Vi har prisgaranti og vi sidder klar til at hjælpe på tlf. (+45) 46 97 55 44

Koh Hong øerne

Dit første stop vil være den naturskønne Koh Hong øgruppe,, hvor du kan kaste anker mellem knejsende limstensklipper, samt nyde en forfriskende svømmetur og bruge din dinghy til at udforske tunnelen, der leder ind i en omkranset lagune. På thai betyder ordet hong ”rum”, og det er præcis hvad du vil finde her – et kæmpestort naturligt formet rum. Sejlads ved Koh Hong tager dig ind i Ao Phang-nga nationalparkens mageløse skønhed. Parken blev etableret i 1981, og er kendt over hele verden for dens myriader af grotter, knejsende limstensklipper og frodige mangroveskove. Store og små bjerge rejser sig fra havet ved Koh Hong, hvilket skaber en betagende baggrund for denne ekstraordinært smukke ankerplads. Highlights Lokaliseret nord for Phuket og vest for Krabi-provinsen, er Ao-Phang Nationalparken en af det sydlige Thailands juveler. Du kan nemt bruge to eller tre dage af din sejlerferie ved Phuket på at sejle i dette farvand. Andre betagende øer, udover Koh Hong, inkluderer Koh Planak, Koh Panyl, Khao Phing Kan og Tham Lot. Svømning, snorkling, samt udforskning af grotterne og afslapning ved naturskønne ankerpladser, er hovedattraktionerne i nationalparken. Liggemuligheder Mooringbøjer er ikke tilgængelige. Kast anker mellem klippeformationerne ved Koh Hong. Den bedste ankerplads er ud for østsiden af Koh Hong og vest for sandbankerne, der breder sig ud fra Koh Na Khae. En anden populær ankerplads er ved Koh Phanak, på sydsiden af Koh Hong. Koh Planak. Den er et fantastisk sted at udforske, hvis du elsker grotter.    
Læs mere

Koh Roi

Ved nordenden af Koh Yao Noi, vil du finde ankerpladser for alle sæsoner (ved Koh Roi og Koh Kuda Yai). Begge er naturskønne og øerne har masser af interessante huler og grotter at udforske, både til fods og i din dinghy. Sejlads ved Koh Roi og vestover – over Phang Nga Bay - er en rejse gennem betagende og smukke øer i et tropisk paradis. Koh Roi og naboen Koh Kuda Yai, er begge fremragende stop, før du sejler syd mod Krabi og de verdensberømte strande – eller til de verdensberømte Phi Phi Islands. Liggemuligheder Mooringbøjer er ikke tilgængelige. Ankerpladsen ud for Koh Roi, findes på sydvestsiden af øen. Ankerpladsen ved nærliggende Koh Kudu Yai, er på vest siden af øen. En lille ø mod vest tilbyder yderligere beskyttelse. Highlights Koh Roi har en interessant hule, der kan udforskes til fods. Koh Kudu Yai har flere spændende grotter (hongs), der kan udforskes med din dinghy. Ved solnedgang kan man nogle gange være heldig at se tusindvis af frugtflagermus, med et vingefang på næsten en meter, flyve fra Koh Kudu Yai mod spisekamrene i fastlandets jungle – dette er en stor naturoplevelse at være vidne til. Faciliteter Ingen faciliteter for lystbåde er tilgængelige.
Læs mere

James Bond Island (Koh Hong Krabi)

