Ferie i Bretagne

Bretagnes smukke sejlområder emmer af keltisk charme. Ældgamle skikke håndhæves og traditionelle dragter bæres stolt i dette område. Kanalen Nantes à Brest er rig på historiske skatte og særprægede landskaber.

Oplev eventyrslottet i Josselin spejle sig i vandet, mens båden sejler stille forbi, eller læg båden til kaj i Malestroit med yndige huse fra det 15. århundrede. Byen La Gacilly er bestemt også et besøg værd for sine mange kunsthåndværkere. Redon, der blev grundlagt allerede i år 832, føles som og ligner et lille Venedig, og er absolut et must på denne rute. Vilaine-floden fører til Bretagnes "hovedstad" Rennes, og videre til skønne Dinan. På Erdre-floden vil I sejle forbi fantastisk fine slotte langs ruten mod Nantes.

Bretagne byder på et behageligt klima med milde sommerdage, hvilket gør denne region til et perfekt sejlområde.

Bretagne er et godt sejlområde for nybegyndere.

 

 

Messac (Le Boat)

Le Boat base - Messac basen er lokaliseret ved Vilaine Floden, og du skal bare krydse en bro for at komme til den pulserende by Guipry på den anden side af floden.
Læs mere

Glenac (Nicols)

Nicols base - Nyd en flodbådsferie på den smukke franske flod Erdre, en af de allerskønneste i Frankrig, samt den fredfyldte Vilaine og Canal de Nantes a Brest. Start fra vores base i Glenac og gå på opdagelse blandt historiske skatte og bemærkelsesværdige naturattraktioner.
Læs mere

Suce-sur-Erdre (Nicols)

Nicols base - Med sine farverige landskaber og traditioner, er Bretagne en favorit når det kommer til flodbådsferier - og et perfekt sted at besøge hele året
Læs mere

St-Martin-sur-Oust (Locaboat)

Locaboat base - Base med gode muligheder for at udforske de mange restauranter i området.
Læs mere

Melesse (Locaboat)

Locaboat base - I nærheden af Rennes.  Her sejler du på den fortryllende flod Vilaine.
Læs mere

Kanalkortbog over Bretagne

Kanalkort

Kanalkortbog nr 1:
Range-floden, Canal d´Ille et Rance, Vilaine-floden, Blavet-floden, Canal de Nantes a Brest, Aff-floden og Sevre Nantais-floden

Når du først opdager Bretagne i båd, vil du forbavses over, at de berømte kanaler i Bretagne faktisk er floder, som har været benyttet igennem mange år. Floderne danner sammen med bifloderne et harmonisk netværk, som stadig har bevaret sit naturlige udseende. I de vanskeligste afsnit af flodsystemet er sejlrenden reguleret af bøjer. Der er mange broer med flere buer og en grøn pil viser hvilken bue man skal sejle under. Der opkræves et gebyr, når man lægger til i de fleste havne/marinaer - det er dog i småtingsafdelingen. Sluserne i området er enten elektroniske eller betjenes manuelt. Mange af trækstierne langs vandsystemet er rigtig gode som cykelstier.
Fiskeri i området kræver fisketegn.

Til hjælp med din ruteplanlægning anbefaler vi vores kanalkortbog, som blandt andet indeholder en distance-/time-tabel og oversigt over antal sluser mellem de forskellige byer på vandvejene. Kanalkortbogen indeholder desuden mange nyttige oplysninger for sejlads i Bretagne, f.eks. slusernes åbningstider, signaler, fartgrænser, nyttige adresser og telefonnumre til turistkontorer, information om markedsdage, museer m.m.

Husk at bestille kanalkortbog sammen med din rejse!

Vi har prisgaranti og vi sidder klar til at hjælpe på tlf. (+45) 39 16 33 44