Ferie i Nieuwpoort og Gent

Du vil blive forbavset over nettet af vandveje som findes inde i landet og man bliver med det samme fascineret af landets kosmopolitiske charme, elegante slotte, smukke broer og caféer i massevis langs kanalerne.

Overalt bliver man modtaget venligt og hjerteligt - rolige landskaber og gamle byer er forbundet perfekt af de smukke flamske vandveje, som snor sig gennem det lille lands historiske landskaber. Fra markeder og museer til monumenter, mesterværker og mindesmærker - du vil altid finde noget at opleve og gøre. En bådferie kan eksempelvis bringe dig dybt ned i fortiden - fascinerende museer viser landets arkæologiske og kunstneriske. Ypres og Diksmuide afspejler Belgiens blodige historie fra 1. verdenskrig, men man finder roen på vandvejene uanset landets til tider barske fortid. Hornblæserne samles stadig under mindesmærket Menin-porten i Ypres og spiller "The Last Post" til ære for de faldne soldater i 1. Verdenskrig - det har været en tradition sinde 1928. Efter at have shoppet i de smarte butikker i Gent og måske udforsket slottet i byen, fortsætter du ud i det naturskønne belgiske landskab. Det synes som om hver en by lokker dig til at stoppe og gå på opdagelse.

 

 

Sejltips

Flanderns nationaldag er d. 11/07 og den belgiske nationaldag d. 21/07 (disse datoer er slusernes åbningstider som om søndagen).

NB! Medbring en mobil telefon da det er nødvendig at ringe til nogle af broerne og sluserne for at få dem åbner. Broer og sluser mellem Nieuwpoort og Brygge er lukkede om søndagen før 1. maj og efter 30. september.

Nieuwpoort

Nieuwpoort er en livlig og kosmopolitisk by ved havet, populær for familier og med en 2 km lang promenade. Der er 2 dele af Nieuwpoort beliggende ved floden Ijzer, 3 km fra Den Engelske Kanal. Nieuwpoort Bad ligger ved floden mens Nieuwpoort Stad ligger et lille stykke længere væk fra kysten. Byen har også en fiskerihavn. Der er 6 kanaler, som reguleres af mange sluser og forbinder Ijzer-floden. Disse ligger lidt nord for Grote Markt i nærheden af Ijzerbroen. En kanal på ca. 2 km går mellem marinaen og havet og her er der en promenade, som er meget populær blandt cyklister og spadsere-folket. Kæmpe(statue)n Jan Turpin II stammer fra 1963 og er med sine 10.60m den største kæmpe I Europa. Prince Mauritspark på mere end 10 ha er udviklet af 18 haver som er forbundet med spadserestier. Børnenes gård “De Lenspolder”, Elf Juliwijk i Nieuwpoort tilbyder muligheden for at se og fodre mange forskellige dyr. Besøg Albert I monumentet og fiskernes monument som ærer de fiskere, som døde under 2 verdenskrig og senere. Det overdækkede fiskemarked med daglige auktioner over fangsten (mandag, onsdag og fredag er de bedste dage at besøge markedet).  Grote Markt, Onze-Lieve-Vroukerk er også et besøg værd - her er der i sommerperioden koncert hver onsdag og fredag aften. Der afholder Flanders Regatta hvert år i slutningen af juni/begyndelsen af juli.  Floden Ijzer er den eneste belgiske flod som løber direkte i Nordsøen. Der er offentlig swimmimgpool, men de dejlige sandstrande ved havet er bedre. Flanderns nationaldag er d. 11/07 og den belgiske nationaldag d. 21/07 (disse datoer er slusernes åbningstider som om søndagen). NB! Medbring en mobil telefon da det er nødvendig at ringe til nogle af broerne og sluserne for at få dem åbner. Broer og sluser mellem Nieuwpoort og Brygge er lukkede om søndagen før 1. maj og efter 30. september. Ønsker du at fiske skal du søge en tilladelse på postkontoret. Der er 2 typer fiskelicens afhængig af om du vil fiske fra bredden eller båden. Det er væsentlig dyrere at fiske fra båden end bredden. ”Restaurant Cosmopolite” er på listen over Belgiens bedste restauranter i ”Belgian restaurant guide”. Find den på Albert I laan, 101- atmosfæren er chick og specialiteterne er fisk og skaldyr fra det franske køkken. Der er åbent hver dag til frokost og aften (tlf. 058 23 33 66.). Der er flere supermarkeder og mange andre forretninger i byen. Le Boats base ligger ca. 2 km fra byens centrum med dens restauranter og barer og supermarkeder og de andre forretninger.
Læs mere

