Send rejseforespørgsel
X
Skal en ferie på en af Europas floder være dit næste rejseeventyr? Så send os en rejseforespørgsel.
 

Ungarn

Læs mere om fordelene ved Seatravel

Velkommen til Ungarn

Velkommen til Ungarn; landet, som for mange er lig med tunge gryderetter krydret med paprika, et sprog der giver dig kolbøtter på tungen og hovedstadens smukke parlamentsbygning. Ungarn er på flere måder helt sin egen, men også et gemt paradis. Og nu kan du, som noget helt nyt, opleve Ungarn fra flodkanten – med en flodbådsferie booket gennem Seatravel.

Vandvejene i Ungarn er stille og rolige, helt uden sluser, og de omkringliggende landskaber er naturlige og uspolerede. Dette gør Ungarn til en perfekt destination for fiskere og natur- og fuglelskere, og ikke mindst for dem, som elsker at nyde livet udendørs.

I Ungarn tilbydes der sejlads i følgende to områder; Kisköre ved Tisza-floden og Tokaj ved Bodrog-floden. Med hele to baser i området mødes du af et væld af sejladsmuligheder. 

Bodrog/Tisza

Bodrog/Tisza

Basen i Kisköre Smukt placeret i Hortobágy National Park, som lægger rammerne for en naturoplevelse ud over det sædvanlige, finder du basen i Kisköre. Området har ingen større byer, men fine småbyer med stor charme. Og så skorter det ikke på smukke, landlige omgivelser og et rigt dyreliv. I slutningen af maj og begyndelsen af juni kan du opleve en af de mest fascinerende naturfænomener der findes i Europa. Når millioner af døgnfluer skaber enorme skyer over floden, parrer sig og derefter dør, i løbet af et par timer. Hændelsen kaldes også ”The bloom of the Tisza”. Her oplever du også Pusztaen, den enorme græssteppe der findes omkring søen Tisza og det østlige Ungarn. I området findes flokke af bøfler, okse og vilde heste, som alle lever sammen. Dyrene vagtes af de ungarske cowboys, ”csikos”, i deres traditionelle klædedragter. På 1 uges bådleje med udgangspunkt i Kisköre kan du nå forbi Tisza-søen til Tiszalök og retur til basen i Kisköre.   HøjdepunkterHortobágy National Park Den UNESCO-beskyttede ’Puszta’ - vild og uberørt græssteppe Sandstrande og gode spots for fiskeren Vandski, kajaksejlads, stand up paddle ved Abádszalok-resortet og spastedet Tiszafüred Ferskvandsakvariet i Poroszló Termiske bade i Tiszaújváros Det neo-gotiske slot AndrássyBasen i Tokaj Områdets anden base, basen i Tokaj, ligger i det nordlige Ungarn, nær den slovakiske grænse. Tokaj-regionen er UNESCO-beskyttet, og så har den gjort sig bemærket på verdensplan for sine gode vine. Og så er området guf for historienørden. Ombord på båden passerer du gennem områder af vinmarker der ligger ved foden af Zemplén-bjergene og gamle skovdækkede vulkaner. Vinstokkene herfra har gjort regionen kendt inden for vinfremstilling. Er man en børnefamilie på tur, er Zemplén Kalandpark med bobslæde og svævebane et must. Helt unikt er det, at du kan bade direkte i floden ved det øvre Tisza. Alle Nicols' både i området er udstyret med en badestige, så man nemt kan komme ned og op af vandet for en hurtig svømmetur. På 1 uges bådleje med udgangspunkt i Tokaj kan du nå forbi Sátoraljaújhely og Dombrád inden du vender om og sejler tilbage til basen i Tokaj. I Sárospatak kan du se Rákócki-slottets bygning fra renæssancen.   HøjdepunkterHvidvine fra Rákóczi World Heritage Wine Museum i Tokaj Migrerende fugle og glimrende Tokaj-vine i Bodrogkeresztúr Zemplén Kalandpark i Sátoraljaújhely Sandstranden i Dombrád Vandreture i vådområdet ved Tiszalök
Læs mere
Kommer!
Vi har prisgaranti, og er medlem af rejsegarantifonden - vi sidder klar til at hjælpe på tlf. 3916 3344