Flodbådsferie på Caledonian Canal

Vi har prisgaranti, og er medlem af rejsegarantifonden - vi sidder klar til at hjælpe på tlf. 3916 3344

Inspiration til sejlads på Caledonian-kanalen

For Harry Potter fans følger den eventyrlige togline West Highland Railway en af jordens mest spektakulære togruter beskrevet som Hogwarts Express. Den kører fra Banavie til den lille fiskerlandsby Mallaig på Skotlands vildsomme vestkyst.

Sejl til Banavie og tag bjergbanen op ad Anoch Mor ved Skotlands højeste bjerg Ben Nevis, og man belønnes med en bjergtagende udsigt. På toppen ligger Snowgoose restauranten såvel som naturcentret Mountain Discovery Centre.

 

 

En bådferie på en skotsk kanal er den perfekte flugt fra hverdagens stress og jag. Oplev de fantastiske højdepunkter for en bådferie som Skotland kan tilbyde. Med de fantastiske bakkeskråninger og bjerge i Higlands og omgivet af et smukt sceneri så langt øjet rækker strækker Caledonia kanalen sig mellem Inverness, hovestaden i nord og ned til Fort William i syd.

Kanalen rummer flere spektakulære slusesystemer (28 sluser i alt) - det største er Neptunes Staricase ved Benavie, som løfter bådene 64 fod op via 8 sluser - det tog 900 mand over 4 år at bygge det imponerende slusesystem.

Ferie på Caledonian Canal

Det skotske højland indbyder til lange vandreture i den klare, keltiske luft. Undervejs på sejlruten fås de egnstypiske retter såsom vildlaks, fuglevildt og kronvildt. I får endda chancen for at smage den lokale Haggis, eventuelt efterfulgt af et glas af den fine Highland Whisky.

Caledonian Canal strækker sig 97 km på tværs af Skotland. Arbejdet på kanalen, som skulle danne en genvej mellem Atlanterhavet og Nordsøen blev påbegyndt i 1803, og stod færdig i 1822. Kun 37 ud af de 97 km af kanalen er menneskeskabt – resten er søer. Et af motiverne bag kanalen var, at undgå at handelsskibe skulle sejle nord om Skotland, hvor farvandet gik for at være ”forræderisk”.

Kanalen blev dog aldrig den store succeshistorie, for da kanalen endeligt stod færdig efter 19 års hårdt arbejde, var standardstørrelsen for handelsskibe nu over kanalens kapacitet på 45,7 meter gange 10,7 meter. I dag besøges den smukke kanal af mere end 500.000 mennesker årligt, og bruges primært af fritidssejlere og til flodbådssejlads.

 

 

Caledonian Canal er nem at besejle. Dog skal man være lidt ekstra opmærksom, hvis det blæser op imens man sejler på søerne.
Der er altid et beskyttet tillægningssted i nærheden - selv på de lange, åbne strækninger over søerne Loch Ness, Loch Oich og Loch Lochy.

Ti Hemmelige Steder på Caledonian Canal:

  • Banavie’s distillerierne
  • Great Glen Water Park
  • Urquhart Slottet
  • Clansman Centret i Fort Augustus
  • Loch Ness Besøgscentret
  • Inverness’s Fortrose Katedral
  • West Highland Railway
  • Cykling på Ben Nevis
  • Inverness’s Cawdor Slottet
  • Fort William’s West Highland Museum.

Banavie

Banavie ligger kun 15 minutter fra Fort William. Besøg Ben Nevis-destilleriet for smagsprøver og indkøb af whisky. En flot måde at opleve området er via The Jacobite Steam Train. Pak en picnickurv og kør på en af de flotteste jernbanetogture i verden. Toget kører om formiddagen og vender tilbage til Fort Williams om eftermiddagen (med stop undervejs). Tillægning: Læg til ved pontonen - her er der bl.a. toiletter, bad og mulighed for at tanke vand.
Læs mere

Great Glen Water Park

I Great Glen Water Park er der mange aktiviteter for børnefamilien. Her finder I blandt andet en swimmingpool og en legeplads til børnene. I parken tilbydes der guidede traveture i de omkringliggende bakker. Hvert år, sædvanligvis den første lørdag i juli, afholdes Glengarry Highland Games i Invergarry Shinty Field. Her danses der traditionelle danse og spilles sækkepibemusik, og der vil være lidt forskellige boder at visitere og aktiviteter for børnene.
Læs mere

Loch Oich

Loch Oich ligger mellem Loch Ness og Loch Lochy. Søen har et rigt og varieret dyreliv, og hvert efterår vandrer laksen fra Atlanterhavet via søerne til Loch Ness for at gyde. I området finder du gode vandrestier. Blandt andet langs det gamle spor fra Spean Bridge til Fort Augustus. Den gamle landsby Invergarry ligger lige i nærheden. Her ligger en lille pub, hvor lokale musikere mødes og underholder i weekenderne.
Læs mere

Urquhart Castle

Her finder du gode caféer og restauranter, kunsthåndværksbutikker og andre mindre forretninger. Der er hele 2 besøgscentre i Drumnadrochit, som begge er dedikerede til det store spørgsmål om hvorvidt der findes et Loch Ness Uhyre. Urquhart Castle er en af de største borge i Skotland. Nyd den fantastiske udsigt fra det 5 etagers høje tårn i den nordlige del af komplekset. Tillægning: Læg til ved Urquhart Bay Harbour. Her kan man få vand og strøm, men vær obs på at der betales havnepenge. Der er 20 minutters gang til byen.
Læs mere

Inverness

Inverness er en historisk by, som er let at gå på opdagelse i. Nyd den fantastiske udsigt fra borgen og flodbredden og gå en tur i den gamle bydel eller det nyere Eastgate-kompleks. Hvis du vil opleve traditionel, skotsk musik og dans, er der næsten altid livemusik i byens gader. I den gamle bydel finder du Victoria Market, som er en overdækket arkade med nogle af byens travleste butikker og finurlige specialforretninter. Du finder desuden flere nationale kædebutikker i Eastgate Center. Tillægning: Læg til ved pontonerne ved golfbanen. Det er gratis, men der er heller ingen faciliteter, som man kan låne. Får man brug for at tanke vand eller landstrøm, må man derfor fortsætte under broen til Caley Cruiser's base, hvor man kan få lov at lægge til.
Læs mere

Laggan (Le Boat)

Le Boat base - En fortryllende historie og dramatiske landskaber venter jer, når I ankommer til det skotske højland. De grønne bakker leder tankerne hen på keltiske legender og myter.
Læs mere