Vi har prisgaranti og vi sidder klar til at hjælpe på tlf. (+45) 39 16 33 44

Porto Cervo

I mange århundreder var bondegårdene og de bittesmå landsbyer på Sardiniens nordkyst, bare endnu en søvnig yderpost på en Italiens mange øer. Men alt dette ændrede sig i de tidlige 1960ére, hvor en håndfuld rige entreprenører så det tilbagestående landområde som et smukt sted at bygge eksklusive resorts. De hvidsandede strande, det klare blå hav, klippernes usædvanlige lyserøde farve, og ikke mindst de mange ubeboede småøer - var smukke omgivelser for den perfekte ferie. Forretningsmændene hældte store summer i udviklingen af Porto Cervo og de omkringliggende villaer og resorts, og hyrede nogle af Europas mest talentfulde kunstnere til at dekorere de offentlige pladser, kirker osv. Verdenseliten blev forelsket i det der nu er kendt som Smaragdkysten - hvor luksusyachts skaber trængsel i havnen, og smukke sejlbåde glider henover det glitrende hav. Liggemuligheder Mooringbøjer er tilgængelige. Der er plads til at kaste anker i havnens yderområder. Kajplads til dinghy er tilgængeligt. Highlights Pæretræer og dekorative hvide stukbygninger med røde terrakotta-tage, optager pladsen på skråningerne, der ligger over havnen Porto Cervo - og er med til at fremkalde den særlige middelhavsstemning. Piazetta´en, eller landsbytorvet, er lukket for vognkørende trafik, og er havnens samlingspunkt. Når du udforsker de smalle stræder og butikker, bliver byens eksklusivitet hurtigt synlig; Gucci, Cartier og Bulgari er nogle af navnene man vil støde på her. Restauranterne og cafeerne på om omkring piazza´et er formidable, og om natten er livemusik og dans populært på de trendy natklubber, der også ligger her. Selve Porto Cervo har ingen strand, men på begge sider af havnen er der kilometervis af lækre strande. I roligt vejr er det ikke et problem at kaste anker ved disse strande, især fordi du vil ligge i ly af land under den dominerende nordvest-vind. Porto Cervo er også hjem for den berømte Costa Smeralda Yacht Club, der er vært for mange regattaer gennem sejlsæsonen.
Læs mere

Porto Rotondo

Nogle ville påstå at et besøg ved Porto Rotondo, bare ville være en gentagelse af Porto Cervo – og i nogen udstrækning ville den påstand være korrekt. Ligesom Porto Cervo, er Porto Rodondo et af Italiens mest populære sejlads-centre, og en verdensberømt luksus-ferie destination – og begge havne konkurrerer om high-end sejlads-aficionados. Porto Redondo har dog sin egen fine blanding af det nautiske og det mere luksusbetonede – og en mere intim atmosfære, der er med til at adskille havnen. Nogle af Europas bedste kunstnere, har været med til at designe de mest bemærkelsesværdige bygninger. Der findes endnu flere fantastiske områder at udforske omkring Porto Rotondo og Porto Cervo. Blandt dem er de mindre øer i Maddalena Marineparken – maleriske, ubeboede og med et rigt dyreliv. Liggemuligheder Mooringbøjer er ikke tilgængelige. Ankerpladser er ikke tilgængelige I den lille havn. Kajplads til dinghy er ikke tilgængeligt. Highlights Byen Porto Rotondo spreder sig langs den smukke vigs kyst – malerisk og luksuriøs.  En gåtur til bymidten tager dig til de offentlige pladser. San Marco Square er bygget af granit fra lokalområdet, og er designet af den berømte skulptør Andrea Cascella. St. Lorenzo kirken, der selv er et arkitektonisk ikon, huser mere end 2000 træskulpturer af Mario Cerioli, der siges at have arbejdet på dem i syv år. Live musik i det højtidelige amfiteater er en fornøjelse, hvis du er heldig nok til at komme med til en. De mange kilometer af hvidsandede strande er en stor attraktion ved Porto Retondo, hvor al slags vandsport er populært. Biludlejning er tilgængeligt for udflugter til øens indland, hvor du bl.a. bør besøge arkæologiske steder som Li Muri Nekropolis og Li Loughi Kæmpernes Grav. Faciliteter Kajplads og alle andre faciliteter for lystbåde er tilgængelige. Det er essentielt at reservere i forvejen.
Læs mere

