Vi har prisgaranti og vi sidder klar til at hjælpe på tlf. (+45) 39 16 33 44

Okuklje-Bugten (Mljet Ø)

Sejlads i Okuklje Bay bringer dig til Mljet, en af de mest billedskønne øer ud for Kroatiens Dalmatiske kyst. Det meste af øen er dækket af tætte skove af nåletræ og eg, og når du kaster anker i en afsondret vig og tager dig en svømmetur i det krystalklare Adriaterhav, vil du lægge mærke til at hele kystlinjen ligner et uberørt vildnis. Her er ingen store byer og kun en vej – og øen bærer præg af en stemning af afslappet isolation. Sejlads ved Okuklje Bay er en rejse ind i et formidabelt skovdækket rige, og en chance for at udforske en malerisk lille landsby, hvor tiden går langsomt og maden i flere restauranter er helt formidabel. Alt dette, er essensen af hvad sejlads ved Mljet handler om. Liggemuligheder Mooringsbøjer er ikke tilgængelige. Der er god plads til at kaste anker i Okuklje Bay. Kajplads til dinghy er ikke tilgængelig. Highlights Den østlige ende af Mljet Island, er præget af smukke vige og naturskønne småøer. Nær Okuklje Bay, lige vest for Kap Gruj, vil du finde Saplunara Bay - bugten er skøn og svømningen suveræn. Her kan kastes anker for natten, når vinden kommer fra nordvest, nord eller nordøst. Den nærliggende vig Blaca Cove, er spændende at udforske i gummibåden. Ved Mljet’s øst ende kan du også finde den lille ø Skolj. Der er en smal kanal mellem Skolj og Mljet, hvor der kan kastes anker for dagen. Ved kanten af Okuklje Bays nordkyst, vil du finde en hyggelig lille landsby. En landtur her, vil give dig mulighed for at gå ad stierne i det skovdækkede landskab og spise en middag på en af restauranterne, alt sammen en behagelig måde at bruge en sen eftermiddag eller tidlig aften. Faciliteter Kajplads er tilgængeligt i Okuklje Bay. Ingen andre faciliteter for lystbåde er tilgængelige.
Læs mere

Pomestak Ø

En sejlads til Mljet’s vestlige ende, tager dig til byen Pomena. Byen er meget populær på grund af den lille afstand til Mljet-Nationalpark (der også er et must-see). Den bedste ankerplads er ved den lille ø Pomestak – dog kan der nogle gange findes kajplads foran hotellet i Pomena. På vejen kan du stoppe i Sobra Bay, øens hovedhavn. Her findes gode svømmemuligheder i bugtens nordvestlige del, og længere nede af kysten vil du finde Polace Bay – hvor den lille ø Moracnik ved indgangen til bugten, udgør en scenisk og skøn dagsankerplads. De to saltvandssøer tiltrækker mange svømmere og kanosejlere. Den lille fiskerlandsby Pomena (50 fastboende indbyggere) er lokaliseret ved den fjerne vestlige ende af øen, i en bugt af samme navn – ca. 10 minutters gang fra søerne i Mljet-nationalparken. Inde i Pomena Bay ligger Pomestak, en ekstraordinært flot ankerplads, hvor man slipper fra larmen ved molerne. Sejlads i dette område, vil vise dig den ekstraordinære naturlige skønhed i Mljet-nationalparken og lade dig nyde områdets afslappede stemning. Liggemuligheder Mooringsbøjer er ikke tilgængelige. Ankermuligheder findes i den sydlige del af Pomena Bay, eller ved den lille ø Pomestak. Highlights Mljet-nationalparken er en top-destination. Skønheden er bjergtagende ved de to saltvandssøer Malo Jezero og Veliko Jezero – der er forbundet med havet via en lille kanal. I midten af Veliko Jezero, er en lille ø hjem for en et smukt benediktinerkloster fra det 12.århundrede og en lille restaurant. Sightseeing-både sejler regelmæssigt til øen, og en tur derud er en sjov måde at bruge et par timer i idylliske omgivelser. Du kan medbringe en picnickurv eller spise din frokost i klostrets restaurant. Cykeludlejning kan findes i Pomena og giver mulighed for en aktiv udforskning af Mljets vestlige del. Der er et hotel og adskillige restauranter i Pomena, men ikke meget andet.     Faciliteter Kajplads kan være tigængelig ved kajen foran hotellet i Pomena. Der er ikke andre faciliteter for lystbåde.
Læs mere