Ieper

Byen Ypres - nu kendt under sit flamske navn Ieper - er en gammel by beliggende I West Vlaanderen. Trods det, at Ieper næsten blev ødelagt under slutningen af 1. verdenskrig, rummer byen adskillige bygninger og steder af historisk interesse. Monumenter for at ære de døde belgiere og englændere blev bygget i byen under rekonstruktionen i 1920- og 1930-erne. I udkanten af byen er der en forlystelsespark med særlige ture for at se lyserøde flamingoer, pelikaner og dværggeder. Menin gates er et af 4 monumenter til ære for ukendte, savnede engelske og commonwealth-landes soldater, som blev dræbt ved Ypres Salient. Denne fantastiske bygning tog 100 år at bygge. Den ligger i centrum af byen ved Grote Markt. Flanders Field Museum er et must at besøge med detaljer fra 1. verdenskrig. Siden 11/11 1929 er ”The Last Post” blevet spillet ved Menin Gate monumentet hver aften uanset vejr. Den eneste undtagelse var under den tyske besættelse af Ypres 20/05 1940 - 06/09 1944. Den daglige ceremoni blev i stedet fortsat i England. På den aften, hvor polske soldater befriede Ieper, bev begivenheden genoptaget på Menin Gate. Sejler man nord på og følger Ieper kanalen ud ad byen på vej til Diksmuide, kommer man til ”Essex Farm” kirkegård. Korset er konstrueret ud fra rester af adskillige engelske bunkere. Den berømte digter John McCrae's digt ”In Flanders Field” blev skrevet her i 1915. In't Klein Stadhuis, belliggende på Grote Markt 32, er en smuk bistro med specialiteter i grillet lam og fisk á la kebab. Har som regel åbnet hver dag undtagen søndag. Restaurant ”Vivaldi”, Grote Markt 19/21 har en smart atmosfære og er specialist i grill-retter. Oftest lukket mandag. Det anbefales at lægge til ved den lille havn for enden af Ieper - Ijzer kanalen. Man kan tanke vand og få landstrøm. Der er typisk  markedsdag lørdag formiddag.
Læs mere

Diksmuide

Ijzer tårnet på 85 m blev bygget mellem 1951 og 1965, og sloganet ”no more war” står skrevet på 4 sprog. Oplev markedspladsen med rådhuset og ”Little man in the moon”-statuen samt museet for 1. verdenskrig, hvor man bl.a. kan opleve lugten af sennepsgas. Klokketårnet på pladsen har 30 klokker og er et af flere monumenter på UNESCO's liste. Svømmehal finder man i de Kupe, Laura Fredericqlaan 15. Restaurant ”Water en Vuur” lige ved havnen er populær blandt sejlere og her serveres lokale friske produkter. I restaurant ”Sint Jan” på adressen Bloemmolenkaai 1 finder I det klassiske belgiske køkken. Der er som hovedregel lukket fredag. Restaurant “t Notarihuys”, Koning Albertstraat, 39, har et autentisk belgisk køkken med årstidens produkter og en traditional atmosfære. Restauranten har typisk lukket lørdag og søndag til frokost og hele mandagen. Der er som oftest markedsdag mandag formiddag. GB-supermarkedet ligger lige i nærheden af havnen. Det anbefales at lægge til ved Dixmuda (PORTUS DIXMUDA) på venstre hånd, når man ankommer til byen – havnens personale hjælper gerne med at finde en plads. Pris pr nat ca.: €12 , brusebad: €1. (tlf. 0032 (0) 495 329 223). Spørg havnefogeden efter vand og landstrøm.
Læs mere

