Vi har prisgaranti og vi sidder klar til at hjælpe på tlf. (+45) 39 16 33 44

Kapa Island

Tongas monarki, der blev grundlagt omkring år 900 A.D., har bibeholdt sit herredømme, og tongansk kultur er stort set ikke blevet forstyrret siden de første polynesiere ankom for ca. 3000 år siden. Ankerpladsen ved Kapa Island, der bærer Maurelles navn, er angiveligt stedet hvor han stoppede for at fylde skibets vandtønder – og stedet er også en god overnatningsankerplads. Sejlads ved Kapa Island giver dig mulighed for at dykke ned i områdets spændende historie. En kort sejlads mod vest bringer dig til en interessant attraktion på Nuapapu nordvest kyst – Mariners Cave, en undervandsgrotte, hvor snorklingen er helt fantastisk. Hvis du bliver i nærheden af Kapa Island, kan du bruge en dag på at snorkle i ud for nordenden af nærliggende Ava Island. Den anden ankerplads ved Kapa Island er ud for Nuku Island, og er meget naturskøn og velbeskyttet.  En hjerteformet åbning i den klippefulde kyst på Kapa Islands nordvest spids markerer indgangen til en vidunderlig hule, der med garanti er et besøg værd. Indeni bliver flerfarvede stalaktitter endnu smukkere når eftermiddagslyset titter ind gennem et cirkelformet hul i hulens tag. Hundredvis af mursejlere samler sig på stenudspringene, og fylder luften med sang. Under det krystalklare vand ses et flot skue af farverige koraller. Der findes en tørlagt sektion af hulen, der også kan udforskes. Den anden ankerplads ved Kapa Island, er ud for Nuku Island, og den er naturskøn og velbeskyttet. Liggemuligheder. To offentlige mooringbøjer er tilgængelige. Spørg den lokale base til råds før du bruger dem. Ved Port Maurelle, kan du kaste anker ca. 45 meter ud for stranden. Mindre end en mil væk findes en anden smuk ankerplads vest for landsbyen Falevai og nord for lille Nuku Island. I stærk vind fra vest, kan du kaste anker lige ud for Falevai. Kajplads til dinghy er ikke tilgængeligt. Highlights Fra ankerpladsen ved Port Maurelle, kan du sejle din dinghy mod nordvest og udforske Swallows Cave. Du kan sejle direkte ind i hulen og beundre det farverige display af stalaktitter i det svage sollys, der skinner gennem et hul i grottens tag. Vandets sigtbarhed er fremragende, og man kan se lige ned til de farverige koralformationer på grottens bund – snorklingen her er helt fremragende. Med en lommelygte kan du gå på opdagelse i grottens tørre indersektion, hvor der engang blev afholdt traditionelle tonganske festmåltider. Den suveræne snorkling ud for nordenden af nærliggende Ava Island, er nem at komme til i dinghy fra Port Maurelle, og fra ankerpladsen ud for Nuku. Nuku er en vidunderlig lille ø at udforske til fods, og er kendt som Vava ‘u’s bedste picnic lokation. Faciliteter Her er ingen tilgængelige faciliteter for lystbåde
Læs mere

Hunga Island

Hunga Island er den vestligste af Vava´us øer. Passagen dertil er fyldt med åndeløs skønhed, når du navigerer mellem øerne, og ankommer Hunga´s kyst. Et par stejle skrænter flankerer den smalle indgang til Hunga Lagoon, en af de bedste ankerpladser i hele øgruppen. I lagunen findes formidable strande, en restaurant og en landsby. Navigation i Hunga Lagoon kan være besværlig - sejl kun derind en time før og en time efter højvande, i roligt hav og solskin. Hunga Lagoon På vestkysten af Hunga Island, rejser stejle skrænter sig fra det azurblå hav. Mellem dem er en smal åbning, kun ca. 23 meter bred, der fører ind i den fantastiske Hunga Lagoon – en fantastisk ankerplads, der mest af alt minder om en tropisk sø med perfekte hvide sandstrande. Når sejlbåden er forankret og roligt svinger fra side til side, er det svært at forestille sig en mere perfekt lokation. På kysten findes en hyggelig landsby, der er perfekt for en afslappende gåtur - ligesom middag og cocktails på Ika Lahi Game Fishing Lodge er en meget behagelig måde at bruge din aften. Snorklingen er  god hele vejen rundt om Hunga og nærliggende Foeata Island. Liggemuligheder Ika Lahi Game Fishing Lodge har mooringsbøjer, der kan bruges mod betaling. Den foretrukne ankerplads er i den nordøstlige ende af lagunen. Kajplads til dinghy er ikke tilgængeligt. Highlights Hvis du passer på tidevandet, kan du tage din dinghy gennem passagen ved sydenden af lagunen og snorkle ved revene nær Foeata Island. En afslappende middag på Ika Lahi Game Fishing Lodge er helt sikkert værd at overveje, det samme er en gåtur ind på Hunga Island – hvor du blandt andet kan se landsbyen og skolen. Faciliteter Der er ingen faciliteter for lystbåde tilgængelige på Hunga Island.
Læs mere