Korcula Ø og Korcula By

Byplanlæggerne har med vilje ladet Korcula Bys større gader løbe fra øst til vest, for at få bygningerne til at skærme af for den kolde bora-vind, der blæser i området om vinteren. Denne konstruktion lader også de dominerende vestlige vinde, fungere som naturlig air-conditioning om sommeren. Selvom hovedstaden Korcula By er en top-destination for turister i Kroatien, har hovedparten af den bakkede og skovdækkede Korcula Ø et landligt udseende. På dens skovdækkede bakker, findes både olivenlunde og vinmarker, der producerer gode lokale vine. Korcula byder på nærmest uendelige mængder af spændende vige og havne – der gør den 47km lange ø til et paradis for lystbådssejlads. Et dagsstop ved Przina Cove, med en flot sandstrand der omgrænses af en nydelig vinmark, bør helt sikkert overvejes – ligesom et besøg ved den lille ø Badija, ikke er noget man vil fortryde.    Liggemuligheder Mooringsbøjer er ikke tilgængelige. Der findes ikke ankermuligheder ved Korcula By. De fleste sejlere tøjer op syd for byen, hvor der ligger en førsteklasses marina. Kajplads til dinghy er ikke tilgængelig. Highlights En gåtur i de maleriske snævre stræder i Korcula By, er en behagelig måde at bruge en eftermiddag. Spændende butikker og hyggelige cafeer findes i rigelige mængder, og man kommer ikke til at mangle kulturelle og historiske attraktioner at beundre - bymuseet har f.eks. en vidunderlig samling af århundreder gamle genstande. Stenhåndværk var et blomstrende erhverv i den tidlige venetianske periode, hvilket bl.a. kan ses på byens rigt udsmykkede bygningsfacader. Ikon-museet byder på udstillinger med byzantinsk kunst, og Guvernørernes Tvillingetårne og St. Marks Katedralen, er ligeledes imponerende. I byen findes også et hus, der engang tilhørte den legendariske opdagelsesrejsende Marco Polo. Det er desværre ikke blevet vedligeholdt ordentligt og i dag findes kun haven og en gammel trappe – men stedet er dog stadig et besøg værd. Husk endelig at se de lokale danse den berømte Moreska sværd-dans, der gengiver et slag mellem to konger, efter sigende over en smuk ungmø. Faciliteter Alle faciliteter for lystbåde, er tilgængelige.
Læs mere

Polace Bugten (Mljet Ø)

Benyt muligheden for at tage et stop ved Polace Bay, på Mljet Islands vestlige ende. Bugten er naturskøn og godt beskyttet – og tilbyder både kajplads, plads til at kaste anker foran en gammel paladsruin, samt mooringsbøjer ved adskillige nydelige restauranter. At gå i land ved Polace Bay, er en skøn måde at bruge en sen eftermiddag og tidlig aften. Liggemuligheder Ved bugtens kyst tilbyder flere restauranter gratis mooringsbøjer for betalende kunder. Kast anker i den nordvestlige del af Polace Bay. Highlights Polace Bay ligger nær en af hovedindgangene til Mljet-Nationalparken, med dens to smukke saltvandssøer, vandrestier, samt det sceniske kloster midt Veliko Jezero, den største af de to søer. Her kan man også udforske ruinerne af et palads fra det 5.århundrede, hvis høje mure giver ly til de ældgamle rester af en bebyggelse og en tidlig kristen kirke. At gå i land for at udforske Polace Bay og Mljet Nationalpark, er en spændende måde at bruge en dag, ligesom et glas lokal vin på en af de mange strandrestauranter, vil være en passende afslutning på besøget. Faciliteter Kajplads er tilgængelig. Ingen andre faciliteter (undtagen mooringsbøjer ved restauranterne), er tilgængelige.
Læs mere