Øen Caprera

Grønne pletter med vilde bær og enebærbuske, klynger sig til bakkerne – og tilføjer en velkommen kontrast til sceneriet. Den forrevne klippekyst er utvivlsomt en af de kønneste i hele Italien. Ud over resortet ved Garibaldi Bay, er Caprera næsten fri for tegn på menneskelig civilisation. Her findes også nogle få bungalows, en butik eller to - men det er tydeligt, at her er den naturlige skønhed vigtigere end turisme. Faktisk er her i højsæsonen fastsat et maksimum for hvor mange biler der må køre på øens veje. Flokke af store måger, skarv og enlige vandrefalke hersker i luftrummet, og i den 25 kvadratkilometer store ø´s indland, rejser imponerende Monte Tejalone sig 212 meter over havoverfladen. På grund af de stabile og ofte stærke vinde, der ledes hertil fra Bonifacio-Strædet, er sejlads i farvandet ved Caprera noget af det bedste i Middelhavet (og det er også derfor den hårdeste sejladsskole i Italien, The Sailing Centre of Caprera, er baseret på øens sydvest side). Udsøgte strande, vige og bugter findes overalt, og er med til at gøre Caprera til et ægte sejlerparadis.    Ps - Husk at besøge Garibaldi museet, hjem for en italiensk helt fra 1900-tallet. Liggemuligheder Mooringsbøjer er ikke tilgængelige. Blandt de allerbedste ankerpladser er den fjordlignende Cala Coticcio, og Cala Portese på øens sydøst side. Kajplads til dinghy er ikke tilgængeligt, men det er nemt at tage den op på land i en af de mange vige, når du tager på landudflugter. Highlights Et besøg ved Garibaldi Museet er helt sikkert et af højdepunkterne ved sejlads ved Caprera. Vandring i bakkerne langs de smukke strande er en fornøjelse, og hvis man er interesseret i en længere gåtur, er der mulighed for at begive sig ud på dæmningen der forbinder Caprera med Maddalena – en unik oplevelse, der nærmest føles som at gå på havet. Caprera er også et af de bedste dykkersteder i Italien – ligesom svømning og snorkling også er formidabelt. Dykkerudflugter er nemme at arrangere og kan tage dig med til de mange romerske skibsvrag, koraller og undervandsliv, der findes på områdets granitbund. Faciliteter Ingen faciliteter for lystbåde er tilgængelige.
Læs mere

Garibaldi Museet (Caprera)

Garibaldi elskede havet og var især glad for Caprera. Han byggede et elegant hjem ved Garibaldi-Bugten, der nu er et museum. Malerier, krigsartefakter, originale møbler og indretningsgenstande, samt diverse andre spændende genstande, bliver vist frem på museet – ligesom Garibaldis originale lystbåde også er det. Et besøg til Garibaldis hjem, vil give et spændende indblik i manden der nogle gange kaldes Italiens George Washington. Garibaldi døde på Caprera i 1882.
Læs mere

