Velkommen til Spanien

Mallorca er en del af øgruppen Balearerne, som ligger i det vestlige Middelhav. Den smukke kystlinje, de mange solskinsdage og den blide havbrise er kun et udpluk af grunde til, at havet omkring Mallorca er så populært for en sejlerferie. Når du lejer en sejlbåd, har du friheden til at sætte kursen mod lige de oplevelser, som interesserer dig, og med en uges bådleje har du mulighed for at sejle hele vejen rundt om øen og opleve hele den vidunderlige kyst. Hundredevis af naturskønne og isolerede grotter, strande og vige gemmer sig langs kysten og kan kun nås fra vandet. Lej en en båd og opdag alle øens skjulte skatte. Har du ikke duelighedsbevis, men drømmer du alligevel om ferie ombord på en sejlbåd? Så har du mulighed for at leje en skipper med på din sejlbådsferie.

Oplev de flotte sejlture langs øens uberørte nordvestkyst med idylliske bjergbyer, stejle terrasseformede skråninger og velduftende citronlunde, mandeltræer og mimoser. Midt på Palma de Mallorcas palmeklædte kystpromenade, har vores partner Sunsail base - perfekt beliggende for en sidste aften i hovedstaden, og en slentretur i den smukke gamle bydel omkring katedralen inden du rejser hjem igen.

Det mallorcinske køkken er en stor kulinarisk oplevelse. Mallorca er en spansk ø, og moderlandets mange traditioner ses tydeligt i maden, som spises her. Nyd eksempelvis en omgang tapas på en af de skønne promenaderestauranter i Palma inden din sejlads. Puerto de Sollér på den nordvestlige kyst er også fuld af gode restauranter. Her må du ikke gå glip af de fantastiske retter med friskfanget fisk og skaldyr.

Vi har gjort bådudlejning på Mallorca nemt og bekvemt, så du kan tage på din drømmerejse uden problemer. De bedste måneder for sejlads ved Mallorca er mellem maj og oktober – og det er selvfølgelig også i denne periode, at farvandet er travlest. Du kan også opleve godt roligt vejr i december og januar, og sejladsen i disse måneder er også fortrinlig.

Er det en anden destination end Mallorca, der trækker i dig? Find dit perfekte rejsemål.

Mallorca

Mallorca

Balearerne er placeret på en sådan måde at de danner en middelhavsfront – der gør at de lokale vinde er overordentlige gunstige for sejlads i sejlbåd og området er perfekt for sejlferie. Forholdene er som regel kun dårlige når andre fronter dominerer, hvilket kan ske i vintermånederne. Det rolige vand i de naturlige indhak, bugter og calaer, der findes overalt på Mallorcas kystlinje, er ideelle steder at kaste anker. De ideelle vindforhold tillader begyndersejlere at øve sig i et sikkert miljø. I de beskyttede bugter kan begyndere lære at sejle uden at skulle bekymre sig om stærk vind og truende bølger. Gennem sommermånederne giver termale vinde rolige havbriser fra tidlig morgen til sen eftermiddag, og de mange bugter er velbeskyttede – og større bølger holdes væk fra kysten. Nogle calaer er dog mere udsatte end andre. Puerto Pollenca er en populær destination for vandsportsaktiviteter som f.eks. kite-surfing. Vinden ved Mallorcas kyst er normalt meget pålidelig og sommervindene giver en stabil brise gennem dagen, perfekt til en sejlferie. Selv i vintermånederne, er der bugter på Mallorca der forbliver beskyttede af bjergene – som f.eks Puerto Pollenca og Port d´Alcudia. Større fartøjer kan klare den stærkere vind længere fra kysten og rejse omkring Mallorcas 554km lange kystlinje. I vintermånederne kan farvandet i kanalen mellem Mallorca og Menorca blive forholdsvist barskt og bølger rammer ofte Mallorcas østkyst. Højdepunkter Mallorca er en del af Balearerne, en øgruppe fuld af kontraster - en kulturel mosaik i fortid og nutid og et fantastisk sted at leje sejlbåd og bruge ferien på vandet. Langs syd-østkysten finder du dybe calaer (klippevige) ofte kun tilgængelige fra søsiden, imponerende drypstenshuler og små landsbysamfund, hvor livet går sin stille gang. I livligere Alcudia, Port de Sóller og Port d'Andratx lægges til kaj i stemningsfulde havne blandt lokale fiskerbåde. 7 dages ruteforslag fra Palme de Mallorca
Læs mere