Forestil dig James Bond titelmelodien og den klassiske Manden Med Den Gyldne Pistol fra 1974 – og du vil være i den perfekte stemning til et besøg ved Koh Tapu – i daglig tale kaldet James Bond Island. Øen ligger beskyttet i Phang-nga Bay, og dens karakteristiske limstensklippe var med til at give filmen et ekstra eksotisk look – samt putte denne del af Thailand på det internationale verdenskort. Øen er en stor turistdestination, med handlende på stranden og øl-boder. Stedet er tilgængeligt via bådture fra ankerpladsen ved Koh Yang. Bådturen kan også inkludere et besøg ved den klippefulde ø Koh Panyee – hjem for en traditionel fiskerlandsby, bygget på pæle over det lave vand. Liggemuligheder Mooringbøjer er tilgængelige, men der findes to ankerpladser ved Koh Hong Krabi på henholdsvis nord og sydsiden af øen. Der er også en god ankerplads ved nærliggende Koh Pak Bia, ud for vestsiden af øen. Kajplads til dinghy er ikke tilgængeligt. Highlights At kaste anker ud for nordsiden af Koh Hong Krabi, præsenterer den besøgende sejler for flere dejlige muligheder.  Her findes en lækker strand, og som øens navn antyder, en enorm hong (rum eller grotte på thai), med stejle klipper på hver sin side. Lokationerne er smukke, med varmt og krystalklart vand – der er ideelt for svømning og snorkling ved højvande. Sørg for at lede efter den spændende hule i nærheden – men pas på flagermusene. På sydsiden af Koh Hong, vil du finde endnu en smuk strand. I løbet af nordøst monsunen, serverer en lille lokal restaurant normalt frokost, og i nærheden er en naturskøn bugt, omkranset af en fantastisk bugt. Snorklingen er vældig god ved Koh Pak Bia. På vejen til Koh Hong Krabi, bør du overveje at tage en bådtur til James Bond Island. Faciliteter Her er ingen tilgængelige faciliteter for lystbåde.
Læs mere

Rai Le Beach, Krabi regionen

Rai Le Beach er kendt for en afslappet stemning – samt suveræn snorkling ved koralrevet og svømning ved den palmeomkransede uberørte hvidsandede strand. Behagelige strandrestauranter serverer lækker og simpel thailandsk mad, og du kan efterfølgende slappe af med en kold drink og nyde Andamanhavets glitrende vand. Sejlads ved Rai Le Beach er en skøn rejse til Thailands fastland, berømt for de spektakulære strande med front mod det fantastiske Andamanhav. Mange af dem er ufremkommelige og næsten umulige at komme til i bil, på grund af halvøens høje klipper - hvilket skaber en fantastisk stemning af afsondrethed – der kan være svær at finde ved de mere populære strande, og er en fornøjelse for besøgende sejlere. Liggemuligheder Mooringbøjer er ikke tilgængelige. Den bedste ankerplads er ud for den brede sandstrand. Kajplads til dinghy er ikke tilgængeligt. Highlights Ved sydenden af bugten, vil du finde et fantastisk rev der myldrer af liv og farverige koraller. Snorklingen er selvsagt suveræn. Du kan også gå på opdagelse i de mange spændende huler og betagende klippeformationer. På stranden vil du finde flere gode restauranter. Afslapning i skyggen med en kølig drink og et lækkert måltid, er en behagelig måde at bruge en aften/eftermiddag. Faciliteter Vand er tilgængeligt, hvis du tager en beholder med på land. Begrænset proviant er også tilgængeligt.
Læs mere

