Ferie i Bretagne

Bretagnes smukke sejlområder emmer af keltisk charme. Ældgamle skikke håndhæves og traditionelle dragter bæres stolt i dette område. Kanalen Nantes à Brest er rig på historiske skatte og særprægede landskaber.

Oplev eventyrslottet i Josselin spejle sig i vandet, mens båden sejler stille forbi, eller læg båden til kaj i Malestroit med yndige huse fra det 15. århundrede. Byen La Gacilly er bestemt også et besøg værd for sine mange kunsthåndværkere. Redon, der blev grundlagt allerede i år 832, føles som og ligner et lille Venedig, og er absolut et must på denne rute. Vilaine-floden fører til Bretagnes "hovedstad" Rennes, og videre til skønne Dinan. På Erdre-floden vil I sejle forbi fantastisk fine slotte langs ruten mod Nantes.

Bretagne byder på et behageligt klima med milde sommerdage, hvilket gør denne region til et perfekt sejlområde.

Bretagne er et godt sejlområde for nybegyndere.

 

 

Nantes

Nantes har et godt og roligt tillægningssted på den lille ø med en japansk have. Der er kun 15 minutters gang til Nantes centrum. Stoppestedet til sporvognen er lige ved siden af Ile de Versailles. Nantes er Bretagnes gamle hovedstad og er i dag Frankrigs 6. største by med mange interessante museer og udstillinger og gode shoppingmuligheder. Besøg de gamle fodgængergader i Bouffay-kvarteret, Graslin Theatre (1788) og det overdådige interiør i det traditionelle ”chocolateri” Gautier Debotté, som er blevet klassificeret som et nationalt monument. Den specielle Passage Pommeraye er en arkadebygning i 3 etager, som forbinder Crebillon med Place Commerce. Denne arkade har mange spændende butikker, som sælger fantastisk modetøj og juveler. I byen finder du flere museer, interessante bygninger, en smukt restaureret katedral, et slot m.m. Nantes er berømt som fødestedet for den verdensberømte forfatter Jules Verne (1828-1905). Sydvest for Nantes (rue de l'Hermitage) ligger et museum dedikeret til Jules Verne. Museet udstiller personlige effekter fra forfatteren og modeller og tegninger illustrerer hans romancer. Her er også originale dokumenter og førsteudgaver af hans romaner, signerede værker og mange andre ting med relation til forfatteren. I nærheden (Rue des Acadiens) ligger et glimrende planetarium og et andet, stort museum for social og politisk historie, Dobrée Museum, viser en stor samling af klassiske og middelalderlige antikviteter – alt fra musikinstrumenter og beklædning til våben og historiske dokumenter. Børn vil elske den kæmpestore og specielle mekaniske elefant. Elefanten har nu til huse under Les Machines de I'île paraplyen. Man kan få en ridetur på dette mærkelige “levende” dyr og nyde udsigten fra dens ryg, mens den vifter med sine gigantiske ører og sprøjter med vand fra dens dunk på forbipasserende. I en højde af 12 m er det fantastisk. Frankrigs ældste magnoliatræ findes i Jardin des Plantes. Gå ikke glip af noget i Nantes – køb et Nantes-pas for henholdsvis 24, 48 eller 72 timer, som giver gratis adgang til mere end 20 attraktioner, museer og monumenter, samt gratis adgang til offentlig transport. Der er marked hver dag undtagen mandag, samt loppemarked ved Place Viarme lørdag formiddag. Golfbane: Golf Nantes Erdre, Chemin du Bout des Lande, Rond Point Jean Moulin (10 km). Marsklandet omkring byen Nantes er hjemsted for mange fuglearter gennem hele sommerperioden. I marts og april er der karneval i byen; maj og juni barokmusikfestivaler; 14/07 et stort festfyrværkeri og koncerter; sidst i august jazzfestivaler og i oktober kelterfestival. Læg til ved pontonbroen på øen Versailles – her er 48 timers gratis liggeplads. Vil du overnatte her, skal man henvende sig til havnekontoret for at få en nøgle til øen. De to broer giver adgang til øen og bliver lukket om aftenen.
Læs mere

