Vi har prisgaranti og vi sidder klar til at hjælpe på tlf. (+45) 39 16 33 44

Birgu

Birgu By er lokaliseret på en halvø i Maltas store naturlige havn Grand Harbour – og gennem maltesisk historie kan Birgu med rette hævde at have været øgruppens maritime hovedstad. Birgu ligger i den sydlige del af Malta, i en lille region kaldet Cottonera, også kendt som de tre byer. Af de tre byer er Birgu den ældste, og det sted der først blev bebygget. Birgu har spillet en hovedrolle i maltesisk historie - når man går ned af de fascinerende, snørklede gader, kan man se rester efter de forskellige store kulturer der i tidernes løb har domineret byen. Helt tilbage fra den romerske periode - og i særdeleshed da Birgu var hjemsted for de magtfulde riddere fra ridderordenen Knights of St. John - der sejrede over de ottomanske tyrkere, under Den Store Belejring i 1565 – en af de mest sagnomspundne middelalderlige begivenheder. Hvis du forkæler dig selv med en opdagelsestur i den befæstede by, er det umuligt ikke at lade fantasien flyve tilbage til denne spændende fortid – godt hjulpet på vej af f.eks. The Inquisitors Palace, eller de mange storslåede ridderpaladser – kaldet ”auberges” – især Auberge d´Angleterre og Auberge de France, er imponerende. Men nutidens Birgu er heldigvis også fuld af liv – takket være de skønne kirker, spillesteder, barer, taverner og gode restauranter. Birgu´s karakteristiske torv er byens samlingspunkt og et fantastisk sted at slappe af over en kop kaffe, mens den restaurererede havnefront har tiltrukket nogle af de bedste restauranter – hvor man kan nyde udsigten til den livlige marina. Husk også at besøge byens krigsmuseum.
Læs mere

Blue Lagoon ved Comino

Blue Lagoon er en af de bedste strande ved Malta, lokaliseret mellem øen Comino og den mindre ø Cominotto. Det krystalklare vand i Blue Lagoon går næsten i et med den blå himmel, ligesom du kan nyde strandens kridhvide sandbund. Denne lange og smalle bugt, omgivet af klipper, er næsten som en pool - hvilket er med til at gøre stedet ideelt for svømning, snorkling og dykning – eller bare rendyrket afslapning. Hvis du har børn med, kan de trygt lege i den lavvandede lagune, mens resten af familien nyder den maltesiske sol eller kaster sig ud i spændende vandsportsaktiviteter. Blue Lagoon besøges ofte af turbåde, så hvis det er muligt, bør man besøge stedet udenfor weekenden. Faktisk er øen Comino og Blue Lagoon så smuk, at instruktører ofte har brugt lokationen i deres film – bl.a. i mini-serien Helen of Troy eller filmene Swept Away (med Madonna) og Greven af Monte Cristo.
Læs mere

Mellieha Bay

Byen Mellieha, beliggende over stranden, kan prale af en skøn udsigt over bugten. Her er gode restauranter, butikker, samt hyggelige barer og cafeer. Popeye Village, Skipper Skræk landsbyen, blev bygget til indspilningen af filmen Skipper Skræk med den amerikanske skuespiller Robin Williams i hovedrollen – et besøg hertil, vil med garanti være et sikkert hit hos de mindste.
Læs mere

Gozo

På Gozo kan man se smukke saltbassiner – især i nærheden af byen Masalforn, hvor store arealer anvendes til dette traditionelle maltesiske håndværk. I blæsevejr vil havet fylde bassinerne, hvorefter vandet fordamper og efterlader fint havsalt i bassinernes bund.Du bør også besøge Azur-vinduet i Dwejra-bugten. Vinduet er en fascinerende naturskabt buet stenformation, der er en del af en underskøn kyststrækning. Dog er klippen ved at kollapse, så det er med at skynde sig – og husk at det er blevet forbudt at gå ud på selve buen – pga. faren for sammenstyrtning – i godt vejr er det en stor oplevelse at sejle forbi og se vinduet fra havsiden. Det Blå Hul er endnu en oplagt udflugtsmulighed ved Gozo. Det blå hul er et hul øens klippeunderlag, der er fyldt op af klart blåt vand. Du kan sagtens se stedet på afstand, men det er tillokkende at klatre helt ned og plaske lidt i vandet. Det Blå Hul er desuden et af Europas bedste dykkersteder. Indlandssøen er, som navnet antyder, en sø der via en smal tunnel er forbundet med Middelhavet – et flot syn og helt sikkert et besøg værd.
Læs mere

Comino

Comino har et areal på 3.5 km², er bilfri og udover et enkelt hotel, er den praktisk talt ubeboet. Øen var beboet i den romerske periode, men var, udover at blive brugt som base af pirater der plyndrede i Middelhavet, ganske ubetydelig indtil de sagnomspundne Knights of St. John ankom. De brugte Comino som en forpost i forsvaret mod de angribende Ottomanere – ligesom den også var et skattet jagtområde efter harer og vildsvin. Idag er Comino en skøn naturperle – der henrykker alle der tager sig tid til et besøg. Husk også at det er på Comino, den berømte Blue Lagoon findes.
Læs mere