Koh Phi Phi

Mod syd er Phi Phi Le kendt for sine uberørte strande, formidable snorkling og imponerende klippelandskab. Filmen The Beach fra 1999, med Leonardo Di Caprio i hovedrollen, er filmet ved Maya Bay på Phi Phi Le – der byder på et af øens mest imponerende landskaber. Sejlads her er simpelthen et must under en sejlerferie ved Phuket. Phi Phi Don siges at være en af de tre smukkeste øer i verden, og er en meget populær turistdestination – der i højsæsonen tiltrækker bådefulde af besøgende fra Phuket og Krabi. Øen har dog formået at bibeholde sin idylliske charme, med bl.a. strandrestauranter, barer og butikker ved Ton Sai Bay – der stilfuldt blander sig med det overvældende landskab. Liggemuligheder Mooringbøjer er ikke tilgængelige. Phi Phi Don er udgjort af to landmasser, der er forbundet af en sandtange der former nord/syd-bugten. Den bedste ankerplads er på sydsiden af øen, i Ton Sai Bay - nær landsbyen. Der er også fine ankerpladser på nordsiden af øen, og her er som regel ikke mange turister. Det er muligt at kaste anker ved Phi Phi Le, men vandet er dybt og bugten er befærdet af turbåde. Kajplads til dinghy er ikke tilgængelig. Highlights Nær ankerpladsen på vestsiden af Ton Sai Bay, findes et flot koralrev, der er meget velegnet til snorkling. Gå på opdagelse i landsbyen, spis på en af restauranterne eller benyt muligheden for hyggelig shopping i de fine butikker – alle muligheder er åbne. Turbåde tilbyder udflugter fra Ton Sai Bay, til de spektakulære huler, hongs og små øer langs kysterne af Phi Phi Don og Phi Phi Le. En udflugt til fantastiske Phi Phi Le, er den mest belejlige måde at nyde øens smukke strande og den formidable snorkling ved dens rev. Maya Bay er utroligt naturskøn. Dykkerfirmaer tilbyder udflugter til Him Klang Reef, lidt nord for Phi Phi Don. Faciliteter Vand er tilgængeligt ved flydedokken. Begrænset provision er tilgængeligt.
Læs mere

Koh Rang Yai

Koh Rang øgruppen, en samling af øer langs et indhug i kysten, kunne meget vel være din næste destination på din sejlerferie ved Phuket. Ankerpladsen ved Koh Rang Yai er ganske spektakulært og der findes også en restaurant på kysten. Du kan også vandre på stierne og leje en mountainbike. Liggemuligheder Mooringbøjer er ikke tilgængelige. Der er to ankerpladser ud for Koh Rang Yai. Den på vestsiden har en prægtig hvidsandet strand. Ankerpladen på nordsiden af øen er bedre beskyttet i sydøstlige vinde. Highlights Svømning ved stranden, vandring på de naturskønne stier, minigolf – eller et velsmagende ved restauranten (den har kun åbent i dagtimerne), er skønne måder at bruge en eftermiddag. Faciliteter Her er ingen tilgængelige faciliteter for lystbåde.
Læs mere

Phuket

Sejlads i farvandet ved Phuket præsenterer en skøn lejlighed for at opleve Thailands mange eksotiske glæder – lige fra spændende udflugter til historiske steder, samt buddhist-templer og afslapning på de vidunderlige strande – til shopping og restaurantbesøg i Phuket By, hvor du også kan få stillet din danselyst. At sejle ved Phuket er en herlig blanding af hop mellem områdets paradisøer, udforskning af de mange fantastiske marinereservater, og mere udfordrende åbenvandspassager syd for øen - alt sammen i det glitrende Andamanhav. Kort sagt, Phuket er en sejlers paradis i et af Asiens mest naturskønne lande. Liggemuligheder Mooringbøjer er ikke tilgængelige. Der er adskillige beskyttede ankerpladser på østkysten af Phuket. I løbet af nordøst monsunen, tilbyder øens vestkyst mange potentielle havne og smukke vige, der kan udforskes. Highlights Nær bådudlejningsbasen ved Ao Po Marina er der to resorts med formidable overnatningsmuligheder og dejlige restauranter. Øen Phuket har så mange attraktioner at du kan bruge en uge eller to her – uden at se det hele. En tur til Phuket By afslører en ø med to særegne karakterer – det moderne og hippe, blandet med det gamle og historiske. Shoppingen, spisningen, museererne, teatrene og de historiske steder er fortryllende. Phuket er verdensberømt for sine resorts, især dem på vestkysten, der har en fortryllende udsigt over Andamanhavet. Du kan besøge vestkysten i løbet af nordøstmonsunen, hvor sejladsen sker i roligt vand og med masser af solskin. En tur til Phuket ville ikke være fuldendt uden at opleve FantaSea temaparken, hvor man kan opleve et hav af thailandske specialiteter – inklusiv maden. Faciliteter Faciliteter for lystbåde er tilgængelige ved de større marinaer.
Læs mere

