Vi har prisgaranti og vi sidder klar til at hjælpe på tlf. (+45) 39 16 33 44

St. Anne Island og St. Anne Island Marine Nationalpark

St. Anne Island er hovedøen i denne smukke marinepark - mens nærliggende Moyenne, Round og Cerf er akkurat ligeså naturskønne. Gennem anden verdenskrig, fungerede St. Anne som en base for en deling af britiske marinesoldater, der var stationeret for at beskytte hovedstaden Victoria i tilfælde af et angreb. I det tidlige nittende århundrede, var området en travl hvalfangerhavn. I dag er sejlads ved St. Anne Marine National Park, en skøn udflugt ind naturen når den er allersmukkest - med suveræn snorkling og svømning – og restauranter, hvor du kan spise og nyde den lokale kogekunst. St. Anne Marine National Park De små øer der udgør St. Anne Marine National Park, er nogle af Seychellernes juveler. Revene har en imponerende biodiversitet af både hårde og bløde koraller - samt det største område med søgræs ved øerne. Suppe- og karetteskildpadder ses ofte spise ved disse undervandssletter. Snorklingen og dykningen er virkelig god her. Liggemuligheder Mooringbøjer er tilgængelige mod betaling på sydsiden af St. Anne Island. Det er tilladt at kaste anker i parken. Kajplads til dinghy er ikke tilgængeligt. Highlights Svømning og snorkling er hovedattraktionerne i parken. Skildpadderne er relativt tamme og har ikke noget imod mennesker i vandet – hvilket også giver gode chancer for undervandsfotografering. På øerne St. Anne, Moyenne, Round og Cerf, er der restauranter med menukort bestående af kreolsk mad/haute cousine. Faciliteter Ingen faciliteter for lystbåde er tilgængelige.
Læs mere

Curieuse Island

Nord for Praslin Island vil du finde Curieuse Island og den naturskønne ankerplads ved Baie Laraie, en vig med god beskyttelse mod nordvestlig vind. Der er flere attraktioner her – inklusiv en skildpaddefarm og et museum. Snorklingen og dykningen er suveræn i disse farvande. Med smukke palmer og tykke rækker af mangrover, er sejlads ved Curieuse Island et typisk eksempel på den skønhed du vil finde ved Seychellerne. For lang tid siden var øen en koloni for spedalske – i dag er den et paradis for sejlere. Curieuse Marine National Park Fra havsiden er bakkerne på Curieuse Island en malerisk blanding af dybrøde og grønne nuancer – resultatet af den rødlige jord og den frodige vegetation. Her er masser af palmer og træerne udvikler dobbelt-kokosnødder, der kan veje helt op til 40 pund - den tungeste frugt i verden. Snorkling og dykning er spektakulært ved revene – to populære dykkerspots er Coral Garden og Pointe Rouge (husk at dykning er strengt reguleret – og skal foregå sammen med et dykkerfirma). En sti går fra Baie Laraie henover landet til Anse José og inkluderer en gangbro henover en mangroveskov, der både er ældgammel og betagende smuk. På stranden nær The Doctor’s House, findes et museum der giver et indblik i øens historie som spedalskhedskoloni - og her soler kæmpeskildpadder sig, tilsyneladende uforstyrret af gæsterne fra den nærliggende park. Liggemuligheder Mooringbøjer er tilgængelige. Den bedste ankerplads er nordvestlig vind, er i vigen Baie Laraie. Kajplads til dinghy er ikke tilgængeligt. Highlights En kort gåtur henover øen, fra Baie Laraie til Anse José, vil føre dig ud på en gangbro der går henover en smuk mangroveskov. Midt i alt det grønne findes ruinerne af den gamle koloni for spedalske, og nær stranden ved Anse José er The Doctor’s House, hvor øens læge engang boede. Bygget i den kreolske kolonistil, er huset nu et museum, hvor man kan få et indblik i øens historie. På stranden slapper kæmpeskildpadder af i solen – og barbecues er ligeledes populære på stranden , ligesom snorkling, svømning og solbadning også er det. Snorklingen er især god rundt om den lille ø St. Pierre. Sammenlagt gør alle disse attraktioner sejlads i farvandet ved Curieuse til et mindeværdigt og inspirerende eventyr. Faciliteter Her er ingen tilgængelige faciliteter for lystbåde.
Læs mere

Grande Soeur Island

På østsiden af øen er Grande Anse, en spektakulær strand til svømning og snorkling. Senere på eftermiddagen kan du sejle til den afsondrede ankerplads Anse Coco ved La Dique Island. Grande Soeur Island er privatejet, men sejlere er velkomne til at nyde svømning, snorkling og solbadning på de smukke strande – dog kun på hverdage mellem 10:00 AM og 3:00 PM. Det er helt sikkert anstrengelsen værd at tage på sejlads til Grande Soeur Island. Liggemuligheder Mooringbøjer er ikke tilgængelige. Ankerpladsen er lige ud for Reef Bar, på vest siden af øen. Den kan være ukomfortabel i sydøstlig vind. Kajplads til dinghy er ikke tilgængelig – betalingen for forankringen inkluderer en bådtaxi til og fra din sejlbåd. Highlights Svømning og snorkling er hovedattraktionerne ved Grande Soeur Island, selvom det også er fantastisk at nyde et barbecue ved stranden og besøge Reef Bar for en forfriskende cocktail. Faciliteter Ingen faciliteter for lystbåde er tilgængelige.
Læs mere