Guenrouet

Guenrouet er et dejligt og hyggeligt stop med friluftsbad med rutsjebane og mulighed for leje af kano/kajak m.m. Byens kirke har nogle smukke glasmosaikker. Her er bager, slagter, kiosk m.m., og af lokale produkter sælges der fisk og skaldyr fra en bod på kirkepladsen. Man kan også købe den lokale cider, kunsthåndværk m.m. ' Guenrouet byder på lokale vandreture, bueskydning, fiskeri, tennis og minigolf. Hver onsdag i løbet af sommeren arrangeres vandreture på 6-7 km og smagning af crepes og cider. Læg til ved pontonerne i havnen foran turistkontoret og swimmingpoolen. Havneplads er gratis i 48 timer og her er offentlige toiletter.
Læs mere

La Gacilly

La Gacilly er særligt smuk fra maj måned og hele sommeren igennem pga. de mange, farverige blomster, som du støder på overalt i byen. Byen har mere end 30 kunsthåndværkerforretninger, som laver håndværk af både træ, glas, keramik m.m. Byen er også hjemsted for den berømte Yves Rocher virksomhed, som inkluderer et skønhedscenter, botaniske haver med mere end 1000 forskellige planter, en historisk udstilling m.m.  Der er et åbent friluftsbad. Turistkontoret arrangerer gåture af forskellig længde rundt i La Gacilly og ud i omegnen. Der er mange små barer i byen for en drink. På Hotel de France tilbydes der det traditionelle, franske køkken tilberedt med lokale produkter. Læg til i den lille havn i La Gacilly – lige ved siden af byen. Læg til ved kajen, her er bruseforhold, og man kan fylde vand på.
Læs mere

Messac

Messac har mange kirker og er et oplagt område for vandreture og naturoplevelser. Byen berømmer sig for, at det var her den første kartoffelplante blev plantet i Frankrig tilbage i 1771. SNCF-stationen i byen gør det nemt at komme dertil og videre rundt i omegnen. Her er marked torsdag formiddag ved Guipry. Fiskeartikler og fisketegn kan købes hos Les Templiers Snack Bar (Guipry havn). Læg til i havnen ved Guipry, hvor der er vand, el og brusere.
Læs mere

Malestroit

Malestroit er et godt tillægningssted i naturen, men stadig tæt ved landsbyen og et picnic-område med legeplads. I Malestroit befinder man sig i et område fuld af historie. Malestroit var et af de 9 baronier for et frit Bretagne, og byen har bevaret fine monumenter og især de berømte bindingsværkshuse, som man stadig kan beundre midt i den gamle bydel. Man kan deltage i en guidet tur i byen. Torsdag formiddag er der marked. I byen er der et vand- og fiskerimuseum (Iktus) beliggende ved slusen samt et museum for Bretagnes modstandsbevægelse ca. 3 km fra byen. Over hele sommeren er der små koncerter stort set hver fredag. Nyd Bretagne-specialiteterne "crêpes et galettes og cidre" på det hyggelige Creperie Mael på Place du Bouffay. Der er to muligheder for tillægning: enten ved pontonen eller ved kajen foran campingpladsen.
Læs mere

Josselin

Josselin er et godt tillægningssted med picnic-område og legeplads. Borgen, som har været ødelagt gang på gang og genopbygget lige så mange, er måske den smukkeste i hele Bretagne. Fremfor alt viser den to helt forskellige stilarter afhængig af på hvilken side man står. Set fra kanalen er det en imposant middelalderborg, stærkt bevogtet og domineret af dens store runde tårne. Fra terrassen præsenterer den nyeste facade et sandt kniplingsværk i sten, som er en kæmpe kontrast til resten af facaden og bygningen. Men Josselin er mere end en borg. Man skal tage sig tid til at slentre i de smalle gader og beundre de gamle huse omkring centrum – bl.a. middelalderkvarteret St. Croix. Her er marked lørdag formiddag. Man kan leje kanoer, spille minigolf, ride på heste og mulighed for gode vandreture. Her er mange barer, restauranter og gode butikker. Prøv f.eks. de lokale specialiteter såsom crepes med cider og den hyggelige atmosfære i Creperie-Grill La Sarrazine. Der er forskellige muligheder for tillægning: en lille pontonbro før slusen, en lang pontonbro samt et godt sted ved foden af den imponerende borg Rohan.
Læs mere