Shark Point

Hajernes massive tilstedeværelse er også grunden til at stedet er blevet døbt Shark Point. Her kan du også se hårde/bløde koraller, samt skoler af farverige tropiske fisk – og det krystalklare vand har en temperatur på ca. 30° grader året rundt, hvilket er med til at gøre dykning til en meget behagelig oplevelse. Anemone Reef og vraget af færgen King Cruiser er lige i nærheden. Dykningen ved Anemone Reef foregår i et undervandslandskab bestående af farverige lilla koraller og enorme viftekoraller – dette var faktisk revet King Cruiser ramte i 1997, og efterfølgende sank ved.  
Læs mere

Phuket, Ao Po Grand Marina (Sunsail)

Sunsail base - Ao Po Grand Marina har alle moderne faciliteter og ligger perfekt til at udforske sejlområdet omkring Phuket
Læs mere

Phuket, Ao Po Grand Marina (Moorings)

Moorings base - Phuket er primært kendt for sine blændende skønhed og de mange resorter. Nu er det muligt at nyde de mere afsides lokationer på og omkring øen fra Moorings' base i Ao Po Grand Marina
Læs mere

Phuket, Yacht Haven Marina (Dream Yacht Charter)

Dream Yacht Charter base - på nordøstkysten af Phuket, og kun 20 minutters kørsel fra Phuket lufthavn, er Dream Yacht Charters base i Yacht Haven Marina, ideel til at udforske Phang Nga bugten
Læs mere

Phuket, Yacht Haven Marina (Navigare Yachting)

Navigare Yachting base - Yacht Haven Marina, Phuket, Thailand
Læs mere

Phuket, Yacht Haven Marina (Group Island Spirit Charters)

Group Island Spirit Charters base - Yacht Haven Marina, Phuket, Thailand
Læs mere

Sejlervejr ved Phuket, Thailand

Der kan sejles året rundt i Thailand. Der er to hovedsæsoner, der kaldes henholdsvis den våde sæson og den tørre sæson – eller SV-monsunen og NØ-monsunen. Sæsonbestemte vinde er som regel forudsigelige, selvom der kan være undvigelser når sæsonerne skifter.

Monsunen

  • Nordøst-monsunen (Tørsæson: November - April)
    Nordøst-monsunen løber fra November til April, og byder på vindhastigheder på styrke 2-4 fra nordøst. Vindene er ret stabile i denne periode, og temperaturerne ligger omkring 30 C. Det er normalt altid tørt og solrigt i denne periode, med ideelle forhold for sejlads. Hvis du ønsker at besøge Similan Islands, kan det kun lade sig gøre under nordøst-monsunen, og du vil blive bedt om at underskrive en ansvarsfraskrivelse inden afsejling.
  • Sydvest-monsunen (Vådsæson: maj - okt)
    Sydvest-monsunen løber fra maj til oktober, med vindstyrker på mellem 2 og 6 fra sydvest. Der er mere vind i denne sæson, hvilket gør sejlads en smule mere udfordrende end under nordøst-monsunen. Der er korte perioder med regn, nogle gange af lidt længere varighed, men oftest kun 1-2 timer sent på eftermiddagen, eller tidligt på aftenen. Gennem september og oktober kan der dog være længere perioder med regn, nogle gange op til 5 dage af gangen.

Måned

°C Max

°C Min

Gns. nedbør (mm)

Gns. vandtemp. (°C)

Gns. vind (m/s)

Januar

32

23

40

28

NØ 5-10

Februar

33

23

27

28

NØ 5-10

Marts

34

24

59

29

NØ 5-10

April

35

24

140

30

NØ 5-7,5

Maj

37

24

334

30

SV 5-10

Juni

33

24

275

30

SV 5-12,5

Juli

32

24

284

29

SV 5-12,5

August

32

24

265

29

SV 5-10

September

31

24

398

29

SV 5-10

Oktober

31

24

339

29

SV 5-10

November

31

24

187

29

NØ 5-10

December

31

23

66

28

NØ 5-10

 

Tidevand

Thailand har højvande to gange om dagen. Tidevandsforskellen varierer fra en halv meter til lidt over tre meter.