Sipan Ø

Navnet Elafiti kommer af elafos, det græske ord for hjort. Historierne fortæller at øen engang var hjem for en stor bestand af hjorte, men der er vist ingen der er helt sikre på hvor navnet egentligt kommer fra. Sipan er den største ø i gruppen, der med sine bakker og skove, for det meste har et vildt og uspoleret udseende. Øerne er visse steder beplantet med vinmarker, samt oliven, figen og citrusplantager. Stier til cykling og vandring findes overalt. Sejlads i farvandet ved Sipan er en naturskøn oplevelse, med utallige afsondrede vige at udforske, lækre strande og den afslappede stemning af det gamle Kroatien.   Liggemuligheder Mooringsbøjer er ikke tilgængelige. Der er utallige dagsankerpladser langs Sipans kystlinje. Besøgende ved Sipan Luka og dens smalle havn, tøjer op ved molen Kajplads til dinghy er ikke tilgængelig. Highlights Sipan har to landsbyer. Sudurad, og Sipan Luka ligger på henholdsvis øens øst-og vestside. Begge er skønne byer, og værd at udforske. En vej forbinder de to byer, og udgør en flot (men lang) gåtur, bl.a. gennem en grønklædt dal. På vejen vil du se ruinerne af flere århundreder gamle kirker – der rent faktisk ligger strøet ud over hele Sipan. De mest fascinerende kaldes St. Peter Kirken, Sveti Ivan Kirken, Sveti Mihovil Kirken og Den Hellige Ånds Kirke. Nogle af ruinerne kan dateres tilbage til år 1000. Faciliteter Kajplads er normalt tilgængelig. Ingen andre faciliteter for lystbåde er tilgængelige.
Læs mere

Dubrovnik By

Havnen er et imponerende syn fra havet, med dens næsten intakte mure, bygget i år 800 AD, der på imponerende vis rejser sig næsten 25 meter op i luften, og visse steder er mere end 18 meter tykke. En gåtur på muren er en perfekt måde at danne sig et indtryk af den Gamle By – Dubrovniks berømte bycentrum, der tager dig 500, 600, eller endda 1200 år tilbage i tiden - og hvor biler ikke er tilladte. Byens vigtigste færdselsåre er hovedgaden Stradun. Stradun er lavet af kalksten og er slidt fuldstændig glat af århundreders brug. Dens sider er pakket med cafeer og butikker, der dog ved lov er blevet påbudt at holde deres skiltning på et minimum, således at gadens oldgamle stemning ikke ødelægges.   Blandt byens mange attraktioner er Sponza-paladset, Rektors-Palads og Det Franciskanske Kloster. Liggemuligheder Mooringsbøjer er ikke tilgængelige. Der er ikke ankermuligheder i Dubrovniks travle havn. Kajplads til dinghy er ikke tilgængelig. Highlights De mange attraktioner i Dubrovniks Gamle By, inkluderer dens berømte mure. Murene omkranser bydelen og rejser sig mere end 25 meter op I luften – og må have været et uigennemtrængeligt defensivt fæstningsværk. Du kan gå langs murens top og kigge ned i labyrinten af smalle gader og den forvirrede hob af billedskønne huse, butikker og historiske bygninger. Derefter kan du slentre langs hovedgaden Stradun eller begive dig ud i baggaderne, før du tager en tur til det Franciskanske Kloster, det Dominikanske Kloster, Rektors Paladset eller byens barokke katedral.     Om aftenen bugner det berømte Gundulic Square med smarte og festflade mennesker, mens samme torv fungerer som landbrugsmarked om morgenen. Dubrovniks Gamle By er en oplevelse i sig selv, og en af de mest unikke og tiltalende destinationer i Kroatien. Faciliteter Alle faciliteter for lystbåde er tilgængelige ved marinaerne.
Læs mere

Mljet-Nationalparken

To tredjedele af øen er dækket af tykke nåle-og ege skove, og halvdelen af øen er en nationalpark. To saltvandssøer, Malo Jezero og Veliko Jezero, er beliggende midt i parkens skove, og har skønne vandre-og cykelstier omkring sig. En lille båd tager sejlere ud i Veliko Jezero, for at besøge benediktiner-klostret der ligger på en lille ø i søens midte, og i dag fungerer som restaurant.  Du kan gå eller leje en cykel i nærliggende Pomena eller Polace – lige meget hvad, er en tur i nationalparken en nydelse og et sikkert højdepunkt på enhver sejlerferie til området ved Dubrovnik.     
Læs mere

Sunj-Stranden (Elafiti-øerne)

Selvom de er ubeboede og vilde, er tre af øerne, Sipan, Lopud og Kolocep, populære turistdestinationer – med færgeservice fra Dubrovnik. Lopud er kendt for Sunj-stranden, en af de ypperligste i hele regionen. Fint hvidt sand dækker kysten i en billedskøn vig – og det er ikke svært at forstå at Sunj-stranden er en favorit blandt lokale sejlere, og en juvel blandt Elafiti-øerne.
Læs mere

Dubrovnik (Sunsail)

Sunsail base - ACI marina Dubrovnik ligger tæt ved Komolac ved Omba floden omkring 2 Nm fra indsejlingen til Port of Gruž.
Læs mere