Maddalena

Ved Maddalena ø findes et væld af ubeskriveligt smukke vige og bugter, velbeskyttede og maleriske. Kort sagt, Maddalena er noget du selv skal opleve, før du kan helt kan forstå øens majestætiske skønhed og eventyrindbydende stemning.  Maddalena er vild og forreven – og næsten ubeboet. Den lille havneby Cala Gavetto, tilbyder forplejning for lystbåde, inklusiv kajplads - faktisk er Maddalena den eneste ø i gruppen, der kan prale af en regulær by. Resten er fuldstændig dominerede af uspoleret natur! På Maddalena kan der også findes små hoteller og bungalows, der sparsomt ligger spredt ud i det vilde landskab. En lille vej fører til toppen af Monte Guardia Vecchia (156m), og udgør en hyggelig eftermiddagstur, der belønnes med en formidabel udsigt over det sardinske fastland og de omkringliggende småøer. Liggemuligheder Mooringbøjer er tilgængelige. Hovedhavnen er Cala Gavetta, der ligger på øens sydside. Der findes desuden mange fantastiske ankerpladser ved Maddalena Island. Cala Francese er en favorit blandt besøgende sejlere, og tilbyder god beskyttelse mod vind fra øst og nord. Andre gode steder at kaste anker, inkluderer den dybe vige Stagno Torto, Cala Portolungo, og Calla dello Spalmatore. Kajplads til dinghy er ikke tilgængeligt. Highlights Som det også gør sig gældende på naboøen Caprera, er det et højdepunkt at udforske de mange vige og bugter der findes lange Maddalenas kyst. Svømningen og snorklingen er formidabel, og dykningen er ikke mindre god. Det vil også være et godt valg at bruge lidt tid i den lille havneby Gavetta, hvor du kan slentre gennem de smalle gader og gå på udkig i de små butikker, hvor du kan købe håndværk, smykker og andre genstande, lavet af lokale håndværkere. Nyd din middag på en af de intime cafeer eller restauranter, eller slap af med en drink ombord på din yacht – begge dele er formidable måder at nyde smukke Maddalena. Faciliteter Brændstof og vand er tilgængeligt ved Cala Gavetta. Kajplads er også tilgængelig.
Læs mere

Byen Cannigione (Sardinien)

Golfen er formet som en fjord og tilbyder en lignende skønhed – klippefulde bakker vender ud mod begge sider, og skaber en vild og naturskøn baggrund for det glimtende blå Tyrrhenske Hav. På golfens vestside, finder du Cannigione, en lille og roligt resortby, med en afslappet stemning; men ulig hvad du vil støde på, hvis du sejler længere mod syd langs Smaragdkysten, og især ved travle Porto Redondo og Porto Cervo. Det er helt sikkert en af grundene til at så mange besøger Cannigione.  Liggemuligheder Mooringbøjer er ikke tilgængelige. Der er mange skønne ankerpladser nær Cannigione. Highlights Cannigione er cirka en times kørsel fra Olbia, et af de største samfund i det nordlige Sardinien, og byen ligger også nær ved Smaragdkysten og Gallura-bjergene. Langs byens havnefront vil du finde flere interessante butikker og fremragende restauranter. Her er også en flot strand indenfor gåafstand, hvor du kan tage en forfriskende svømmetur eller bare slappe af og beundre omgivelserne. Hvis du sejler din båd til golfens ende, vil du komme til lagunelignende omgivelser, omringet af frodige grønne marker, og med en charmerende landsby liggende på kysten. Du kunne også leje en bil og tage på tur til den nærliggende arkæologiske attraktion Arzachena, en betagende måde at lære om det nordlige Sardinien og områdets historie. Faciliteter Alle faciliteter for lystbåde er tilgængelige.
Læs mere

Maddalena Nationalpark og Marinereservat

Enorme flokke af delfiner kommer til disse farvande for at yngle, og fugle på vej til/fra Sahara bruger Maddalena og de mere end 55 omkringliggende småøer som pause-og ynglesteder. Kun tre af øerne er beboede, og hovedparten af bebyggelsen findes på Maddalena. Ifølge UNESCO, har øernes økosystem næsten ikke ændret sig siden det 19.århundrede. En sejlerferie ved Sardinien, er en attraktiv mulighed for at opleve et sted hvor naturen i sandhed er værdsat og bevaret. Galera Point Maddalena øgruppen var et travlt handelscenter i romerske tider, helt tilbage til 200 B. C – måske endda tidligere. Gennem århundrederne er store mængder skibe sunket i farvandet, og derfor er her i dag hundredevis af interessante vrag at dykke ved. Vandet her er utroligt klart og meget af bunden er dækket af hvidt sand, der indimellem afløses af fascinerende granit formationer, tunneler, slugter, grotter og dybe drop-offs, der er ideelle levesteder for et væld af forskelligt maritimt liv, deriblandt de farverige røde sø-faner, der er så almindelige i øgruppen. Ud for Capreras Galera Point, findes der en overflod af spændende vrag fra den romerske periode, på forholdsvist lavt vand – ca.18meter. Mere end 40 dykkersteder er spredt ud over dette område, og mindst 18 af dem findes ved Capreras østkyst. Dykkercentre i nærliggende Palua tilbyder udflugter der passer til dykkere på alle niveauer – og en udflugt under vandet, er en mulighed for at opleve en speciel facet ved en sejlerferie ved dejlige Sardinien.
Læs mere

