Inspiration til bådferie i Amsterdam-området

Her er der adgang til frodig natur, et rigt fugleliv, endeløse tulipanmarker, gode bademuligheder og mange andre seværdigheder og aktiviteter. Det er et sted at udforske i dit eget tempo på en adstadig rejse i den hollandske livsstil og kultur. Her kan du opleve et traditionelt ostemarked, typiske byer i den særlige hollandske byggestil og den kosmopolitiske by Amsterdam. Byerne Edam og Alkmaar har en lang historie med ost, som man kan opleve i ostelagrene eller på ostemarkederne. Vinkeseense Plassen er et vigtigt rekreativt område med mange vandsportsaktiviteter, såsom svømning, dykning og sejlsport.

Oplev moderne kunst på kunstmuseet Jan van der Togt eller Cobra Museet for Moderne Kunst i Amstelveen. Besøg fantastiske Amsterdam - kanalernes hovedstad og byen for cykler og blomster. Amsterdam er en historisk skat, som er et must at besøge. Oplev de største og mest traditionelle byer i Holland,  den kosmopolitiske, historiske og charmerende by Utrecht, den Haag eller Rotterdam eller typiske hollandske landsbyer som Delft og gå ikke  glip af de blomstrende marker og haver i nærheden af Lisse og Leiden undervejs.

Utrecht

Utrecht er Hollands 4. største by og er en gammel universitetsby, bygget op omkring Domtårnet. Utrecht er fuld af smukke ting og overraskelser (man skal kigge opad), hyggelige smalle gader, husfacader med stejle gavle, statuer, hyggelige caféer og gårde. Overalt ser man en stump af byens historie. På Oudegracht, kanalen der løber gennem den gamle by, som er et livligt mylder af altid smilende folk, sejler motorbåde, cykelbåde og luksusbåde. Langs bredderne er der caféer indrettet i de tidligere varehuse. Man kan få et måltid mad eller en drink, mens man lytter til klokkespillet i klokketårnet fra det 14. århundrede, som i øvrigt er det højeste i Holland. Fra toppen af tårnet (112 m) kan man på en klar dag se helt til Amsterdam. Besøg også katedralen, der blev bygget i 1254. Slap af i en af de smarte caféer og kik på det brogede folkeliv.
Læs mere

Oudewater

Oudewater - Ved indsejlingen til byen er der en bro - men der er typisk ingen brovagt mellem 17.00 og 18.00, så kom i god tid. Oudewater er Hollands ældste by og berømt for sine hekse og er bestemt et besøg værd. Mange af husene stammer fra det 17. århundrede, perioden hvor Rembrandt levede. Her er rækker af kamtakkede gavle med malede skodder og andre mindesmærker fra fortiden over alt, bl.a. et væld af små flotte statuer. Besøg også kirken St. Michael fra 1601, og prøv at blive vejet på en vægt fra 1482 ved ”hekse-vejningshuset”. Har man den rette vægt, får man udstedt et dokument, hvoraf det fremgår, at man én gang for alle ikke er en heks. Man skal jo være let for at kunne flygte på et kosteskaft.
Læs mere

Gouda

Gouda - læg til tæt ved den gamle by ved en af de kanaler, hvor de andre både lægger til. Gå en tur rundt i byen - der er rigtig hyggeligt, og der er en flot markedsplads, hvor der som hovedregel afholdes det berømte ostemarked hver torsdag fra slutningen af juni til slutningen af august. Det flotte rådhus ligner et enormt stort skib. Nyd et måltid i en af de smalle gader og nyd reflekserne af lyset i kanalerne. Der er meget at opleve I Gouda: selvfølgelig ost, men også piber, keramik, ure, vafler forskellige museer og en fungerende mølle. Nogle af husgavlene er udsmykket med forskellige malede figurer - f.eks. en skægget mand som rækker tunge. Typisk hver ½ time kan man overvære det lille skuespil, når klokken på tårnet på markedspladsen slår: grev Floris V overrækker byens nøgler til en borger klædt i grønt. På den anden side af pladsen er der en stor bygning med røde skodder - De Waag - og her bliver osten vejet. Gå en tur rundt i de smalle gader, kantet af huse dækket af blåregn. Besøg Johannes Døber-kirken, som er den længste kirke i Holland. Det meste af bygningen stammer fra 1552 - før den store brand. Glasmosaikruderne er meget gamle og ekstraordinært farverige og meget detaljerede. Man kan se nærmere på ruderne med et teleskop opstillet flere steder rundt om kirken. Det fantastiske orgel kan dateres tilbage til 1736. Museet overfor er enestående og fascinerende - det udstiller keramik, porcelæn, afbildninger af livet i gamle dage. Der er bl.a. et apotek, et torturkammer fra Middelalderen og selvfølgelig masser af malerier. Nyd et måltid på en af de mange caféer på pladsen og køb ost i forretningen overfor rådhuset - et must ved et besøg i Gouda.
Læs mere