Lehon

Lehon er for nyligt blevet tildelt status som én blandt de 30 smukkeste lokaliteter i Bretagne.Byen har en opvarmet udendørs swimmingpool og en bager.  Lehon er et ideelt sted for en overnatning eller to. Det nærmeste supermarked ligger ca. 2,5 km fra centrum. Der er 2 restauranter: ”La Marmite de l'Abbaye" – åben alle dage med undtagelse af tirsdage og "Les 4 Saisons" – åben mandag til lørdag. Læg til ved de 2 pontoner på hver side af slusen.
Læs mere

Evran

Evran er en smuk, mindre by med en god tillægningsplads med gode forretninger og service (bl.a. bank, apotek og supermarked). På det nærliggende slot Hac ved Quiou er der en smuk park. Den smukke have/parkanlæg er åbent for publikum. La Corbinais-banen er en ni-hullers golfbane i nærheden af Dinan ved Saint Michel de Phelan. Banen har en bred fairway og ligger fint placeret i smukke omgivelser. Nyd en aperitif i Bar de la Paix, og indtag derefter en middag med traditionelt, fransk køkken på Bar/Restaurant ”Le Len Vic”. En anden mulighed for et måltid er Restaurant ”Le Vieux Chien Noir”, som har specialiseret sig i det engelske køkken, og som også tilbyder fisk og skaldyr og et udvalg af vegetarretter og dagens specialitet. Der serveres fuld English breakfast hver dag. Læg til ved kajen med det tilplantede picnic-område.
Læs mere

Rennes

Rennes er regionshovedstad og gemmer på en hyggelig, gammel bydel med mange shoppingmuligheder. Besøg Musée des Beaux Arts i det tidligere universitet, som har nogle fine udstillinger. Musset har specialiseret sig i impressionisterne, men har også værker af Leonardo da Vinci og Botticelli. Bretagne-museet holder til i samme bygning. Rennes er den mindste by i verden, som har et metrosystem – 15 stationer og næsten 10 km lang. De mest spændende barer og restauranter ligger lige syd for Place St. Anne og hen mod Place des Lices. Her finder du bl.a. indiske restauranter. Hver lørdag danner Place des Lices også rammerne for Frankrigs næststørste marked, og de mangefarvede boder tilbyder alt lige fra regionens bedste specialiteter til ”skrammel”. Byen har rigtig mange barer og caféer. Vi kan anbefale Le Café de la Paix på 1 place République, som ligger i hjertet af byen. Her serveres gode pizzaer. Rennes har generelt mange restauranter og creperier i forskellige prisniveauer. Som restaurant i et moderat prisleje kan vi anbefale: La Petite Ferme, 35 rue Poullain Duparc. Restauranten ligger i hjertet af Rennes og er dekoreret i den egnstypiske landlige stil. Ønsker man at spise noget mere gourmet, kan vi anbefale Le Galopin, 21 avenue Janvier (tæt på jernbanestationen). Det er det eneste 'brasserie de luxe' i byen, og her er en hjertelig atmosfære, fantastisk mad og god service. Restauranten er omtalt i mange velrenommerede guidebøger, inkl. i Michelin. Det anbefales at bestille bord – der tales glimrende engelsk. Byen har fire offentlige åbne swimmingpoolanlæg. Det anbefales kun at lægge til i Rennes by i dagtimerne, for derefter at finde et mere roligt sted at fortøje for natten.
Læs mere

Dinan

Dinan er kendt for at være en af de maleriske byer, som kendetegner Bretagne-området. Den gamle bydel i Dinan udgøres af et netværk af smalle brostensbelagte gader og huse fra Middelalderen. Her finder du gode restauranter ved værftet, som også lægger op til en smuk spadseretur langs floden Rance. Der er mange hyggelige barer og caféer i den gamle bydel og omkring havnen. Besøg byens klokketårn fra det 15. århundrede. Basilikaen St-Sauveur er en pudsig blanding af stilarter med den romanske veranda til den flamboyante, gotiske facade og sidekapellerne i renæssancestil. Torsdag formiddag er der marked, hvor der kan købes brød og lokale grøntsager - og endda også både levende grise og kyllinger. Besøg Chateau-museet for Dinan på Rue du Château, som har en fin samling, som beskriver byens historie. Musée du Rail, jernbanemuseet, ligger i den venstre fløj af banegården, og her udstilles modeller af tog og jernbanenet i mindre skalaer, samt en rekonstruktion af en signalboks fra 1889, videos og en forretning. Åbent om eftermiddagen. Nyd byens specialitet Gavottes. Gavottes er pandekager med et sødt fyld og denne lækre spise nærmest smelter på tungen! Forretningen med Gavottes ligger lige ved siden af turistkontoret, og det er muligt at besøge bageriet ikke langt fra Dinan. Gavottes bliver kun fremstillet i Dinan, men eksporteres til fjerne steder.
Læs mere