Brugge

Brugge er på UNESCO's liste over Verdenskulturarv, og byen har en fantastisk vedligeholdt middelalder arkitektur, som gør byen til en af de mest spændende turistattraktioner i Europa. Den er stadig tilpas lille til, at man kan gå på opdagelse til fods, med hestetrukken vogn eller i kanalbåd. Her er meget at se - museer og kunstgallerier, gode restauranter og smukke forretninger, som sælger kniplinger, flamske tapeter, specielle øl og chokolader. Markedspladsen (Markt) domineres af et 83 m højt klokketårn med et klokkespil, som har spillet hvert kvarter i næsten 750 år. Der er en fantastisk udsigt, hvis man bestiger de 366 trappetrin til toppen. Burg er en smuk plads tæt ved Markt. Dette var tidligere centrum af Brugge og har mange smukke bygninger. Se Michelangelos Madonna og barnet i ”Vor Frue Kirke”, som har det højeste kirkespir i Belgien. Barngwyn Museum huser et Kniplingemuseum med en storslået og varieret samling af gamle broderier m.m. blandet med kniplinger. Groeninge Museet - som også kaldes ”Bymuseet for kunst” udstiller en flot samling af flamske mestre og malerier fra Renæssancen og Barok-tiden. Besøg Straffe Hendrik Bryggeri (de Halve Maan på Walplein 26 Brugge, som er det eneste tilbageværende familiejede bryggeri i byens centrum). Her kan man også finde ud af mere omkring de lokale bryggerier og smage deres berømte øl. En guidet tur varer 45 minutter og koster ca. 5 € pr. person inkl. ølsmagning. Byen er desuden berømt for chokolade, kniplinger, diamanter og arkitektur. Der er typisk marked på markedspladsen hver onsdag, hvor der sælges hjemmelavede og lokale produkter. Man kan også slentre gennem de mange boder på det lokale weekend marked ved T´Zandt Square i Brugge. Der findes 2 offentlige svømmehaller i byen: Piscine Jan Guillini, Lauwerstraat 15 indendørs svømmehal. Den olympiske swimming pool "Olympia" (Doornstraat 110, 8200 Brugge, tlf. 050/390200). Tag en runde golf på Royal Zoute Golf Club (Caddiespad 14, KNOKKE, www.zoute.be). Besøg også Diamant Museet, som fortæller om diamanternes historie i Brügge. Der er en visning af diamantslibning typisk hver dag og en udstilling af flamske smykker. Museet ligger på Katelijnestraat 43, og det er som oftest åbent dagligt. Nyd en drink på Cafe Vlissinghe. Stedet menes at være byens ældste bar - den ligger 15 minutter nordøst for Burg lige forbi Sint-Annarei kanalen. At komme ind i Café Vlissinghe er ligesom at træde tilbage i tiden til det 16. århundrede. Baren er et kunstværk i sig selv med smukke træornamenter og gobeliner. Adressen er  Blekersstraat 2. Restaurant Breydel de Coninck i Breidelstraat 24, ser ikke ud af meget udenfor, men dem som kender stedet kan fortælle dig, at det er et meget behageligt sted, som bestemt er et besøg værd. Muslinger kogt på forskellige måder er husets specialitet - der er typisk lukket om onsdagen. Bistro de Pompe på Kleine Sint-Amandsstraat 2 - lige ved markedspladsen er en hyggelig bistro med et moderne interiør, og der serveres god mad med forskellig inspiration. Den varierede menu giver dig meget at vælge imellem, herunder også herlige kød- og fiskeretter. Stedets speciale er steaks, smagfulde pastas og fristende salater. Der er som hovedregel lukket om mandagen. Er du til et gastronomisk malted er stedet Restaurant Patrick Devos (Zilverstraat 41, 8000 Brugge, tlf. +32(0)50/335566). Restauranten ligger i en fantastisk historisk bygning i centrum af Brygge. Det anbefales at lægge til ved Bruges Coupure Marina - ring +32 479 24 63 87 for at træffe havnemesteren på forhånd. Ellers er der en større marina med 70 pladser 3 broer længere fremme VVW Flandria (havnemesteren træffes på +32(0)477 384 456). Begge marinaer ligger i gåafstand til byens centrum - andre bådfolk har anbefalet Coupure for den bedre beliggenhed. Man kan tanke vand og få landstrøm mod betaling.
Læs mere

Deinze

Deinze er en livlig by med gode indkøbsmuligheder og rekreative faciliteter. Brielmeersen Park byder på gode muligheder for en virkelig smuk gåtur - desuden er der en legeplads for børn, minigolf-bane og en enorm bambus-labyrint. Besøg også Ooidonk borgen - et af de smukkeste monumenter i Belgien. Borgen, i renæssance stil, er omgivet af voldgrave og en stor park med træer. Kik også ind i Vor Frue Kirke. Der er typisk markedsdag onsdag formiddag. Ved siden af turistkontoret, på Markt 46, finder man restaurant Hedera, som serverer mad fra det klassiske belgiske køkken. Restaurant Il Recordo (Markt 104) er italiensk - der er som regel lukket om torsdagen. Restaurant d'Hullaeghe KIasteel Ten Bosse, på Karel Piqueelaan 140, serverer traditionelle retter med grillretter som specialitet. Her er typisk lukket søndag aften og mandag. Læg til i Yachtklubben Deinze (tlf. 0032 (0) 495 25 56 20), her kan man tanke vand, men ingen landstrøm.
Læs mere