Dubrovnik (Euromarine)

Euromarine base - I ACI marinaen ligger Euromarines base i Dubrovnik - kun 6km fra de historiske bymure og hjertet af Dubrovnik - bådene findes på Pier E.
Læs mere

Dubrovnik (Ultra Sailing)

Ultra Sailing base - under 5km fra Dubrovnik ligger Ultra Sailings base i den velbeskyttede ACI Marina
Læs mere

Dubrovnik (Navigare)

Navigare Yachtings base i Dubrovnik
Læs mere

Dubrovnik (Croatia Yachting)

Croatia Yachting base i Dubrovnik.
Læs mere

Dubrovnik (Waypoint)

Waypoint base - under 5km fra Dubrovnik ligger Waypoints base i den velbeskyttede ACI Marina
Læs mere

Dubrovnik (Dream Yacht Charter)

Dream Yacht Charter base i Dubrovnik
Læs mere

Dubrovnik (Under The Heavens)

Under The Heavens base i Dubrovnik
Læs mere

Sejlervejr i det sydlige Kroatien (Dubrovnik)

Den kroatiske kysts popularitet som sejldestination skyldes i lige så høj grad det ideelle klima som de smukke kyster og de varierende sejlforhold. Det solrige Adriaterhav har i gennemsnit 315 skyfrie dage om året. Under den mest populære sejlsæson - maj til november - er det fortrinsvist blå himmel og varmt vejr der hersker. Somrene er varme og tørre mens vintrene er meget milde med korte regnbyger i Balearerne og Korsika. Sejlere skal dog altid være opmærksomme, da vejret kan ændre sig meget hurtigt.

  • Apr-Maj: lejlighedsvis småbyger, temperatur 22-28°C. Vind generelt NV (5-10 m/s, nogle gange op til 13 m/s).
  • Jun-aug: solrigt og blå himmel hver dag, temperatur 26-30°C. Vind generelt NV (5-10 m/s).
  • Sep-Okt: lejlighedsvis småbyger (risiko for vedvarende regnbyger fra slutningen af oktober). Vind generelt NV (5-10 m/s), men kan være stærkere i okt.

Der er 3 dominerende vinde i Kroatien

Bora: En tør og kold vind. Eftersom den er nordøstlig, blæser den hovedsageligt fra østkysten af Adriaterhavet som en fralandsvind. Det medbringer godt vejr. På grund af landets udformning kan den blæse lokalt med varierende kraft og fra forskellige retninger lige fra N til ØNØ. Det drastiske terræn i den østlige del af Adriaterhavet gør at de lokale Boraer blæser i kraftige vindstød og begynder uventet. Boraens styrke varierer fra en let brise til vindstød af stormstyrke.

Sirocco: En varm og fugtig vind blæser fra ØSØ til SSØ. Det blæser over hele længden af Adriaterhavskysten og kan skabe hård sø. Himlen skyer til og akkompagneres næsten altid af vedvarende regn. Vinden når sin fulde styrke i det sydlige Adriaterhavet. Vinden kan opstå på alle tider af året. I gennemsnit blæser det 8-10 m/s.

Maestro: Skyldes at landoverfladen om dagen bliver opvarmet mere end havfladen og som et resultat heraf begynder luftstrømme at stige op fra jorden og på et tidspunkt trækkes disse luftstrømme ned mod havet og forårsager dermed cirkulation mellem land og hav. Maestroen karakteriseres normalt ved hvide cumulus skyer og varsler godt vejr. Det begynder normalt at blæse op mellem kl. 09 og 10 om formiddagen og vinden når sit maksimum omkring kl. 14:00. Vinden har altid lagt sig inden solnedgang. Dens sædvanlige styrke er ca. 8-10 m/s.

Måned

°C Max

°C Min

Gns. nedbør (mm)

Gns. vandtemp. (°C)

Gns. vind (m/s)

Januar

7

0

141

14

3

Februar

9

1

128

14

3

Marts

12

3

116

14

3

April

16

7

108

15

2,5

Maj

21

11

84

18

2,5

Juni

25

14

71

21

2,5

Juli

28

16

51

24

2,5

August

28

16

62

25

2,5

September

24

13

93

23

3

Oktober

19

9

129

20

3

November

13

5

175

17

3

December

8

1

167

15

3

 

Tidevand

I det østlige del af Middelhav omkring Kroatien, er tidevandsforskellien meget lille: kun 30-60 cm (en til to fod), herunder variationen af niveau på grund af atmosfærisk tryk og dominerende vinde.