Velkommen til Fransk Polynesien

Polynesierne var nogle af verdens første store opdagelsesrejsende – de bosatte sig i store dele af det sydlige stillehav, lang tid før Christopher Columbus sejlede på de blå oceaner. Øen Raiatea, i den tahitiske leeward-øgruppe, var et vigtigt centrum for polynesisk kultur - idag er Fransk Polynesien et fantastisk sted for en tahitiansk sejlerferie – ligesom det også er normalt at besøge de nærliggende øer Bora-Bora, Huahine og Tahaa. Koralrev omkranser øerne, hvilket skaber rolige laguner, hvor snorkling, dykning og svømning ved hvidsandede strande er en ren fornøjelse. Fjordlignende bugter, omfavnet at tårnende bjerge, er lig med smukke, afsondrede og uberørte ankerpladser.

Raiatea

Raiatea

Leeward-øgruppen ved Tahiti, mest berømt for smukke Bora-Bora, er et rendyrket eksotisk sejlermekka. Hyggelige ankerpladser med omkransende rev og betagende grønne bjerge, der rejser sig mod himlen, er med til at gøre Raiatea, Tahiti og Fransk Polynesien til sejlerens paradis. Selvom Bora Bora, Raiatea, Tahaa og Huahine er naboer, har hver ø en lidt anderledes stemning. Selvfølgelig er skønheden ved det sydlige Stillehav en fællesnævner, ligesom de udsøgte rev, småøer (motus) og strande er det - men hvor én ø lægger vægt på at det smarte og moderne, er det på andre først og fremmest naturen der hersker. Andre øer er kendte for deres lokale kunsthåndværk og gamle arkæologiske polynesiske templer. Sammen tilbyder de attraktioner for alle besøgende – og sikrer at en sejlerferie ved Tahiti bliver en mindeværdig oplevelse for alle. Vores baser ligger på Raiatea - lige ved lufthavnen. Vi har et godt udvalg af sejlbåde og katamaraner og tilbyder prisgaranti på alle vores både. Sejladsmuligheder En sejlerferie ved Raiatea tilbyder lune passatvinde fra øst, der normalt har en styrke på mellem 15-20 knob året rundt – hvilket nærmest garanterer afslappende sejlads i det rolige vand bag revene, samt mere udfordrende passager på åbent vand hvis I ønsker det. Bag revene er navigationen nem og foregår fra den ene markør til den anden, selvom det er vigtigt at holde et vågent øje med søkortet – ligesom det er vigtigt at plotte kurserne på de længere passager mellem øerne. Tidevandsforskellen er på under en fod og ganske ubetydelig – hvilket også betyder at strømmen oftest er svag, undtagen i smalle passager. En sejlerferie ved Tahiti er mulig for sejlere med basale færdigheder i kystnavigation. Skønheden og områdets unikke karakter, lokker både erfarne og uerfarne sejlere tilbage gang på gang.  Højdepunkter Sejlads i det eksotiske farvand i det sydlige Stillehav Smukke Bora Bora Maleriske ankerpladser – duften af vanille på Tahaa Snorkling og dykning ved de mange rev Arkæologiske steder ved Raiatea Gode restauranter og spændende butikker
Læs mere

Sejlads I Fransk Polynesien – Praktiske Tips

Der findes bade-faciliteter, restauranter, dykkercenter, internet, offentlig telefon, vand og brændstof ved marinaen.

Pas og Visa

Du skal have et gyldigt pas når du rejser til Tahiti. Sørg for at dit pas er gyldigt seks måneder efter den dato du planlægger at rejse hjem. Visa er ikke nødvendigt for ophold under 3 måneder.

Told og Immigration

Ved ankomst skal du vise dit pas og et udfyldt immigrationskort, der bliver udfyldt på flyet.

Sejlbevis

Der kræves ikke sejlbeviser for at sejle I Franks Polynesien, men vi tilråder på det kraftigste at du medbringer dine beviser.

Sejladsområde

Du vil få den nødvendige information ved en briefing ved ankomst, og basen kan bede dig om at udfylde en waiver, der bekræfter at du har erfaringen der skal til for at forestage de længere sejladser til Raiatea, Bora Bora, Huahine og Tahaa.

Møntfod

Stillehavs-francen er den normale møntfod I Fransk Polynesien – men dollars og euros accepters også.

Banker

5km fra basen I Uturoa, kan du finde flere banker og ATM´s.

Kredit-Kort Information

Visa og Mastercard accepters I de fleste større restauranter og supermarkeder.

 

 

Vi har prisgaranti og vi sidder klar til at hjælpe på tlf. (+45) 39 16 33 44

Vælg din destination nedenfor