Vi har prisgaranti og vi sidder klar til at hjælpe på tlf. (+45) 39 16 33 44

Øen Caprera

Grønne pletter med vilde bær og enebærbuske, klynger sig til bakkerne – og tilføjer en velkommen kontrast til sceneriet. Den forrevne klippekyst er utvivlsomt en af de kønneste i hele Italien. Ud over resortet ved Garibaldi Bay, er Caprera næsten fri for tegn på menneskelig civilisation. Her findes også nogle få bungalows, en butik eller to - men det er tydeligt, at her er den naturlige skønhed vigtigere end turisme. Faktisk er her i højsæsonen fastsat et maksimum for hvor mange biler der må køre på øens veje. Flokke af store måger, skarv og enlige vandrefalke hersker i luftrummet, og i den 25 kvadratkilometer store ø´s indland, rejser imponerende Monte Tejalone sig 212 meter over havoverfladen. På grund af de stabile og ofte stærke vinde, der ledes hertil fra Bonifacio-Strædet, er sejlads i farvandet ved Caprera noget af det bedste i Middelhavet (og det er også derfor den hårdeste sejladsskole i Italien, The Sailing Centre of Caprera, er baseret på øens sydvest side). Udsøgte strande, vige og bugter findes overalt, og er med til at gøre Caprera til et ægte sejlerparadis.    Ps - Husk at besøge Garibaldi museet, hjem for en italiensk helt fra 1900-tallet. Liggemuligheder Mooringsbøjer er ikke tilgængelige. Blandt de allerbedste ankerpladser er den fjordlignende Cala Coticcio, og Cala Portese på øens sydøst side. Kajplads til dinghy er ikke tilgængeligt, men det er nemt at tage den op på land i en af de mange vige, når du tager på landudflugter. Highlights Et besøg ved Garibaldi Museet er helt sikkert et af højdepunkterne ved sejlads ved Caprera. Vandring i bakkerne langs de smukke strande er en fornøjelse, og hvis man er interesseret i en længere gåtur, er der mulighed for at begive sig ud på dæmningen der forbinder Caprera med Maddalena – en unik oplevelse, der nærmest føles som at gå på havet. Caprera er også et af de bedste dykkersteder i Italien – ligesom svømning og snorkling også er formidabelt. Dykkerudflugter er nemme at arrangere og kan tage dig med til de mange romerske skibsvrag, koraller og undervandsliv, der findes på områdets granitbund. Faciliteter Ingen faciliteter for lystbåde er tilgængelige.
Læs mere

Maddalena

Ved Maddalena ø findes et væld af ubeskriveligt smukke vige og bugter, velbeskyttede og maleriske. Kort sagt, Maddalena er noget du selv skal opleve, før du kan helt kan forstå øens majestætiske skønhed og eventyrindbydende stemning.  Maddalena er vild og forreven – og næsten ubeboet. Den lille havneby Cala Gavetto, tilbyder forplejning for lystbåde, inklusiv kajplads - faktisk er Maddalena den eneste ø i gruppen, der kan prale af en regulær by. Resten er fuldstændig dominerede af uspoleret natur! På Maddalena kan der også findes små hoteller og bungalows, der sparsomt ligger spredt ud i det vilde landskab. En lille vej fører til toppen af Monte Guardia Vecchia (156m), og udgør en hyggelig eftermiddagstur, der belønnes med en formidabel udsigt over det sardinske fastland og de omkringliggende småøer. Liggemuligheder Mooringbøjer er tilgængelige. Hovedhavnen er Cala Gavetta, der ligger på øens sydside. Der findes desuden mange fantastiske ankerpladser ved Maddalena Island. Cala Francese er en favorit blandt besøgende sejlere, og tilbyder god beskyttelse mod vind fra øst og nord. Andre gode steder at kaste anker, inkluderer den dybe vige Stagno Torto, Cala Portolungo, og Calla dello Spalmatore. Kajplads til dinghy er ikke tilgængeligt. Highlights Som det også gør sig gældende på naboøen Caprera, er det et højdepunkt at udforske de mange vige og bugter der findes lange Maddalenas kyst. Svømningen og snorklingen er formidabel, og dykningen er ikke mindre god. Det vil også være et godt valg at bruge lidt tid i den lille havneby Gavetta, hvor du kan slentre gennem de smalle gader og gå på udkig i de små butikker, hvor du kan købe håndværk, smykker og andre genstande, lavet af lokale håndværkere. Nyd din middag på en af de intime cafeer eller restauranter, eller slap af med en drink ombord på din yacht – begge dele er formidable måder at nyde smukke Maddalena. Faciliteter Brændstof og vand er tilgængeligt ved Cala Gavetta. Kajplads er også tilgængelig.
Læs mere

