede marina Frapa) 24 km fra Split.
Læs mere

Trogir SCT (Dream Yacht Charter)

Croatia Yacht Club/Dream Yacht Charter har base i Trogir SCT Marina
Læs mere

Kastela (Yacht4you)

Yacht4you´s base findes i Kastela - med gode indkøbsmuligheder og tæt på lufthavnen.
Læs mere

Split (Pitter Yachting)

Pitter Yachting base - ACI Marina Split
Læs mere

Kastela (Burin Yacht Charter)

Burin Yacht Charter base - I regionens næststørste by, Kaštela, er Burin Yacht Charter's base. Marina Kaštela er en af de nyeste i Kroatien og ligger i den gamle bydel Kaštel Gomilica.
Læs mere

Trogir, Marina Baotic (Baotic Yachting)

Baotic Yachting base - i Marina Seget, Trogir.
Læs mere

Split (Adriatic Challenge)

Adriatic Challenges base - nemt at komme til og med udsejling til den smukke kroatiske skærgård og spændende øer som Brac, Hvar og Vis.
Læs mere

Kastela (Trend Travel Yachting)

Trend Travel Yachtings's base - I regionens næststørste by, Kaštela, er Trend Travel Yachting's base. Marina Kaštela er en af de nyeste i Kroatien og ligger i den gamle bydel Kaštel Gomilica.
Læs mere

Trogir, ACI Marina (Dalmatia Charter)

Dalmatia Charter base - basen ligger 10 km fra Split lufthavn i Trogir. Det er en fin lille by, og Dalmatia Charters base ligger i den gamle del af byen.
Læs mere

Split ACI Marina (Aba Vela)

Aba Vela base - Ligger i ACI Marina Split
Læs mere

Kastela (BavAdria)

BavAdria base - i Marina Kastela
Læs mere

Split ACI Marina (Astarea)

Astarea base - i Split ACI Marina
Læs mere

Trogir, Marina Baotic (Yacht and Fun)

Yacht and Fun base - i Trogir, Marina Baotic
Læs mere

Kastela (Candor Charter)

Candor Charter - Marina Kastela
Læs mere

Trogir, ACI Marina (Nova Eurospectra)

Nova Eurospectra base - I Marina Trogir ACI
Læs mere

Trogir, ACI Marina (Angelina Yachtcharter)

Angelina Yachtcharters base i Trogir ACI.
Læs mere

Kastela (Ban Tours)

Ban Tours Yachting base - I Marina Kastela
Læs mere

Trogir SCT (More Yacht Club)

More Yacht Clubs base ved Trogir Marina SCT
Læs mere

Kastela (Yacht4you)

Yacht4you´s base findes i Kastela - med gode indkøbsmuligheder og tæt på lufthavnen.
Læs mere

Skradin, ACI Marina (Istion Yachting)

Istions base i Skradin Kroatien, moderne ACI Marina
Læs mere

Kastela (Adriatic Sailing)

Adriatic Sailings base i Kastela
Læs mere

Kastela (Sail Club Croatia)

Sail Club Croatias base - I regionens næststørste by, Kaštela, er Sail Club Croatias base. Marina Kaštela er en af de nyeste i Kroatien og ligger i den gamle bydel Kaštel Gomilica.
Læs mere

Kastela (Orvas Yachting)

Orvas Yachtings base i Kastela
Læs mere

Trogir, ACI Marina (Nautika Kufner)

Nautika Kufners base i Trogir, ACI Marina
Læs mere

Kastela, Kastel Gomilica, Kastilac (Orvas Yachting)

Orvas Yachting, Kastel Gomilica, Kastilac
Læs mere

Trogir, ACI Marina (Four Seasons Yachting)

Four Seasons Yachting - Marina Trogir ACI
Læs mere

Split (Bloem Yachts)

Bloem Yachts base i Split, Kroatien.
Læs mere

Trogir, Marina Baotic (More Yacht Club)

More Yacht Clubs base ved Trogir Marina Baotic
Læs mere

Sejlervejr i det central Kroatien (Split)

Den kroatiske kysts popularitet som sejldestination skyldes i lige så høj grad det ideelle klima som de smukke kyster og de varierende sejlforhold. Det solrige Adriaterhav har i gennemsnit 315 skyfrie dage om året. Under den mest populære sejlads sæson - maj til november - er det fortrinsvist blå himmel og varmt vejr der hersker. Somrene er varme og tørre mens vintrene er meget milde med korte regnbyger i Balearerne og Korsika. Sejlere skal dog altid være opmærksomme, da vejret kan ændre sig meget hurtigt.

  • Apr-Maj: lejlighedsvis småbyger, temperatur 22-28°C. Vind generelt NV (5-10 m/s, nogle gange op til 13 m/s).
  • Jun-aug: solrigt og blå himmel hver dag, temperatur 26-30°C. Vind generelt NV (5-10 m/s).
  • Sep-Okt: lejlighedsvis småbyger (risiko for vedvarende regnbyger fra slutningen af oktober). Vind generelt NV (5-10 m/s), men kan være stærkere i okt.

Der er 3 dominerende vinde i Kroatien

Bora: En tør og kold vind. Eftersom den er nordøstlig, blæser den hovedsageligt fra østkysten af Adriaterhavet som en fralandsvind. Det medbringer godt vejr. På grund af landets udformning kan den blæse lokalt med varierende kraft og fra forskellige retninger lige fra N til ØNØ. Det drastiske terræn i den østlige del af Adriaterhavet gør at de lokale Boraer blæser i kraftige vindstød og begynder uventet. Boraens styrke varierer fra en let brise til vindstød af stormstyrke.

Sirocco: En varm og fugtig vind blæser fra ØSØ til SSØ. Det blæser over hele længden af Adriaterhavskysten og kan skabe hård sø. Himlen skyer til og akkompagneres næsten altid af vedvarende regn. Vinden når sin fulde styrke i det sydlige Adriaterhavet. Vinden kan opstå på alle tider af året. I gennemsnit blæser det 8-10 m/s.

Maestro: Skyldes at landoverfladen om dagen bliver opvarmet mere end havfladen og som et resultat heraf begynder luftstrømme at stige op fra jorden og på et tidspunkt trækkes disse luftstrømme ned mod havet og forårsager dermed cirkulation mellem land og hav. Maestroen karakteriseres normalt ved hvide cumulus skyer og varsler godt vejr. Det begynder normalt at blæse op mellem kl. 09 og 10 om formiddagen og vinden når sit maksimum omkring kl. 14:00. Vinden har altid lagt sig inden solnedgang. Dens sædvanlige styrke er ca. 8-10 m/s.

Måned

°C Max

°C Min

Gns. nedbør (mm)

Gns. vandtemp. (°C)

Gns. vind (m/s)

Januar

8

1

95

14

3

Februar

10

2

86

14

3

Marts

12

4

89

14

4,5

April

16

8

82

14

4,5

Maj

21

12

69

17

4

Juni

25

15

74

21

2,5

Juli

28

17

46

24

2,5

August

28

17

64

25

2,5

September

25

14

75

23

2,5

Oktober

19

10

102

20

2,5

November

14

6

134

17

2,5

December

10

3

127

15

2,5

 

Tidevand

I det østlige del af Middelhav omkring Kroatien, er tidevandsforskellien meget lille: kun 30-60 cm (en til to fod), herunder variationen af niveau på grund af atmosfærisk tryk og dominerende vinde.