Keukenhof

Efter Oude-Wetering finder man Keukenhof - den berømte tulipanpark med over 7 millioner blomster. Keukenhof er beliggende i Lisse, der også er kendt som blomsterbyen - midt mellem Amsterdam og Haag. Holland har i flere århundreder været målet for adskillige blomsterrejser og har gennem mange år været verdens største eksportør af blomster.  Over 7 millioner blomsterløg springer ud i marts og april i denne verdens smukkeste forårspark. Der er hovedsageligt tulipaner i parken med over 800 forskellige varianter, og man ser hurtigt, at der ikke er ét løg, der er sat tilfældigt. Det er et enestående og overvældende syn, og der bliver bestemt leget med alle former for mønstre og farver i parken.  Udover den smukke park er der hvert år en fantastisk blomsterparade i byen, du bestemt ikke må gå glip af. Omkring 20 store blomstersmykkede flåder er med og er på imponerende vis pyntet med både hyacinter, påskeliljer og tulipaner. Det er bestemt en familievenlig festival med noget for enhver smag, og så kan du ikke mindst glæde dig til den skønne forårsduft fra de mange blomster.    
Læs mere

Amsterdam

Amsterdam - Man nærmer sig Sixhaven, som er "vejen" ind til Amsterdam. Her kan man lægge til sammen med andre store og små fartøjer, færger og forskellige skibe. Man ligger i nærheden af byens centrum og med alle de ønskede faciliteter i nærheden. Man betaler for et parkeringsskilt til båden, som skal være synligt hele tiden ligesom ved parkering af sin bil. Fra Sixhaven kan man tage en af de 2 gratis færger, der sejler 24 timer i døgnet, ind til centrum. Amsterdam er en fantastisk by, lidt skør, meget smuk og interessant (der er mange forskellige ting at opleve), man føler sig altid velkommen, og så er byen meget flot restaureret -hvilket gør Amsterdam til en helt enestående og unik by. Man kan tilbringe dage med blot at gå rundt og kigge på folk, besøge de mange fantastiske museer, shoppe, og opleve historiens og kunstens vingesus - og den offentlige transport fungerer. Gå langs kanalerne, dagdrøm og slap af over en drink i en af de mange caféer, tag på loppemarked eller i antikforretningerne og sørg for at besøge byens kunstmuseer. Her er en liste over de museer og steder, man som minimum bør besøge: Rijksmuseum - behøver ingen introduktion - det er her de berømte malere fra 1700-tallet udstilles, og her findes også værker af ekspressionisterne, smukke dukkehuse, porcelæn fra Delft og enestående sølv- og guldtøj. Van Gogh Museet med 200 malerier og 500 tegninger. Rembrandts hus. Stedelijk museet med moderne kunst. Annekset til Hermitage Museet i St. Petersborg. Amstelkring Museet - et hus fra det 17. århundrede beliggende ved kanalen. Anne Franks hus. Vi anbefaler også: det maritime museum, det kongelige palads, Madame Tussaud, Nemo, loppemarkedet ved Waterlooplein, blomstermarkedet, antikforretningerne ved Looier og forretningerne i Spiegelwartier-kvarteret nær Rijks og ”the red light district” om aftenen… Der er så meget at opleve - men besøg turistkontoret og få flere informationer. Nyd et indonesisk måltid eller en argentinsk bøf, evt. en kop kaffe på en af de "brune" Caféer (Hoppe eller Papeneiland) - der er masser af muligheder for spændende madoplevelser. Man kan godt sejle ind gennem Amsterdam centrum fra Sixhaven - der er faktisk 2 muligheder: Oude Schans eller Eilandsgracht. Tager man den sidstnævnte kommer man forbi Nemo, Science Museum og en let genkendelig silhuet af ”det grønne skib” og ved siden af ”Amsterdam” - en kopi af en tremastet skonnert fra det hollandske østasiatiske kompagni. Man kan besøge skibet og det giver et godt indtryk af livet om bord dengang i det 18. århundrede. Herefter sejler man under en meget lav bro - så pas på hovedet, parasollen etc. Man fortsætter meget langsomt ned ad Eilandsgracht under broer, og man kommer ud på Amstel, hvor man kan se den gamle by fra en anden vinkel. Til venstre er Operahuset og Annexet til Hermitage Museet fra St. Petersborg, og derefter forlader man langsomt Amsterdam og kommer forbi mere moderne bygninger.
Læs mere

Vinkeveen (Le Boat)

Le Boat Base - Nem adgang til de grønne landskaber i Hollands ”grønne hjerte” og med Amsterdam kun et stenkast derfra. Der er ca. 40 km til tulipanparken fra Vinkeveen basen.
Læs mere

Loosdrecht (Locaboat)

Locaboat base - fine muligheder med adgang til restaurant og deres lokale porcelæn.
Læs mere

Kerkdriel (Nicols)

Nicols base - Velkommen til Kerkdriel
Læs mere

Alphen aan den Rijn (Locaboat)

Locaboat base - havnen i Alphen
Læs mere
Vi har prisgaranti og vi sidder klar til at hjælpe på tlf. (+45) 39 16 33 44