Sunsail 44i Premier - 4 cab - Sunsail

Sunsail 44i Premier - 4 cab - Sunsail

Læs mere

Sunsail 44i Premier - 3 cab - Sunsail

Sunsail 44i Premier - 3 cab - Sunsail

Læs mere

Sejlads ved Mallorca – Praktiske tips

Havne/marinaer

Der er mange store og flotte marinaer med alle moderne faciliteter langs hele kysten. På nordvestkysten er der dog kun 1 beskyttet havn - den store naturhavn Puerto de Sollér. Havnepenge er noget højere end i Danmark. I højsæsonen anbefales det at kalde marinaerne over VHF-radioen for at få anvist plads.

Tilladelser

Sejlads udenfor Balearerne, som omfatter øerne Mallorca, Menorca, Ibiza og Formentera, er kun mulig efter nærmere aftale med basepersonalet om proceduren med ud- og indklarering, køb af Transitlog og forsikringer - og det tager sin tid.

Nationalparken Cabrera-øerne

Der skal indsendes ansøgning om sejlads til dette fredede naturparksområde senest 1 mdr. før ankomst. Ansøgningen gælder en specifik dato og vedlægges kopi af sejlbevis samt kopi af pas for alle ombord. Der tildeles kun et begrænset antal tilladelser pr. dag, så ikke alle vil kunne regne med at ansøgningen honoreres, og man får først endelig besked ved ankomst.

Ankring

Mange ligger også for svaj i de dybe fjorde “Cala”, specielt på sydøstkysten. Nogle steder betales også herfor.

Proviantering

Der er indkøbsmuligheder i byen C'an Pastilla. Der er lukket under siesta samt om søndagen.

Vejr og vind

Vejrudsigt fås på alle marinakontorer. Vinden er ofte svag om morgenen, tiltagende omkring frokost, for så at aftage igen under aften. Der er ofte pålandsvind hele øen rundt.

Ferietips

På Mallorca er der oplevelser for hele familien.
Besøg Palmas gamle bydel med katedralen, de snoede gyder, smukke historiske bygninger og museer. Om aftenen, ved mørkets frembrud, bliver bydelen levende med udendørs restauranter, live-musik og liv i gaderne. Den sprudlende energi, som opstår her, er en oplevelse i sig selv.
Trænger du til at lave noget med land under fødderne, så er Mallorca fuld af exceptionelle vandreruter i den rå og uberørte natur. Snør traveskoene og nyd det flotte landskab, lyden af det knasende grus under skosålerne og de varme, sydlandske dufte - det er en helt anden oplevelse end at vandre hjemme i Skandinavien. 
Skal shoppetrangen stilles, finder du et væld og hyggelige havnebyer rundt om øen. Gå på opdagelse i små, hyggelige butikker og se det fine udvalg af tøj, smykker og souvenirs. Du kan også besøge de lokale markeder, hvor du kan proviantere ved de samme boder, som de lokale restauranter køber deres råvarer i.
Hele vejen rundt om øen finder du fantastiske strande - både store og populære samt små og skjulte - hvor du kan snorkle og svømme rundt blandt fisk og andet farverigt liv under havets overflade.

Vi har prisgaranti og vi sidder klar til at hjælpe på tlf. (+45) 39 16 33 44

Vælg din destination nedenfor