Vaka′ eitu Island

Vaka´eitu Island er en usædvanligt smuk ø, med en meget malerisk ankerplads. Vaka´eitu Island er forbundet med Nuapapu ved et utroligt smukt rev, hvilket danner en gigantisk hesteskoformet bugt. Den lille ø Lape rejser sig 180 fod og er en malerisk baggrund for denne naturskønne ankerplads. Sejlads ved Vaka´eitu Island, er i sandhed en fornøjelse. Liggemuligheder Mooringbøjer er ikke tilgængelige. Kast anker ved bugten lidt nord for Vaka´eitu Island. Der er en dagsankerplads på nordsiden af Foeata Island. Kajplads til dinghy er ikke tilgængeligt ved Vaka´eitu Island. Highlights På Foeata Island findes The Blue Lagoon Restaurant - et favoritspot for grupper der er på eco-tours, for at kigge på pukkelhvalerne, der besøger tonganske farvande fra juli gennem november. Snorklingen er god på revet. Lige øst for ankerpladsen ved Vaka´eitu Island findes endnu en dagsankerplads ud for Langitau. Snorklingen er interessant ud for denne ø. Tag din dinghy til land og klatr op til toppen af bakken, hvor udsigten er skøn. Faciliteter Ingen faciliteter for lystbåde er tilgængelige
Læs mere

Fonua one one

Fra vest mod øst findes Fangasito (Luaa Fuleheu), Fonua´one´one, Lua Ui Vaha, Luahiapu og Fua´amotu. Den klart mest bekvemme ankerplads er ud for Fonua´one´one. Når du er klar til at sejle tilbage, sejl mod nord forbi Euakafa Island, og begiv dig ud på en sjov tur til Vaka´eitu. Du vil have sejlet forbi smukke Ovaka Island og Euakafa Island, og de omfangsrige rev der forbinder dem. Lokaliseret lidt over tre sømil sydvest for Euakafa Island, er Fonua´one´one en lille ø der ligger på toppen af det omgivende rev – den er essensen af det sydlige stillehave, afsidesliggende og smuk, hvilket er hovedgrunden til at sejlads ved Fonua´one´one er så populært. Liggemuligheder Mooringbøjer er tilgængelige. Kast anker ud for nordsiden af øen, ved vest enden af revet. Kajplads til dinghy er tilgængeligt. Highlights Gå på land og gå langs stranden og udforsk øen. Snorkling ved revet er en formidabel oplevelse. De fire andre nærliggende øer er også overordentligt godt egnede til dagsture, men dog er det mere besværligt at finde en passende ankerplads. Faciliteter Der er ingen tilgængelige faciliteter for lystbåde ved Fonua′one′one.
Læs mere