Ajaccio

Ajaccio er hovedstaden på Korsika og en flot by med masser af seværdigheder. Den er bl.a. Napoleons fødeby, hvilket højst sandsynligt er en af grundene til, at han befalede, at byen skulle være Ajaccios hovedstad. Det er en hyggelig by med snævre gader og charmerende restauranter. Napoleons barndomshjem er lavet til et museum, så det er muligt at se, hvordan han boede, mens han var i live. Syd for Ajaccio ligger en mindre by Porticcio, som også er et besøg værd. Her er smuk natur og skønne strande. Havnen i Ajaccio er travl, da der ofte i sommermånederne er krydstogtskibe, der lægger til. Det skaber meget liv i byes gader og stræder. Liggepladser Der er et område på 160 pladser, som er til sejlbåde og er beregnet til turister. Der er tilgang til frisk vand og elektricitet, samt en blok med toiletter og bad.
Læs mere

Porto Vecchio

Porto Vecchio er den mest besøgte by på Korsika og det forstår man godt, når man har været der. Mange vil mene,at det er det smukkeste område på Korsica - Porto Vecchio tilbyder et unikt mix af idylliske strande langs Korsikas sydkyst, hvor bjergene danner en imponerende baggrund.  De smukke strande, som ligger rundt om og ved Porto Vecchio er verdenberømte for deres skønhed. Her kan nævnes strandene Palombaggia, Folacca og Santa Guilia - kridhvidt sand og glitrende turkisblåt hav, omgivet af bjergene i baggrunden skaber nogle fantastiske kontraster. Byen går også under navnet Korsikas St. Tropez. I den gamle del af byen finder du livlige cafeer, barer, restauranter og en masse butikker.  Liggepladser Porto Vecchio har en veludstyret marina, hvor 140 pladser er beregnet til besøgende. Der er tilgang til vand og elektricitet, samt toilet og bad.  Forslag til aktiviteter Der er nem og let tilgang til bjergene fra byen, regionen hedder Alta Rocca, hvor du kan opleve vandfald, floder og skove. Der er mange muligheder for vandreture, klatring, hesteridning og mountain biking.
Læs mere

Ajaccio (Dream Yacht Charter)

Dream Yacht Charter base - I Napoleons fødeby Ajaccio ligger en af Dream Yacht Charters baser på Korsika. Det er et godt udgangspunkt for at sejle ud til Sanguinaires øer, som ligger lige ud for Ponte de la Parata.
Læs mere

Propriano (Dream Yacht Charter)

Dream Yacht Charter base - i den autentiske korsikanske by Propriano finder du nogle af Europas smukkeste strande.
Læs mere

Solenzara (Dream Yacht Charter)

Dream Yacht Charter base - på Korsikas østkyst ligger denne base godt beskyttet omgivet af kridhvide sandstrande og smukke laguner.
Læs mere

Propriano (Kiriacoulis)

Kiriacoulis base - basen ligger i Proprianos havn.
Læs mere

Sejlervejret på Korsika

Der er mulighed for at opleve sol og sommer i flere måneder på Korsika fra maj til begyndelsen af oktober - ideelt til sejlerferie. I løbet af sommermånederne regner det også meget lidt. Sommervindene omkring Korsika kan være stærke vestenvinde, som kommer af Mistralen, der er en kraftig kold vind. Disse vindstød opleves særligt omkring den nordlige del af Korsika og mellem Korsika og Sardinien i Bonifacio strædet. Disse vindstød kan være op til 14 m/sek og nogle gange 21 m/sek. Om eftermiddagen på vestkysten vil man opleve livlige havbriser. Det anbefales ikke at sejle rundt om Korsika om vinteren, da Mistral vindene kan gøre det til en ubehagelig oplevelse.  

Højsæson for sejlerferie ved Korsika, især for franskmænd og italienere er fra midt juli til sidst i august. Der er en del trafik mellem Korsika og Sardinien i denne periode, så hvis du har mulighed for at sejle uden for denne periode vil du opleve en mere afslappet sejlads.

Måned

°C Max

°C Min

Gns. nedbør (mm)

Gns. vandtemp. (°C)

Januar

12

5

75

14

Februar

13

5

74

14

Marts

14

6

63

14

April

16

8

54

14

Maj

20

11

41

17

Juni

23

14

22

20

Juli

27

17

12

23

August

27

17

22

24

September

24

15

46

23

Oktober

21

12

88

20

November

17

8

99

18

December

13

5

81

15