Ferie på Caledonian Canal

Det skotske højland indbyder til lange vandreture i den klare, keltiske luft. Undervejs på sejlruten fås de egnstypiske retter såsom vildlaks, fuglevildt og kronvildt. I får endda chancen for at smage den lokale Haggis, eventuelt efterfulgt af et glas af den fine Highland Whisky.

Caledonian Canal strækker sig 97 km på tværs af Skotland. Arbejdet på kanalen, som skulle danne en genvej mellem Atlanterhavet og Nordsøen blev påbegyndt i 1803, og stod færdig i 1822. Kun 37 ud af de 97 km af kanalen er menneskeskabt – resten er søer. Et af motiverne bag kanalen var, at undgå at handelsskibe skulle sejle nord om Skotland, hvor farvandet gik for at være ”forræderisk”.

Kanalen blev dog aldrig den store succeshistorie, for da kanalen endeligt stod færdig efter 19 års hårdt arbejde, var standardstørrelsen for handelsskibe nu over kanalens kapacitet på 45,7 meter gange 10,7 meter. I dag besøges den smukke kanal af mere end 500.000 mennesker årligt, og bruges primært af fritidssejlere og til flodbådssejlads.

 

 

Caledonian Canal er nem at besejle. Dog skal man være lidt ekstra opmærksom, hvis det blæser op imens man sejler på søerne.
Der er altid et beskyttet tillægningssted i nærheden - selv på de lange, åbne strækninger over søerne Loch Ness, Loch Oich og Loch Lochy.

Ti Hemmelige Steder på Caledonian Canal:

  • Banavie’s distillerierne
  • Great Glen Water Park
  • Urquhart Slottet
  • Clansman Centret i Fort Augustus
  • Loch Ness Besøgscentret
  • Inverness’s Fortrose Katedral
  • West Highland Railway
  • Cykling på Ben Nevis
  • Inverness’s Cawdor Slottet
  • Fort William’s West Highland Museum.

Banavie

Banavie er en lille landsby kun 15 minutter fra Fort William, og landsbyens historiske slusetrappe med hele otte sluser afgrænser her sejlområdet mod syd. Parker derfor din flodbåd her og tag på opdagelse i landsbyen og området rundt om. Besøg Ben Nevis-destilleriet for smagsprøver og indkøb af whisky, og eller udforsk Storbritanniens højeste bjerg, Ben Nevis, som ligger kun få kilometer syd for kanalen. Er du Harry Potter-fan, eller bare vild med fantastisk smukke landskaber og imponerende togture, så er en tur med The Jacobite Steam Train et absolut must. Toget, som blev brugt som Hogwarts Express i filmserien, kører fra Fort William til Mallaig og tilbage igen, og det er en fantastisk måde at opleve området på. Pak en picnickurv, og kør med på en af de flotteste jernbanetogture i verden. Toget kører om formiddagen og vender tilbage til Fort William om eftermiddagen (med stop undervejs). Vil du med på den ikoniske togtur, kan det være en god idé at booke på forhånd, da der kan være rift om billetterne i løbet af sæsonen. Tillægning: Læg til ved pontonen – her er der bl.a. toiletter, bad og mulighed for at tanke vand.
Læs mere

Great Glen Water Park

I din sydlige ende af Loch Oich finder du Great Glen Water Park, som byder på mange aktiviteter for børnefamilien. Her finder du blandt andet en swimmingpool, sauna, restaurant og legeplads til børnene. Parken er omgivet af det mest spektakulære landskab, og det er det perfekte sted til både at slappe af eller give sig i kast med nogle af de mange sjove aktiviteter. I parken tilbydes der blandt andet guidede vandreture i de omkringliggende bakker, canyoning, whitewater rafting, vandski, kanosejlads og SUB. Great Glen Water Park har derfor noget for hele familien, hvad end I er på udkig er spændende aktiviteter i naturen eller bare et par timers afslapning inden jeres videre sejlads.  
Læs mere

Loch Oich

Loch Oich ligger mellem Loch Ness og Loch Lochy, og det er den smukkeste af søerne på Caledonian Canal. Samtidig er det også den af søerne på kanalen som ligger bedst beskyttet. Loch Oich har et rigt og varieret dyreliv, og hvert efterår vandrer laksen fra Atlanterhavet via søerne til Loch Ness for at gyde. I området finder du mange gode vandrestier – blandt andet langs det gamle spor fra Spean Bridge til Fort Augustus. Den gamle landsby Invergarry, der ligger lige i nærheden, er derfor også en populær destination for vandreentusiaster, og her ligger en lille pub hvor lokale musikere mødes og underholder i weekenderne. Hvert år, ofte den første lørdag i juli, afholdes Glengarry Highland Games i Invergarry Shinty Field. Her danses der traditionelle danse og spilles sækkepibemusik, og der vil være lidt forskellige boder og aktiviteter for børnene.
Læs mere