Tapana Island

Tapana Island rager frem fra et smukt rev der går mod nord til Pangiamotu. De to øer og revet danner en malerisk bugt med en velbeskyttet ankerplads, hvilket er med til at gøre sejlads ved Tapana Island til en eventyrlig rejse ind i en skøn verden uden sidestykke nogetsteds i det sydlige Stillehav. Hinakauea Beach Pangiamotu´s smukke Hinakauea Beach ligger ikke langt fra Vava´u, og er berømt for dens traditionelle tonganske festgilder. En af det sydlige Stillehavs mest betagende begivenheder, er et tongansk gilde ulig noget andet man kan støde på ved de polynesiske øer. Forberedelserne begynder lang tid før de besøgende sejlere ankommer. Tropiske frugter og grøntsager, hummer, krabber, kylling, fisk, oksekød, blæksprutte og andre delikatesser samles - underjordiske ovne startes med kul, og de varme retter placeres inden i dem og tilberedes langsomt, mens stegte grise vendes på spyd over åben ild. Kava, en mild alkoholisk drik, brygget på kava-roden, drikkes i rigelige mængder i lyset fra de blafrende fakler. Maden serveres på pola´er, lange bakker lavet af palmeblade – og når maden er spist, fortsætter aftenen med traditionel tongansk sang og dans til langt ud på natten. Liggemuligheder The Floating Ark Gallery har mooringbøjer. Du får en nats gratis brug af bøjerne, hvis du køber noget i galleriet.  Kast anker ud for den lille strand på nordenden af Tapana Island. Der findes også en behagelig ankerplads på sydsiden af Tapana Island – Lisa Beach ud for Pangiamotu er en smuk og beskyttet ankerplads. Kajplads til dinghy er ikke tilgængeligt. Highlights Et måltid ved La Paella Restaurant er en god mulighed for at slappe af i en behagelig ø-stemning – samt nyde noget ekstremt lækker mad. Ved ankerpladsen findes også Ark Gallery, der drives af en amerikaner, der slog sig ned på Tonga for mere end to årtier siden. Galleriet findes i en farverigt malet husbåd - og galleriejeren Sheri, laver malerier af lokale steder, håndmalede T-shirts, lykønskningskort og andet flot håndværk. Ankerpladsen er nær Pangiamotu’s smukke strande Hinakaue′a og Ano. Faciliteter Der er ingen faciliteter for lystbåde tilgængelig ved Tapana Island. Der er taxi service til Neiafu.
Læs mere

Kenutu Island

Kenutu Island findes ved den østlige udkant af Vava´u øgruppen. Kenutu Islands indland består af vulkansk sten og er helt tilvokset, hvilket er symbolsk for øens afsidesliggende beliggenhed.  Den fantastiske strand alene er turen til Kenutu Island værd. Liggemuligheder Mooringbøjer er ikke tilgængelige. Ankerpladsen ligger omkring 90 meter fra øen – her er god beskyttelse mod de dominerende østlige vinde. Kajplads til dinghy er ikke tilgængelig.  Highlights Brug en behagelig eftermiddag på stranden, med svømning i det krystalklare vand. En vandretur til øens østside, er tiden værd bare for at se de imponerende bølger rulle ind mod foden af klipperne. En tur i dinghy til de nærliggende småøer Umuna og Faioa er også interessant. Erfarne dykkere vil finde dykningen og undervandslivet ved Kenutu Island udfordrende og meget smukt. Faciliteter Ingen faciliteter for lystbåde er tilgængelige.
Læs mere

Olo ua Island

Olo′ua Island er en sjældent naturskøn ø – i nærheden ligger Mafana og Ofu. Alle tre tilbyder eventyrlig snorkling og beskyttede ankerpladser i de dominerende østlige vinde. Olo′ua Island er en af tre øer, der strækker sig sydpå fra Vava´u på den østlige kant af sejlområderne. Et fantastisk rev vender ud mod østsiden af Olo´ua, Mafana og Ofu Islands. Sejlads i farvandet ved Olo´ua er et højdepunkt ved enhver sejlerferie ved Tonga.  Liggemuligheder Mooringbøjer er ikke tilgængelige. Ankerpladser med god beskyttelse fra de dominerende østlige vinde, er ud for vestkysten af hver ø. Den ved Ofu er den kønneste. Kajplads til dinghy er ikke tilgængeligt ved Olo′ua Island. Highlights Snorkling, svømning og solbadning er hovedattraktionerne ved de tre øer. Faciliteter Faciliteter for lystbåde er ikke tilgængelige.
Læs mere