Oudenaarde

Oudenaarde er bl.a. berømt for væveri og tapeter, og der er et museum herfor, som viser de typiske "Verdures" - tapeter med scener fra naturen i dominerende grønne og blå farver. I dag flyder floden Scheldt gennem byen, men i det 16. årh. var det 2 byer - én by på hver flodbred, Oudenaarde og Pamele, som senere smeltede sammen. Broodstraat, Nederstraat, Einestraat og Hoogstraat er de bedste forretningsgader og her er stadig charme fra de gamle middelalderalléer. Byen har mere en 100 klassificerede monumenter - man skal ikke glemme at besøge det sen-gotiske rådhus, som ganske enkelt er enestående og et perfekt eksempel på denne byggestil. Udover det smukke rådhus har byen nogle historisk vigtige monumenter: Bailiff's House, klosteret Maagdendale, Our Lady's Hospital med bispepaladset, Saint Walburga's kirken, Pamele kirken, ”De sorte Nonners" kloster og Beguinage for blot at nævne nogle få. Der bliver typisk afholdt blomstermarked den første søndag i maj og som oftest afholdes Adriaan Brouwer Øl-Festivalen i den sidste weekend i juni. Maleren Adriaen Brouwer blev født i Oudenaarde, men flyttede til Holland som ganske ung for at studere hos Frans Hals. Han vendte tilbage til Oudenaarde i 1630, og her døde han 8 år senere. Han er berømt for sine malerier af fordrukne og sommetider sarkastiske repræsentanter af hans samtid. Man kan afhente et gratis bykort på turistkontoret. Der er som hovedregel marked hver torsdag formiddag. Den lokale svømmehal ligger på Prins Leopoldstraat 91. Golf & Countryclub Oudenaarde VZW (Kortrijkstraat 52, 9790 Petegem-aan-de-Leie) finder man ved krydset af N43/N35 i retningen Voorburg – ca. 4.5 km herfra. Restaurant Priorij van elsegem beliggende på Kleine markt 41 serverer årstidens produkter (typisk lukket mandag og torsdag), mens restaurant T Verloren Hart (Stationsstraat 40) typisk holder lukket om mandagen. Det franske køkken serveres i restaurant Comté de France (Markt 38), som ofte har lukket om torsdagen. Oudenaarde er en lille og hyggelig shoppeby, og alle forretningerne ligger indenfor gåafstand. Der er et varieret udvalg med luksusboutikker, trendy interiørbutikker, specialforretninger og et par kædebutikker. Læg til i den gamle del af Schedt-floden lige udenfor bycentrum i rolige grønne og blomstrende omgivelser. Her er el og vand til rådighed mod betaling. Kajen er 200 m lang og har kørestolsadgang. Der ligger en slagter, en bager og en grønthandler i nærheden.
Læs mere

