Ferie på Caledonian Canal

Det skotske højland indbyder til lange vandreture i den klare, keltiske luft. Undervejs på sejlruten fås de egnstypiske retter såsom vildlaks, fuglevildt og kronvildt. I får endda chancen for at smage den lokale Haggis, eventuelt efterfulgt af et glas af den fine Highland Whisky.

Caledonian Canal strækker sig 97 km på tværs af Skotland. Arbejdet på kanalen, som skulle danne en genvej mellem Atlanterhavet og Nordsøen blev påbegyndt i 1803, og stod færdig i 1822. Kun 37 ud af de 97 km af kanalen er menneskeskabt – resten er søer. Et af motiverne bag kanalen var, at undgå at handelsskibe skulle sejle nord om Skotland, hvor farvandet gik for at være ”forræderisk”.

Kanalen blev dog aldrig den store succeshistorie, for da kanalen endeligt stod færdig efter 19 års hårdt arbejde, var standardstørrelsen for handelsskibe nu over kanalens kapacitet på 45,7 meter gange 10,7 meter. I dag besøges den smukke kanal af mere end 500.000 mennesker årligt, og bruges primært af fritidssejlere og til flodbådssejlads.

 

 

Caledonian Canal er nem at besejle. Dog skal man være lidt ekstra opmærksom, hvis det blæser op imens man sejler på søerne.
Der er altid et beskyttet tillægningssted i nærheden - selv på de lange, åbne strækninger over søerne Loch Ness, Loch Oich og Loch Lochy.

Ti Hemmelige Steder på Caledonian Canal:

  • Banavie’s distillerierne
  • Great Glen Water Park
  • Urquhart Slottet
  • Clansman Centret i Fort Augustus
  • Loch Ness Besøgscentret
  • Inverness’s Fortrose Katedral
  • West Highland Railway
  • Cykling på Ben Nevis
  • Inverness’s Cawdor Slottet
  • Fort William’s West Highland Museum.

Laggan (Le Boat)

Le Boat base - En fortryllende historie og dramatiske landskaber venter jer, når I ankommer til det skotske højland. De grønne bakker leder tankerne hen på keltiske legender og myter.
Læs mere

Inspiration til sejlads på Caledonian-kanalen

For Harry Potter fans følger den eventyrlige togline West Highland Railway en af jordens mest spektakulære togruter beskrevet som Hogwarts Express. Den kører fra Banavie til den lille fiskerlandsby Mallaig på Skotlands vildsomme vestkyst.

Sejl til Banavie og tag bjergbanen op ad Anoch Mor ved Skotlands højeste bjerg Ben Nevis, og man belønnes med en bjergtagende udsigt. På toppen ligger Snowgoose restauranten såvel som naturcentret Mountain Discovery Centre.

 

 

En bådferie på en skotsk kanal er den perfekte flugt fra hverdagens stress og jag. Oplev de fantastiske højdepunkter for en bådferie som Skotland kan tilbyde. Med de fantastiske bakkeskråninger og bjerge i Higlands og omgivet af et smukt sceneri så langt øjet rækker strækker Caledonia kanalen sig mellem Inverness, hovestaden i nord og ned til Fort William i syd.

Kanalen rummer flere spektakulære slusesystemer (28 sluser i alt) - det største er Neptunes Staricase ved Benavie, som løfter bådene 64 fod op via 8 sluser - det tog 900 mand over 4 år at bygge det imponerende slusesystem.

Vi har prisgaranti og vi sidder klar til at hjælpe på tlf. (+45) 39 16 33 44