Valletta

I Valletta er alle seværdighederne indenfor gåafstand – og det er tilmed meget nemt at finde rundt i byen. Hovedgaden hedder Republic Street – det er byens færdselsnerve, og mange af seværdighederne findes her. Sydøst for byen er den majestætiske Grand Harbour, hvor man kan kigge over mod “De Tre Byer” – og malteserriddernes første hovedstad på Malta. Valletta er et pragtfuldt sted at slentre rundt, og byder på et væld af interessante attraktioner - og hvis du har tid, er det altid en god ide at booke en guidet tur i byen. St. John´s Katedralen Dette var malteserriddernes (Knights of St.John) hovedkirke. Den ser en smule anonym ud på ydersiden, men indvendigt findes en pragtfuld symfoni af nyrenoveret barok dekoration. Ridderne talte flere sprog – og de havde alle et kapel i kirken, og de konkurrerede mod hinanden i overdådighed. Farverigt udsmykkede marmor-gravkamre dækker gulvet, mens guld, malerier og skulpturer pryder væggene og loftet. I et særligt lille rum findes to malerier af den berømte italienske maler Caravaggio – inklusiv det enorme Halshugningen af St.John, det er hans eneste signerede værk og som blev malet da han en kort periode var medlem af ridderordenen i Malta. Museet ejer også en ekslusiv samling af flemiske tapeter fra det 17århundrede. Det Arkæologiske Museum Museet findes i den gamle ridderborg Knights Auberge de Provence, mens udstillingerne for nogles vedkommende daterer sig helt tilbage til 5000 BC. Her kan du finde unikke skulpturer og arkitektoniske indridsninger fra Maltas neolitiske templer (3600 – 2500 BC) – inklusiv de ekstraordinære Fede Damer, der givetvis forestiller frugtbarhedsgudinder. Der er også spændende nyere udstillinger med genstande fra Bronzealderen, den føniske periode – samt info om Maltas mystiske vejspor, besynderlige ”kørebaner” der ser ud til at være udhugget i øernes land.  Stormesterens Palads Hjem for malteserriddernes navnkundige stormester, og hovedkvarter for ordenen fra det sene 16århundrede og indtil Napoleon jog dem ud af Malta i 1798. Paladset blev derefter hjem for britiske guvernører, indtil det blev base for den maltesiske præsident og parlamentet. Parlamentet er dog flyttet til de nye Renzo Piano bygning, ved siden af byporten. Rummene er fyldte med tapeter og malerier fra malteserriddernes tid, samt imponerende rustninger og britiske tilføjelser. Vægmalerier fejrer storslåede sejre over de ottomanske tyrkere. Våbenkamret inkluderer en interessant samling af våben. Krigskamrene (Lascaris) Dybt nede i Vallettas bastioner, i tunneler der engang husede malteserriddernes galejslaver, findes krigskamrene, hvorfra de Allierede kontrollerede Middelhavsflåden og lancerede angreb mod Aksemagterne i Nord-Afrika og på Sicilien – og tvang dem til overgivelse i Italien. Flere rum i denne krigstids-kommando central, har overlevet – inklusiv General Eisenhowers lillebitte kontor.
Læs mere

Gnejna Bugten

Denne dejlige strand findes på nordvest-siden af Malta – og her er typisk mere plads til at smide håndklædet i de mest populære sommermåneder, idet den ikke er så kendt af turister. Sandet er fint og rent, vandet klart – på strandens højreside findes en stor flad sten, der kan bruges af badegæster der ikke er vilde med sand. Om aftenen ynder malteserne af holde små fester på Gnejna Bay stranden. Den alleryderste højreside af bugten er et gemmested for nudister – det er på egen risiko at deltage, da nudisme er ulovligt på Malta. Alt i alt er Gnejna Bay et godt valg hvis du gerne vil slippe væk fra turistmasserne på nogle af de mere populære sandstrande, især under højsæsonen om sommeren.
Læs mere

Marina Birgu (Kiriacoulis)

Kiriacoulis base - Det er fra denne skønne base, du kan planlægge din egen sejlads. Besøg f.eks. de smukke øer Gozo, Comino og Cominotto - der byder på et utal af smukke strande og grotter.
Læs mere

Malta (Malta Charters)

Malta Charters base - Det er fra denne skønne base, du kan planlægge din egen sejlads. Besøg f.eks. de smukke øer Gozo, Comino og Cominotto - der byder på et utal af smukke strande og grotter.
Læs mere

Sejlervejr på Malta

De maltesiske øer er lokaliseret i Middelhavets hjerte: derfor nyder øgruppen de bedste forhold for sejlads året rundt.

Malta har et typisk middelhavsklima, karakteriseret af en tør sommer og en mild vinter – hvor der samtidig falder en smule regn, og med lejlighedsvis tåge fra november til marts. Det årlige regnfald er på ca. 559 mm, og falder næsten udelukkende mellem oktober og april. Normaltemperaturen svinger mellem 23-29°C i august, og om vinteren i januar er der målt temperaturer mellem 10-14°C i hovedstaden Valetta.

Vindforhold

Den dominerende vind er mistralvinden fra nordvest, men man kan også støde på en sydøstlig vind – kendt som xlokk af malteserne, men af andre kendt som sirocco-vinden. Den bringer varm fugtig luft fra Sahara med sig – og nogle gange også ørkenstøv