Urquhart Castle

Du finder Urquhart Castle, en smuk borgruin fra 1300-tallet, 3 km uden for byen Drumnadrochit. Urquhart Castle er en af de største borge i Skotland, og med sin fantastiske beliggenhed ligger den og skuer ud over Loch Ness. Gå en spændende tur rundt i ruinerne, og nyd også den fabelagtige udsigt fra det 5-etagers høje tårn i den nordlige del af komplekset. Urquhart Castle ligger på modsat side af Drumnadrochit end havnen. Fra havnen er der 1,5 km (ca. 20 minutters gang) ind til Drumnadrochit. Her finder du både gode caféer og restauranter, kunsthåndværksbutikker og andre mindre forretninger. Der er også hele to besøgscentre i Drumnadrochit, og de er selvfølgelig begge dedikerede til det store spørgsmål om hvorvidt der findes et Loch Ness-uhyre. Den nemmeste og hurtigste måde at komme fra Drumnadrochit ud til Urquhart Castle er at tage en taxa. Ellers tager det 45-60 minutter at gå ud til borgen, plus de 20 minutter fra havnen og ind til byen.   Tillægning: Læg til ved Urquhart Bay Harbour. Her kan man få vand og strøm, men vær opmærksom på at der skal betales havnepenge. Der er 20 minutters gang til byen.  
Læs mere

Inverness

Inverness er en historisk by, som er let at gå på opdagelse i. Følg fx Inverness Historic Trail, som guider dig igennem de gamle og nye dele af byen. I den gamle bydel finder du Victoria Market, som er en overdækket arkade med nogle af byens travleste butikker og finurlige specialforretninger. Du finder desuden flere nationale kædebutikker i Eastgate Shopping Center. Hvis du vil opleve traditionel, skotsk musik og dans, er der næsten altid livemusik i byens gader. Midt i byen finder du også Inverness Castle fra 1836, som ligger smukt på en klippe ved flodbredden og skuer ud over River Ness-floden. Nyd den fantastiske udsigt fra borgen og en slentretur i de smukke arealer rundt om. Gå også en rolig tur langs River Ness-floden i sydlig retning hvor du kommer forbi tårnene fra St. Andrews Katedral, teatret Eden Court og de idylliske Ness-øer. Kryds floden ved en af broerne, og du vil komme til Inverness’ botaniske have, som byder på en fantastisk blanding af subtropiske planter. I byens nordlige ende ligger naturreservatet Merkinch Local Nature Reserve, som er en skjult perle fyldt med vilde dyrearter som rådyr, ugler og hejrer. Tillægning: Læg til ved pontonerne ved golfbanen. Det er gratis, men der er heller ingen faciliteter, som man kan låne. Får man brug for at tanke vand eller landstrøm, må man derfor fortsætte under broen til Caley Cruiser's base, hvor man kan få lov at lægge til.
Læs mere

Laggan (Le Boat)

Le Boat base - En fortryllende historie og dramatiske landskaber venter jer, når I ankommer til det skotske højland. De grønne bakker leder tankerne hen på keltiske legender og myter.
Læs mere

Inspiration til sejlads på Caledonian-kanalen

For Harry Potter fans følger den eventyrlige togline West Highland Railway en af jordens mest spektakulære togruter beskrevet som Hogwarts Express. Den kører fra Banavie til den lille fiskerlandsby Mallaig på Skotlands vildsomme vestkyst.

Sejl til Banavie og tag bjergbanen op ad Anoch Mor ved Skotlands højeste bjerg Ben Nevis, og man belønnes med en bjergtagende udsigt. På toppen ligger Snowgoose restauranten såvel som naturcentret Mountain Discovery Centre.

 

 

En bådferie på en skotsk kanal er den perfekte flugt fra hverdagens stress og jag. Oplev de fantastiske højdepunkter for en bådferie som Skotland kan tilbyde. Med de fantastiske bakkeskråninger og bjerge i Higlands og omgivet af et smukt sceneri så langt øjet rækker strækker Caledonia kanalen sig mellem Inverness, hovestaden i nord og ned til Fort William i syd.

Kanalen rummer flere spektakulære slusesystemer (28 sluser i alt) - det største er Neptunes Staricase ved Benavie, som løfter bådene 64 fod op via 8 sluser - det tog 900 mand over 4 år at bygge det imponerende slusesystem.

Vi har prisgaranti og vi sidder klar til at hjælpe på tlf. (+45) 39 16 33 44