Coco Islands

En sejlads til Cocos Islands er et must på enhver sejlerferie ved Seychellerne. Parkens åbenlyse skønhed - med Coco Island centralt placeret og tre småøer udenom, er bjergtagende (selv målt efter Seychellernes høje standarder). Snorklingen her er noget af det bedste man kan opleve. Cocos Islands bruges ofte i brochurer – idet de er så godt et eksempel på Seychellernes betagende skønhed. Efter en dag ved Cocos, kan du sejle tilbage til La Dique Island, denne gang f.eks. til La Dique Island Harbour. Liggemuligheder Mooringbøjer til dagsbrug er tilgængelige. Den bedste ankerplads er syd for Coco Island. Holdebunden er god sandet bund. Highlights Snorkling er hovedattraktionen ved Cocos. Faciliteter Her er ingen tilgængelige faciliteter for lystbåde.
Læs mere

La Digue Island

Du vil se okse-trukne vogne blive brugt i det lille ø samfund – vandrestier leder ind i bjergene og de stille landeveje er ideelle for cykelture. For et uforglemmeligt eventyr, kan du booke en helikoptertur og se sejlparadiset fra luften. Besøg også kopra-fabrikken (hvor kokosnødder laves til kokosnøddeolie), vaniljeplantagen og andre betagende attraktioner – hvorefter du måske har lyst til at nyde nattelivet ved Tarrosa Bar, Restaurant og Disco. Sejl til Praslin Island for natten og kast anker ved Anse Volbert, hvor du vil finde restauranter på kysten og livemusik om fredagen på Paradise Sun Hotel. Liggemuligheder Mooringbøjer er ikke tilgængelige. Den bedste ankerplads i al slags vejr er La Digue Harbour på nordvest kysten. På sydøst siden af øen er Anse Coco velbeskyttet i nordvestlig vind. Highlights Der er masser af ting at tage sig til på La Dique Island, hvilket er en af grundene til at sejlads ved La Dique er så populært. Nogle sejlere vælger at blive en ekstra dag, for at slappe af og nyde attraktionerne, på en ø hvor den afslappede stemning værdsættes af alle. Blandt attraktionerne findes den fungerende kopra-mølle og Union Estate Park, en stor plantage der næsten dækker en tredjedel af øen. Udover Union Estate Parkens hovedbygning, der er åben for offentligheden, vil du finde The Old Cemetery og en skildpadde-farm. En gåtur gennem Veuve Reserve viser dig øens økosystem. Ridning, cykelleje og sightseeingture i helikopter er populære. Stranden ved Source d’Argent er et af øens mest maleriske steder – og Tarrosa Bar, Restaurant og Disco byder på livemusik i weekenderne. Faciliteter Her er ingen tilgængelige faciliteter for lystbåde.
Læs mere

Cousin Island

Fugleparker er en vigtig del af parksystemet på Seychellerne. Sjældne fugle som seychel-nattergalen, den sorte papegøje og frugtduen findes kun her - og er selvfølgelig fredede. Tag et kort stop ved Cousin Island - et af Seychellernes mange fristeder for fugle. Mere end 300.000 fugle bygger rede på denne lille ø, der kun er 2,264 fod i diameter. Øgler og skildpadder deler den trange plads med fuglene. En taxi-båd er klar til at tage dig ind til kysten. Efter dit besøg, kan du plotte en kurs tilbage til Máhe eller Praslin Island. Liggemuligheder Mooringbøjer er ikke tilgængelige. Din ankerplads bør afhænge af vindretningen. Den sydøstlige kyst og ud for den nordlige strand, er mulige steder at kaste anker. Kajplads til dinghy er tilgængelig. Det er forbudt at lande en dinghy på stranden – men en taxibåd er klar til at tage dig ind på kysten – hvilket er en del af den parkafgift man betaler for at besøge øen. Highlights Fuglekiggeri er hovedattraktionen på Cousin Island. Faciliteter Her er ingen tilgængelige faciliteter for lystbåde.
Læs mere