Taunga Island

En prominent tongansk familie har ejet den skønne ejendom på øen i mange år. Det er ikke overraskende at de valgte Taunga, en af de smukkeste øer i Vava´u øgruppen, hvilket er med til at gøre sejlads ved Taunga til et must for sejlere der er på sejlerferie ved Tonga. Smukke strande og de omgivende rev og småøer skaber et idyllisk sted at kaste anker for et nat/dagsstop.     Liggemuligheder. Ankerbøjer er tilgængelige. Den eneste ankerplads der passer til en overnatning findes på østsiden af øen, med god beskyttelse mod sydlige og vestlige vinde. Der er fire formidable ankerpladser, der giver adgang til uberørte hvidsandede strande, vandrestier, svømning, snorkling og dykning. Kajplads til dinghy. Highlights De små øer Nga og Pau syd for Taunga er skønne for strandaktiviteter som svømning, snorkeling og solbadning, ligesom dykning også er populært. Stranden på sydøst enden af Ngau er behagelig for vandring. På østsiden af Taunga, er den lille ø Tauta god for snorkling. Faciliteter Der er ingen tilgængelige faciliteter for lystbåde.
Læs mere

Neiafu, Vava u (Sunsail)

Sunsail base - ca. 2400km nordøst for New Zealand ligger øen Vava'u som er den nordligste af de 169 øer i Tonga riget. Her har Sunsail den perfekte base til at udforske dette ø-paradis.
Læs mere

Neiafu, Vava u (Moorings)

Moorings base - midt ude i Stillehavet mellem Tahiti og Fiji ligger Moorings base i Neiafu på øen Vava'u som er en del af kongeriget Tonga
Læs mere

Sejlervejr ved Vava´u, Tonga

Husk at sæsonerne i Tonga er modsat dem på den nordlige halvkugle – når det er vinter hos os, er det sommer syd for ækvator. Det bedste tidspunkt at besøge Tonga, er i løbet af den tørreste sæson, fra april til november, når dagstemperaturerne er på mellem 21-36°C – nattemperaturerne er på mellem 16-21°C. December – marts er regnsæson, men det er normalt ikke så slemt at det frarådes at besøge Tonga på dette tidspunkt – det er faktisk et par grader varmere på denne årstid. Passatvinde blæser året rundt: det er en god ide at tage en let trøje med til aftenerne. Tongas klima er behageligt og ikke ekstremt varmt som ved mange andre tropiske områder. Den årlige gennemsnitstemperatur i hovedstaden Nuku´alofa er 23.7°C, med en luftfugtighed på 76 % og vandtemperaturer fra 23°C om vinteren og 30°C om sommeren.

Måned

°C Max

°C Min

Gns. nedbør (mm)

Gns. vandtemp. (°C)

Gns. vind (m/s)

Januar

29

24

127

27

SØ/Ø 5-12,5

Februar

29

24

203

27

SØ/Ø 5-12,5

Marts

29

24

229

27

SØ/Ø 5-12,5

April

28

23

127

27

SØ/Ø 5-12,5

Maj

26

21

152

26

SØ/Ø 5-12,5

Juni

26

21

114

25

SØ/Ø 5-10

Juli

25

20

102

24

SØ/Ø 5-10

August

25

20

127

23

SØ/Ø 5-10

September

25

20

102

23

SØ/Ø 5-10

Oktober

26

21

97

24

SØ/Ø 5-10

November

27

22

102

25

SØ/Ø 5-10

December

28

23

127

26

SØ/Ø 5-12,5

 

Tidevand

I Vava´u er der to højvande/lavvande i løbet af en 24-timers periode. Tidevandsforskellen er ca. 3.3 fod. Når du går i land, bør du sørge for at din dinghy er et godt stykke over det maksimale vandkantsniveau - og brug dinghy-ankeret, så du undgår at tidevandet fører den væk. Tidevandsskemaer findes på udlejningsbådene. Tidevandet skaber nogle gange stærke strømme i smalle passager, f.eks. i indgangen til Hunga. Info kan findes i bådens guide – men forsigtighed og godt sømandsskab bør bruges når du vurderer situationerne. Gennem perioder med stærk vind fra samme retning, kan der opstå overfladestrømme. Et eksempel på dette, vil være i løbet af sydøst passatvindene mellem april og december. Disse vinde vil opbygge en strøm der løber over den sydlige del af området, fra øst mod vest. Når der styres efter en kompaskurs, vær opmærksom på at disse strømme kan skubbe dig ud fra din satte kurs.