Cannigione (Moorings)

Moorings base - start jeres sejlerferie på og omkring Sardinien fra Moorings basen i Cannigione. Herfra kan I bl.a. udforske Arcipelago di La Maddalena's Nationalpark.
Læs mere

Sardinien, Portisco (Kiriacoulis)

Kiriacoulis base - på Sardiniens nordkyst har Kiriacoulis base i den idylliske middelhavsby Portisco.
Læs mere

Cannigione (Sunsail)

Sunsail base - udforsk det mediterranske paradis og det Tyrrhenske hav fra Sunsails base på Sardiniens nordøstlige kyst.
Læs mere

Olbia (Dream Yacht Charter)

Dream Yacht Charter base - I byen Olbia på Sardinien findes Dream Yacht Charters base.
Læs mere

Cannigione (Sailing Sicily)

Sailing Sicily - Cannigione
Læs mere

Sardinien (NSS Charter)

NSS Charter base - Placeret i hjertet af Costa Smeralda i det nordøstlige Sardinien. Et godt udgangspunkt for sejlads i øgruppen Arkipelag La Maddalena samt det sydlige Korsika.
Læs mere

Marina di Olbia (Aladar Sail)

Marina di Olbia (Aladar Sail)
Læs mere

Cannigione (Aladar Sail)

Aladar Sails base i Cannigione
Læs mere

Marina di Portisco (Yachting in Sardinia)

Yachting in Sardinia base i Marina di Portisco.
Læs mere

Olbia (Kiriacoulis)

Kiriacoulis base i Olbia
Læs mere

Sardinien, Marina dell‘Isola (Pitter Yachtcharter)

Pitter Yachtcharters base på Sardinien vid Marina dell‘Isola
Læs mere

Sejlervejr ved Sardinien

Sardinien har en behagelig seks måneder lang sommer, varm og tør fra maj til oktober, men ofte med en brise på grund af beliggenheden, midt i Middelhavet. Vintermånederne er milde med en god mængde solskin, især i marts og april, hvor alle blomsterne springerer ud og det kan være varmt i dagtimerne og køligere om aftenen.

Vejret er generelt godt - i løbet af året er der i gennemsnit 300 solskinsdage, med regn i løbet af den resterende periode - den største koncentration af regnfulde dage findes om vinteren og efteråret, med en del pludseligt opståede byger i foråret. Øen rammes af mange vinde - for det første af mistralen, en vind fra nordvest, som er frisk og gennemtrængende om vinteren, og i sommermånederne mindsker den varmen, hvilket gør luften tørrere og mere åndbar.
Fortrinsvis nordvestlig vind.
I juni-august er vindhastigheden 10-13 m/s - sjældent mere end det.

Måned

°C Max

°C Min

Gns. nedbør (mm)

Gns. vandtemp. (°C)

Gns. vind (m/s)

Januar

13

7

64

14

4

Februar

14

7

69

14

4,5

Marts

15

8

51

14

5,5

April

17

10

46

14

5

Maj

21

13

25

17

4,5

Juni

25

16

13

20

4,5

Juli

28

19

5

23

5

August

28

20

13

25

4,5

September

25

17

38

23

4

Oktober

21

14

76

20

3,5

November

17

10

104

18

3,5

December

14

8

89

15

4,5

 

Tidevand

I Middelhavet omkring Sardinien er tidevandsforskellien meget lille: kun 20-40 cm (en til to fod), inklusiv variationener skabt af atmosfærisk tryk og dominerende vinde.