Redon

I Redon er det svært ikke at falde for den gamle havns charme. Gå en tur langs floden Vilaine op til Chateau du Mail og Richelieu-tårnet på den gamle kaj, der ligger omgivet af elegante huse fra det 18. århundrede. På tilbageturen skal man ikke gå glip af det gamle kloster Saint Savour – grundlagt i 832. Klostret er ét af de vigtigste klostre i Bretagne pga. den strategiske placering, hvor Nantes-Brest kanalen møder floden Vilaine. Der ligger et offentlig svømmebad i Redon. Besøg også Western Waterways Museum med et historisk perspektiv om Bretagnes kanaler, sømændene og deres livsstil. Der er mange caféer og barer, så gå blot en tur og lad dig friste. I løbet af sommeren afholdes der livlige festivaler i havnen, som tidligere var en travl handelshavn, men nu en indlands flodhavn, som har bevaret sin maritime atmosfære. På festivalerne støder du på de traditionelle sømands Shanties, og der serveres muslinger og chips m.m. Læg til i havnen – havnepenge for natten afgøres af bådens længde.
Læs mere

Messac (Le Boat)

Le Boat base - Messac basen er lokaliseret ved Vilaine Floden, og du skal bare krydse en bro for at komme til den pulserende by Guipry på den anden side af floden.
Læs mere

Glenac (Nicols)

Nicols base - Nyd en flodbådsferie på den smukke franske flod Erdre, en af de allerskønneste i Frankrig, samt den fredfyldte Vilaine og Canal de Nantes a Brest. Start fra vores base i Glenac og gå på opdagelse blandt historiske skatte og bemærkelsesværdige naturattraktioner.
Læs mere

Suce-sur-Erdre (Nicols)

Nicols base - Med sine farverige landskaber og traditioner, er Bretagne en favorit når det kommer til flodbådsferier - og et perfekt sted at besøge hele året
Læs mere

St-Martin-sur-Oust (Locaboat)

Locaboat base - Base med gode muligheder for at udforske de mange restauranter i området.
Læs mere

Melesse (Locaboat)

Locaboat base - I nærheden af Rennes.  Her sejler du på den fortryllende flod Vilaine.
Læs mere

Kanalkortbog over Bretagne

Kanalkort

Kanalkortbog nr 1:
Range-floden, Canal d´Ille et Rance, Vilaine-floden, Blavet-floden, Canal de Nantes a Brest, Aff-floden og Sevre Nantais-floden

Når du først opdager Bretagne i båd, vil du forbavses over, at de berømte kanaler i Bretagne faktisk er floder, som har været benyttet igennem mange år. Floderne danner sammen med bifloderne et harmonisk netværk, som stadig har bevaret sit naturlige udseende. I de vanskeligste afsnit af flodsystemet er sejlrenden reguleret af bøjer. Der er mange broer med flere buer og en grøn pil viser hvilken bue man skal sejle under. Der opkræves et gebyr, når man lægger til i de fleste havne/marinaer - det er dog i småtingsafdelingen. Sluserne i området er enten elektroniske eller betjenes manuelt. Mange af trækstierne langs vandsystemet er rigtig gode som cykelstier.
Fiskeri i området kræver fisketegn.

Til hjælp med din ruteplanlægning anbefaler vi vores kanalkortbog, som blandt andet indeholder en distance-/time-tabel og oversigt over antal sluser mellem de forskellige byer på vandvejene. Kanalkortbogen indeholder desuden mange nyttige oplysninger for sejlads i Bretagne, f.eks. slusernes åbningstider, signaler, fartgrænser, nyttige adresser og telefonnumre til turistkontorer, information om markedsdage, museer m.m.

Husk at bestille kanalkortbog sammen med din rejse!

Vi har prisgaranti og vi sidder klar til at hjælpe på tlf. (+45) 46 97 55 44