Byen Mahé

Máhe er den største og mest udviklede ø i Seychellerne. På midten af øen findes bjerge der rejser sig næsten 3000 fod over havoverfladen, og deres skråninger er dækkede af tropisk skov – som man bl.a. kan opleve på vandrestierne i Morne Seychellois Nationalparken. Kystlinjen på 44 mil har adskillige maleriske bugter og vige, og er med til at lokke sejlere fra hele verden hertil.  Nogle af de mest berømte hedder Anse Major, Anse Jasmin og Petit Anse. Øen har også 65 verdensklassestrande, der er ideelle for svømning, snorkling, solbadning og strandhygge. Af særlig interesse er stranden ved Beau Vallon Bay, med dens laguner, resorts og kasinoer. Havnebyen Victoria, Seychellernes hovedstad, er en atypisk og pulserende lille by. Her kan man se Clock Tower, en mindre kopi af Big Ben, fra 1903. De Botaniske Haver og Nationalmuseet er andre must-see attraktioner når du er på sejlerferie ved Seychellerne. Liggemuligheder Mooringbøjer er ikke tilgængelige. Sejlere tøjer normalt op ved marinaen i Providence. Highlights Hvis du har lyst til at udforske Victoria, er det en god løsning at leje en bil eller tage med en taxi. Shop, spis ude og nyd en forfriskende cocktail på en af barerne. To attraktioner i Victoria man skal opleve, er den botaniske have og nationalmuseet. Du kan også tage på tur i øens spændende indre. Cykler kan lejes - man kan også prøve at ride på stranden, ligesom man kan komme på guidede dykkerudflugter (dykning er strengt reguleret: så det er nødvendigt at tage med på en organiseret tur). Faciliteter Alle faciliter for lystbåde er tilgængelige – inklusiv internetadgang.
Læs mere

Mahe, Eden Island (Dream Yacht Charter)

Dream Yacht Charter base - Mahé er den største af de 115 øer som udgør Seychellerne. Dream Yacht Charters base er ideel til at udforske nogle af verdens bedste strande i det tyrkisblå vand.
Læs mere

Praslin, Baine Sainte Anne (Dream Yacht Charter)

Dream Yacht Charter base - Praslin er ligger nordøst for Seychellernes hoved-ø Mahé. Dream Yacht Charters base ligger ved Baie Sainte Anne og herfra har man direkte adgang til det tyrkisblå hav.
Læs mere

Mahé, Eden Island Marina (Navigare Yachting)

Eden Islan Marina - Navigare Yachtings base på Mahé
Læs mere

Mahé, Eden Island Marina (Group Island Spirit Charters)

Eden Islan Marina - Group Island Spirit Charters base på Mahé
Læs mere

Sejlervejr ved Seychellerne, Mahé

Øgruppen, der sjældent oplever meget stærke vinde, bliver påvirket af et karakteristisk vejrsystem der består af to monsuner, adskilt af en måneds variabelt vejr – mellemsæsonen. Fra maj til oktober, blæser konstante vinde fra sydøst, og byder på en skyfri himmel. Dette afløses i november af nordvestlige vinde, der bringer tunge regnskyer med sig. Det tungeste regnvejr kommer i januar, og der kan falde op til 370mm. Det sydøstlige vindmønster vender tilbage i april. Mellem disse to perioder er der to korte perioder med fladt hav og rolige vinde. April og maj er de solrigeste måneder; selvom de mest skyede måneder stadig byder på 5.30 solskinstimer om dagen i gennemsnit. Disse mindre klimaforskelle påvirker næsten ikke temperaturen, der bliver på behagelige 28-30°C - og luftfugtigheden er tæt på 80% året rundt. I Seychellerne er vejret konstant i forandring – og vejret er sjældent det same i lange perioder. 

Vind- og strømforhold

Hele området ved Seychellerne er underlagt strømme, der udvikler sig med monsunerne.

Nordvest monsunen resulterer i en østlig-gående strøm fra december til april. Denne strøm har en normalhastighed på 1,5 knob, selvom hastigheder på til 4 knob er blevet målt lokalt. I april skifter strømmen til den modsatte retning. Fra juni til september, løber strømme mod vest – med en styrke på ca. 1,2 knob, men ved smallere passager kan den nå op til 4 knob. I december vender strømmen, og flyder mod øst igen.

Måned

°C Max

°C Min

Gns. nedbør (mm)

Gns. vandtemp. (°C)

Gns. vind (m/s)

Januar

28

24

386

28

2,5

Februar

29

24

267

29

5

Marts

29

25

234

29

2

April

30

25

183

30

1,5

Maj

29

25

170

29

5

Juni

28

25

102

27

5,5

Juli

27

24

84

26

6

August

27

24

69

26

7

September

28

24

130

27

5,5

Oktober

28

24

155

28

5

November

29

24

231

28

4

December

28

24

340

28

2,5

 

Tidevand

Tidevandet er semi-dagligt og asymmetrisk - med et mellemrum på seks timer mellem højvande og lavvande. Tidevandsforskellen er så lav som 1,80m ved springflod og 1,40m ved nipflod. Tidevandet skaber strømme, der kan være stærke i stræderne mellem øerne og i kanalerne der leder ind i laguner – lagunerne kan være fuldstændig tømte ved lavvande. Der kan være ret anseelige forskellige i højden mellem de to daglige højvander.