Velkommen til Mallorca

Mallorca, en del af øgruppen Balearerne, er en af Europas mest populære sejldestinationer – og der er masser af gode grunde til, at så mange vælger at tage på sejlerferie her. Blandt andet det klare blå hav omkring øen, samt de hundredevis af naturskønne og isolerede strande og vige, der kun kan nås ombord på en båd. Det mallorcinske køkken er tilmed en stor kulinarisk oplevelse.

Du vil kunne opleve flotte sejlture langs øens uberørte nordvest-kyst - med idylliske bjergbyer, stejle terrasseformede skråninger og duftende citronlunde, mandeltræer og mimoser. Midt på Palma de Mallorcas palmeklædte kystpromenade, har Sunsail base - bekvemt for en sidste aften i hovedstaden, og en slentretur i den smukke gamle bydel omkring katedralen.

Top-månederne for sejlads er mellem maj og oktober – og det er selvfølgelig også i denne periode at farvandet er travlest. Du kan også opleve godt roligt vejr i december og januar, og sejladsen i disse måneder er også fortrinlig.

Mallorca

Mallorca

Balearerne er placeret på en sådan måde at de danner en middelhavsfront – der gør at de lokale vinde er overordentlige gunstige for sejlads i sejlbåd og området er perfekt for sejlferie. Forholdene er som regel kun dårlige når andre fronter dominerer, hvilket kan ske i vintermånederne. Det rolige vand i de naturlige indhak, bugter og calaer, der findes overalt på Mallorcas kystlinje, er ideelle steder at kaste anker. De ideelle vindforhold tillader begyndersejlere at øve sig i et sikkert miljø. I de beskyttede bugter kan begyndere lære at sejle uden at skulle bekymre sig om stærk vind og truende bølger. Gennem sommermånederne giver termale vinde rolige havbriser fra tidlig morgen til sen eftermiddag, og de mange bugter er velbeskyttede – og større bølger holdes væk fra kysten. Nogle calaer er dog mere udsatte end andre. Puerto Pollenca er en populær destination for vandsportsaktiviteter som f.eks. kite-surfing. Vinden ved Mallorcas kyst er normalt meget pålidelig og sommervindene giver en stabil brise gennem dagen, perfekt til en sejlferie. Selv i vintermånederne, er der bugter på Mallorca der forbliver beskyttede af bjergene – som f.eks Puerto Pollenca og Port d´Alcudia. Større fartøjer kan klare den stærkere vind længere fra kysten og rejse omkring Mallorcas 554km lange kystlinje. I vintermånederne kan farvandet i kanalen mellem Mallorca og Menorca blive forholdsvist barskt og bølger rammer ofte Mallorcas østkyst. Højdepunkter Mallorca er en del af Balearerne, en øgruppe fuld af kontraster - en kulturel mosaik i fortid og nutid og et fantastisk sted at leje sejlbåd og bruge ferien på vandet. Langs syd-østkysten finder du dybe calaer (klippevige) ofte kun tilgængelige fra søsiden, imponerende drypstenshuler og små landsbysamfund, hvor livet går sin stille gang. I livligere Alcudia, Port de Sóller og Port d'Andratx lægges til kaj i stemningsfulde havne blandt lokale fiskerbåde. 7 dages ruteforslag fra Palme de Mallorca
Læs mere

Jeanneau 44i Premier - 4cab - Sunsail

Jeanneau 44i Premier - 4cab - Sunsail

Læs mere

Jeanneau 44i Premier - 3cab - Sunsail

Jeanneau 44i Premier - 3cab - Sunsail

Læs mere

Sun Odyssey 45 - No Problem - Sun Charter

Sun Odyssey 45 - No Problem - Sun Charter

Læs mere

Sun Odyssey 39i - White Satin - Sun Charter

Sun Odyssey 39i - White Satin - Sun Charter

Læs mere

Jeanneau 53 - Sugar Baby - Sun Charter

Jeanneau 53 - Sugar Baby - Sun Charter

Læs mere

Sejlads ved Mallorca – Praktiske Tips

Havne/marinaer

Der er mange store og flotte marinaer med alle moderne faciliteter langs hele kysten. På nordvestkysten er der dog kun 1 beskyttet havn - den store naturhavn Puerto de Soller. Havnepenge er noget højere end i Danmark. I højsæsonen anbefales det at kalde marinaerne over VHF-radioen for at få anvist plads.

Tilladelser

Sejlads udenfor Balearerne, som omfatter øerne Mallorca, Menorca, Ibiza og Formentera, er kun mulig efter nærmere aftale med basepersonalet om proceduren med ud- og indklarering, køb af Transitlog og forsikringer - og det tager sin tid.

Nationalparken Cabrera øerne:

Der skal indsendes ansøgning om sejlads til dette fredede naturparksområde senest 1 mdr. før ankomst. Ansøgningen gælder en specifik dato og vedlægges kopi af sejlbevis samt kopi af pas for alle ombord. Der tildeles kun et begrænset antal tilladelser pr. dag, så ikke alle vil kunne regne med at ansøgningen honoreres, og man får først endelig besked ved ankomst.

Ankring

Mange ligger også for svaj i de dybe fjorde “Cala”, specielt på sydøstkysten. Nogle steder betales også herfor.

Proviantering

Der er indkøbsmuligheder i byen C´an Pastilla. Lukket under siesta samt om søndagen.

Vejr og vind

Vejrudsigt fås på alle marinakontorer. Vinden er ofte svag om morgenen, tiltagende omkring frokost, for så at aftage igen under aften. Der er ofte pålandsvind hele øen rundt.

Ferietips

På land er Palma´s gamle bydel med katedralen, de snoede gyder, smukke historiske bygninger, museer og folkelivet til sent om aftenen bestemt et besøg værd.

Vi har prisgaranti og vi sidder klar til at hjælpe på tlf. 39 16 33 48

Vælg din destination nedenfor