Kortrijk

Kortrijk er en smuk by med gode forretninger og gåde i bycentrum. Der er også et stort forretningscenter i udkanten af byen med et par store supermarkeder, specialforretninger og restauranter. ”Beguinage”, som er på listen over UNESCO's world heritage site, er en gruppe af omkring 40 små barokhuse fra det 17. århundrede ved siden af Sint-Mattheus Chapel (fra 1464), the Saint-Anna hall med sin vindeltrappe og huset “grootjuffrouw”, som er omdannet til et museum. Artillery Tower er et gammel monument fra det 14. årh. og er et at de få bygninger, som stadig findes fra den middelalderlige franske fæstning. Besøg borgen og den gotiske Vor Frue kirke, som blev færdigbygget i 2011 og har et berømt maleri af Anton van Duck. Et andet imponerende tårn i byen er klokketårnet på St. Matin kirken, bygget i sen-gotisk tid og som har et klokkespil med 49 klokker. Overvær “the Battle of the Golden Spurs”, som levendegøres ved en interaktiv multimedieforestilling på Kortrijk 1302, Kortrijk’s nyeste museum. Den internationale rosenhave i Kortrijk beliggende langs Doorniksesteenweg nær ved ‘t Hooghe borgen (indgang på Pijpestraat) er en enestående udstillingshave, hvor man kan beundre mere end 200 forskellige rosenarter. Her er også en udstilling af historiske roser. Kortrijk er bedst kendt som stedet for en af de mest symbolske kampe i flamsk historie, nemlig kampen om den gyldne spore. Det var her en gruppe flamske bønder d. 11/07 1302 i vrede over det franske herredømme, slog eliten af den franske hær og bragte hundrede af gyldne fliser fra de fordrevne riddere med hjem, som et symbol på deres triumf. Det var en afgørende sejr, som banede vejen for flamsk uafhængighed, og datoen for slaget fejres stadig hvert år som en flamsk helligdag. Der er som oftest marked mandag formiddag på markedspladsen ved Doorniksestraat og Schouwburgplein. Og typisk igen fredag kl. 16.00 på Sint-Amandsplein (kun fødevarer). Beklædningsindustrien har været en væsentlig del af Kortrijk´s historie, så et besøg på Nationaal Vlasmuseum (Det Nationale Hør Museum) i den smukke Beeuwsaerthoeve bygning giver en spændende indsigt i vigtigheden af hørproduktion for byen ligesom en forklaring på, hvordan det blev fremstillet. Midt i Courtrai ligger paladset “De Hond in het Kegelspel”, som er meget kendt og charmerer både unge og ældre med sin udstilling af legetøj. Her er en stor og original samling af traditionelle indendørs og udendørs spil. Man kan lægge til langs kanalen langs Steiger handelskaai eller Guido Gezellepad - begge steder er på den samme side af byen som Grote Markt og forretningerne. Man kan tanke vand og få landstrøm mod betaling.
Læs mere

Gent

Gent er en historisk by. Gennem middelalderen var Gent faktisk en af de rigeste og mest magtfulde byer i Europa – og blev betragtet som den andenstørste by nord for alperne, lige efter Paris. Efterladenskaberne efter den rige fortid kan især ses, når man betragter kirkernes og klostrenes imponerende arkitektur. Hele bymidten er restaureret med respekt for fortiden – og man kan stadig opleve den middelalderlige atmosfære. At bymidte er blevet gjort fuldstændig bilfrit, gør det endnu skønnere at vandre rundt her – og Gent vil være et betagende stop for alle besøgende. Attraktioner. 1. Gåture i byen – en arkitektonisk fest. At gå gennem byen Gent er som at gå gennem et historisk maleri, med arkitektoniske mesterstykker som f.eks. slotte, katedraler, kirker og gamle købmandshuse. Glem ikke at nyde husene set fra oven – eksempelvis fra Belfry-tårnet eller den smukke St. Bavo Katedral. 2. Opdag hvorfor Gents indbyggere kaldes “reb-bærere.” Gent er en rigtig rebel-by. Folk fra Gent kaldes reb-bærer, fordi de i 1539 gjorde oprør mod den romerske kejser, og den spanske konge Charles V. Charles vandt og ydmygede Gents indbyggere ved at lade dem gå rundt i byen, kun i undertøj og med reb omkring halsen. Hvis du går i området omkring Prinzenhof, kan du se den berømte statue, der er et minde om denne ydmygelse. Der findes også mange barer og restauranter, der er opkaldt efter dette. 3. Grevernes Slot (Gravensteen) Middelalderslottet er placeret i midten af byen! Det er et fantastisk sted med udsigt fra tårnet. Børn elsker dette sted, men pas på, når I besøger tortur-museet – det er ikke for folk med svage nerver.  4. Klein Begijnhof. Klein Begijnhof er et lille, smukt historisk kvarter. Vægge omgiver husene og kirken, og lukker larmen fra byen ude. Kvarteret findes lige udenfor det historiske by-midte – og derfor vil du heller ikke møde mange turister. 5. Unikke og autentiske butikker. På hvert gadehjørne vil du finde en interessant butik – med både nyt og gammelt.
Læs mere

Nieuwport (Le Boat)

Le Boat Base - Nieuwpoort er både en fiskerihavn og et lystbåds-centrum. Her er et stort marked med alt godt fra havet.
Læs mere
Vi har prisgaranti og vi sidder klar til at hjælpe på tlf. (+45) 39 16 33 44